Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cog777

senior tag

En is szeretnek tanacsot kerni. Jatekfejlesztes, de nem konkret motorral kapcsolatban, hiszen annak megvan a maga topic-ja (Godot), hanem az elvvel kapcsolatban.

A cel hogy modern, megvalositas szempontjabol hatekony programozasi algoritmusokat es programming pattern-eket hasznaljak. Tehat pl egy nagy if else ag szerintem karbantarthatatlan.

Szoval akarok egy rogulite szeru tulelos jatekot irni: hexa mezokon lepdel a jatekos es van egy cel - kijusson a terkeprol epsegben. Kozbe ossze tud szedni bizonyos targyakat amivel interakciot lehet csinalni.

Minden cellanak lehet extra tulajdonsaga, pl felfedezes menure kattintva tud talalni bizonyos dolgokat es birtokba venni. Mondjuk visitor pattern-el vegigjarni az adott cellahoz tartozo modosito objektumokat? Ez talan nem nehez.

Amit meg nem talaltam ki hogy a kulonbozo targyak kombinalasat es azokkal valo interakciot hogy lehet leprogramozni. Pl agakat keresel es talalsz, es van ongyujtod (esetleg mas tuzgyujto szerszam kulonbozo sikeressegu tuzcsiholasi lehetosegekkel + jatekos tapasztalata) akkor lehet tuzet kesziteni. Ami viszont melegen tartja a jatekost.

Na ezt az egeszet megfejelve ugy hogy le lehessen menteni az allast es visszatolteni. Esetleg verzio upgradet is tuleljen a jatekmentes...

Kb itt akadtam el. Elore is koszi a tanacsokat. :))

Új hozzászólás Aktív témák