- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
süti5
őstag
-
access_denied
senior tag
válasz
dualcore #10297 üzenetére
Köszönöm a részletes tájékoztatást, mindenképp elgondolkoztató így a dolog. Mindenképp passzív 3d-t szeretnék és tudom, hogy kevés a tartalom, és azt is hogy nem ez kellene hogy legyen a szempont, de sajnos szempont.
Max 50"-os méretig nyújtózkodnék, Ambilight, passzív 3D, 4K és természetesen elfogadható kép, ezek lennének a szempontok. Az ár is lényeges, de az biztos, hogy rosszat venni olcsón, az lehet a legdrágább megoldás.
Van esetleg javaslatod?
-
lorinser
senior tag
válasz
dualcore #10297 üzenetére
Érdekes, hogy neked ez a tapasztalatod ezzel a típussal, mert itt pedig kimondottan jókat írnak róla, még a tesztet is megnyerte náluk.
Gondolom, hogy anno körbejártad a témát de nem lehet, hogy a tieddel volt valami gond?
-
törölt tag
válasz
dualcore #10265 üzenetére
A Prohardveres cikk szerint az android nem sokat változtat a tévéknél, mert a menühöz nincs köze, és csak a kiegészítőkön (mint app-ok és játékok) működik. Ha pedig ez igaz, akkor az elég baj, mert a képmegjelenítés, meg a menü sebessége lenne a fontos, nem a játékok. Arra ott a PC.
-
-
-
válasz
dualcore #10265 üzenetére
Nos nem kell csalódnunk.
Android 5.1 szériák a következők
9100
8900
8900
8700
8600
7600
7170
7150
7100
6500
6400
5500
Magyarországra forgalomba helyezéskor keresendő típusok neveiÉs tessék itt a 31DB.
78РUЅ8700/12
65РUЅ8700/12
55РUЅ8700/12
65РUЅ8600/12
55РUЅ8600/12
65РUК7600/12
55РUК7600/12
48РUК7600/12
55РUЅ7170/12
49РUЅ7170/12
55РUЅ7150/12
49РUЅ7150/12
43РUЅ7150/12
65РUЅ7100/12
65РUК7100/12
55РUЅ7100/12
55РUК7100/12
49РUЅ7100/12
49РUК7100/12
43РUЅ7100/12
43РUК7100/12
65РFК6520/12
55РFК6540/12
50РFК6540/12
40РFК6540/12
32РFК6500/12
50РUК6400/12
55PFK5500/12
48PFK5500/12
40PFK5500/12
32PFK5500/12 -
TIT
veterán
válasz
dualcore #10252 üzenetére
Számból vetted ki a szót
1 kategórával jobbat kap.
Monya78: Erre az ember nem is gondol amíg nem mostani philips tv-t vesz,az én 6 évesemnél(9603)nincs ilyen gond.
Szégyen,hogy tv-t így ki mernek adni,nekik ez így jó vagy túl sokba fájt volna egy új szoftver?
Nekem is sokba volt a 32pfk6509 irreális ára volt,bezzeg aztán lement.
Én is hallgatom a családba(akinek vettük),hogy mindjárt kivágja az ablakon és én választottam,mert rám lett bízva,úgyhogy együtt kell éljek a bűntudattal. -
-
-
-
sebgutkopf
őstag
válasz
dualcore #10156 üzenetére
Ez hasznos infó volt. Így már értem hol a probléma az egésszel.
Eleve egy olyan csatlakozó, amire nincs semmi rádugva miért van áram alatt? (már csak energia takarékossági okokból is megkérdőjelezhető)
Alapból inaktívnak kéne lennie a nem használt csatlakozóknak és csak, amikor rádugnak valamit akkor annak hatására feszültség alá helyeznie. És igen, ha 3, vagy ha 4 hdmi aljzat van a készüléken ezeket külön külön illene tudni 2015-ben kezelni. -
sebgutkopf
őstag
válasz
dualcore #10153 üzenetére
Mert előveszem a fényképezőgépemet és rá akarom dugni a tv-re. De épp egy laptopot akarok a tv re dugni időszakosan, vagy bármilyen más forrás eszközt. Ezért vannak az oldalsó dugaszok.
De mondjuk egy gyerek a nyári szünetben amíg a szülők dolgoznak szeretne a nappaliban a nagyobb tv-n xbox-ozni és csak gyorsan kihozza és rádugja az oldalsó hdmi-re, amiről a végén le is veszi.Ha olyan az eljárás, hogy nem tolerálja a hot swap-et, akkor az szerintem elég nagy baj.
Egy hdd mivel ott adatokról és még tápellátásról is szó van, sokkal kényesebb mint egy csak jel átvitelre használt kábel. Miért lenne más?
Amikor 2015-ben a számítástechnika már meg tudta oldani a lehető legtöbb eszköz plug and play és hot swap lehetőségét, akkor egy általánosabb eszköz mint egy tv, amit tényleg technikai tudás nélküliek is használnak, ott igenis gáz, hogy ez nincs megoldva. -
válasz
dualcore #10153 üzenetére
Mondjuk a PC csatlakozásnál is sokszor azt írja a HDMI hangkimenetre, hogy nincs csatlakoztatva(holott de, mert kép meg van is), ilyenkor én is a TV-ből szoktam ki-be húzni, és akkor jó lesz. Ezután akkor nem fogom, jobb a tuti.
De mondjuk akkor mi a helyzet a laptop HDMI kimenetével? Nehogy már kapcsoljam ki mindig a laptopot, ha rá akarok kötni valamit..
-
TIT
veterán
válasz
dualcore #10156 üzenetére
Minden eszközt elvileg kikapcsolt állapotban kéne csatlakoztatni a feszültség miatt de ha a kábel hibája okozza a zárlatot akkor mindegy,hogy ki van-e kapcsolva vagy nem.
Az Onkyo-tól meg nem ezt várom,még jó,hogy a 600-ast nem cseréltem le.Hiába gagyul minden.
Az antennakábel még ráz is,a végén ott is tönkremegy a panel(ahogy hajlik bedugásnál nem is csodálnám.) -
törölt tag
-
-
-
Dave567
addikt
-
-
-
válasz
dualcore #9979 üzenetére
Én mindig a legkisebb kijelző nagyságú tv esetére írtam az árakat, ezt elfeledtem oda írni de ez nem azt jelenti hogy nem tévedek ,ez csak átlag/megközelítő számítás.,
És nagyon szívesen
7100 formavilág
6500 formavilág
A 6520 kivétel képez az megkapja a 8109-es kivitelézését. -
válasz
dualcore #9977 üzenetére
Hmm ez érdekes tudtommal a 8900-as ívelt lesz ahogy a 8700-as és a lézeres technologia 9-es fogja érinteni, de kiváncsi vagyok
És köszönöm szépen!
Vissza térve az előző bejegyzésemhez meg van a panel pontos Hz-
-9100 - 100Hz
-8900 - 100Hz
-8700 - 100Hz
-8600 - 100Hz
-7600 - 100Hz
-71x0 - 50Hz
-6400 - 50HzÍvel készülékek:8900-8700-7600-szériában lesz meglelhető.
Szerintem!
Az idei év sláger tv-i amit az emberek szeretni fognak ár/érték/tudásilag.
Az új 6300 kiadás megújult kinézetével sokkal szebb lesz . VA panel kerül bele ami már nem 50/60 hanem 100/120Hz-es lesz PMR ben 700 és 55, 48, 40 méretben lesz kapható.,Ambiwoox hangrendszerrel , kettő oldalas ambilight fogja nekünk a teret megnagyobbítani, 8Gb belső memória, És még sok apró nyalámság is meglelhető benne. Úgy számolom hogy kis hazánkban kezdő ára a 42" kivitelnek 200-220E fog kerülni, de a baráti 150E ára úgy 4-5 hónap után fogja elérniA következő sláger készülék 6500 széria ami Va panelos lesz szintén 65, 55, 50, 40, 32 nagyságrendben.
100/120Hz PMR ben 800,Kivételt képez majd a 32" ő 500 fog nyújtani. a többiben megegyezik a 6300-al de kap ajándékba Super Resolution- a kép javítás terén. 65" 3 oldalas ambilightos lesz és az annál kisebb pedig kettővel kell beérnünk. De cserébe kapunk android 5.1-et . és a távírányitó qwerty-s lesz a 6300 ellenében. Az árát kezdésekor 260E -ben számolom és a baráti ára pedig ami szerintem 160E lenne az úgy 5-6 hónap kivárása után jönne el.7100 sorozat is nagy dobás lehet az UHD kedvelőinek ugyanis csak is UHD ben lehet kapni ,nem lesz FHD kivitel. Ez azt jelenti hogy a panelok 50/60 Hz- Pmr-ben pedig 800-at kapunk. Itt IPS lesz ami 10bit szín tartományban lesz észre vehető ,képnagyságban 65, 55, 49, 43" lesz ,Edge led megvilágítással .
Képjavítók :Micro Dimming Pro,Pixel Precise Ultra HD,Natural Motion,Ultra Resolution így bevetettek minden amit lehetettAmibilht három oldalas lesz, android 5.1-el és új ambiwoox hangrendszerrel.
Az árát 300-320E saccolom meg , a 150E ár kivárását picivel több mint háromnegyed év kivárását jelentené.Természetesen a tévedés joga fennállhat! -
-
válasz
dualcore #9863 üzenetére
Nem vagy vele egyedül. Forma 1 és Foci VB/EB-n kívül(más focit se nézek) én se nagyon kapcsolom be a beltérit. Persze ízlések és pofonok, a családban is mindenki más néz, csak én nem. Inkább nézek meg 5x egy filmet, mint a TV-ben valamit 25 reklámmal. Ezen felesleges vitázni, kinek mi
-
válasz
dualcore #9859 üzenetére
Egy 32-es még van itthon, de perpill van rajt cucc, majd azt lehet megpróbálom. A két külső merevlemezt viszont nemigazán akarom formáztatni. Akartam venni egy harmadikat, de az is a HTPC mellé menne, így akkor azt hiszem ez a project egy darabig félre lesz téve. Hacsak nem tudok valahol egy olcsó 2,5"-es 250-es winyót szerezni.
Mondjuk nem mintha túl sok mindent fel akarnék venni, TV-t meg alig nézek, így a timeshift se érdekes, de egy próbát megérne, meg esetleg néha az F1-et lehetne rögzíteni.
Amúgy a felvett anyagot tényleg nem engedi PC-re másolni? Miben vesz fel? Vagy a fájlrendszer maga olyan?
-
válasz
dualcore #9857 üzenetére
Ha már rögzítés, tényleg nem tud 250Gb-os cucc alatt felvenni semmire?
Felesleges merevlemezem most nincs, így egy 8Gb-os pendrive-al akartam kipróbálni, de formázásnál azt írja, hogy "elégtelen írási sebesség". WTFEgy flash pendrive? Majd egy merevlemez biztos gyorsabb..
PFS7109
-
lorinho
tag
-
törölt tag
válasz
dualcore #9709 üzenetére
Felhős időben egyáltalán nem romlik a minősége, ha normálisan be van állítva. Forrás és sugárzott sávszélesség függő a dolog inkább. Jó pár csatorna jön közös Upc-Digi transzponderről, ott meg nem is lehet más minőség. A gagyi töltelékcsatornák meg tényleg nem a legjobbak, de az meg nem számít.
-
access_denied
senior tag
válasz
dualcore #9686 üzenetére
Gondolom az SD adásra is van valami recommended settings, ha van valakinek ilyen, annak örülnék, mert ha megnézem a tv-t élőben akkor azért jó lenne, ha nem akkor kellene kísérletezni. A 7109 csak FHD, ezért most azon nem gondolkoznék. Közepes fotós cuccaim vannak (Canon 70D, stb.), de a 4K-nak itt lenne értelme.
Köszönöm a segítőkészséged. -
-szabi-
addikt
válasz
dualcore #9701 üzenetére
Bocs, az felett elsiklott a figyelmem, hogy 4k-h264 volt az anyag.
Milyen konténerben? mkv? Ezt tényleg illett volna játszania.A "nem szaggatás" az láncban történt Dune Base 3D -Onkyo TX-NR 626- PUS 7809 természetesen HDMI 2.0 kábelen.
Ha itt kicserélted hdmi 1.4 kábelre akkor meg szaggatott? Nem szabadna 30/24fps-t el kell bírnia.üdv
szabi -
-szabi-
addikt
válasz
dualcore #9699 üzenetére
Azt írtad nem szaggatott.
Erre válaszoltam.
Termékismertetőben sehol nem említik, hogy tudnia kellene h265 dekódolást.
Próbálj meg h264-uhd anyagot adni neki usb-n.dv
szabi -
access_denied
senior tag
válasz
dualcore #9683 üzenetére
Köszönöm a segítőkészségedet. Az SD minőséget a tv adásokra vagy másra érted? Nézek TV-t is, tehát ha igen, akkor ez mindenképp befolyásolhat a döntésben. A passzív 3D-t bírja a szemem és nem fájdul meg a fejem, mint az aktívnál, ezért a 6809 nem opció
. Ha jól emlékszem, akkor a 6xxx és 7xxx között ambilight-ban is van különbség, de talán csak a ledek számában.
Ha ennyire nem javasolt ez a TV, akkor bajban vagyok, mert ezt közel 200e Ft. környékén meg lehetne vásárolni, ez egy tűréshatár, a közel 300e Ft. már nem annyira szimpatikus.
Tehát igazából az általad említett SD tartalom lehet a kritikus. Az USB nem, NAS-ról, media playeren keresztül nézem a filmeket. A menü lassúságára még keresek valami youtube videót, hátha látszik azon keresztül is, a mostani TV-m menüjét nem szeretném viszontlátni.
Vissza fogok olvasni, de a gyors segítséged mindenképp hasznos
.
Még egy kérdés, ennek a típusnak már fényesebb a képernyője? Ha igen, akkor ez sem teszi szimpatikussá, bár ahogy néztem a mostani trendet, sajnos ez az irányvonal.
-
access_denied
senior tag
válasz
dualcore #9678 üzenetére
Először is köszönöm a válaszod. Jellemzően 23.976 frame-es filmeket nézek illetve találok, ezért sem értem ezt a nagy felháborodást. Jelenleg elképzelni sem tudom, hogy mikor lesz tartalom, lejátszó stb. ezekhez a 4K-s tévékhez. Tényleg csak a fényképek miatt gondoltam 4K-s tévére.
A Prohardveren olvastam cikket a Philips 49PUS7809 tévéről (a kijelző mérete számomra elegendő, illetve passzív 3D szemüveget bír csak el a szemem). Nyilván ebben a méretben semmi értelme nincs az UHD tartalomnak film esetében, mert nem szeretném 60cm-ről nézni a képernyőt. Jelenleg egy Philips 42PFL7656-t használok, melynek - számomra - két nagyon gyenge része van, a médialejátszó (ez azóta már nem probléma, kiváltottam médialejátszóval), illetve a szörnyen lassú menü. Nyilván mást is lehet találni, de ez a kettő számomra mindenképp zavaró. Kérdésem az lenne, hogy a menü gyorsaságában történt-e változás, vagy esetleg milyen fogyatékossággal, előnnyel számolhatok az új tv-t illetően? Az is kérdés, hogy a Philips 49PUS7809 tv-t valahol megtalálhatom-e kiállítva?
-
törölt tag
válasz
dualcore #9656 üzenetére
Egy próbát megér, mert múltkor is ilyenekről kérdezett valaki, páran mondták a szokásos bögreszett semmire nem jó dumájukat, de valaki alternatívát is tudott mondani neki. Ha nem ott, akkor a kezdő Házimozi topikba is lehet. Fontos például a csatlakoztathatóság is, hogy ne kelljen utólag szenvedni vele. Te talán értesz hozzá. Optikai, Hdmi, stb. hogy milyen legyen rajta. ami a legpraktikusabb.
-
tkonya
aktív tag
válasz
dualcore #9645 üzenetére
Philips faxbúk válasza a szoftver frissítéssel kapcsolatban:
Kónya Tibor
Sziasztok,
Érdeklődnék, amennyiben a tv-n szoftver frissítés történik, az garancia vesztéssel jár? Természetesen a használati útmutató szerint.
Válaszotokat köszönöm!Philips TV
20:22
Philips TV
Szia! Nem, semmiképp sem jár garancia vesztéssel. A TV szoftver frissítése időnként szükséges, javasolt mindig a legújabb szoftvert használni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest