- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android szakmai topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ronyi.
csendes tag
Másik TV-vel sem megy...
Látja hogy van valami csatlakoztatva, mert a bemenet kiválasztásánál megjelenik a port száma, de nincs jel azt írja ki a tv... -
Ronyi.
csendes tag
válasz
shtirley #5748 üzenetére
Szia,
köszönöm a gyors segítséget. ;)
TV ki be kapcsolás, áramtalanítás megvolt. 3 különböző HDMI-ben sincs változás.
Megpróbálom egy másik tv-re rádugni az hátha segít.
Az a furcsa, hogy ma még ment a TV-n a NAS HDS, aztán letöröltem a KODI-t, ujraindítottam a NAS-t és azóta nincs kép a TV-n csak a kepen látható kernel indításig.
Fogalmam sincs hogy mi történt... -
shtirley
tag
Még nem találkoztam ilyennel, de az biztos, hogy felbontást csak akkor lehet állítani ha a NAS érzékeli a rádugott kijelzőt.
Én két dolgot próbálnék. Áramtalanítanám a tévét és kihúznám, aztán bedugnám a HDMI kábelt, esetleg másik bemenetre tenném a tévén. Nem biztos hogy segít majd, de ezzel kizárnám a HDMI adathibát.
Az is lehet, hogy a fw frissítés után a HDMI kimenet visszaállt valami a tévé számára idegen felbontásra és a tévé tiltja rajta a kommunikációt.
Ez gyorsan kiderül ha megcsinálod a fentieket. -
Ronyi.
csendes tag
Sziasztok.
Van egy TS 253 Pro NAS-om, ami az utolsó firmware frissítesig tökéletesen müködött. Aztán a Hybriddesk felületen a TV-n nem indult el a KODI. Nem foglalkoztam vele, mert nem volt ra szükség. Ma azonban odáig jutott a dolog, hogy a KODI-t letöröltem. A NAS-t ujraindítottam, és nem a TV-n nrm látszik semmi. A HDS-t ujratelepitettem, kikapcs bekapcs, de semmi. Addig van kép a TV-n amig a kernel indítást kiirja, aztan eltünik a jel.
Szerintetek mi okozhatja a hibát?
A távoli asztal hozzaféressel megnyitva minden látszik ugy mint régen a TV-n, de a kimeneti felbontást nem lehet allítani?
Itt van egy két kép a TV-röl meg az asztali gép Qfinder / Controlpanel/ HybridDesk Station felületröl, a beállításokkal.
Előre is köszönöm a segítséget. -
KerryVTR
tag
Szia!
https://www.qnap.com/en/how-to/faq/article/what-is-the-port-number-used-by-the-turbo-nas/
Innen tudsz választani egy portot 6681 - 6999 között, amire szeretnéd átállítani. Amit választottál, a routernél port fort forwardolod.Aztán Qbittorrent -> eszközök -> beállítások -> webes felület.
Itt átállítod 6564-ről arra, amit beállítottál a routernél...
Így működik. Kipróbáltam!Hja, az előfordulhat, hogy amikor meg akarod nyitni a Qbittorrentet, akkor manuálisan át kell írnod a port számát a link mezőben. Lehet azt is be lehet állítani, hogy maga megtegye, de azzal most nem szöszmötöltem.
-
Doom
aktív tag
válasz
Shokkolo #5726 üzenetére
Hello!
Köszönöm a korábbi segítséget, a gondjaim egy része a router ipv4 módba kapcsolással megszűnt. A QnapClubos mondjuk nem, de letöltöttem a pkg-et és manuális installal van legalább QBittorrentem.
Ezzel kapcsolatban lenne most egy olyan kérdésem, hogy a QBittorrent webes gui elérését hogyan kell áttenni másik portra a defaultról, hogy működjön is? Amint átrakom, onnantól kezdve nem tudom elérni sehogy, mert az új porton azt írja, nincs semmi, a régi porton meg connection refused. Belső hálóról próbálom egyelőre.
Köszi, ha valakinek van erre tippje.
D -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ilyen adattároló [link] , csak 3 TB. A gond pedig az vele hogy nem tudok rácsatlakozni. Mikor bekapcsolom akkor a kék led villog rajta, majd pár mp múlva a piros led villog. A winyó tuti hogy jó benne. Egy áramszünet után lett ilyen.
Szerintetek mi lehet a gond ? Lehet pont akkor frissítette magát mikor áramszünet volt.
-
KerryVTR
tag
Nálam így van...
Vezérlőpult -> Rendszer -> Általános beállítások -> Rendszerfelügyelet
Itt be kell pipálva lennie a biztonságos kapcsolat (HTTPS) engedélyezésének. A port szám lehet 443, vagy amit szeretnél.
És ugyanezt a portot kell port forwardolni a router beállításaiben. Nálam így működik tökéletesen. Most direkt kipróbáltam, és átállítottam, hogy tuti ne mondjak hülyeséget. -
ubid
senior tag
Hali.
Valaki tudja, hogy http://xxxxxx:443/ porton
Hogy tudom elérni a NAS-t mit kell beállítani hozzá ?
8080-an simán megy.
SSL beállítva NAS -on, érvényes.
myQnapCloud viszont azt mondja UPNP-nél, hogy nem tudja configolni a 443-at. -
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Ha szeretnék firmware frissítést csinálni, annak van valami veszélye vagy lehet nyugodtan updatelni? Esetleg töröl minden adatot, beállítást?
-
citkar
addikt
Végül ma reggel csináltam egy beállítások törlését és utána nem jelentkezett a probléma, úgy tűnik valamiféle szoftveres gond okozta.
Érdekességképpen: első indítás után ugyan látta a HDD-t, de állapothoz "hiba"-t írt. Látta a merevlemezt, SMART is rendben volt, de egy újraindítás ezt is megoldotta. -
Shelymes
csendes tag
Sziasztok, nem tudom, hogy QNAP probléma-e, de azért hátha tudtok segíteni: adott egy 4k TV (LG 70UK6950PLS), egy QNAP HS-251 és egy Apple TV 4K. Elviekben mennie kellene a 4K filmek kijátszásának, a Plex mégis kizárólag 'Transcode to 1080p (High)' módban játssza ki, és természetesen bele is reccsen.
A legutóbbi példa file: Video 4K (HEVC Main 10 HDR), Audio AC3 5.1
...mit csinálok rosszul? -
citkar
addikt
Feltettem a qBittorrentet, az ment, de próbáltam távolról elérni (Electorrenttel), ami korábban működött, most nem. Még a régi elmentett beállításaim is megvoltak ezzel kapcsolatban mégsem értem el még belső hálón sem. Felmerült bennem további hálózati probléma így átdugtam a hálózati kábelt a NAS másik hálózati csatlakozójába, megadtam neki ugyanazt a fix IP címet. Úgy tűnik ezután megszűnt a probléma, most a Transmissiont is visszaállítottam, pár órája megy stabilan, lehet a csatlakozó hibája okozta.
Emellett nálam lehet valami gond ezzel az Electorrenttel, mert azzal most sem érem el (egyiket se), pedig (böngészőből) a qBittorrentet és (böngészőből vagy remote-tal) a Transmissiont is elérem távolról is.Korai volt az "öröm", megint ugyanaz. Tovább hagyom a qBitorrentet, annál jelentkezik-e probléma. Lehet csinálok egy gyári visszaállítást a NAS-on, hátha az segít, pár éve úgy is megy gyakorlatilag folyamatosan.
-
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Vettem egy TS-328-as NAS-t, és az alábbiak a gondjaim.
A hálózatomban a NAS van, egy UPC-s router és egy PC.
1. Mindenhol olvasom, hogy port forwardinggal be kellene állítani a külső elérést. Én ugyan látom a port forwarding lehetőségét a routerben, de bárhogy próbálom beállítani, annyi az üzenet, hogy port:X failed. Olvasgattam, és arra jutottam, hogy ez valszeg azért lehet, mert csak IPv6-os címet kapok a szolgáltatótól, és ott nincs szükség port forwardra. Tulajdonképpen a mycloud-os linkkel elérem kívülről a NAS-t, úgyhogy egyelőre nem gond a dolog, bár még torrentet nem üzemeltem be, nem tudom, hogy ott is jó lesz-e. Jó ez így IPv6-tal, vagy nem ajánlott ez a felállás, és inkább kérjek rendes IPv4 címet, meg forwardoljak?
2. Szeretném azt elérni, hogy a PC-ről a shared foldereket csak read only módban érjem el alapból. Azt találtam ki, hogy létrehoztam egy local usert a NAS-on, amely RO joggal éri el a mappát, de amikor a PC-n mountolni akarom, és ezzel a userrel authentikálni, akkor nem enged be. Az admin userrel működik a drive mount-ja a share-eknek, pedig az is local user a NAS-on. Van ötlet, hogy itt mi a hiba, vagy hogyan kellene ezt megoldani?
3. Hozzáadtam a QnapClub-os repot az App Centerhez (az oldalukon található leírás alapján), de olyan hibaüzenetet dob, hogy "NAS could not retrieve App information list. Please check your network settings.". Nem igazán értem, hogy milyen beállításon múlhat ez. A QNAP-os store-t rendben elérem, csak Transmissiont szerettem volna feltenni, az meg ott nincs.
4. Jó lenne nekem a QBittorrent is, mivel a PC-n eddig azt használtam, de nem igazodok el, hogy nekem melyik verzió lenne a jó. Ezt hogyan lehetne kideríteni? Megpróbálom telepíteni, és vagy felmegy, vagy nem?Köszi,
D -
citkar
addikt
Valaki tapasztalt hasonlót, vagy tud megoldást a problémámra?
A Transmission régóta megy gond nélkül, de tegnap azt vettem észre, hogy szinte nem tölt vissza és megnéztem a port ellenőrzésnél a portot, azt írja, hogy "port tested https error 0 no response". Megnéztem, megvan nyitva a port (mind eddig, hisz rég ment rendben). Gondoltam újraindítom a NAS-t (meg a routert), ami átmenetileg megoldotta a problémát, de percek alatt visszatér a probléma. Szóval ha a NAS-n leállítom és újraindítom a Transmissiont akkor megint jó a port próba egy darabig, de rövid idő múlva ugyanúgy fellép a probléma és bármiféle állítást követően megint hibát fog írni a port próbája és a torrentek is leállnak.
Bármilyen ötletet meghallgatok, ami segíthet. -
Pollux66
tag
Hi!
Olyanban kérnék segítséget hogy TS-231P NAS-om simán leszedi download manageren keresztül a torrent tartalmát, de sehogy se akar seedelni. Ötlet h mi lehet a probléma? Mindenféle segítséget tippet elfogadok! Köszönöm! -
Sziasztok Urak.
Volna nekem egy TS-210 em egy 1TB WD_Red vinyóval.
A gondom az lenne hogy a Download manegert az istenért nem tudom rá venni arra hogy a letöltött fileokat, letöltés után a Multimedia mappába tegye.
Mi lehet a megoldás? Létezik-e más alternativa?
Elöre is köszönöm
-
gahor72
aktív tag
Hello!
Ha nekem le kell állítanom a Transmissiont akkor az app center-ben az ikonjánál lévő nyilacskára kattintva a lenyíló opciók között van a leállítás,és itt lehet eltávolítani is.
App center meg minden qnap qts-ben van.......üdv
ui: ez minden app esetében így van.
-
metrion
aktív tag
válasz
metrion #5712 üzenetére
Üdv!
Ezzel mit lehet kezdeni? Próbáltam felrakni, nem jött össze amint látszik, viszont ez több napja volt és minden induláskor jön az üzenet, illetve az e-mail a hibákról. Az értesítés törlöm de nem érdekli, induláskor ismét jön az újabb értesítés.
[App Center] Failed to install QBittorrent 4.1.2.0. Installation package is incompatible. Use the correct package. -
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Almappát, hogy tudok elrejteni? Windows alatt oké, hogy rejtetté teszem, de a File Station-ön látszódik, nekem úgy kellene, hogy ha csak ez a funkció be van kapcsolva. A mappán jobb klikk->nincs ilyen funkció. A megosztott mappáknál ezt szintén nem lehet állítani. -
metrion
aktív tag
Transmissionél az alap qnap-qnap fel.név-jelszó párost hogy lehet megváltoztatni? Ez így a külvilág felé kipublikálva, elég para.
-
peti85
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest