Hirdetés
- MWC 2026: Újból érik a szeder az Unihertz kertjében
- Vivo X300s lesz az, amit eddig X300 Maxként emlegettek
- iPhone Ultra néven jöhet az Apple első foldja, nem lesz olcsó mulatság
- Akciófigyelő: 25 000 forintos ajándék jár a Xiaomi Pad 8 tabletek mellé
- Az Oppo Watch X3 különleges szíjjal érkezik a Find N6 mellé
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- 18. helyet ért a Samsung Galaxy S26 Ultra kamerarendszere a DxOMarknál
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone Ultra néven jöhet az Apple első foldja, nem lesz olcsó mulatság
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- Yettel topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Akiket az elején említettél, szerintem csak simán tehetségesek, lehet, hogy nekik mindegy, melyik egyetemen végeztek volna, akkor is megvolt bennük a kellő szakmai érdeklődés és ügyesség ahhoz, hogy jól megtanulják a szakmát, és elhelyezkedjenek. Akik meg csalódást okoztak, azoknak lehet, hogy szintén mindegy, melyik egyetemen végeztek volna, így is-úgy is szarok lettek volna a szakmájukban.

Végül is az egyetem önmagában szerintem amúgy sem elég, arra viszont jó, hogy terelgessen, kipróbálhass és megtanulhass dolgokat, hogy aztán el tudd dönteni, mi az, ami tényleg érdekel, meg amiben jó akarsz lenni. Van olyan ismerősöm, aki BME mérnök infóra jár, egész jó eredményekkel zár jó sok tárgyat, de egyáltalán nem is érdekli az egész informatika, azért végzi el, mert jól fizető állást biztosít(hat), meg mert szülei annak idején nyomatták neki, hogy ez manapság jó szakma, ezt végezze el, ő meg belement. Na, őt nem irigylem, nem szeretnék a helyében lenni, amikor már elhelyezkedik; elég szar lehet úgy infósnak lenni, hogy nincs benned alapból egy szakmai érdeklődés.
Szóval a lényeg, hogy a papír önmagában még tényleg nagyon kevéske.=========
(#6348) Jim-Y :
"Mondjuk így, hogy már megvan a diplomám nem bántam meg, hogy ide jöttem és nem a BME-re."
Mármint milyen okból? Csak érdekel.
Nálam egyébként érv a BME mellett a már említett sok labor és gyakorlati foglalkozás, FPGA-, meg mikrokontroller-programozást megnéztük alapjaiban, meg oszcilloszkóp buzerálása, egyszerűbb áramkörök építése, ilyesmik, amiket lehet, hogy aztán elfelejtesz, de legalább van valami homályos emléked róla, meg érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- DJI Mini 3 RC drón szett - újszerű állapotban, táskával
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Microsoft Xbox Series X 1TB Játékkonzol 2 konti (kiegészítőkkel)
- ZBook Fury 17 G7 17.3" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest