- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
Jó az az I Want It All is, csak nem igazán koncertre való. Bár mondjuk a gitár-riff jó benne. (az egyik hang eleinte teljesen disszonánsnak tűnt a riffben, de aztán rájöttem, hogy mit akart vele Martin és azóta nagyon tetszik).
Ha meg a két Martin-szám közül kell választani, akkor egyértelműen Macro. (legalábbis nálam). Jó a Damaged People is (szép a szövege), csak valahogy a Macro nekem elsőre jobban beütött és azóta is így van.
Plusz egy szavazat a Lilian-re. Sztem is nagyon jó kis szám, a koncerten tényleg elférne. (Nálam személyes okai is vannak) Titeket amúgy nem emlékeztet valami szarabb Bonanza számra?
[Szerkesztve] -
-
nofreenick
aktív tag
igaz, igaz zeneileg 1értelműen martin az agy, az is lehet, h képzettebb, jobb hangja van (bár személy szerint Dave hangjára esküszöm, annak ellenére, h Martiné is nagyon tetszik), de a színpadi tevékenység, az image miatt is szeretjük a DM-et
nagyon kell az a hangulat amit Dave csinál, amilyen energikusságot Martin soha nem tudott mutatni...
a leosztás 1értelmű... a csendes zenész srác, és a karizmatikus showman... IMHO
(jó volt a hasonlat, amit DM-fan írt a queen-ről és Mercury-ról) -
DM-Fan
nagyúr
Simán meglehet az barátom! Én a World In My Eyes-t pl. 2001-ben is nagyon vártam. Az az egyik legnagyobb számuk és korábban is nagyon nyomták. Kár, hogy az Exciter-Tourból kimaradt. A Devotional Tour-on is nyomták és sokkal jobb volt így élőben, mint az eredeti. Az Only When I Loose Myself-et is szokták nyomni koncerten, nekem van is pár élő felvételem róla, plusz elég közel áll a mostani lemez hangulatához. (A Darkest Star is nagyon hasonló hangvételű). A Behind The Wheel meg annyira nagy Depeche klasszikus, hogy bármikor belefér és szeretik is, mert Martin tud benne pengetni.
Viszont elképzelhető, hogy valóban lesz ''pre-' 86 material'', mert a közvélemény-kutatásban nagyon utaltak rá, hogy eszükbe jutott leporolni néhány ős-darabot. -
DM-Fan
nagyúr
Így van!
Dave egy karizmatikus egyéniség, akinek nagyon egyedi hangja van. Nem mondanám, hogy nagyon jó hangja, mert technikailag nem tartozik a nagy énekesek közé. Sőt, ha megnézed mondjuk az Exciter Tour-ról készült DVD-t, vagy meghallgatsz egy pár élő felvételt 2001 utánról, akkor bizony azt lehet konstatálni, hogy Dave bácsi hangja már nem a régi, gyakran bizony hamis (lásd pl. a Paris DVD - Halo c. szám eleje, jaj az nagyon gáz), és bizony koncerten sokszor megfeledkezik odafigyelni és orrhangon énekel.
De az tény, hogy nagyon egyedi hang, azon énekhangok közé tartozik, amit nem lehet összekeverni senkiével, egy ütemből ráismersz. A sármos megjelenése már önmagában eladná a bandát, bár anno nagy csalódás volt sokaknak, amikor Alan távozott a bandából, mert a lányok többsége őt tartotta a legjóképűbbnek.
Tény, hogy Marin sem, meg Fletch sem túl szép emberek. Mondhati tipikus, hétköznapi, unott brit pofák, originál brit akcentussal. Ráadásul Martin ugye még kicsit beszédhibás is, ami viszont érdekes módon rögtön megszűnik, amint énekelni kezd. Neki sokkal jobb érzéke van az énekléshez, képzett hangja van és nagyon kellemes hangfekvése. És persze ő az agytröszt. A DM 25 éves történetében MINDEN számot ő szerzett, csak 1-2 dalban segédkezett Alan, még kevesebben Fletch. Meg is látszik Dave szólólemezén, hogy azok az első önálló szárnycsapásai, mert nem igazán működött az anyag és bizony a koncerten is a DM számokra őrültünk meg anno és a lagymatag Dave-számok nem igazán voltak nyerők. Dave meg is sértődött egy kicsit a koncerten, aminek hangot is adott a színpadon.
Azt viszont el kell ismerni, hogy az új lemezen mindhárom Dave szám nagyon jó, bár enyhe túlzás, hogy önállóan írta, sztem maximum a szövegeket, meg egy-két énekdallamot. Bizony ott van a lemez borítójában, hogy erősen segédkezett több, már 2001-ben velük dolgozott háttérzenész is.
Mindettől függetlenül a DM továbbra is nagyon jó, mondhatni újjászülettek. És ők is az a banda, akik nem működnének más felállásban. Akár Dave nélkül, vagy akár Martin nélkül a DM is csak olyan lenne, mint a Queen Freddy nélkül: jó-jó, de már nem ugyanaz. -
DM-Fan
nagyúr
Áááá, csalóka ám ez a kép. Kicsi a felbontás, a pixelesedés is ráncnak látszik.
Hát ami igaz, az igaz. Már nem mai gyerekek, plusz túlvannak több mint 25 év fastlane életmódon, egy-két idegösszeomláson, öngyilkossági kísérleten, alkotói válságon stb. De most mégis kidobtak megint egy olyan lemezt, ami tuti, hogy olyan klasszikus lesz, mint a fénykorukban született korongok. Istenek ám ők keményen.
Még egyszer azért szívesen látnám a soraikban Alan Wilder-t is. Csak úgy a nosztalgia kedvéért mondjuk egy album/turné erejéig.
Szerintem még 1-2 lemez bennük lehet, aztán vége. Bár, ha elnézem a Stones-t, ahol Jagger már 62 éves és most megint kidobtak egy új lemezt és indulnak a több hónapos turnéjukra, akkor ez alapján akár a DM-ben is lehet még jócskán erőtartalék. -
divot
veterán
Hály!
Nem mentem.
Baráti összejövetel volt nálunk, egyébként Devotional és 86-98, meg Hamburg 1985 dvd volta műsor, aztán amikor ráhangolódtunk, és elfogyott a jégermájszter, akkor beraktam az új lemezt. Szóval házi ősbemutató.
Viszont jövő pénteken 90%, hogy megyek a Pecsába. -
divot
veterán
-
DM-Fan
nagyúr
Üdv!
Ugyanannyiba volt mint a Tiéd, amiről följebb belinkeltél képet. 120-as szektorba szól. (120 és 119 szokott lenni a VIP). Itt ültem a Dave Gahan Show-n is és mindent igen jól láttam, mondhatni testközelből!A többit majd meglátjuk...
Ha legalább olyan jó lesz ez a Tour is, mint amilyen az Exciter-é volt, akkor orgazmus lesz a köbön! Mondjuk eddig nálam a Devotional Tour vitte a pálmát.
Nagyon kíváncsi vagyok már a lemezre, és remélem, hogy nem ez lesz az utolsó anyag, amit hallunk tőlük.
A Tiéd hova szól? -
sky77
aktív tag
Nekem azok az akusztikus változatok annyira nem tetszenek. Ha már akusztikus, akkor K-Kroq (ha jól írtam), 1998 decemberi koncert. Sister Of Night (amit eredetiben nem kedvelek) pl. fantasztikusan jó rajta. No, meg van még egy pár... Egyszer el is kezdtem összeválogatni a jobb hangszeres felvételeket. '90-ből a Here Is The House egy szál gitáron igen ütős, 2001-ből Dressed In Black (első előadása koncerten) egy szál zongorán, ill. szintén 2001 Surrender. Na, ezek nem semmik!
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
Én nagyon szeretem ezt a számot. A Devotional végefőcímét mindig ezért néztem végig
Lehet nem korrektül emlékszek a dologra, de olvastam valahol, hogy Dave kicsit neheztelt a bandára amikor a nagy drogos korszakában egyszer a színpadról vitték el a mentők, Martinék meg ezt kezték el énekelni... -
Kleinmodi
tag
jahhh de Dave qrva régota lötte magát kb a 101 ota!
csak a Devonation ideje alatt volt mindegyikük legnagyobb mélypontja (állitásuk szerint)
de most állitolag összeül az 1üttes a manager kiado stbstb....és 1ezkednek 1 új albumról!
eza weblapukon is fent van reméelm mielöbb nekilátnak -
divot
veterán
Jó kérdés. Sajnos nem vagyok járatos a dvd-ből készítendő biztonsági másolatok témában. Gondolom ezt is, mint a zenét, valahogy be lehet rippelni...
Pedig szívesen kifizetem a költségeket.
Nekem avi-ban van meg, az egyik elég tré minőség, a másik pedig még annál is trébb, a végére már legalább két másodpercet csúszik a hang, ami egy koncertfelvételnél döbbenetesen kiábrándító hatású tud lenni. -
divot
veterán
Ebből arra saccolok, hogy minden, ami DM.
(Mondjuk ehhez nem kellett nagy jóstehetség.
)
Mi leghamarabb 11-re érünk oda, de szerintem csak később, mert előtte a házibuliban átadom a házigazdának szerény ajándékomat: egy üveg Uniqum Next és egy teljes CD-nyi DM koncertválogatás... -
Pompi
nagyúr
Nem kétoldalas lemezek, hanem dupla rétegüek.
Újra kell enkódolni a képet ahhoz, hogy rámenjen egy dvd-r lemezre. Ezért írtam ha lesz gépidőm akkor megcsinálom, mert ha jó minőséghez még egy jó gépen is kell egy fél nap hozzá.
A 86-98 második lemezén 3 riportfilm van és 4 klipp (US verziók).
A Devotionalre eredetiben akkor nincs érdeklődő? Zebu ha érdekel küldj egy mailt. -
Balli
őstag
Bakker most akartam megírni pedig neked a 101-et de így felesleges- kicsit elhúzódott, bocsi.
Egyébként most vettem meg újra a Párizsi koncertet ezúttal magamnak. (a másikat bátyámnak vettem még ajándékba)
Ja s ajánlom, hogy a Dunaplázában a ''zeneboltban'' vegye meg aki akar magának, mert ott még az MM-nél is olcsóbb, kereken 4k az ára a Párizsi koncertnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Moza R9/KS Steering wheel eladó pedál szett nélkül
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest