Hirdetés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Ma megérkeztek Magyarországra is a Vivo V70-ek
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló Ja no!
Namost ezekhez hogy lehet kijelzőt biggyeszteni? (HMI)
A CPU-n alapból is rajta lévő sors porton keresztül. Ha nincs rajta csak peripheral csatlakozó, akkor egy CIF01-es oros interfészen keresztül.
Ha van rajta egy soros port, meg egy peripheral csati is, akkor egy CIF01-el megoldható, hogy programozhatod is anélkül, hogy a HMI-t lehúzogatnád róla a programtöltés idejére.
A CPM-hez illesztheted a régi NT sorozatú kijelzőket, de az új NS sorozatúakat is.
Meg nem látom egyelőre, hogy impulzus kimenetet mire használják?
Hajtásvezérlésre. (szervók, léptetőmotorok, stb)
Meg megoldható-e az hogyha olyat veszek amiben nincs RTC, akkor felépítek a programban több önnálló blokkot,amik az adott napszakokhoz passzolnak, majd ezeket egyenként néhány digit-input-lábra ''hozzádedikálom''?
Megoldható.
Ez csak ott jöhetne a képbe, hogy a CPM1A ill 2A-ra lehet ProfiBus-t meg DeviceNet I/O modult is biggyeszteni, ezzel talán könnyebb a decentralizálást, de főleg a HMI-t megvalósítani (?)
Omronnál a HMI-hez nincs szükség sem profibuszra, sem Devicenetre.
Ha a decentralizált verziót az I/O számok növelésre akarod használni, akkor annak szerintem semmi értelme.
Akkor nagyobb PLC-t kell venni inkább.
Szal úgy tűnik, hogy az eredeti 100kHUF-os limitem a két szék közti földreülés esete.
Mint írtam nézd meg használtan. Én vettem mér siemens C7-et 40-ér (beépített I/O-k, több analóg is, számláló bemenet, LCD kijelző, kezelő gombok, MPI busz, RTC, stb.
Meg S7 314-et is. Sőt, most kínáltak egy Omron CQM1-et 40-ér, 64 I/O ponttal, belső órával, soros porttal.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS PRIME H270-PRO alaplap (LGA1151, DDR4, ATX)
- Intel Core i7-7700 (4 mag / 8 szál, 3.6 - 4.2 GHz, LGA1151)
- L13 Yoga Gen3 2-in-1 13.3" FHD+ IPS kihajth érintő i5-1245U 16GB 256GB ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Samsung Galaxy S24 fekete, 8 / 256GB - SM-S921B/DS
- Gamer PC eladó: RTX 3060 12GB 32GB RAM i5-12400F
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- GAMING PC! i7-13700F / RX 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest