Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Patice
üzenetére
Pont az volt a probléma, hogy nem engedte sem hálózati meghajtónak, sem hálózati helynek csatolni, mert nem fogadta el a jelszót, ugyanakkor fel sem ajánlotta jelszó megadását.
A problémát a következő úton sikerült megoldanom, ami nyilván nem korrekt megoldás, és nem is értem.
Alapból tehát mindegyik fajta csatlakozási lehetőséget arra hivatkozva utasította el, hogy nem megfelelő a hitelesítés, de nem dobott fel jelszóablakot.
Engedélyeztem a Windowsban a SMB1 szolgáltatást, aminek következtében következő próbálkozásra feldobta a jelszópanelt.
SSH-n adtam egy jelszót a Samba-felhasználónak, és ezt beadva a windowsos jelszópanelbe, Windowsból be tudtam lépni a megosztásba, tehát innentől már akár hálózati meghajtóként, akár hálózati helyként is rögzíteni tudom (de nem akarom).
Innentől lesz viszont érdekes a történet, ugyanis ezután kikapcsoltam a SMB1-et, és mégis működik tovább az elérés.
Tehát olybá tűnik, mintha magához a megosztás eléréséhez nem kellene neki a SMB1 (még szép...), ahhoz viszont, hogy megadhassam neki az elérési jelszót, valamiért mégis kell a SMB1.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- 8. generációs i7 PC - i7-8700k, 16GB DDR4, 256GB SSD
- Asus ROG Ryzen 5 3600x, 16GB DDR4 3200MHz, GTX 1660s, 256 SSD, 1TB HDD + Samsung 24" 144Hz
- APC Smart-UPS 1000 - Szünetmentes tápegység - Piaci ár alatt
- HPE T1500 G5 INTL Tower UPS - Szünetmentes tápegység - Piaci ár alatt
- Surface STUDIO AIO PC 28col 4k TOUCH / Intel i7 /32gb ram / 512NvMe + 1TB / NVIDIA 4gb dedikált
- Dell Latitude 7410 karbon i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3899, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
wassermann