Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MaCS_70

félisten

válasz Patice #36707 üzenetére

Pont az volt a probléma, hogy nem engedte sem hálózati meghajtónak, sem hálózati helynek csatolni, mert nem fogadta el a jelszót, ugyanakkor fel sem ajánlotta jelszó megadását.

A problémát a következő úton sikerült megoldanom, ami nyilván nem korrekt megoldás, és nem is értem.

Alapból tehát mindegyik fajta csatlakozási lehetőséget arra hivatkozva utasította el, hogy nem megfelelő a hitelesítés, de nem dobott fel jelszóablakot.

Engedélyeztem a Windowsban a SMB1 szolgáltatást, aminek következtében következő próbálkozásra feldobta a jelszópanelt.

SSH-n adtam egy jelszót a Samba-felhasználónak, és ezt beadva a windowsos jelszópanelbe, Windowsból be tudtam lépni a megosztásba, tehát innentől már akár hálózati meghajtóként, akár hálózati helyként is rögzíteni tudom (de nem akarom).

Innentől lesz viszont érdekes a történet, ugyanis ezután kikapcsoltam a SMB1-et, és mégis működik tovább az elérés.

Tehát olybá tűnik, mintha magához a megosztás eléréséhez nem kellene neki a SMB1 (még szép...), ahhoz viszont, hogy megadhassam neki az elérési jelszót, valamiért mégis kell a SMB1. :F

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

MaCS

Új hozzászólás Aktív témák