- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisszaboo
junior tag
válasz
Alien! #33452 üzenetére
Rettegek is tőle. Addig az LCD -m marad. A marketplacen 20 vevő jelentkezett rá, 2 nap alatt . Nem is hiszem. Itt az aprón 2 ember, 3 hét alatt. 1 komoly. Mindenki azonnal vinné.....( 65 PUS 7354). Holnap rakjuk össze az Oledet ....ha vmi szar, megy vissza ....LCD marad. Tv projekt lezárva.
-
Kisszaboo
junior tag
válasz
Alien! #33405 üzenetére
Köszi. Lehet, h csütörtökön, vagy pénteken itt lesz. Nálam azért a TV adások dominálnak. Persze nézek Blu Rayt is. Addig nem merem eladni a 7354 - et, amíg az Oledet nem látom itthon. ( Emag szívatott, most az Edigital hozza. Elméletileg.....) Talán ez a 805 jó választás lehet.
-
rainman72
nagyúr
-
rainman72
nagyúr
válasz
Alien! #33353 üzenetére
Elnézve a alap model 7506 képminőségét egyáltalán nincs szégyenkezni valója a régebbi
P5-nek se.A 9206 meg 120ezerrel több mint a 65PUS8506,az 58"-tól meg 170ezerrel.Semmiképp nem éri meg ezt a felárat,ugy hogy 8506 jobb model mint a 7506,képileg a wide color gamut miatt.
Sony-val szemben sem lesz nézhetetlen képe. -
blakey
titán
válasz
Alien! #33058 üzenetére
A teljes Dolby Vision paletta lefedése az gyakorlatilag egyik lejátszónak sem megy, amelyiken ige, ott nincs Netflix, HBO 4K, stb, de ha odafigyelünk a "beszerzésre" akkor kb. 0 probléma van, nálam 4 eszköz lefed minden formátumot, Philips OLED, Sony X700, Fire TV Stick 4K Max, Apple TV 4K, ezek mind tudnak DV-t is, így vagy úgy. Olcsó megoldásként egy Fire Stick 4K Max elég sok mindent megold, én Kodi (Maven) miatt vettem és csak azzal használom, minden működik amire szükségem van, Netflix, HBO Max 4K, Dolby Vision/Atmos, kadenciahelyes. Egyéb forrásból nem szerzek be DV filmeket, maximum lemezen, arra ott a Sony.
-
temppro
tag
válasz
Alien! #32419 üzenetére
Bocs félre ment, nem neked akartam címezni, hanem bnorci71-nak.
Szia,
én is OLED706/12-ben gondolkodom, és érdeklődnék, hogy a fagyás meg indítás problémák megoldódtak e?
Tudod e ajánlani a modelt ha figyelembe vesszük a stabilitást, és a gyorsaságot (oprendszer, indítás, menü gyorsaság, tv csatorna váltás gyorsasága stb stb) ? -
Kroni1
veterán
válasz
Alien! #32817 üzenetére
"- nincs earc"
Nekem ez még a HDMI 2.0-nál is nagyobb dealbreaker lenne, 2022-ben. Én már csak eARC tévét vennék, lévén hogy hangrendszert is mindenképp érdemes szerintem kötni egy ilyen tévére.
MÁS: Remélhetőleg nem annyira offtopik.. Mi a véleményetek a Samsung féle QD OLED-ről?! Olyan pletykát is hallottam h az LG és a Sony is rendel tőlük, ami elárulhat sokmindent a jövő meghatározó irányáról.. Remélem Philips se marad le a vonatról, ha jó irányba megy..
-
chris-v
senior tag
válasz
Alien! #32759 üzenetére
Vagy valakinek nem lépi át az ingerküszöbét és elfogadja úgy ahogy van.
Sokan észre sem vennék egyébként.
És még azt mondom alapvetően ezzel sem lenne baj, csak akkor olyan áron legyen feltéve újracsomagoltként. De pár ezer Ft-al olcsóbbak csak, kb nem is éri meg.Most is van emag-on 58PUS8505:
"Használat apró jelei a terméken, sérült csomagolás, apró karcolások a tv keretén, bontott kiegészítő szett, bontott használati utasítás szett, szállítás során megsérült, jelek a csomagoláson.
ÚJ: 219.990 Ft
188.900 Ft
Különbség: 31.090 Ft"Gyakorlatilag karcos, minden ki van bontva, szállítás során még meg is sérült. 31 ezerrel olcsóbb, tök megéri, ja nem!
-
bnorci71
addikt
válasz
Alien! #32735 üzenetére
sajna igen és mivel más nem panaszkodik a dologra így én is arra hajlok itt valami HW gond van/lehet,
A gondom csak az ha bekapcsolják és otthagyják nem fog előjönni a szervizbe, használni kel hozzá.
A visszaállítás/frissítéstől ritkult a probléma, de nejem már így is utálja 1 hónap után a tv-tMeg hátha így a supporton keresztül esetleg a szerviz rögtön utasítást kap mit csináljon 'mittudom' én alaplap csere, nem nekem kel ott is újra megküzdeni meg engedélyekre várni vagy nem tudom, hogy megy ez Philipséknél.
-
-
alaves
addikt
válasz
Alien! #32616 üzenetére
Így igaz, de sajnos úgy látszik, hogy a 7304-es kategóriájában csak ennyi energiát fordítanak rá vagy a 8 bit+FRC-vel nehéz beállítani a szoftvert vagy azt gondolják, hogy a fényerőhiány miatt úgyis csak 'fake' HDR/DV megjelenítés lesz (a gyakorlatban pl. a régi UH7507-esen nem látható lényeges különbség az SDR és HDR között).
-
anrab
addikt
válasz
Alien! #32514 üzenetére
Passzív 3D-s a philips cinema 21:9
Túl sokat nem használtam. Az említett film azért jó élmény volt így.bnorci71: én úgy tudom más gyártó nem is csinált ilyen képarányú nagy tv-t. Csak egy pár széria volt a philipsnek is pár évig.
Monitorok azok voltak/vannak több gyártónál is. -
rainman72
nagyúr
-
bnorci71
addikt
válasz
Alien! #32509 üzenetére
de akkor az IMAX-hez a régi tv kel vagy oldalt marad csík...
nekem a mostani 55"-on nagyon tetszik, hogy a kép magassága is megvan az előző 40"-hoz képest
a kép oldala ha lemarad ritkán van ott dolog ami fontos lenne egyébként a lehetőség meg adott hogy magassághoz igazítsd a képet -
-
bnorci71
addikt
válasz
Alien! #32494 üzenetére
talán PCM rémlik ,de nem merek esküt tenni rá
majd megnézem talán vasárnap mert nem leszünk otthon. Ami így utólag még mindig érdekes, hogy a HTPC win+Kodi ezt jól adja tovább HDMI-n az erősítőnek a Tv Android Kodija viszont nem.Ami még bosszant az erősítő OSD-je miért nem jelenik meg a TV-n?
-
válasz
Alien! #32494 üzenetére
Uhh, ez a 8807 nagggyon ígéretes... a 8506-os és 9206-os árakból kiindulva viszont minden lesz, csak nem olcsó.
A 807-es OLED-ekbe magasabb fényerejű, EX panel fog kerülni, de aki megelégszik a régivel, annak ott lesznek a 707-es modellek.
Philips unveils 2022 OLED TVs with brighter 'OLED EX' panel, IMAX Enhanced
-
bnorci71
addikt
válasz
Alien! #32417 üzenetére
Amit lentebb írtál, hogy összeakadt nálad is a Plex/Kodi ezen gondolkodtam, lehet a fagyásoknál a Kodiból nem kiléptem csak átváltottam Tv-re, de nem emlékszem nem figyeltem erre. Majd figyelek rá. Bár a kezelési azt írja nem kel kilépkedni az alkalmazásokból, de ki tudja..
-
blakey
titán
válasz
Alien! #32406 üzenetére
Igen, de az, hogy apró kellemetlenséget okozó probléma orvosolható egy heti egyszeri újraindítással az nem nevezhető hibának, nem árt egy cache ürítés. Az ARC hiba, vagy, hogy a Netflix csak SD-ben megy, az nem egy áramtalanítással megoldható probléma, az komolyabb és azt nyilván jelezni kell a gyártó felé. Tehát vannak olyan problémák, amikhez kevés egy heti újraindítás, áramtalanítás. A problémák súlyosságát mérlegelni kell, én sem fogadom el, ha pl. használnám az ARC-t és hibás lenne, de az, hogy heti egyszeri újraindítással nem jönnek elő a fórumokon megjelenő hibák nagy százaléka, az sok időt és kellemetlenséget megspórol.
-
csonkadavid
tag
válasz
Alien! #32208 üzenetére
Pedig helyre lehet hozni. Nekem 58pus7505 van csak mert vicc áron jutottam hozzá. Ez is majdnem nézhetetlen volt gyárilag.
A titok nyitja a fényerő/brightness. Esetemben 55-ig fel kellett vinni itt már minden részlet megjelenik. A gond az hogy ettől fátyolos lesz a kép. Ekkor fogod és feltolod a gammat +4 re. Fátyolosság eltűnik és a részletek is megmaradnak. Háttérkontraszt sd esetén 80 körül , dolby vision 90 sima hdr 100. Szín ízlés kérdése de kezdésnek a meleg megteszi.
A dinamikus kontrasztot meg egyebeket pedig ki kell kapcsolni.Apropó eddig minden szuper volt most viszont mintha frissítették volna a youtube appot, aminek az lett az ereménye hogy a videók egy része továbbra is jó, a másik része viszont durván fátyolos. Ezeknél a videoknál akkor lesz jó a kép ha 38-ra visszaveszem a fémyerőt. Olyan mintha gondok lennének a color space kezeléssel.
-
válasz
Alien! #32205 üzenetére
Így már értem.
Igazából ezért is gondolkodom erősen a 70"-os modelleken: ugyan nekem elég lenne az 58"-os is, de a nagyobbaknál még nem emlékszem, hogy bárki is panaszkodott volna a minőségre, MVA panelt írnak mindenhol. Lehet, hogy a 70"+ méretben jobb minőséget pakolnak, jobban válogatnak?
#32206 Alien!
Igen, 50PUS7304-nél én sem tudtam élvezhetőre belőni a HDR-t, bár én csak PS4-el próbáltam. De most a 85-ös modellekről volt szó, itt már elvileg nem kellene, hogy probléma legyen. -
válasz
Alien! #32203 üzenetére
Látott már valaki IPS panelt 58" méretben?
Én még nem olvastam ilyenről...#32201 Bigmasterl
Nem is lesz olyan kiugró a HDR, mint OLED, vagy QLED kijelzőkön, mivel ez egy - azoknál - alacsonyabb fényerejű, sima LED panel... még ha VA is. -
bnorci71
addikt
válasz
Alien! #32177 üzenetére
5nap alatt 2x futottam bele ebbe a hibába
első alkalommal nem néztem alkalmazásokba van-e kép csak a csatornák voltak feketék és talán hang sem volt.
első alkalommal a gyári fw a videó pedig már friss fw.
Sima kikapcsolás nem segített csak az áramtalanítás. -
bnorci71
addikt
válasz
Alien! #32022 üzenetére
bementem a helyi Euronicsba megnézni a kiszemeltet van-e, beszélgettem az eladóval, említettem neki az Ambilight nem biztos, hogy érdekel, azt mondta 10 emberből 12 szereti sőt van aki azóta 4 ilyen tv-t vett sőt az égőket is kicserélte Philips okoségőre és az is megy a Tv-vel
Nem is gondoltam van ilyen#32005bnorci71
ezt meg jól megnézettem vele a kiállított Oled705-n sajna teljes képernyős az EPG -
migabi24
nagyúr
válasz
Alien! #32010 üzenetére
Örülök, hogy valaki érti mire gondolok
szóval a helyzet a következő, 65PUS8505 van itthon, gondoltam eljátszok a dologgal, vettem hue bridget, rgb+cct szalagot, hue kompatibilis vezérlőket, de sajna nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, elég kókány lett a végeredmény
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
Alien! #31938 üzenetére
Felhivtak az előbb :D Azt mondták egyszer már voltak ki és meglett állapitva hogy a tv az általuk tesztelt videón a minőségi szabványnak megfelel :D (komoly tesztelés vot amúgy kb 20 masodpercre belökött valami demót azt annyi volt) nagy flegmáskodva mondja hogy a gyártó nem vállal felelőséget a letöltött filmekért és youtube meg a streaming szolgáltatók képminőségért :D Akkor miért vállalnak felelőséget ezek a ge...ládák? Na remélem olyan rákjuk lesz mint ez a tv... lomtalanításkor meg kilököm ezt a szart
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
Alien! #31936 üzenetére
Nekem az sdr is ugyanolyan szar
a fényerőt 65-70 re kell minimum felvenni, hogy a sötét részekről a zöldülés meg kékülés megszünjön, de addigra már a fekete olyan szürke lesz mint egy rosszabb ips-en . Egyik ismerősőm ugyanilyen tévét vett pár napja lementem megnézni semmi ilyen probléma nincs neki rajta... összetenném a két kezem ha olyan kép lenne az enyémen..
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
Alien! #31802 üzenetére
Ma írtam az ügyfelszolgalatnak , küldtem képeket ha kijönnek innen addig el nem mennek, míg el nem viszik a tv-t . Előfizettem direkt a hónapba a prime videora, hogy ne tudják a letöltött filmekre fogni a szar képet, szépen látszik hálistennek, hogy ótvar szar azon is. Ha leállnak variálni az 100% hogy előttük állítom bele a baltát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest