- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #12179 üzenetére
Olyasmire gondoltam, hogy a file amit feltöltök az kép-e, nyilván a feltöltés mappát le kell korlátozni, meg a .php fileok mindennemű elérését (bár formailag nem hibázhat, mivel át van úgyis nevezve) , de mindenképp megakadályozzam káros php kód lefutását, elég érzékeny területen kell most programozni, ezért 1000%-ra akarok menni.
-
Soak
veterán
Ti mivel validáljátok a feltöltött képeket?
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #12155 üzenetére
array_merge() , nem lesz benne azonos kulcs.
-
Soak
veterán
válasz
Brown ügynök #12007 üzenetére
Hiba keletkezik vagy egyszerűen nem éred el a file-t ? Most megprobáltam igy :
test.php :
include 'test2.php';
echo __FILE__ . '<br>';test2.php :
include 'test3.php';
echo __FILE__ . '<br>';test3:
include 'test3.php';
echo __FILE__ . '<br>';Tökéletes . Ha ezt megprobálod mi történik?
-
Soak
veterán
válasz
Swifty #11852 üzenetére
Félre ne érts! Beszélgessünk ilyenekről, de (szerintem) nem ezért van itt EZ a topik.... Vagy tévedek?
Tévedész, senki nem írta, hogy ennek a topiknak csak arról kell szólni, hogy hogyan dolgozzunk fel formot és hogyan olvassunk $_GETből . Ez egy szakmai topik ami szakmai kérdésekről szól, azért ne legyen senki hibás mert egy szinvonalas 'vitában' részt vesz, a véleményétől függetlenül , azért mert többen vannak akiknek csak annyira lenne szükségük, hogy megírjanak egy kódrészletet vagy valami alap tákolást kell gyorsan eszközölni még nem jelenti azt, hogy nem lehet másról beszélni.
U.i.: Akkor szoktak a legjobb válaszok érkezni amikor valaki a megoldásához (már folyamatban lévő) segítséget kér és logikai kérdéseket kell megvitatni, nem pedig szintaktikai meg alapvető dolgokat n+1szer elmagyarázni.
-
Soak
veterán
Jah és amit még akartam írni , olyan szerenécs (?!) helyzetben vagyok, hogy egy 10éves legacy kódon és egy 1 éves (hasonlóan felépített kódot mint alább írtam, természtesen sok ezer munkaórával töketesítve ) kódon dolgozhatok és mind a kettővel meg lehet mindent oldani.
Persze akármilyen mozzanat a régiben komplett részlegek refactorálásához kéne hogy vezessen, de ez nem von le abból, hogy tökéletesen (és viszonylag elfogadható erőforrásigénnyel) fut.
-
Soak
veterán
válasz
PazsitZ #11822 üzenetére
Egyértelmű, nem is azt mondtam, hogy szar kódot kell írni, de amikor nem csak tul kell bonyolitani egy példa kódot hanem több százezer (millió) sort kell lekódolni akkor kicsit átértékelődik, hogy mit hogyan merre , mivel emberek írják a kódot, ezért az emberek számára kell azt logikussá tenni és könnyen átláthatóvá.
Nyilván ezt szinesíti amikor csapatban kell dolgozni és a folyamatos monitorozása annak, hogy ki-mit commitol a közösbe, mert amikor 50-60 ember dolgozik aktívan valamin akkor ha egy hibát kell javítani, az első 1óra azzal megy el, hogy feltérképezed a pontos folyamatot (és ez egy erősen OOP-s kód, viszont a projekthez mérten a lehető legátláthatóbban tartva és nagyon jól doksizva ) , na most ha itt minden sorban van két interface meg osztály akkor egy olyan hiba (vagy fejlesztés) ami amúgy egy logikus kódnál 3 óra, itt 2 nap.
Szvsz (ha csak szigorúan azt számoljuk ami a logikát végzi ) akkor 3 fő réteggel meg lehet oldani. controller-üzletilogika-adatbázis réteg. Itt az adatbázis müveletek jelentik az elemi müveleteket amik a konkrét adatot szolgáltatják, az üzleti logika ezt tetszés szerint kombinálja (a lehető legegyszerübben) , a controller pedig gondolkozik.
Innen már késöbb is el lehet indulni mondjuk egy bonyolultabb api megépítéséhez , vagy egy config réteget is betoldhat nagyon egyszerűen (ha indulásnál még nem volt).
Mérlegelni kell, hogy mire van nagyobb esély : Jelentősen többet kódolok, hogy majd egyszer valamit könnyen betoldok, de ugysem gondoltam felére sem ami lehet, tehát sokkal nem vagyok beljebb, vagy az egyértelmű és általános modulokat megépítem amik közé egy kicsit több kódolással, de ugyanolyan logikusan beillesztek bármit.
Szerk: Ahelyett, hogy a kód írást az vezetné, hogy mennyire jól tesztelhető, sokkal egyszerűbb egy komplett tesztkörnyezetet fenntartani (2 lépcsőbe- saját, aztán közös) ahol mindent rendesen ki tud tesztelni a megfelelő ember (hiba/feature bejelentője és a teszter vagy kinek mit teszik) egy jó dokumentáció mentén és jó rendszerismerettel .
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #11815 üzenetére
(csak nehogy egyszer én legyen a projektvezetője )
Ha nem titok akkor hol dolgozol?
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11719 üzenetére
Most nem tudom, hogy sirjak vagy nevessek, de igazabol az a kakaskodas az utolso hsz.edig tartott volna amugy is. Csak annyit tudok mondani hogy akit zavar az menjen at a noi oltozobe.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11713 üzenetére
1. Nem csak egy a forum létezik a földön
2. Nem hinném hogy kell konkrétumot mutatnom, be tud annyit irni akár ennek a forumnak a keresőjébe is, hogy apache (és ad találatot)
3. Azért irtam ezt, mert többre ment volna mintha egy 2 napos hozzászolásra ujra rákérdez egy nem releváns topikba.
4. ez inkább az alkalmazás megfelelő beállítása az igények szerint az adott szerverhez kapcsolódóan.
Az már régen rossz, ha ilyeneket kell állítani, hogy az alkalmazás megfelelően működjön . Egy normális routing megirásával alapból el lehetett volna kerülni a buzulást.
5. Csak a kedvedért, hogy releváns helyeket mutassak : [link] , de még itt csomoféle mindenre rá lehet keresni
(csak hogy a kötelező meglegyen
)
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11710 üzenetére
Az apache szerver konfigurálásnak mi köze a phphoz?
Szerk : A szemforgatós szmájlit majdnem elfejtettem
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #11687 üzenetére
En arra lennek kivancsi, hogy mennyibe kerul.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11597 üzenetére
Én mindig a var_dump() és Xdebug kombót használom, mert elég sok és gyorsan értelmezhető infot ad, ha ez nem elég akkor általában más bug van, ha kisebb a projektekt és megoldható, érdemes a netbeans debug sessionnel végiglépkedni a változókon .
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #11499 üzenetére
Nem hiszem el, hogy félórája bújod mert akkor biztos megtaláltad volna ezt : [link] és rájössz, hogy miért van idézőjelben amit akarsz .
Szerk : Ezt a quoteot inkébb felejtsd el úgy ahogy van.
-
Soak
veterán
Akkor valami ilyesmivel kéne
SELECT cikkszam FROM mozgastetel WHERE cikkszám IN ( szerk: Persze hogy nem a létezőket írod ide, hanem azokat amiket épp be akarnak írni, bocs ) ,ha ez ad vissza valamit akkor tudod hogy már létezik és ki is tudod iratni a hibakezelőddel mivel visszadja a létezőket .
-
Soak
veterán
Ha jól értem amire gondolsz akkor http://php.net/manual/en/function.array-unique.php , ez kiszedi a dupla cikkszámot, de szó nélkül . Érdemes elolvasni a doksiját is, hogy mit tekint egyenlőnek.
Ezt miért csinálod :
$lek="SELECT * FROM eszkoztorzs";
$eredmeny = mysql_query($lek) or die ("HIBA!");?
-
Soak
veterán
Direkt írtam neked az előbb, hogy a prepared statementeket használj (mondjuk nem reagáltál rá semmit
) , mert így még mindig elfogod felejteni escapelni a dolgokat, plusz ha kezdő vagy akkor legalább a jó módszert tanulod meg és nem kell 2 hónap mulva átállni/átírni mindent .
-
Soak
veterán
Nem tudom, hogy milyen suliba diploma munka, de ha nem csak az számít, hogy meg legyen akkor esetleg az SQL Injection + Prepared Statement és/vagy Escape-t átnézhetnéd . A kódod abszolut nem biztonságos, itt még el megy, de ha később ezzel akarsz foglalkozni akkor ez életképtelen.
Szerk: Ha pedig kódot szursz be akkor használhatnád a Programkód formázási lehetőséget.
Más : Nem kéne írni egy peticíót, hogy Parciék rakjanak be egy alap syntax highlightert ? Sokat segítene a használhatóságon
.
-
Soak
veterán
Igen, de azért mondtam, mert ha inline van akkor sok jelentősége nincsen
, csak minden karaktert meg akart spórolni meg emelett mintha egyszer azt olvastam volna, hogy az inline jobb kompatibilitási szempontból (bár ezt már lehet ,hogy csak beképzelem, lusta vagyok rákeresni).
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #11343 üzenetére
És ha épp nem megy a szervered akkor nem látja az emailt?
Miért olyan nehéz elhinni néha, ha tanácsolnak valamit?
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #11339 üzenetére
Persze, hogy külső, ezért mondom, hogy URL . src attributumnak megadod, hogy example.hu/emailkepek/test.jpg , aztán ennyi.
Szerk: CSS-el nincs semmi, épp ezért irtam, hogy inline, tehát az id-nak sok jelentősége nincs is mobal példájában.
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #11336 üzenetére
Miért karcsú? Képeket belinkeled rendesen URL-el és kész. Ugyanugy megjelenik, az inline style is bőven elég emailbe. De a legegyszerübb ha megnézed a postaládádat
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #11334 üzenetére
A képek egyszerűen URL-ek , a style pedig inline style-al a legegyszerűbb.
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #11326 üzenetére
Gondolod csak úgy kitaláltam ?
[link]
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11324 üzenetére
Nem feltétlenül a kódra gondoltam, hanem a design elemekre. Amikor legutóbb olvastam akkor elég keményen megszabták azt is, hogy pl a logójukat hogyan, hova, miként lehet kirakni.
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #11320 üzenetére
Mielött nagyon nekiállsz keresni érdemes elolvasni a twitter oldalán az állásfoglalásukat, elég szigoruak az általuk kiadott cuccok felhasználásával kapcsolatban. (pl azt biztos nem engedik szvsz, hogy az ő pluginjukat valaki piszkálja) .
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11315 üzenetére
Az ilyen ne legyen már off, erre való a fórum (Y)
-
Soak
veterán
Ez inkább adatbázis kérdés, de van több megoldás is, az egyik az, ha listázod (gondolom foreachel probálkozol) akkor a $mozgas_fej->id; nem lesz kiírva vagy eleve úgy kéred le adatbázisból, hogy pl SELECT honnan,hova,szallito_id,jelleg_id,datum FROM mozgas_fej (ez MySQL kód).
Szerk: Most ujra elolvasva a kérdésedet rájöttem, hogy félreértettelek, akkor ezt egy JOIN-al kell megoldanod .
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #11238 üzenetére
Hehh, ha végig gondolod ... van 1000 user ... meddig tartana a 10000 számot ráprobálni, hogy mindegyik accjával bejelntkezz ?
..... Én minimum 32 jegyű szám és betű kombinációt ajánlok.
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #11235 üzenetére
Generálj egy viszonylag bonyolult random számsort, azt mentsd le adatbázisban a userhez, majd amikor bepipálja a jegyezz meg gombot akkor mentsd el cookieba . Nyilván így mindenkinek meg kell nézned a cookieját, hogy van-e beállitva "jegyezz meg" cookie és ha igen akkor valid-e a benne tárold kód.
Arra figyelj, hogy mikor valaki a kilépéssel kilép akkor töröld a cookiet.
Szerk: Természetesen csak akkor generálj és ments le kódot ha bepipálta.
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #11210 üzenetére
Magyarul a connect.php-ben van egy ilyen , hogy new PDO(); ? Utána pedig az oldalon (pl index) definiálod a functionokat ?
Ha igen akkor ez nagyon nem jó, MVC-ről olvasgass ,meg amit pár hsz.-el ezelött linkelgettünk nézd meg, nem feltétlenül kell design pattern-t használni csak azért, hogy elmondhasd magadról, de ( saját tapasztalat ) ne hagyd, hogy a jelenlegi kódod a fejlődésed útjába álljon.
Magyarul ha a jelenlegi kódodba rosszul csinálod a dolgokat és ráadásul tudod is, akkor inkább írd újra az egészet vagy kezd el jól csinálni (és a többit majd ha elkészült átírod) , mert a jó megoldások beidegződését megakadályozza a folyamatos hibás kódólás és meg fogsz rekedni egy olyan szinten ahol a tudásod gyakorlatilag haszontalan.
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #11208 üzenetére
Ha jól értem, hogy mit mondasz akkor úgy kapcsolódsz az adatbázishoz, hogy includeolsz egy filet ?
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #11194 üzenetére
Megnézem, köszi.
Azt hogy lehet megoldani PHP-vel (vagy az inkább a szerver software dolga?) ,hogy bizonyos adatokat (bizonyos feltételek teljesülése után) más HDD-re mentsen mint a gyökérkönyvtár?
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #11192 üzenetére
Nekem sem tetszik mert szinte 0 a módosítható paraméter, és magától sem talál ki sok mindent (ez igaz a többi példájukra is) , hiába csak ez példa, értelme így semmi sincsen.
-
Soak
veterán
válasz
Brown ügynök #11188 üzenetére
Lejárt a szerk. idő
Az oldalt ami írsz én is megtaláltam, köszönöm. Azért nézek egyszerre több oldalt mert nem akarok olyan hibába esni, hogy egy adott fejlesztő esetleg (akár önhibáján kivül) rossz megoldását tanulom/integrálom a saját appomba.
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #11187 üzenetére
Gondolod, hogy ennyit nem tudtam magamtól kihámozni belőle?
Itt ebben nem sok jelentősége van szerintem.
Tényleg nem sok, csak épp ez alapján határozza meg, hogy milyen adatbázis kezelőt használ.
Brown ügynök :
Ezzel mind tisztában is vagyok, a kérdésem arra irányult, hogy esetleg a default php classokbóé hiányos-e a tudásom vagy egyszerűen nem látom a function definiálva sehol.
A válaszod megerősített abban, hogy csak a példa kedvéért van ott és a megnevezett fv.-t nem részletezik. -
Soak
veterán
Valaki elmagyarázná nekem, hogy a Settings::getInstance(); hogyan kerül oda? Nem értem a logikáját.
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #11170 üzenetére
Ezt mondjuk tudja a DW is, tehát ezzel nem több, inkább azzal több a NB hogy ingyenes.
-
Soak
veterán
válasz
SektorFlop #11144 üzenetére
header , nem jöhet elötte semmilyen HTML (üres sorok sem és az sem amit PHP-val iratsz ki).
-
Soak
veterán
válasz
SektorFlop #11107 üzenetére
Egyszerűnek egyszerű, de jónak semmikép nem jó, nem rég beszélgettünk róla, hogy mindenképpen ellenőrizd le mielött oda irányítod őket (az elöző hsz.-emben direkt nem írtam a http_refferrert) , mert így nagyon könnyű hackelni az oldalad, magyarul ha egy másik oldalról jön a látogatód akkor oda fogja visszairányítani ami elég nagy biztonsági rés.
-
Soak
veterán
válasz
SektorFlop #11105 üzenetére
Attól is függ, hogy milyen szervert használsz (gyors google keresés alapján) . Ez hasznos lehet.
-
Soak
veterán
válasz
SektorFlop #11102 üzenetére
Echozod a HTML kódot?
Mármint azt a linket ahol épp a user mozog?
-
Soak
veterán
válasz
SektorFlop #11097 üzenetére
Csekkold, hogy a $_POST eljut-e a feldolgozó oldalig .
-
Soak
veterán
válasz
j0k3r! #11071 üzenetére
Már bocs, de a hozzászólásba ez állt;
A lényeg, hogy az osztályok ezt a kódot generálják, természetesen változó db számú füllel:
........Én csináltam egy olyat ami legenerálja neki ezt a lehető legegyszerűbben, és nem, nem mondta, hogy egyszerűt akar, de ha nem azt akar akkor majd megcsinálja magának jobb featureökkel (mondjuk értelmesen megcsinálja a tabok nevét és tartalmát ami megint nem nagy feladat).
nyilvan ezt lehetne meg tovabb szofisztikalni, de ez nagyjabol lefedne a kerdezo igenyeit, miszerint egy komplett hmlt oldalt akar generalni php-val.
Egyelőre ő kerek-perec megjelölte a legeneráltatni kívánt kódrészletet, a konkrét segítség kérés erre korlátozódik szerintem.
Szerk : Az meg nem az én problémám, ha valaki szerint szar a megoldásom (nem mondtam soha hogy ezentúl mindenki csinálja így btw) , nyugodtan lehet írni jobbat és szebbet ha valaki szeretne, de azért ne legyek már fasz mert nem lehet arra recskázni hogy mennyire OOP a kód. Én kipróáltam, tök jól működik így is, egy egyszerű sitehoz bőven megteszi, ha meg a kérdezőnek több kell akkor tovább fejleszti ahogy azt írta is a hsz.-ben .
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11064 üzenetére
Nem volt sértő a stílusod, legalábbis van annyi fórum kilóméterem, hogy a stílus mögé látok, csak amit Athlon64+-nak is linkeltem kép szerintem nagyon megállja a szituációban a helyét. (persze én sem ezt a kódot használnám, ha magamnak írnám, de érdemes megnézni, hogy milyen oldalra készül és ezt nem fikázásból írom.)
Athlon64+ csak annyit mondott a kódomról, hogy ocsmány megoldás
Erre két dolog jutott eszembe : A vakok közt a félszemű a király effektus . (nyilván a topikban nem csak vakok vannak) és az, hogy jelenleg azt a korszakát éli amikor még arra keményedik a cerka, hogy mennyire OOP a kód. No Offense
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11061 üzenetére
Az mondjuk mindenesetre érdekes, hogy neked szabad olyat, hogy "kiokádj" valamit ami jelen állapotában még nem is használható - legalábbis azt vettem le, hogy egy bőven kezdő a segítség kérő. Mondjuk Athlon kódjával sincs semennyire beljebb szvsz - , nekem viszont nem szabad összedobni 2.5 perc alatt egy, az ő kérését maximálisan és egyszerűen megoldó kódot ( ami nyilván nem tökéletesen OOP meg miegymás, de nem "erőltettem" meg magam ) .
U.i.: Leírtam neki, hogy miért megyek végig a $this objektumom. A tulajdonság neve a tab neve, az értéke pedig amit a tab-ba szeretne. Ennyire egyszerű, de nem értem, hogy eddig miért nem vetted a fáradtságot ehelyett a hosszú hsz helyett és összedobtál valamit. Nekem semmit nem tudónak 2percig tartott összedobni amit összedobtam. Gondolom neked ugyanennyi időbe tellne egy normálisat, nem?
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #11057 üzenetére
Más : Nem tudom, hogy PHP-vel kéne-e megoldani de azt szeretném elérni, hogy van egy szövegem , abból szeretném kiválasztani egy speciális karakter utáni szövegrészekete, tehát pl Bla blaaa bla bal @bla , bla blaaa bla blaa bla @albla . , ebből a @bla és @albla-át szeretném kiválasztani (természtesen a @ utáni rész userinput és nem előre definiált) . Nézegettem a beépített funckiókat, de azokkal nem tudtam megoldani.
Az is lehet, hogy javascriptel mikor a textarea-ba gépelnek már kiválasztani és mint hidden input elküldeni?
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11053 üzenetére
Epp volt egy hasonlo kodreszleten keznel. Azt alakitottam at minimalisan. Az elso kerdeaedet nem ertem. A tobbire is csak azt tudom mondani hogy egy nagy kodbil kivaktam ket reszletet amivel a kivant eredmenyt eleri. Innentol elindulhat megcsinalhatja ahogy o akarja. A masodik classt is azert hagytam benne, mert nekem konkretan konfigplhato contentet tud epiteni a htmBuildet, csak a tobbi kodreszletet kivagtam, mert nem volt relevans neki.
Szerk : Athlon64+ : jelen feladatot hogy oldanad meg OO-ban ha egy ismeretlen ember segitseget ker es Sos? Komolyan, ird le kivancsi vagyok.
-
Soak
veterán
válasz
pvt.peter #11049 üzenetére
Szia !
http://ideone.com/nUwsA ez megcsinálja azt kódot amit szeretnél (mármint a mellékelt kódrészletet) , egy osztály tulajdonságainak megfelelő számút, majd azok értékét beteszi magába a tabsba .
Szerk : A fül neve pedig a tulajdonság neve.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11042 üzenetére
Nem baj, sőt . :
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11039 üzenetére
Köszi, tudtam, hogy CSS-el nem fog menni, eddig betettem a szőnyeg alá, de most megnézem.
Szerk: Még jó, hogy a gomb csak rátette a style-t . .... Lényegtelen .
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #11032 üzenetére
Valamiért ez nem megy tényleg :
class Test{
private $ertek = 1/3;
public function foo(){
echo $this->ertek;
}
}
$test = new Test();
$test->foo();de ez igen :
class Test{
private $ertek = 0.33;
public function foo(){
echo $this->ertek;
}
}
$test = new Test();
$test->foo();majd mindjart jön valaki okos és megmondja miért nem
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #11028 üzenetére
dupla
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #11028 üzenetére
$ertek = (1/3); ?
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11022 üzenetére
Igen, a kedvencek tag az mindenképp előnyt élvezne. Megcsinálom aztán majd írok, hogy mi lett belőle .
-
Soak
veterán
Sziasztok !
Csinálok egy Címke (tag) rendszert . Már kérdeztem róla nem régen, addig el is jutottam, hogy a mysql-t nagyából megcsináltam. Viszont ahhoz, hogy értelme legyen az egész rendszernek, valamilyen módon naplóznom kéne a Userek aktivitását. Magyarul regisztrálni, hogy milyen cimkével ellátott dolgokat nézeget, azért, így tud neki az oldal automatikusan ajánlásokat készíteni ( mondjuk 10 ajánlásnál %osan megoszlik a 1.2.3.4. legtöbbet látogatott címke).
Az első gondolatom az volt, hogy létrehozni még egy mysql "tábla" csoportot . user - tags - user_visited_tags , ahol a visited tagsbe minden tags oszlop meg lenne és minden címke látogatásnál +1-et kapna az érték (mondjuk bizonyos időközönként, esetleg más változókat figyelembe véve leosztanám 10-el). Majd ezekből kiszámolva kapná az ajánlásokat.
Mi róla a véleményetek?
-
Soak
veterán
válasz
Brown ügynök #11003 üzenetére
Igén, épp azért kérdeztem mert több helyről el lehet küldeni és nem akarom a usereket kitenni CSRF-nek . De valószinű, hogy az lesz amit CSorBA is írt, csak így sokkal szebb/egyszerűbb lenne. Kár hogy tele van a világ szeméttel ...
-
Soak
veterán
Az milyen, ha egy formot elirányítok egy másik oldalra és a $_SERVER['HTTP_REFERER'] -re irányítom vissza a user-t miután végzett az oldal a form feldolgozásával?
-
Soak
veterán
A kérdésed első része eddig fel sem tünt
.
$myusername = $_GET['username'];
mysql_query("UPDATE user SET status = 0 WHERE username='$myusername'");Akkor nem csak ajánlom a prepared statementet hanem muszáj !!!
Amúgy a session kérdésedhez, a php.net-en le van írva, hogy a session_destroy() nem elég,
In order to kill the session altogether, like to log the user out, the session id must also be unset.
-
Soak
veterán
válasz
SektorFlop #10995 üzenetére
Akkor mi a probléma a beléptettéssel?
-
Soak
veterán
válasz
Forza_JUVE #10992 üzenetére
php.net -> header .
Felhívnám a figyelmedet erre a részre : Remember that header() must be called before any actual output is sent, either by normal HTML tags, blank lines in a file, or from PHP.
-
Soak
veterán
válasz
SektorFlop #10989 üzenetére
Elosszor is ajanlom, hogy prepared statementeket hasznalj , php.net-en le van irva a PDO eleg jol. A regisztralasnal pedig futtasd le ugyanazt a query-t mint amit belepeskor, szoval egy nevvel nem lehet ketszer regisztralni, javaslom azt is hogy ellenorizd, hogy ne a "semmit" ird be (magyarul ha egy ures formnal ranyomok a regisztracios gombra akkor ne tudjak regelni).
Ha pedig case sensitiven akars keresni MySql-ben akkor SELECT * FROM users WHERE BINARY username ="username"
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #10954 üzenetére
Hát a dolog úgy nézne ki, hogy van mondjuk egyszerre 10 kép feltöltési lehetőség, ahol mondjuk mindegyiknek van name (user_filename, user módosíthatja) és albums_id (lehet üres) , aztán a szerver hozzáteszi a user nevet,id-t sessionból (jelenleg bejelntkezésnél -> $_SESSION['username'] és ['user_id']) és az aktuális időt, egy DateTime mezőbe ebben a formátumban : ('Y-m-d H:i:s') . Bár ez szerintem szar, mert jobb lenne time()-ot tárolni és a user állíthassa a saját időzonáját vagy a szerver ip alapkán belláít egyet, de ettől most tekintsünk el.
Jelenleg Imagick-al megoldom, hogy 3 thumbnailt létrehozok (90x100,130x130,200x200).
A filenév (filname oszlop, user nem módosíthatja) jelenleg time() + 4jegyű random szám (mondjuk ha másodpercenként 10.000 képet tolnak fel akkor már gáz ez, de mire ott tartok nem így lesz
)
Szerk: Az mondjuk nem php, de nem találtam jó módszert arra, hogy szépen styleoljam az <input type="file">-t
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #10952 üzenetére
Persze, lehetne olyan, csak valamikor jo lenne ha elkészülne.
Azért nem fog senki írni (én se tudok mit jelenleg) mert még nem találkozott/gondolkodott el azokon a problémákon amiket meg tud oldani. Vagy mondjam úgy, hogy józan ésszel valamit a tudástárából összerak amit nagyobb tudsátárral nyilván jobban lehet megoldani.
U.i.: Jobban mondva van is egy olyan "problémám" (pont most álltam neki) ,hogy több file olyan szintű feltöltése, hogy minden egyesnél tudjak megadni nevet, meg ami még lehet userinput. Valami értelmes formában és nyilván egyszerre. Egy az nyilván nem probléma. Keresgélek, de eddig nem találtam olyat ami tetszene.
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #10948 üzenetére
És az mindenképp baj, hogy már most bonyolultabb megoldásként gondolsz a valódi OO kódokra.
Te idézeted:
Azért nem jó, mert a levegőbe lóg mindened, csak azt nehéz lehet meglátni, ha van ilyen könnyű megoldás is.
A "valódi OO" kódokra nem tekintek bonyolultként, de azért abban megegyezhetünk, hogy bonyolultabbak mint amiket én csináltam .
Jelengleg az első site-on dolgozom (hobbiként), amin effektíve megtanultam (tanulom) a PHP-t (emelett a webdesignt,html-t,js-t,seo-t és mindent ami létezik), kb 3-4szer írtam újra és mindig kb kétszer jobb lett mint előtte. Remélem a 10. körül el fogok jutni, hogy lesznek olyan problémák amiket az általad javasolt (helyesen !!!) megoldásokkal sokkal egyszerűbben, hatékonyabban meg tudok oldani, de szunyogra minek lőjek ágyúval?
Látom, hogy logouton sokat írsz. Nem tudom, hogy mi a célod vele, de ha szeretnél egy kicsit népnevelni (én örülnék neki és szerintem vannak még páran) akkor konkrét problémákat felvetve (pl az általad említett DateTime is valami problémára megoldás, mint minden kód) egy konkrét leírást készíthetnél az általad legjobbnak gondolt megoldással. Ez nyilván csak egy ötlet, de akkor esetleg azok is megmozdulnának a komment ablakba akik magukat tartják valamilyen PHP programozóknak és kialakulhatna valami amiből egy kezdő és haladó is profitálhat, akár te is, gondolom te sem tudsz mindent
.
-
Soak
veterán
válasz
Brown ügynök #10945 üzenetére
Ezt nem hiszem, hogy megtalálom a manualban, konkrétan az ő megoldása érdekelt. Értem, hogy miről beszél.
Egyelőre még nem értem, hogy miért jobb most nekem a sokkal bonyolultabb/másabb megoldás, ha hibátlanul működik ez is (konkrétan ezen a siteon). Később biztos, egy sokkal komplexebb sitenál értelme lesz, esetleg ezen site későbbi fejlődésében, de már írtam a topikban, hogy minden héten újra írhatnám az egészet (tanulás közben) . Feleslegesen most biztos, hogy nem bonyolítom.
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #10940 üzenetére
Írj még egy kicsit az ObjectFetcher objektumról légyszives.
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #10935 üzenetére
A kód nagyobb részeit nem szeretném semmiképp nyilvánosságra hozni. Nem azt szeretném, ha meg lenne írva helyettem a kód hanem - amire a fórum való - tapasztaltabb emberekkel eszmét cserélni.
Ezért kérdeztem, hogy konkrétan ebben a példában miért nem jó a static?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest