- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Az én javaslatom, a te oldaladon. Lehet LXC vagy VM, ennek adjál oda egy szeletet a hdd-ből, ez tudod a PVE-n belül annyiszor és úgy menteni, ahogy szeretnéd.
Majd syncthing ebbe az LXC/VM-be és azt nálad is oda mented ahova akarod és nála is felrakod + ott service-ként indítod. Még verziózást is tudsz állítani, stb. [link]
Itt nem kell nyitni semmit NAT mögül is összetalálkoznak, persze lassabb lesz, mintha tudnának egymásról, de ez csak akkor gond, ha folyamatosan sok adat mozog. -
markussandor
senior tag
Ha már Proxmox. Van egy TurnKey Nextcloud image, azt megpróbálhatod beállítani. (én még sosem próbáltam, nálam dockerben fut a NC)
Ha ez sikerülni fog, csinálsz egy dyndns-t a routeredhez, és felteszed a barátod gépére a nextcloud appot. Abban be tudod állítani, hogy a saját gépéről mit tartson szinkronban a távoli szervereden. -
ViZion
félisten
"beállítok nála egy automatikus backup-ot"
igen, erre mondtam, h ez windows topik. VPN beállítás, a Te tárhelyed csatolása megint félig windows dolog.
Te hába raksz fel akármi backup progit, az Ő gépe nem fut állandóan (gondolom), így innen indítani a backupot elég esélytelen. A tömörítés és a növekményes mentések miatt amúgy is a forráson kellene ezt kezelni sztem.kutga: USB HDD-ben vannak jó minőségűek, ha a router tudja tápolni, akkor OK. De ez csak a 2. mentésed legyen, csak erre ne alapozz sztem.
-
kutga
félisten
Kapott már külső HDD-t a mentésekhez, de az neki már macerás.
Pedig szerintem ez lenne a legegyszerűbb. De még azt is el tudom képzelni, hogy az ő helyi hálózatán rádugni azt a merevlemezt egy akármilyen routerre/szerverre usb porttal, és felcsatolni egy samba/nfs megosztást, amire rá lehet húzni az adatokat időnként.
-
ViZion
félisten
Hol vannak az adatok? A távoli gépen, vagy Nálad?
Ha a távoli gépen, akkor írtam a VPN dolgot, ha neki nem 24/7 üzemel a gép, akkor a mentést is onnan kellene indítanii. Sávszéll, miegymás... ezeket írtuk.
Ha olyan adatokat kell menteni, ami amúgy itt van Nálad és a távoli user csak eléri és használja, arra van a beépített backup, bár 1 SSD + 1 HDD felállásban nem tudom, h mennyire mentés ez, felhős vagy külső tárhely mentést beiktatnék, az adatok fontosságától függően. -
Magnat
veterán
Szia,
ez nem igazán Proxmox-specifikus dolog, meg kérdés, h milyen rendszerből mennyi adatot és milyen stratégiával kellene menteni (meg h egy hálózatban van-e a menteni kívánt gép a szerverrel a sávszélesség miatt).
Nekem Windowson a használt mentési stratégiám (ha van elég szabad hely), h teljes system image-eket mentek a teljes gépről időzítve (Aomei backupper free változata pl tud ilyet) egy megosztott hálózati mappába és aztán ezt a mappát szerveroldalon szinkronizálom egy (illetve valójában 2) olyan helyre, ahova a kliensnek már nincs joga írni, plusz a nagyon fontos dolgokat (jellemzően a napi doksik, táblázatok) meg felhőbe is.
Ez azért jó, mert ha a kliens gépet megtalálja egy ransomware cucc, akkor ő az összes elérhető hálózati helyen is garázdálkodik, így a napi mentéseit is agyon fogja vágni, kivéve ami nem elérhető helyen van. Plusz ezeket az image-okat egy mozdulattal vissza lehet írni teljes működő rendszerképként a kliensre, így telepítgetni sem kell semmit egy esetleges crash után ... ha meg csak valami file kell mert felülírtak egy excel táblát amit nem kellett volna, akkor fel lehet csatolni read only meghajtóként a mentést és kimásolni ami kell.
Mindehhez szerveroldalon egy smb tárhely kell meg 2 felhasználó különböző jogokkal, szóval akár egy másik windowsos gép is megfelel, de persze linux is... és lehetnek virtualizálva Proxmox alatt, hogy a topichoz is kapcsolódjunk
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest