-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz
Kisszaboo #34290 üzenetére
Ja az történt
Ma nem kapcsolt be.
Áramtalanítom, bekapcsolom, és jön a felirat a 10 perces frissítésre.
Erre nem nem tudok mást mondani mint, hogy ez egy rakás #&@.
10 órát van kikapcsolva és akkor akar képernyőt frissíteni amikor használnám. Ne már tényleg...... ez viccnek is rossz.
Most, már tényleg szívesen elbeszélgetnék a szoftverfejlesztés vezetőjével ezt mégis, hogy gondolják.
Tudom most az indulat beszél belőlem, de lehet tényleg igaza volt az LG promoternek Philipsból csak borotvát. -
-
bnorci71
addikt
válasz
Kisszaboo #34265 üzenetére
Nem SSD hanem SSB-t mondott a hölgy a telefonba csak én értettem félre. Magyarul alaplapot/vezérlőpanelt cseréltek.
Alaves #34268
Ha ez FW hiba akkor a fejlesztőket és főnököket erősen farba kellene billengetni mivel 3 fw-vel is hozta a be nem kapcsolásos hibát, amit ugye mint a múltkor utána néztem már javítottak 1x. A fekete tv képernyőt pedig 2fw-velA szervizre pedig semmi rosszat nem tudok mondani hozták vitték a tv-t a javítási papíron pedig ott a 15 nap gari hosszabítás.
-
alaves
addikt
válasz
Kisszaboo #34236 üzenetére
A Philips (TP Vision + Szerviz Kft) az OLED TV szervizeléséhez másképp áll hozzá (mint az LCD-hez), mert prémium terméknek számít. Nagyon is korrekt (már-már LG szintű) szolgáltatást nyújtanak. Pl. egyik kollégám által nehezményezett (és a frissítések során nem javított) szoftverhiba miatt csereutalványt kapott.
Annyi, hogy nekik is ki kell várni a 30 napot. -
törölt tag
válasz
Kisszaboo #34102 üzenetére
Megoldhatatlannak tűnt a hangprobléma, vagyis keresgélnem kellett volna házimozierősítőt, hangfalat vagy soundbart amiben van drc, másrészt nem tűnt kiforrottnak hogy korlátozásokkal kell használni az oledet hogy ne égjen be, olyan mint egy bekorlátozott teljesítményű autó, magyarán mit ér a 800(?) nits ha nem lehet használni garivesztés vagy sérülés nélkül.*
Erre írtam múltkor hogy pszichológus kell a tévé mellé. Mert végülis kinek a hibája, hogy zavar ha egy gép is öregszik, másrészt az milyen már ha túléli az embert egy gép?Amit a Neo QLED-eknél láttam teszteken sötét kontrasztos képernyőn, lehangoló. Így aztán volt 3 napig egy csúcstechnika a komódon, de nem lesz alternatívája egy QLED, akkor már inkább LED, ami nem akar foltokban fényerőt trükközni. Ami van, azon is kikapcsoltam minden fényerő rángatást, így legalább nyugodtabb a kép, csak mélyfekete nincs, de nem baj.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Kisszaboo #33924 üzenetére
Lehet venni azt is,meg Zappiti-t,Nvidia Shield-t de ezek mind 100 ezer környékén vannak.De akkor már rakj mellé egy 7.1 atmos cuccot,mindjárt egy milla lesz
Nem elég egy Kodi,VLC a tv-n?Pont erre jó a droid,ha meg nincs egy komolyabb hangcucc akkor meg minek egy drágább mediaplayer?Persze ha sok pénzed van de ha csak tv hangjához kell én nem venném szem.szerint.Max egy Mi boxot. -
Alien!
senior tag
válasz
Kisszaboo #33921 üzenetére
a 805 szerintem magában teljesen jó lejátszásra. ha nem ragaszkodsz hd hangsávokhoz akkor szerintem felesleges. De a fentebb említett x96 max plus eu-ból bent van pár nap alatt áfa és vámmentesen, 14ezret megér. Corelelec-el illetve Slimbox rommal is teljesen jó cucc!
-
rainman72
nagyúr
válasz
Kisszaboo #33860 üzenetére
Miről beszélsz??Milyen 2 millio?? [1.049.000]
Ez kb a 806 szintje. -
alaves
addikt
válasz
Kisszaboo #33858 üzenetére
Azért, mert ez úgy van, mint például a HDD-nél, hogy fajlagosan (1 TB adattár ára) mindig egy sávban a legolcsóbb a termék (jelenleg ugye a 10-12 TB-os HDD). Amely ennél nagyobb vagy kisebb az fajlagosan drágább (a nagyobbak újabbak, tehát fokozottan drágábbak).
Az OLED TV-nél jelenleg kijelző területre számolva az 55-65"-esek a legolcsóbbak. A nagyobb méret felé nem lineárisan növekszik az ár, különösen a 83", de még inkább a 97" vonatkozásában (luxus felár). A 42"-nél nyilván nem kérhetnek arányosan annyival többet, mert kicsi.
Pl.
Philips 55OLED806: kijelző-terület: ~8230 cm2: ~400 eFt
Philips 77OLED806: kijelző-terület: ~16248 cm2: ~800 eFt
Tehát 800 eFt-ért lenne korrekt. -
rainman72
nagyúr
-
blakey
titán
válasz
Kisszaboo #33584 üzenetére
Ha egyszer megtanulod nézni a kalibrált képet akkor lesz igazán jó, egy kalibrált kép és egy hozzá igazított Ambilight nagyon kellemes tud lenni, de ha mindenből túl sok akkor maximum színes, de messze van a jótól. A kép, bár tudom, hogy kép alapján nem lehet megállapítani a valódi beállításokat, túlszaturált, sok a kék, de nagyon, hidegre van állítva, a gamma sem túl jó, az Ambilight sok, de mindegy, mindig az a lényeg, hogy a felhasználónak feleljen meg.
-
bnorci71
addikt
válasz
Kisszaboo #33567 üzenetére
van topicja az amlogicosoknak is meg az asztalinak is vagy HTPC
nekem HTPC van igaz 4K-t már nem tud, így a tv sajátját használom vagy a telepített Kodit. De mióta megvettem 90%-ban stream megy vagy a zenehallgatásra meg elég a beépített is. DTS-HD Demo lemezek. -
bnorci71
addikt
válasz
Kisszaboo #33542 üzenetére
nem vesszük a fejed, csak kezeljük helyén a dolgokat
tankolj egy Ferrariba amibe 100-as benya való 95-t
de szar nem is úgy megy, nem is érte meg a pénzt.....és még el is romlott
Ja kérem 100-assal kel használni, ott jön ki a tudásaA tv adás
Én azt mondtam nem szörnyű rajta, mert mindenki azt mondta nézhetetlen. Hát nem, de a pofám nem esik le nyilván és nem fog tudni többet mint egy jó LCD. De megfelelő tartalommal igen.
Bár rainman72 LCD képeit nézve az se egy rossz tv egymás mellett lehetne csak látni a különbséget vagy műszerrel -
Alien!
senior tag
válasz
Kisszaboo #33546 üzenetére
Egyrészt velem nem lennél előrébb, sajnos nem vagyok klasszik videofil, inkább a "punchy" / látványos beállításokat szeretem (ezért is vagyok Philipsen régóta). Másrészt az ég világon semmi nincs a tévében (pár meccsen kívül) ami érdekelne. Virnyákoló/táncoló/baromkodó celebekre nem vagyok kiváncsi, kamuhírekre sem, + 1 óra reklámidővel megtoldott klasszikus filmekre sem...a 2 előfizetett streaming is messze túl van lőve a szabadidőmhöz képest.
-
alaves
addikt
válasz
Annak célszerű OLED-et venni, aki jelentős képminőségbeli különbséget lát az LCD-hez képest, továbbá van rá igénye. Ezért szoktam írni, hogy vásárlás előtt boltban ajánlott megtekinteni, esetleg saját anyaggal 'tesztelni'.
Sajnálom, hogy az egyik legjobb OLED TV-vel nem vagy maradéktalanul megelégedve.
Nem is igazán értem azokat akiknek kisebb felbontásnál (720p, 1080p) (HD TV, BD) nem tetszik az OLED képe, hiszen még 480p-nél is jobb, mint az LCD-é.
Továbbmegyek, most megnéztem, a kislányom babakorában készült 320x240-es videóim is jobbak OLED-en... -
rainman72
nagyúr
válasz
Kb én is ezen a véleményen vagyok,meg amit írtam
Lemezek helyett meg elkezdtem az apple tv-n filmeket venni 1000ft-ért 4K-ban,pl Gemini Man.
Nem régóta csinálom de ki lehet fogni jó árakat,és nem csak egy évben 1szer
Viszont erre jó lenne egy oled,de még nem most.Ha lesz egy kisebb gyüjtemény mondjuk 50 film majd akkor lehet váltok,de nekem egy jó Lcd is megteszi pl Sony X90J. -
rainman72
nagyúr
válasz
Kisszaboo #33531 üzenetére
Azon a reggelen indult az MM akció.
Nem volt tervbe,illetve még nem, ez a tipus,majd olcsobban.
Mindig rá szoktam nézni,de akkor borzalmas rossz árak voltak kivéve egy pár Philipset.Utána napközben javitották a többi tv jobb árcetlit kapott,a Philips meg eltünt.Valszeg hiba volt a Matrix-ban,de nem vacakoltak aznap át is adták a futárnak.
2 héttel előtte már berendeltem egy 65PUS7906-t 192-ért de azok elhajtottak hogy téves az ár
Am árukereső árfigyelőt használok. -
Alien!
senior tag
válasz
Kisszaboo #33455 üzenetére
napersze, mert az reális, hogy a világ jelenleg legjobb képét adó, megfizethető technológiája az Oled, az elvérzik egy középkategóriás LCD-vel szemben. Pláne, úgy, hogy a 805 minden tesztben plafonig volt értékelve. Minden csalódásod ilyen legyen az életben...
mivel mindkét tévé volt/van itthon, így a különbséget egy Kiszel Tünde - Pamela Anderson hasonlattal tudnám jellemezni.
-
pimmi
senior tag
válasz
Kisszaboo #33277 üzenetére
Kedves Vásárlónk!
Van egy remek hírünk! reklamáció ASRE...........05 reklamációd sikeresen feldolgoztuk.
A teljesítés módja: CsereA csomagot elküldtük a következő címre: M......... Lá,,,,,,,, ,, Budapest, +3606,,,,,,,,3, most már hamarosan megérkezik!
A csomag száma: 5...................01116
Az Alza.hu csapataMarch 07, 2022 9:15
March 16, 2022 10:35 AMPhilips 50PUS8506 alza
-
rainman72
nagyúr
-
blakey
titán
válasz
Kisszaboo #33184 üzenetére
Érdekes lenne ha egy fórumon a hibátlan eszközök hada lenne felsorolva, a fórumok többnyire azért vannak, hogy a problémás eseteket kitárgyalják, ennek következtében nagyobb arányban találkozunk hibás eszközökkel. “40 éve vagy a szakmában” és ez még nem tűnt fel?
Ha gondolod akkor az összes piacon levő TV-ről linkeken hibákat, így garantáltan semmit sem veszel. A többieknek meg linkelek az összesről olyan hsz-eket ahol csak dicsérik, így mindenki elégedett lesz.Vedd le a szemellenzőket és gondolkodj reálisan. Egyébként a hibátlan OLED-használok százaléka sokkal magasabb, mint a hibásaké.
-
-
bnorci71
addikt
válasz
Kisszaboo #33167 üzenetére
igen vannak gondok
a fagyás a teljes újratelepítéssel megoldódott legalább is 2-3 hete nem fagyott.
A bekapcsolás hetente 1x előfordul, hogy a led elalszik, de semmi.
A támogatás tudja dolgozik rajta már kaptak napló fájlt is.
Wifi nem volt gond feldobja néha induláskor hogy nincs kapcsolat, de ez mint más is írta csak a kapcsolat kiépítés miatt van. -
kchris78
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest