- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nokia X30 - a frissesség ígérete
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mana86
tag
Sziasztok!
Nemrégiben én is készhez kaptam végre a RPi 3-at és rendeltem mellé még egy arduinot is meg egy komplett csomagot amivel lehet tanulni meg gyakorolni (breadboard, szenzorok, kábelek, stb...). Odáig már eljutottam, hogy DHT11 adatokat ki tudok olvasni terminálba. EZ alapján csináltam meg Python-ban. Következő lépésként szeretném ez egy weboldalra kipublikálni grafikonban. Ehhez nyilván szükségem van egy webserverre és egy programra ami a szenzoroktól beérkező adatok alapján grafikont gyárt a weboldalra. Tippet szeretnék kérni, hogy szerintetek melyik a legmegfelelőbb webserver és melyik monitorozó programot ajánljátok.
Webservernek a lighttpd -t néztem, monitorozásra a monitorix -et. Fontos szempont az egyszerű configolás és telepítés. Ezzel a párossal jól járnék vagy lenne más javaslatotok?
A legjobb lenne ezt arduino -n keresztül megoldani mert okos otthon témában indultam el és többen is azt javasoltátok, hogy vezérlésre arduino -t, logolásra meg feldolgozásra RPi-t használjak. Tudtok ajánlani esetleg olyan weboldalt ahol kifejezetten ilyen irányú tutorialok, leckék vannak amiken keresztül némileg el lehet sajátítani az alapokat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- BestBuy topik
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen autót vegyek?
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD!
- Új DDR5 Gamer PC i7 12-14700KF-ig/RTX 3080 10Gb + 12 Féle VGA/500Gb - 2Tb SSD/16-32Gb Ram 2-4Év Gar
- Asztali PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- Új Gamer PC Ryzen 7 5800X/RTX 3080 + 12 Féle VGA/16-32Gb DDR4/500-1Tb SSD/600-850W 2-4Év gari
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME , 500GB HDD
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen/ 12Hó Garancia / 100% akku
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest