- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- 5G-s szettel frissült az Infinix belépő modellje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Egy óra, két rendszer
- Yettel topik
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
Kurrens #4112 üzenetére
w11 lesz ott a ludas sztem... [link]
Érdekeseket ír, rá kell nézni:
Check SMB Protocol Support
You can enable it in Windows Features (search for "Turn Windows features on or off"Enable Network Discovery and File Sharing:
Go to Control Panel > Network and Sharing Center > Change advanced sharing settings and ensure these options are enabledSMB Signing:If your Samba server doesn't support SMB signing, you might need to disable SMB signing on the Windows 11 machine or adjust the signing requirements on the server. You can disable SMB signing in the Registry Editor (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters\RequireSecuritySignature) or using Windows PowerShell as administrator.
Firewall: Temporarily disable the Windows Firewall to see if it's blocking the connection.
Credential Manager: Add the Samba server's credentials to the Windows Credential Manager.
Restart: Restart both the Windows 11 PC and the Samba server. -
Kurrens
tag
Igen és igen. De különben a Synology-mat se látja a Hálózati helyeknél, pedig annak a megosztása patent. Valamit biztos rosszul csinálok, mert kínszenvedés mindig a Samba-t felrakni. Régebben a Turnkey file servert használtam,azzal nem volt annyi gond.
WSDD-vel is próbálkoztam, régebben ment,most nem. -
Kurrens
tag
A privileged-et az NFS miatt csináltam. Elvileg minden Samba beállítás megvan, tasiadam leírása alapján csináltam. A chmod is megvan. Az nem lehet gond, hogy a user és a könyvtár neve ugyanaz?
Régebben is csak guesttel tudtam összehozni a dolgot, de próbálnám szofisztikáltabban megcsinálni.
-
ViZion
félisten
válasz
Kurrens #4102 üzenetére
Szia! OK, most jelent meg a friss, nem azt akartad volna felrakni inkább?
SMB-hez nem kell privileged LXC, ha nincs más oka, akkor állítsd át.
SMB konfigod, userek megvannak?
Másik gyakori hiba a mappa jogosultságok. Ha pl a /mnt mappán belül vannak a megosztásaid, akkor kell egy:chmod -R 777 /mnt
ezzel mindenkinek mindenféle joga lesz, ezeket majd az SMB beállításaidban tudod korlátozni. -
Kurrens
tag
Sziasztok!
Teljesen átkonfiguráltam a szerveremet. A Proxmox (8.4.11) egy 240GB-s SSD-re került, a Qbittorrent egy 1TB-s HDD-re, és van egy 2TB-s SSD-n egy fileszerver. Minden stabilan működik, csak a megosztásokat nem tudom elérni Win11-ről (régebben ment), bármit próbáltam. Alapból Samba-t tettem fel, az LXC privileged.
Tudtok valami olyan működő leírást mutatni, amellyel a Win11-ről el tudnám érni a file-okat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- XPEnology
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest