Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone Air - almacsutka
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
cog777
őstag
En is szeretnek tanacsot kerni. Jatekfejlesztes, de nem konkret motorral kapcsolatban, hiszen annak megvan a maga topic-ja (Godot), hanem az elvvel kapcsolatban.
A cel hogy modern, megvalositas szempontjabol hatekony programozasi algoritmusokat es programming pattern-eket hasznaljak. Tehat pl egy nagy if else ag szerintem karbantarthatatlan.
Szoval akarok egy rogulite szeru tulelos jatekot irni: hexa mezokon lepdel a jatekos es van egy cel - kijusson a terkeprol epsegben. Kozbe ossze tud szedni bizonyos targyakat amivel interakciot lehet csinalni.
Minden cellanak lehet extra tulajdonsaga, pl felfedezes menure kattintva tud talalni bizonyos dolgokat es birtokba venni. Mondjuk visitor pattern-el vegigjarni az adott cellahoz tartozo modosito objektumokat? Ez talan nem nehez.
Amit meg nem talaltam ki hogy a kulonbozo targyak kombinalasat es azokkal valo interakciot hogy lehet leprogramozni. Pl agakat keresel es talalsz, es van ongyujtod (esetleg mas tuzgyujto szerszam kulonbozo sikeressegu tuzcsiholasi lehetosegekkel + jatekos tapasztalata) akkor lehet tuzet kesziteni. Ami viszont melegen tartja a jatekost.
Na ezt az egeszet megfejelve ugy hogy le lehessen menteni az allast es visszatolteni. Esetleg verzio upgradet is tuleljen a jatekmentes...
Kb itt akadtam el. Elore is koszi a tanacsokat.

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin GF63 12VF-1279XHU Gamer notebook-i5 12450H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest