- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
yerico #42780 üzenetére
Soha nem rágott meg semmilyen berendezési tárgyat, egyszer rágott párat egy papucson,de fejbe lett baszarintva
Megfelelő nevelés esetén nehogy már olyan legyen mint az alienek,akik savat köpnek az ajtóra.Ugye ezt a megnevelhetetlen pusztítógép jelzős szerkezetet te se gondoltad komolyan?
-
mormota
senior tag
-
-
válasz
yerico #42641 üzenetére
Áh, ha nem tekered vissza, akkor senki se viszi el
Nekem is úgy kéne meghirdetni, hogy a 22 éves kocsiban van 15000, akkor tuti ugranának, csak azt nem tudom, hogy a 15000 előtt hány százezret ment
(10 évesen vettem 30 ezerrel, de hogy az 230, vagy 330 volt...)Az Accent pedig jó dolog. Óccó, megbízható, sportolásra meg vegyen sportautót a pógár.
-
-
oPalRx7
aktív tag
válasz
yerico #41202 üzenetére
nekem intel vga már eleve kizárva
intel jó procikat gyárt, de hagyjuk azt amit "gpu" terén művelnek... elképesztő számomra hogy egy olyan cég mint ők, életbentartanak ipari mamutokat (mint sokáig az FSB volt, most meg az épp-hogy cgpu-nak hívható foltozott eszközük, ami még ugye a 23.965-öt se ismeri) ahelyett hogy valóban a fejlesztésekkel foglalkoznának.
-
-
Bandus99
őstag
válasz
yerico #40992 üzenetére
Teljesen igazad van en is ezert nyuglodom, mert a nagy semmibe visz a felsovamhazrol a bicikliut es nem tudok normalis utvonalat, hogy haladjak
Felfele nagy emelkedo lefele 6os. Aki azt ugy oda megtervezte es nem gondolta at utana hova merre....
Mondjuk ha azok a parkolok nem lennenek ott, akkor azon a savon siman lehetne a bicikliut. -
válasz
yerico #40992 üzenetére
Akkor egy kicsit a az autok parkolásához:
Kivonat az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól - közismert nevén KRESZ - 40.§-ból:
(8) A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha
a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,
c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és
d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.
(9) A járdán a mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével és a betegszállító gépjármű a (8) bekezdésben említett egyéb feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg.Tehát (ez okozza a legtöbb esetben a félreértést) járdán parkolni - az egyéb feltételek megléte esetén is - nem akkor szabad, amikor nem látható tiltás, hanem akkor, ha látható annak engedélyezése!
Ezt nagyon sokan nem tudják.
-
-
válasz
yerico #40039 üzenetére
Mondjuk ez nem pont az én autóm (az emyén F6G motoros), de ez is 7.9, nem 8.5 - milyen évjáratút néztél? mert 1.4 volt a MkIV-ből is, kabival, és injektorral is. Nálam ezt úgy produkálja, hogy ésszel vezetem. Kutas mérés szerint is kijön 7 literre, pontosabbat sajnos nem tudok.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
yerico #39541 üzenetére
Opelt soha nem vezettem, családban sem volt soha, az Octavia-k üléséről beszéltem. Leruccanunk alföldre megállás nélkül (max pisiszünet
), kiszállunk belőle és senkinek semmi baja, nem fáj a lába/háta senkinek, na ennyit az ülések keménységéről. Ugyanez igaz a Pécs - Horvát tengerpart távon is, persze azt nem megállás nélkül...
Izzó:
Nem jegyeztem meg az említett Renault típusát, de nem Megane2 volt, Magyarországon azóta sem láttam olyan Reanultot. Emlékeim szerint ott nem volt ilyen kerékdob felőli megoldás, de ez már régen volt ahhoz, hogy biztosat mondjak de a tulaja elvileg olvasta a könyvet és a bontás az eljárás.Amit izzócserére írtam, azt Ocatvia I és II után írtam. Hogy pont a SuperB-n bonyolítaná el a Skoda, na az vicces, mert akkor ott is felütötte fejét a hülyeség.
3F-re: szerintem hagyjuk a témát, nekem elég az amit napi viszonylatban hallok (mint mikor Albundy mesél a cipőboltról
), garantáltan nem fogok soha ezektől autót venni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
yerico #39524 üzenetére
Ejh. Kényelemről annyit, hogy hiába érzed keménynek a német autót, mégsem fáradsz el benne, mert nem véletlen olyan az ülése, amilyen. Tudom miről beszélsz, már a régi Citroenünk is baromi kényelmes volt, csak hát leesett az ajtó... Persze ez régi történet, és nem is innen van a 3F szabály. *Az illetékes azt mondta erre a szabályra, hogy az újabb autókra hatványozottan igaz, régen még ezek is sokkal jobbak voltak.
Van némi gondolkodásbeli probléma franciáéknál. Egy Passat elejét le lehet szedni úgy, hogy két fém rúdra rácsúszik egybe kompletten és minden kéznél van. Ezt csináld meg egy francia autóval.
Egyszer kellett izzót cserélni valamelyik pici Renaultban elől, amivel haverom jött Németországból, gyak. csak azért nem kellett szétbontani a fél autót, mert éppen befért a vékony kezem egy résen. Ott kezdődött a dolog, hogy felnyitod a motorháztetőt és egy bónusz fémlemez meg pár egyéb értelmetlen műanyaglemez még rá van csavarozva ott a dolgokra, ezek kiszerelése után tudtam benyúlni egy pici résen, ez nálam erősebb embernek nem is ment volna.
Egy Octaviaban meghúzol egy kart, kifordul a lámpatest, kicseréled az égőt, visszafordítod és mát kész is van.Zewa: kérdezz meg egy rendes, főállású autószerelőt. Majd ő mesél neked.
-
-
-
-
TRob1
veterán
válasz
yerico #34460 üzenetére
A nappaliban nekem is crt van még (nem akar meghalni a Sony
), viszont csak azért mert "divat", nem fogom lecserélni a jó TV-t (pedig majdnem napi szinten nézek rajta filmet). A hálóban viszont bekrepált a 36cm-es crt, oda lett egy 82-es LCD (nem fért be a Sony, pedig akkor nappaliba vettem volna inkább nagyobbat
)
(#34463) Inception: Felfújnál egy jó strandot Pécsre?
-
Dare2Live
félisten
válasz
yerico #33956 üzenetére
Milyen van benne? [link]
1sz-fe a motorkod, az első.A lényeg, hogy a Toyota VVTik nagyja forumok szerint tuti nem bírja, ahogy a Honda motorok nagyja sem. Csak egyes nagy Toyota/Honda motorok bírják. Akár 30.000km után jön a Valve Seat Recession, nevezetű jelenség a szervizelése ennek nagyon drága. A + kenési rendszer pl flashlube se segít rajta, vszeg nem a gáz kenőképessége a probléma hanem a +100-140Cvel magasabb égéshő.
Forumok olvasása után ahogy látom nagy motorok bírják, vagy "korszerűtlenek" mint pl a fabia/Octavia 1.4/1.6osa (régebbi nem TSI!) ezekbe baromira megéri belerakatni.
"Amúgy Yarist minek gázosítani? Alapból nem eszik olyan sokat, hogy megérje, plusz akkor a csomagtartó is ugrik."
Potkerék helyére rakatnám, defektem 8év alatt sose volt, Toyota Assistancem van, no meg egy defektjavító spray is elfér a csomagtartóban.Az anagi részével pedig vitatkoznék.... Mostantól évi ~25.000kmet gurulok. Az átlagfogyasztásom 5.2l/100km, gázzal ez lenne ~5.5l/100km, tehát az éve üzemanyagköltségem benzinből mai árakkal számolva:
Benzinnel:
250*5.2*378=491.400Ft
gázzal:
250*5.5*222=305.250FtA diferencia 186.000Ft, azaz ez az üzlet, az első évben kitermelte magát aztán minden évben hoz 186.000Ftt. Az az üzlet ami egy év alatt kitermelte magát utána pedig minden évben behozza a belé fektetett pénzt az szvsz baromi jó üzlet.
A dologhoz még hozzá raknám, mert szvsz fontos, hogy a gáz jóval tisztább, egy "korszerűtlen" motorban Euro érték ugrásokat látni, eur4-5re... Tehát nem csak jó befektetés, hanem a környezetedet, mások tüdejének is jobbat teszel, természetesen benzínhez viszonyítva.
Szóval jó lenne, de sajnos a Toyotam nem bírja....
-
FuckeR19
senior tag
válasz
yerico #33956 üzenetére
Dízelt is gázosítanak.
Megnéztem az árlistájukat, ugyan az a rendszer amit nekem szereltek autógáznál 200ért náluk 255
(Landi Renzo hengerenkénti rendszer pótkerék tartállyal)
Haverom központi befecskendezéses rendszerért és 80L-es (!!!!) tartályért 180at fizetet. (szintén Landi Renzo) Náluk ez alap tartállyal Lovato rendszerrel 135.
1szóval olcsóbb és jobb a pécsi....a2d2: Üres 21,22-es patron érdekel mert újratölteném saját használatra
-
-
Bandus99
őstag
válasz
yerico #30491 üzenetére
Jajj mar de ize vagy minek a minimalber ...
Be se jelensd azt, hogy dolgozol barhol is.
Igy nem csak a minimalber feletti reszt kapod meg tisztan, hanem az egeszet, sot meg munkanelkuli jaradekot is kapsz.
Azert kivancsi lennek, ha vmi tortenik veled akkor mennyire rohannal segitsegert ehhez a bandahoz v a masikhoz.
Na jo befejezem jobban jarok. -
-
válasz
yerico #29118 üzenetére
Tudok embert, aki ku* jól programoz, de nem nagyon van otthon Java és .net-ben, de megtanulja gyorsan.
@ha3fis : Hát, ha öreg gép akkor a 20-60mp már nagyon tuti + amúgy is, mit vársz... Ha nem öreg, akkor meg érdekes, hogy úgy belassul.
Én úgy vettem észre, hogy ahogy programokat telepítget az ember, főleg az automatikusan indulós dolgok miatt lassul kegyetlenül.
Meg sokat segít a swapfile másik partícióra helyezése (nem csak akkor gyorsul ha másik winyón van, azonos HDD-n de másik partícióra rakva is gyaorsabb a gép), rendszeres defrag...Amúgy meg a winnyóz ilyen, telef*ssa magát, és belassul.
-
bijesz
aktív tag
válasz
yerico #26989 üzenetére
"Kezdhet persze C#-al is, bármivel kezdhet, ami jól esik, csak azt mondtam, hogy a Pascal ideális alapozó nyelv. A kezdés könnyebb OOP nélkül. Sok OOP nélküli programozási nyelv létezik."
Nem vitázni akarok, de struktúrált programozást szerintem C#-al is lehet tanulni, csak tananyag kérdése.
És szerintem egyszerűbben és gyorsabban lehet haladni mint mi anno turbo pascal-al.
Ami ma szerintem egy csomó kínlódás és kevés sikerélmény.Pár éve olvastam, hogy kezdő fejlesztőknek a pair programming mellett a TDD egy ágát ajánlják ahol a lényeg, hogy a metódusokat előre írd meg kvázi üresen, hogy az objektuok használhatóak legyenek kevés kódolással és ezzel elősegítsék a "sikerélményt". Állítólag sokat dobott a juniorok produktivitásán a módszer.
Az egészből azt akartam kihozni, ha nem egy már-már halott nyelvet/fejlesztő környezetet használ akkor nagyobb lehet a sikerélménye ami segítheti a tanulásban. Persze mindannyian mások vagyunk, ezért különböző embereknek más-más módszer jöhet be.
-
-
-
bijesz
aktív tag
válasz
yerico #26978 üzenetére
Miért ne kezdhetne C#-al?
Azért mert te nem ezt az utat jártad be nem feltétlenül az az egyetlen út.Btw valszeg nem programozó akar lenni hanem fejlesztő ami szerintem nem szinonima.
A matek alapok meg szerintem sem annyira fontosak, ha nem 3D vagy fizikai motort fejleszt akkor nem létkérdés az"egyetemi matek tananyag, amihez meg kell annak egyetem nélkül is utána tud nézni.
És imho finoman szólva egyáltalán nincsenek helyzetük magaslatán a infót okatató magyar felsőoktatási intézmények.
-
nesa
veterán
válasz
yerico #19946 üzenetére
Latod ez a baj hogy parasodik az ere erzekeny hazak lakasok az ilyen ablakoktol peneszedesnek indulnak brutalis modon amit nem tudsz szelloztetesen ellensulyozni sot ha sokat szeloztetsz elgondolkodtato hogy megerte -e a csere...
A hagyomanyos fa ablak a legjobb az egeszsegnek ahol folyat a kis resen aramlik be a hideg levego es ezaltal folyamatossan mozog a levego
Volt 1 hatalmas ablakom szimplauveges tobb repedt volt 1-1 atvolt love 2 helyen ... gondoltam telen lefoliazom ugy dagadt rajta a folia mint a vitorla es szep lassan a rajzszogek vagy kiestek vagy atszakadt a folia... gondoltam veszek hatalmas muanyag ablakot ezzel kobmetereket sporolok a futesnel
uj ablak bekerult a telen sporolas nem merheto nem kimutathato...
-
válasz
yerico #15996 üzenetére
"optikai képstabilizátorosnak akarták nekem eladni a Fuji S6500Fd-met"
Valószínű a "berázáscsökkentő" módot nézte be a hülyéje képstabinak
De attól még LOL.
A CCS amúgy nekem is tetszett, vásároltam is ott, szerintem is korrektek.
Néha van szép (és hozzáértő) eladólány is
Fényképezőgépeket tapizni-nyálcsorgatni-próbálgatni én is a MM-ba járok. -
bnss
veterán
válasz
yerico #15996 üzenetére
Már volt a "hülye azért nem vagyok" üzletben, úgy volt, hogy már tavaly év vége felé lehetőségem lesz megvenni, de nem így alakult, egyelőre parkolópályán van a dSLR. Eddig nem is néztem pécsi üzletet, mivel webshopokban elég kedvező árat kaptam minden kiegészítővel együtt.
-
bossvico
senior tag
-
Bla82
tag
válasz
yerico #15607 üzenetére
Én mint nagykozári is igazolni tudom, hogy nem járnak a buszok hozzánk. Most értem haza koccsival. Elég lassan de azért járható az út autóval. Dombnak felfelé egy kis lendület kell, mert valaki a felénél megélt, lefelé meg téleg csak lépésben mert kegyetlenül csúszik. Az öngyilkos jelőltekkel vigyázni kell, van egy-két állat az utakon.
Volt aki centikkre ment el a kocsi melett félkeresztbe, de nyomta neki mint állat. Árokba csúszott kocsi is volt, de egy terepjáró próbálta kihúzni.
-
dunc
nagyúr
válasz
yerico #14499 üzenetére
Mindenkinek joga van a sztákhoz,ha törvénytelen lenne akkor már a "mélyen tisztelt " máv vezetés lépett volna és eltávolitotta volna a szakszervezet vezetőit. Nyílván te nem vagy érintve a dologba ezért vagy ilyen elitélő. Sajnos hasonló igazságtalan dolog történt velünk is a PTE-n,de én is léptem az törvénytelen intézkedés miatt ,úgyhogy hajrá sztrájk. Ezt mondom azok útán is,hogy kellemetlenségeink vannak a sztrájk miatt.
-
nesa
veterán
válasz
yerico #14499 üzenetére
Ezt most tese gondolod szerintem komolyan csak humorizalsz...
Neked hogy esne hogy fogom az ertekeidet azt eladom es nemkapsz semmit??
A vasut az az embereke nem fletoe minden magyar alampolgar tulajdona amit herdal a kormany.
Hogy ennyi tisztelet nelegyen benned a ded /uk /.... szuleid irant akik ezt osszehoztak -
-
válasz
yerico #13900 üzenetére
Engem nem zavar ha megelőznek, kivéva ha nyilvánvalóan szabálytalan.
Ellenben abba sem halok bele ha valaki miatt lassabban kell menni, inkább lassabban megyek mint belemenjek egy olyan előzésbe amiből csattanok. És nem is villogom le a pofát előttem csak azért mert lassabban megy. Nyilván van oka rá mert alapból mindenki tolja nekiEladó dolgok :
Abit BM6 P3-as alaplap
P2/500MHz letöltőgép
HP Omnibook 4100 noti, kijelzőhibával (egyben vagy alkatrészenként)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-7300UCPU, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest