- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Hali!
Egy haverom szeretne Windows-on futó Xampp-pal telepített PHP-vel Adminerrel elérni egy Oracle adatbázist.
Ehhez ugye kell ez az oci8 nevű csoda, ami alapból benne is van a PHP-ben jelen esetben, az ext könyvtárban. A php.ini-ben ki kell venni az extensionos sor elől a kommentjelet ( ; ), hogy betöltse.
A baj az, hogy ezután sem tölti be, csak valami modul betölthetetlenségéről vinnyog ha CMD-ből PHP-zok.
Ezt a leírást követtük, de így sem működik.
Van valakinek valami jó ötlete a megoldásra?
-
adika4444
addikt
válasz
pelyib #19637 üzenetére
A levélküldés a lassú, ugye amíg csatlakozik, elküldi, ilyesmi. És az a gond, hogy ez lassítja a szkriptet a felhasználónál.
Másik probléma, hogy időzített cikkek is vannak, amit a publikálás dátumakor szeretnék elküldeni, tehát futnia kellene valami szkriptnek ami figyeli. Illetve gondoltam még cron + curl párosra, mondjuk 5 percenként vizsgálná, van-e mit küldeni...
(#19638)Doink:
Köszi, ez jónak tűnik -
adika4444
addikt
Hali!
Van egy egyszerűbb fajta PHP oldal, hírlevél kellene rá.
Jelenleg úgy van megoldva, hogy egy SQL táblában tárolom a mail-címeket. Azokat bejárom egy for ciklussal, és mindegyikre mail-t küld a phpmailer.
Viszont itt a szkript lefutása igen lassú. Alternatívaként beraktam egy while ciklusba, és azt szerveren futtatom PHP-val, de az meg felzabálja a memóriát.
A kérdés tehát, hogy hogy küldjek levelet a phpmailerrel, úgy, hogy ne legyen lassú szkriptlefutás?
Sendmail nem játszik. Autholós postfix van, és lehetőség szerint marad is.
Van valami ötlet?
Előre is köszi!
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
válasz
pelyib #19392 üzenetére
Köszi, enum elvetve, marad a platformok + kapcsolótábla.
Itt viszont egy alkalmazás multiplatformos lehet. Így minden alkalmazást le kell kérnem egyszer listázásnál ( select *from `apps` limit 0,25; )
Na de itt még nincsenek meg a platformok, mert azt úgy tudom elképzelni, hogy platform táblába:
egy auto-increment-es ID, mellette egy platformid, platformnameA kapcsolóban pedig külön bejegyzések, pl. ha Firefox elérhető Windows, Linux, Android és iOS-ra, akkor 4 sor a kapcsolótáblába, az 1-es ID-jű Firefox-ot összekötöm vele a platform 1-gyel, 2-vel, 3-mal és 4-gyel.
A problémám pedig itt jön, amikor listázom a letöltések főoldalán, minden letöltésnél le kell kérnem külön a platformlistát úgy hogy a kapcsolótábla adott letöltésre vonatkozó id-jét joinolom a platformok táblával.
Tehát ha egy oldalon 25 letöltést mutatok, az 25 ilyen lekérdezés, +1 ami a 25 letöltést lekéri.
A kérdésem az az lenne, hogy valahogy le tudom kérni a fenntebbi select-tel együtt az adott alkalmazás platformlistáját, hogy ne legyen ilyen sok lekérés?
Valami ugyanis azt súgja hogy 25-nél is több lekérés nem a legszerencsésebb...Köszi!
-
adika4444
addikt
válasz
sztanozs #19376 üzenetére
Köszi, így már naggyából körvonalazódik a dolog.
De platformnál ugye több lehet, tehát nem elég úgy mint kategóriánál hogy mondjuk a cat egy integer, kategóriánál meg a join-nal mellérakom az adott kategória nevét, leírását...
Multiplatform esetében tehát továbbra se teljesen értem miként oldjam meg join-nal -
adika4444
addikt
Hali!
Kérnék egy kis segítséget
Adott egy letöltő oldal, ahol az adott alkalmazáshoz a platformokat kéne beállítani úgy, hogy később szűrni lehessen.
Például ha felrakom a Firefox böngészőt, akkor az jelenjen meg alapjáraton, de ha valaki szűr iOS-ra, Androidra vagy épp Windows-ra, akkor is jelenjen meg mint találat.
Ezt az egészet egy MYSQL táblában tartanám.
Első körben jött az ötlet, hogy legyen egy platform oszlop, text típussal. Ide mehetnének vesszővel a platformok, de mivel ember tévedhet, ezért jobb lenne a checkbox.
Tehát jelenlegi ötletem, hogy csinálok inteket: Android, iOS, Windows és Linux, aztán adott letöltésnél checkbox állítja hogy 0 vagy 1, attól függően, hogy adott platformra elérhető-e az adott program.
Milyen ötlet ez az utóbbi?
Gondoltam még arra is, hogy checkboxokkal megoldani, és azok írnák bele egy textbe felvesszőzve, de későbbi szűrésnél ez nem tudom mennyire bonyolítaná a dolgokat.
Mi lenne itt a legjobb megoldás?
Köszi előre is! -
adika4444
addikt
válasz
adika4444 #19238 üzenetére
Már így se megy, a Pear is és a PHP Mailer is a magyarországinál egy órával korábbra állítja magát, és bár a time függvény rendesen kiírja az időt, ezek még is egy órával korábban vannak.
Feltúrtam Google-t, az se segített úgyhogy minden ötletet várok, én kifogytam a lehetőségekből... -
-
adika4444
addikt
config.php-ban van beállítva, ez a rész jó, tárhelyen szintén műkszik csak localhoston halt be, de másik laptoppal, mobilnettel se megy, szval nem a netkapcsolatom, nem is a gépem hibás. Az openssl-re tudok már csak lassan gondolni, hogy az óraátállítás nem jött be neki...
Viszont a logot meg fogom nézni, köszi!
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Volna egy kis problémám Pear Mail-lel.
Xampp-ban fejlesztek localhoston. Múlthéten még jó volt, most azonban ezt írja:
Failed to connect to ssl://74.125.206.108:465 [SMTP: Failed to connect socket: fsockopen(): unable to connect to ssl://74.125.206.108:465 (Unknown error) (code: -1, response: )Nem értem mi lehet. Online táron gond nélkül megy.
Legújabb Xampp van a gépen, és Win10, tűzfla kikapcsolva.
Van valakinek vlmi jó ötlete?
Köszi! -
adika4444
addikt
Sziasztok!
Hogy tudnék az itt használt linkesítéshez hasonló megoldást készíteni PHP-ban?
Annyival szeretném másként mint ami itt van a PH!-n, hogy [link]az url cím[/link] formában lehessen. A két link tag közé írt szöveget tenném be egy HTML a tag href-jébe és szövegnek is ezt írnám...Köszi!
-
adika4444
addikt
válasz
adika4444 #19105 üzenetére
Érthetetlen katyvasz ami leírást találtam róla
úgyhogy most selectben select utasítással próbálom megoldani, eddig nagyobb a siker mint a join-nal...
Az a baj hogy a joinnál értelmetlenül sok sor jelenik meg, ha meg natural-lal használom akkor valahogy csak egy sort akar megmutatni... -
adika4444
addikt
válasz
DNReNTi #19102 üzenetére
Egy topik maradjon egy kategóriában.
De ha odateszem a topik mellé hogy melyik kategóriába tartozik, akkor hogyan tudom a legutolsó 25 komment alapján a legutolsó 25 topikot kiválasztani? Mert a kommentek táblájában nem tudok arra szűrni hogy melyik kategória, hacsak nincs arra mód hogy úgy válasszak ki valamit hogy az egy másik táblában is megfeleljen adott feltételnek... -
adika4444
addikt
Sziasztok!
MYSQL és PHP egybe kérdésem lenne.
Adott egy forum_posts, forum_topics és forum_cats tábla.
A posts-nál írom a dátumot, tehát ki tudom választani a topikokat a legutóbb hozzászólthoz képest visszafelé rendezné, majd a topics táblából ki tudom nyerni a téma nevét az id alapján...
Viszont vannak kategóriák. Az, hogy egy topic melyik kategóriába tartozik, azt hogy tudnám úgy tárolni, hogy a listázásnál ki tudjam a legutóbbi hsz szerint választani az adott kategóriába tartozó topikokat?
A baj a több táblás lekérés.
Én arra gondoltam, hogy kiválasztani limit-tel a legutóbbit, aztán az előtte lévő topikot, majd lekérni a topik nevét a topics táblából, és vizsgálni hogy a kiválasztott kategóriába tartozik-e. Ha igen kiírom, és hozzáadok a $wrote változóhoz egyet, ha nem akkor meg lépek a következőre továbbra is limittel, és ellenőrzöm amit előbb írtam...
Bocs ha kicsit érthetetlenül fogalmaztam meg, de szerintem nem is a megfelelő irányból közelítem meg a problémát.
Segítségért köszi előre is! -
adika4444
addikt
Köszi mindenkinek!
-
adika4444
addikt
Ez igaz. PHP Fusion 7 kódját nézegettem, és ott elég lazán vannak az ilyesmik megoldva. Ebből gondoltam azt hogy ez így nem teljesen jó, mert a fusion 7 az szerintem finoman szólva nem a legbiztonságosabb...
Más kérdés:
Hogy tudnám az SQL-ben titkosítani a mail címeket? Van erre egyáltalán szükség? Mert jelszónál tiszta sor, ott titkosítom aztán belépésnél ha egyezik belép ha nem akkor nem, de a mail kiolvasására is szükség lehet.
Milyen lépéseket érdemes tehát tenni a MYSQL tárolási oldalon? -
adika4444
addikt
Azért mert több űrlap nem lehet egymásba, máshogy meg pl. <a href-fel nem tudom kezelni a postot...
Yii-t meg fogom nézni...
Jelenleg is az a megoldás van, a checkbox amit írsz, csak van egy egyesével törlős funkció hogy ráklatty és töröl... De a ráklattyosat akkor kiveszem, és akkor marad a törlésre jelöltek bepipálgatása (nagy post).
Viszont én nem update-lek és hasonlók, hanem a törlést úgy csinálom, hogy a post tömb checked tömbjén végigmegyek és mindegyik-re lefuttatok egy delete-t. Mondjuk az igaz hogy ez több lekérés több bejegyzésnél, annak utánanézek hogy egy lekérésben lehet-e többet törölni, bár nem hiszem...
Egyáltalán nem voltál nyers, köszi nagyon a segítséget, a kapott infók alapján fogom folytatni a fejlesztést. A keretrendszert is meg fogom hamarosan nézni, különösképp Yii-t, az objektumorientált megoldás az egyellőre nagyon nagyon távol áll tőlem...
-
adika4444
addikt
Értem... Akkor a hash készítés nem lesz egy nehéz történet... Az milyen ötlet lenne ha nem is hashelnék hanem csak ellenőrizném hogy létezik-e a topic, és a hsz amire megy a válasz?
Ahogy látom itt PH!-n sincs túlbonyolítva. Csak a topicot, hogy mire megy a válasz (ha válasz) és az url-t tartalmazza hogy hová küldjön vissza...A felület nem egy nagy durranás jelenleg, így újratervezéssel sincs nagy gond... Hogy lenne érdemes megoldani?
Symfony meg ez a keretrendszeres dolog nekem magas, és ezért ilyesmit nem használok...
HA nagyűrlapozok akkor viszont marad az a törlési megoldás egy adott hsz-re hogy delete.php?comment=x, és itt is az a gond hogy könnyen lehet manipulálni. Vagy ha ellenőrzöm a topikot és a hsz-t akkor is. De itt mondjuk ellenpélda hogy olyat rakok csak be adminnak akiről feltételezem hogy nem tervezi szétlökni a fórumot... Vagy csak elrejteni tudja a kommentet amit meg én tudok törölni vagy visszaállítani...Ajax-xal hogy lehetne megoldani?
-
adika4444
addikt
válasz
Pulsar #19037 üzenetére
Limit parancs a select-ben
ha jól értem valami ilyesmi kellene neked... Például:
select * from `termekek` limit 25;
Ha a limitet x,25 formában adod meg akkor x-től a következő 25 bejegyzést fogja mutatni. Ha viszont (mint a példámban is) nem rakod ki a vesszőset akkor 0-tól indul. Ahonnan indul, azt is belefoglalva 25 sort mutat. Ezzel meg már tudsz dolgozni PHP-ban, például berakni egy tömbbe (mysqli_fetch_all()) majd azt egy for ciklussal bejárni... -
adika4444
addikt
válasz
DNReNTi #19032 üzenetére
Azt nézem, de ha user tehát válaszolhat simán hsz-re akkor még nem védtem ki hogy átírja a címsort. De látom itt is hogy úgy van hogy a topic id és a mire id van megadva, talán ha két feltételnek kell egyeznie akkor nehezebben törik, aki meg törni akarja az úgy is megoldja...
(#19033) Zedz:
Olyan tervben van, az alapja is megvan hogy csak admin topikok és akkor ott a hsz-ket látni, válaszolni csak admin tudja. De amit fenntebb írtam az főleg a gondom, a jogosultságos rész az olyan hogy az adott trükkök ellen nem véd. De lehet cisnálom úgy mint itt van...
(#19034) Lacc:
Látszik hogy rohantam és úgy írtam meg
Meg fogom nézni amit írtál. Jogosultságkezelés alatt lehet nem teljesen ugyanarra gondolunk, de akkor futok a session-nal egy kört. Az igazándiból a baj, hogy nem tudom mennyire terhelné meg a webszerót ha pl. egy oldalra (ahol 25 hsz-t jelenítek meg (már ha van annyi)) minden hsz-hez csinálnék hash-t, és azt küldeném get-tel. A post nem játszik, erre rájöttem mert azt jelölőnégyzetezgetéshez használom, hogy több hsz-t is lehessen egyszerre (jelenleg csak) törölni...
És űrlapot űrlapba nem tudok rakni hidden mezőkkel, mert akkor elég bizonytalan. Pedig úgy lenne a legjobb, hogy lenne a nagy űrlap ahol be lehetne jelölgetni a kommenteket és minden kommenthez kisűrlap (for ciklus) ahol az id-t letárolom rejtve majd submit-tal elküldöm... -
adika4444
addikt
Igazatok van ha leírom eleinte mit akarok akkor lehet van jobb megoldás is...
Tehát adott egy lista bejegyzésekkel. Szeretnék lehetőséget válaszadásra rájuk...
Jelenleg úgy csinálom, hogy MYSQL-ből lekérek 25 bejegyzést (utána lapozás van ha van több), lekérés után tömbbé alakítom aminek altömbjeivel dolgozok (mysqli_fetch_all)
Ezt a tömböt for ciklussal járom be, révén hogy a főtömb altömbjei számozva vannak, tehát nincs egyedi nevük csak számok. Azon belül már az értékek persze el vannak nevezve a MYSQL táblában használt nevekkel...
Na most úgy csinálom, hogy post-tal küldöm el hogy reply.php?replyto=5 tehát az az 5-ös az a szám amely bejegyzésre megy a válasz... Ha ezt átírja valaki az 5-öt 6-ra akkor a 6-os bejegyzésre fog menni a válasz.
Ezt akarom elkerülni, és ezért jutott eszembe a titkosítás. -
adika4444
addikt
Sziasztok!
Hogy tudnék titkosítani egy stringet majd azt utána visszafejteni?
$_GET tömbbel küldenék adatot, de örülnék ha az user csak krixkrax-ot látna amit nem olyan egyszerű pl. átírni egy kis adminszivatás kedvéért...
Köszi! -
adika4444
addikt
válasz
fordfairlane #18888 üzenetére
Köszi, eredeti formában valamiért nem ment de a benne lévő get_header(); rengeteget segített, köszi érte.
Viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy adott a tömb:Array
(
[0] => HTTP/1.0 200 OK
[1] => Content-Type: audio/mpeg
[2] => icy-br:192
[3] => ice-audio-info: ice-samplerate=44100;ice-bitrate=192;ice-channels=2
[4] => icy-br:192
[5] => icy-genre:teszt
[6] => icy-name:teszt
[7] => icy-pub:0
[8] => icy-url:http://localhost
[9] => Server: Icecast 2.3.3
[10] => Cache-Control: no-cache
)Ebből a részből:
[3] => ice-audio-info: ice-samplerate=44100;ice-bitrate=192;ice-channels=2
hogy tudok előállítani olyan adatot, hogy például kiírathassam így:
Bitráta 192, mintavételezés 44100, sztereó
?
Köszi ezt is! -
adika4444
addikt
Sziasztok!
Lenne egy érdekes kérdésem.
Hogyan tudom ellenőrizni egy netrádiónál hogy elérhető-e?
Kicsit bővebben:
Adott egy Icecast szerver, legyen mondjuk localhost a 8000-es porton. Ezen van /high.mp3 és /low.mp3 mount.
Azt szeretném, hogy valahogy ellenőrizze egy kód hogy a /high.mp3 elérhető. Ha igen true-t, ha nem false-t adjon vissza, de legalább is legyen megoldható egy ok és egy nem ok üzenet kiírása if elágazással.
Arra gondoltam, hogy valahogyan a headerből kéne kiolvasni hogy 404, vagy azt ami megjelenik ha rendben van, így:
HTTP/1.0 200 OKés az if-es dolgot valahogy így gondolnám:
$header = 'HTTP/1.0 200 OK';
if ($header == HTTP/1.0 200 OK
{
echo 'rendben';
}
else
{
echo 'jelenleg offline';
}Tehát valamilyen módon ki kéne nyerni a header ezen részét...
Van erre valakinek vmi ötlete? Google-ön se igazán találtam semmit...
Köszi! -
adika4444
addikt
válasz
#14595328 #18509 üzenetére
Közben találtam megoldást:
preg_match('/[^0-9.]/', "vmi szám")
Hogy beírni se lehessen, oda gondolom JS kellene, érdekelne mi a megoldás...
(#18512) supreme7:
Regex-xel hogyan tudom azt megadni hogy csak számokat, vagy csak számokat és a-z A-Z és ._- karaktereket lehessen bevinni? -
adika4444
addikt
Sziasztok!
Adott egy php oldal. Ez bekér adatokat.
Hogyan oldhatom meg hogy csak egy listában (tömbben, változóban) megadott karaktereket lehessen beírni?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamepad
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest