Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • schferenc77

    aktív tag

    válasz sztanozs #23336 üzenetére

    Igazából messzebbről indul el a történet: Logitehc Harmony-val lesz vezérelve az RPi-n futó Kodi. A Harmony-ban ún. Activity-ket lehet létrehozni, ami egyfajta sorrend, hogy kapcsolja be az erősítőt, eressze le a vetítővásznat, kapcsolja be a projektort és vezérelje az RPi-n futó Kodi-t (mint Media Center-t). Ezek közé a lépések közé lehet egyedi billentyűzet leütést is programozni a Harmony-ban: pl. küldj a MEdia Centernek egy "W" billentyűleütést. Na, én ezt a billentyű leütést szeretném "elkapni", és egy scriptet lefuttatni (amit Celtis kolléga írt, az már majdnem jó, én egy relét szeretnék ki/bekapcsolni). A relé pedig egy redőnymotort vezérelne, amely a projektort mozgatja a vetítési helyre.

    Jelenleg itt tartok:
    Keymap editorban tetszőleges gombnak a "számát" el tudom kapni. Pl a Harmony távon a sárga gomb középen a "394567" névre hallgat (legalábbis a keymap editor ezt írja ki, amikor lenyomom egy tetszőleges menüre.
    Ezek után a keymap fileban (gondolom a global szekcióban) erre kell rárakni a script futtatását: <394567>System.Exec(/home/pi/script/valami.py)</394567> Jól gondolom?
    Végeredményképpen, ha lenyomom a Harmony távon a sárga gombot (amit a Kodi 394567 néven ismer), akkor lefut a valami.py script, ami a gpio-ra kötött relén keresztül ad egy vezérlő jelet a redőnymotornak.

    Ez a redőnymotor bekötés és relés történet még nem teljesen világos. A redőnymotornak van felé és le kapcsolása, ehhez akkor kétcsatornás relét kellene vennem? Egyik csatorna a le, a másik a fel irány? A redőnymotor kapcsolása ez:

    A és B a fel és leirány, D a föld, C a fázis. Itt akkor az A-t kellene a relé egyik csatornájába, a B-t pedig a másikba bekötni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák