Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aryes

    nagyúr

    válasz lkristóf #34117 üzenetére

    Nincs, de én a legnehezebb utat választottam: libreelec alá akartam vpn szervert telepíteni :D (mert van egy bejáratott, megbízható libreelec teljesítésem, amit emiatt nem akartam lecserélni raspbian-ra).
    Erre van a docker, mint megoldás, ez alá tettem fel vagy 6 féle image-et, végül ez az image működött és működik azóta is stabilan.
    Normál raspbian telepítés alá egyszerűbb rögtön a pivpn-t telepíteni, ez kulcsrakész megoldást ad, semmit nem kell konfigolni. Egy hátránya van, hogy nem jelszóval kell rá csatlakozni, hanem egy konfigurációs fájlt generál indulás után, amit fel kell tölteni a kliens gépre/telefonra, és ez sajnos (szerver)újraindítás után már nem működik. Viszont nálam a libreelec 0-24-ben fut (ezért is tettem erre a szervert), néhány hetente újra generálok egy konfigurációs fájlt, ha áramszünet vagy bármi miatt újraindul és kész. Openvpn kliens program kell hozzá. Így csak egyetlen portot kellett forwardolnom a routeren, a 443-ast, ezen keresztül mindent elérek, mintha itthon lennék, smb megosztás, torrentkliens, stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák