-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomasz94
csendes tag
válasz
Alien! #23160 üzenetére
Köszi át is állítottam 😁 hát ez elég szomorú hogy már csak oled panelnel van. Akkor úgy érzem jó vásárlást csináltam, 58 as PUS7304 volt a kiszemelt euronicsba, aztán a vásárlás napján láttam fent az oldalukon hogy csak az üzletükben lehet kapni még 180 ért az 55-ös 8303-t 😄 el se hittem hogy rendes 10bites panel meg 120hz ennyi pénzért. Nem kérdés melyiket választottam, főleg hogy elvileg a kövi konzolgen elég sok játéknál menni fog 120 fps el ha lehet nekik hinni 😁 bár kiáltott darab volt a készülék, kötöttem rá 5 év garit, szóval ha olyan hibája lenne amit nem lehet javítani meg az árát is vissza kapom. De ne legyen, nagyon király cucc 😁
-
Tomasz94
csendes tag
válasz
Alien! #23152 üzenetére
Köszönöm a rám fordított időd! Nagyon jó értékek, kiporbaltam és maximálisan megvagyok vele elégedve 🙌 sdr és hdr módban is egyéni opciónal állítottam be az értékeket. Nemtudom ez mennyit számít 😄 viszont én az egyenletest átraktam szabványos módra, valamiért ha túl gyorsan ment egy tárgy a képen a másiknál, csúnyán kockasodott a kép körülötte, ennél viszont nem tapasztaltam, mégis kellemesen gyors így is a szemnek 😁
Amúgy így mellékesen, a Philips ezeknél a modelleknél rakott bele először meg utoljára ilyen panelt? Néztem tavalyi meg idei modelleket, sehol sem találtam hasonlót, főleg nem olyat ami 120hz lett volna.
-
allein
addikt
válasz
Alien! #23102 üzenetére
illetve jó a Philips Sync Box-a, de annaki kiépítése nagyon drága.
A Philips Sync Box egy túlárazott eszköz és közel sincs a gyári ambilight-hoz, nekem van és sajnos nem vált be.Azzal egyetértek, hogy a kiépítése drága. Nekem is válaszoltál pár hónappal ezelőtt mivel tudom helyettesíteni az ambilightot, sajnos a Philips Hdmi Sync Box nem jött be, szóval ezt nem ajánlom senkinek.
Mondjuk te sem ajánlottad
-
MadMancs
veterán
válasz
Alien! #23090 üzenetére
Ugyanezt írtam. Ezt az androidos Philipsek alapból tudják, ha nem ilyen tv van akkor kell ez a HUE+ambilight élményhez.
Ugye a kérdés arra irányult hogy ez mindenképp kell e. Arra válaszoltam hogy nem kell sima HUE rendszerhez csak ha ambiligt ot szeretne az ember és a tv nem tud bridge el kommunikálni. -
Prime110
aktív tag
válasz
Alien! #23043 üzenetére
Ez az, én is így vagyok vele, monitornak megtartanám a képe miatt. A folyamatos HO mellett rájöttem kéne egy olyan monitor, amin mondjuk 4 desktop képe kint van, erre a feladatra ideális is lenne.
A szervizre még várok, vagy hátha akad valami elektrotechnikus a fórumban, aki teszt jelleggel - elrontani már jobban nem lehet - próbálkozna.@TIT: én nem tartom ezt kevésnek, a SONY-d az beteg sokat ment
, de nálunk a családban 5 évente lecseréltünk mindig mindent (mosógép, hűtő), valamiért mindig találtunk egy jobbat, így nekem ez kvázi soknak tűnik. Bár fel tudok még mutatni most is egy működő 42PFL3604/12 ezt 2010-ben vettük, és még most is megy.
-
MadMancs
veterán
válasz
Alien! #23021 üzenetére
Igaz. De LED szalag ragasztás ügyileg pl csak 1x használatosak. Meg nem biztos hogy nyom nélkül eltávolítható stb. Illetve ugye úgy szeretném hogy hungarocell szegély fölé/mögé a 4 viszszintes és a 4 függőleges sarokban hogy maga a szalag ne látszódjon. Nem kevés pénzbe lesz szóval szeretném csak 1x megcsinálni
Idővel pedig az egész lakást hue okosmegoldással, de szobán kívül már nem kell majd Ambilight, csak HUE.
-
Atikusz
senior tag
válasz
Alien! #23016 üzenetére
Nekem ez a kit van: [link] Nálam két lámpa van a mennyezeten egy állólámpa pedig a tv szekrény mellett. Ehhez tervezek venni egy 65PUS7304-et. Filmeknél ha esetleg zavaró lenne a túl sok fény, akkor gondolom le lehet kapcsolni vagy finomhangolni a HUE világítást, akár az alkalmazáson keresztül is.
-
kchris78
veterán
válasz
Alien! #22983 üzenetére
Valahogy így.. Talán azért tudja hogy az árnyalatok jobbak legyenek a 10 bit miatt ami indokolható. Érdekes amúgy hogy próbálnék segíteni sok panel minőségben de amiket itt látok típusok nem igazán van kimérve pl a displayspecifications-ön.. Úgy meg nehéz bármit állítani szerintem hogy nincs meg a static contrast, a csúcs-fényerő illetve a színtér legalább...
-
kchris78
veterán
válasz
Alien! #22947 üzenetére
elég szomorú... 3D is tök jó dolog volt szerintem.. korán sütötték el.. Belegondolok mekkora nagy királyság lenne egy 65" 4k TV 3D-ben! És 4k-t felezni hogy meglegyen a 3D (passziv 3D) semmit nem jelentene, míg a 46"os FullHD LG-nél azért észrevehető volt. Plusz a MÉRET.. 55-65-és feljebb azért más élmény a 3D-s kép. Persze hogy nem kaptak rá az emberek, 30-50" TVk amik akkor mentek - több m távolságból nézve ahogy legtöbben nézik alig érzékelhető a 3D hatás.
-
kchris78
veterán
válasz
Alien! #22930 üzenetére
mert nem vette senki szerintem leginkabb az ara miatt. en lassan egy eve vettem egy 65PUS-8602-t a MM-ben amikor meg nem is sejtettem hogy mekkora vetelbe tenyerelek bele felig tudatlanul... (elado javasolta nagyon ezert hala neki) a kiallitasi darab tipusanak az eredeti ara 600 korul volt en valamivel 300 folott megvettem a kiallitasi darabot. egyetlen negativ tulajdonsaga hogy edge led de amugy brutalisan jo parameterei vannak ennek az alapjaiban VA panelnek. ennyibe akkor 65 helyett 55-os qLED samu fert volna bele. Asszonytol mondjuk kaptam hogy mekkora TV lett mire hazajott
.
-
Dr.NX
addikt
-
MATEO6600
őstag
válasz
Alien! #22770 üzenetére
Emby, jó lenne, kár hogy:
-Fizetős cucc. Wtf? Azért, hogy lejátszak egy videót?
-Display mode: 1080/60, 4K-s tartalomnál. Wtf?
-DTS HD 7.1 MA hangsáv esetén, hajlamos összefosni magát. Pech, hogy csak az van a filmen.
-Hajlamos csak úgy nem reagálni a navigációra, majd miután 100x spammelem a vissza gombot, a 100-ikra kilép a programból is.
-Ilyenkor persze nem jegyzi meg hol tartottam a filmnél.Az ötletet köszönöm, a megvalósításért masszív facepalm.
Tényleg itt tartunk 2020-ban, hogy a kellő hardver megvan, de egy ostoba működő videolejátszó szoftvert képtelenek megírni, ami vinné a 4k-s tartalmakat a fentebb említett hibák nélkül?
Hagyjuk is, mert csak felidegelem magam.
Ha van is rá megoldás akkor is a hajam tépem, hogy gyakorlatilag vadászni kell érte. -
kchris78
veterán
válasz
Alien! #22637 üzenetére
vannak erősek is...
[link]
en egy ilyet fogtam ki de ezeknek új áron nem emberi ára van.. ezért írom hogy a technológia lehúzása túl nagy általánosítás. viszont mikor asszony hazajött és meglátta a tv-t majdnem kirakta a tv-t 😂. de szerintem megérte vallani a kockázatot 😁. (3m a távolság, jó mozi fíling de hat erre is van használva )kerdes hogy youtube elromlott, nem tudok lelépdelni a feliratkozások sorra.. nem lehet valahogy kilőni az appot?
-
allein
addikt
válasz
Alien! #22203 üzenetére
Összeségében a TV szerintem megéri az árát, kétség kívül. A 934-el ellentétben itt nem tapasztaltam audio-sync problémát. TV adáson nagyon szép képe van, összekötöttem a konzollal, játszottam pár órát, aztán gyári reset, vissza a dobozba, vissza MM-ba, pénz vissza. Ennyi. Nem is tudom mit gondoltam
Pedig nagyon szeretnék amblightot és tudom azt írtam korábban, hogy saját magammal kell kompromisszumot kötnöm
Amúgy megvan benne minden ami kell, főleg az ambilight. DE
szemecskéim már hozzászoktak az oledhez
-
evitiguF
senior tag
válasz
Alien! #21511 üzenetére
Félre ne érts!
Én csak azt mondom, hogy szomorú, hogy 2020-ban ez nem megoldott, és ilyen termékeket adnak el. Persze, értem, hogy ha ezt mind belepakolnák egyszerre, akkor mi maradna a következő évi fejlesztésbe, de a technológia adott, szoftveresen megoldható lenne, mégis, ha valaki maximálisan élvezni szeretné mind a képi, mind a hangzási világot, akkor a TV mellé kell még vennie egy rakat eszközt...
És az a legszomorúbb benne, hogy filléres tétel lenne. és nem egy ilyet lespórolnak a TV-kből.
Ami minimális befektetés lenne a gyártónak, de sokkal élhetőbb készülék jutna a végfelhasználóhoz. Úgy néz ki, ez egyszerűen nem érdekük. -
evitiguF
senior tag
válasz
Alien! #21497 üzenetére
Ahogy írod, esetleges korlátaival együtt.
- ARC összekötés nem kezeli a HD hangokat
- Kodi a TV android rendszerén nem kadenciahelyes, plusz nem tudja a HD hangokat kezelni
- netflix ugyanúgy nem tudja kiküldeni a HD hangokat, hiába van Atmos és egyéb hangsáv
- youtubeon nincs HDRelég sok a korlát... amit egy 10ezer forintos kínai médialejátszó simán megold. Ennyit kellene csak beletenni a TV-be, nem többet, és máris sokkal használhatóbb lenne.
-
allein
addikt
válasz
Alien! #21490 üzenetére
Nem omlik össze a világ
de ettől még bosszant. Leírtam korábban milyen gondok vannak a TV készülékkel, vissza lehet olvasni.
“Úgy, hogy leírod, hogy tonnányi eszközöd van amúgy lejátszásra...”Kettő lejátszót említettem
Sajnos a mérleg egyelőre a hátrányok irányába mutat
és ahogy az egy napos véleményenben is említettem, csalódás ez a tv készülék, nem ezt vártam.
-
ntomka
nagyúr
-
NoMagix
addikt
válasz
Alien! #21389 üzenetére
Persze ebben igazad van.
A tv képe csak teljesen feketénél vagy a filmeknél látható alsó felső fekete csíkban zavaró számomra!
Amúgy teljesen homogénnek tűnik a kép bármelyik egyszínű képnél, amikor kipróbáltam, pl. nincs sötét folt a négy sarokban mint az első 7363-nak volt!
Viszont azt nem tudom miért lehet, hogy egyes filmeknél jó a csík feketéje, másoknál pedig szürke és látható helyenként a led bevilágítás is!
Nappal szinte tökéletesnek mondanám, (persze VA-hoz viszonyítva) de este már kiugranak a hibák!
A másik zavaró dolog számomra a távirányító, az egyszerűen egy ergonómiai melléfogás!
Lassú lett a csatornaváltás, beragadó villogó infó és volt újraindulás is már, köszönhető a legutolsó frissítésnek! -
luikay
aktív tag
válasz
Alien! #21351 üzenetére
Erről esetleg? 6 perctől van olyan kép, amin látszódna a torzulás.
https://www.youtube.com/watch?v=Z4j5rJQMdOU&t=295s -
luikay
aktív tag
válasz
Alien! #21346 üzenetére
Most melyik hibára gondolsz, az HDR-es problémára, vagy az én képtorzításomra?
Amúgy még egy hiba van az új firmware óta. Xiaomi MiBox S-t használok (ha már a tévén nem lehet normálisan netflixet nézni), itt viszont ha 2.0-ás jelet kap HDMI-n a tévé, akkor folyamatosan recseg a hang. Ha átrakom 5.1-re a hangot netflixen, megszűnik. -
djpundro
aktív tag
válasz
Alien! #21342 üzenetére
8303 egy IPS panel .hallotam hogy annal nem csinalja ezt .Hiaba alitom masra ugyanaz a fejlemeny .Sajnos van masnal is lengyel oldalakon is ,meg a HD videon is csak nem ennyire brutal .
Lasd [link]
Szoval most eppen konfliktusban vagyok a Philipsel ,meg ahonnan vettem itt Ausztriaban .En nem adom fel ,mert ez eggyertelmüen a teveben a hiba .
Djnice küldött 2 kepet az oled lg b8 rol .Itt jo a kep . Colt Pursuit In Video 0:36 percbenes az enyemen ,brutal 3 om kölömbözö gyari bealitason
-
allein
addikt
válasz
Alien! #21320 üzenetére
Nem enged letölteni:
Sajnos a fájl jelenleg nem tekinthető meg vagy tölthető le.....
(#21328) Popalcsek - mindenképpen próbáld meg kábellal is, én nem bízok a wifiben.
Néhány szó a 934-ről. Pár beállítást elvégeztem ami az SDR-t illeti, korábban belinkelt külföldi teszt szerint. Az biztos, hogy a SDR-ben a 934 veri a C8-mat, gyönyörű szép a kép minősége, nagyon jól néznek ki főleg a HD csatornák, nem tudom ez köszönhető-e az ambilightnak is, de nagyon tetszik amit látok. Mi elég sokat TV-zünk, szóval úgy döntöttem marad a Philips.
Hangja fenomenális, nagyon tetszik
HDR még nem az igazi, lehet majd kalibrálás után. PS4-el is egész jó, de ahogy írtam nem az igazi még a HDR.
Beépített lejátszójával egyetlen egy gondom volt: nem tudok beletekerni a filmbe, illetve bele lehet tekerni: 2* egész 36* sebességgel, ez nagyon fúra számomra. Tehát például az elejétől nem tudok mondjuk egyből valahova a film közepére tekerni, csak úgy, hogy rányomom 36* és várok
Az audio sync dolog még mindig birizgál bennem, szoktam figyelni és néha azt látom, hogy nincs és néza azt látom, hogy van
lehet csak beképzelem magamnak.
Androiddal már nincs semmi gond, egész jó és gyors.
Atmosra várom a szoftver frissítést.
Egy dolgot nem értek, ez nem csak a Philipsnél és LG-nél, pedig ezek már felső kategóriás TV készülékek, miért kell spórolni a távkapcsolón
Szar, gagyi, műanyagok. A 15 éves Philips TV-nek fém, minőségi távkapcsolója van.
Vagy ha már nem fém és műanyag és az ambilight gombot lenyomva világít, miért nem gyártották úgy, hogy az egész távkapcsoló világítós legyen, sötétben nagyon kényelmes tud lenni.
(#21331) peestike - nekem a playből letöltött alkalmazás sokkal kevesebet mér mint amikor böngészőben mérek a speedtest oldalon, ez is érdekes.
(#21315) allein - ezzel lehet valamit kezdeni? Vagy így hal meg, lcd betegség?
-
allein
addikt
válasz
Alien! #21264 üzenetére
Köszönöm. Kicsit tegnap állítgattam és máris jobb lett a kép minősége, akkor lesz az igazi ha műszerrel be lesz kalibrálva.
Igazad van, korai a kirohanásom. Amblightot akartam
tegnap megnéztünk egy filmet és bizony sokat számít ez a feature, androiddal meg kell barátkoznom. Nem rossz csak új a weboshez képest.
A hangzása az brutál
ezért egy hatalmas nagy UP.
Megnézem a linket. Tegnap már állítgattam a routerben a csatornákat de nem látta. Ami viszont feltûnő volt, hogy a sebesség visszaesett 5Ghz-en.
Kicsit gáznak érzem azért, hogy egy 2019 szeptemberben gyártott TV készülékbe nem tudnak rakni olyan AC wifi kártyát ami gond nélkül felismeri az összes csatornát. + az ATMOS, egyelőre nem működik. Nem mintha nagyon hiányozna.
LG TV készülélek esetében nincs ilyen gondom
(#21263) TIT -C8-hoz tudtam hasonlítani, itt már kalibrált a képernyő.
Tegnapi állítgatás után talán jobb egy kicsivel.
-
-
evitiguF
senior tag
válasz
Alien! #21171 üzenetére
nehéz jellemezni, de érzetre olyan, mintha nem lenne smooth az egész, mintha túl kevés fps lenne, és ez zavaró.
Leginkább ahhoz tudom hasonlítani, mint VR-ban ha kevés az fps, és émelyítő hatása van, de az elég réteg termék, így sokaknak ez a jellemzés mit sem ér.
a PFL9703-hoz képest mintha darabosabb lenne minden. És némely gyorsabb jeleneteknél ez számomra, számunkra zavaróan hat.
@ pixta78 - viccen kívül hátrébb toltam a kanapét. De még így is furcsa néha. -
Voice24
őstag
válasz
Alien! #21052 üzenetére
Magának a tévének a beállításaiban én kikapcsoltam mindenféle mozgásjavítást, hiszen elvileg 120 hz-es a tévé. Én a Kodi app saját beállításaira gondoltam. De azért megnézem, a tévé beállításaival tudok-e javítani.
Ja, az ehhez a típushoz tartozó legfrissebb droidon vagyok, tehát szintén 8.0 -
Trak
addikt
válasz
Alien! #20990 üzenetére
Nem-nem, IPS volt. Akkoriban nem voltam kibékülve még a VA paneles modellekkel, direkt közép-felső kategóriás IPS-t kerestem
Először 6-os szériát néztem, aztán 7 és 8 között vacilláltam, végül 8008 lett belőle, le sem merem irni, hogy akkor mennyibe került...
Egyetértek, nekem is jobban bejött a régi design.
Najó, ezzel kibékültem volna:
65OLED903
De annyi pénzt már nem szánok tévére -
Alien!
senior tag
válasz
Alien! #20950 üzenetére
pár alternatíva a netről:
http://www.dreamscreentv.com/
http://www.lightpack.tv/
http://ambiscreen.tv/
https://www.ambivision.tv/illetve ha van HTPC-d, akkor elég ez a program + 1db V2 bridge illetve az égők/lámpák/ledsorok és mehet a móka elvileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest