-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Teasüti
üzenetére
Én azt vettem észre, hogy ha belső hálón kívül akarom elérni a nextcloudot akkor még lassabb, wordpress az egy kicsit gyorsabb volt, de kellett általában 5-8 másodperc, hogy betöltsön. Pedig már cloudflare-t is használtam/használok, hogy kicsit levegye a terhelés a pi-ről. Persze én is ilyenbe gondolkoznék, amire nekem kellene egy wordpress oldal szintén csak pár promó erejére nem érdemes fizetni webszerver szolgáltatásért.
ESP32-vel sima html webszervert csináltam, azt csak belső hálóról próbáltam elérni, ott jó volt, de csak egy hőmérséklet kirajzoló google chart volt. Ha fényképeket szeretnél vele megoldani, ahhoz lehet szűkösebb lenne. Mondjuk egy próbát megér, ha van kedved tesztelni.
8GB ram-ot akkor szokták ajánlani, amikor desktop raspberry OS-t teszel fel és desktop pc-ként szeretnéd használni, több weboldalt megnyitsz egyszerre, youtube-ot használsz és még mellé pár szoftver is fut. Ha csak raspberry lite-ot teszel fel és nincs gui csak ssh-n csatlakozol rá, akkor az alapból 300-400MB max amit igényel. Nekem megy a nextcloud felhő, torrent, smb hálózati megosztás, minidlna. Ez mind dockerből, SSD-ről megy és így használ 1-1.1 GB ramot. Én jobban örülnék, ha a következő Pi 5 majd erősebb CPU-val jönne és elég lenne 4GB ram is, mert szerintem többször van CPU limit, mint ram.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Futás, futópályák
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Téli Olimpiai játékok Milano - Cortina 2026
- Forza Horizon 6 - Vár ránk Japán!
- Path of Exile (ARPG)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 24GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Ryzen 7 7800X3D +hűtött VRM-es B650M lap +32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4621
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Apple iPhone 6/6 Plus szerviz alkatrészek, készletről akár másnapra!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann