- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz
fudi2002 #77862 üzenetére
Nekem amikor az akkus fúrómban megdeglett a gyári akkupakk, akkor fogtam és bekötöttem fixen kábelesre
Egy régi, nagy, bika laptop töltőt nyomtam rá. Igaz így megszűnt létezni mint kábelmentes, akkus csavarhúzó/fúró, de nekem jó így is, kényelmesebb a súlya és mérete miatt, mintha normál fúrót használnék pl. facsavar betekerésnél, meg ennek nagyon finoman nyomható a fokozatos erősség, fúróm csak "egysebességes" van. Egy csatlakozót is beépítettem, úgyhogy lehet cipelni külön a gépet meg a tápot. Ha netán ilyesmiben gondolkodsz, mindenképp 6A vagy aleletti tápegység kell, különben nem lesz benne erő. Nekem most csak egy 4.2A-s táp van hozzá, ezzel jóval gyengébb, mint amilyen akkukkal volt, de azért használható. Lett azóta egy 6.5A-s táp, azzal erősebb lesz, de még nem próbáltam.
Persze ha árammentes helyen kell használni, vagy nincs a közelben konnektor, vagy nagyon macera a kábel miatt a meló, akkor persze nem használható.
-
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
fudi2002 #77869 üzenetére
inkább li-po akut vegyél. Ha elég nagy, akár egy autót is bebikázhatsz vele.
A feszültség témához nem értek, de ha úgy viselkedik, mint egy proci, akkor a másfélszeres feszültséghez dupla fogyasztás=dupla melegedés tartozik. Amikkel eddig dolgom volt, azok még gyári akkuval is melegedtek.
-
a2d2
addikt
válasz
fudi2002 #76587 üzenetére
Még azt néztem hogy azt írja az aliexpress leírásban hogy nincs támogatva böngésző. Ez azt jelenti hogy ha beírod pl Chrome-ba a kamera IP-jét akkor nem jön fel a bejelentkező oldal és nem tudod rajta keresztül nézni a képet meg elvégezni a beállításokat??? Mert ezt már a jó-pár éves régi modellem is tudja.
-
a2d2
addikt
válasz
fudi2002 #76592 üzenetére
Szia!
Gmailt így állítottam be: [link]. Kellett engedélyezni a kevésbé biztonságos alkalmazásokat is!
Nézd majd meg hogy megy-e így neked és már rendelem is meg a kamerát.
FTP-t is tudnak kezelni?
A sávszélességre mértem párat. Teló kint az udvari repeaterre kötve amin a kamera is van, rajta speedtest progi. Bent a PC-n meg meghívva a first stream (1080p).
Kamera bekapcsolva:
Le: 16,6
Fel: 9,27Stream indítva:
10,3
5,7Kamera bekapcsolva:
13,64
7,94Kamera kikapcsolva:
13,9
11,4113,76
11,88Stream indítva:
9,49
4,731,05 (itt nem tudom mi volt, lehet a telefonom szedett le valamit közben)
3,69Kamera bekapcsolva:
12,27
9,54A fentiekből az derül ki hogy a feltöltés ki és bekapcsolt kameránál is kb 10mbps, full hd streamnél meg kb 5.
Annyi hogy bekapcsolt kameránál percenként küld egy levelet és felftpz egy képet a szerverre, szóval ez miatt lehet még kis különbség a mérésbe ha pont belesett egy ilyen. -
a2d2
addikt
válasz
fudi2002 #76587 üzenetére
Szia!
És amiből 3db van az frankón tudja a mozgásérzékelést önállóan? Esetleg maszkolást is és érzékenységet is lehet beállítani? Email és ftp gondolom akkor már alap.Dluinet felvetése is érdekes. Én is úgy gondoltam hogy ha a kamera maga oldja meg az érzékelést akkor csak a levélküldés/ftpzés forgalmát generálja.
Mikor boxra kötöm akkor pedig állandó adatforgalmat generál.Kinek mi a tapasztalata?
-
-
-
Weareus
addikt
válasz
fudi2002 #76469 üzenetére
76470 Hunter2: ez az, hogy pont nincs támogatott procim.
Hááát... Alaplap: 60k újonnan, vízhűtéses, vízálló "z"-s tuningdeszka az Asrocktól: Z87 oc formula.
4x8 gb (gyári peltier és vízhűtővel ill léghűtővel is szerelhető) Corsair ram kit (cl 9, 1866 Mhz, 1,5 V!), ezt használtan vettem 60k-ért, újkori ár: 160k.
A processzor egy 4790k jelzésű 1150-es, apróról vadásztam (mit vadásztam: könyörögtem) ki az eladótól (szerencsére jó fej volt, várt fizetésig...). 90k volt, 4.6-ot tud átlagos léggel 1.2 volt körül, 1.33 V-on 5 ghz-en " lődörög" léggel a legdurvább szintetikus tesztek alatt. (Kapott egy delidet). Nekem pedig épített vizem van réztetős laing d5 szivattyúval, mora3-as lt radival, és réz "ek" prociblokkal. A terv: 5 Ghz 24/7-ben, 1080 ti-vel, ramok 2 ghz felett, 4 k-s felbontással. Mondjuk ebből a 1080ti és a 4k-s kijelző még hiányzik. -
Weareus
addikt
válasz
fudi2002 #76467 üzenetére
Nincs kèp. Mivel nincs vga, hanem első körben a cpu-ba integrált gpu-t használtam volba, már ugy itt eleve bukik a projekt. Mindegy, MSH holnap reggel elviekben megcsinál nekem egy instant bios-frissítést 2k-ért, bevállalom, ha már a projekt eddig 210 k-ban van (cpu, ram, deszka), akkor ez most már nem tétel...
-
HoldChore
tag
válasz
fudi2002 #75810 üzenetére
Nos, kösz a választ, Tehát mégis szabad menni öreg gumival. A megállapítás az volt, hogy az öreg gumi okozta a balesetet. Ennyi, ezt állapította meg. Persze ez igaz is lehet. Az is lehet, hogy 1-1,5 bar volt a pótkerékben és ezt nem bírta Továbbra is kizártnak tartom, így távolból és szakértelem nélkül, hogy ha nem volt a gumi gyári hibás, akkor kidurrant volna. Hogy miért fizetették ki vele a szakértőt az számomra talány, hiszen nem hibázott semmiben sem. Az én pótkerekem 20 éves és nemrég tettem fel először. Pont úgy néz ki mint az új. Semmi bajom nem lett.
Köszönöm aggodalmadat, de a 23 éves gumik kifogástalanok 150-km/h-nál is, tapadnak mint állat. (pont, mint a régi kopottak. ).
Nyilván sejted, hogy a ti aggódásotok miatt nem fogom leszedni ezeket. Egy olyan eset, amit valaki hallott valakitől még nem rettent el a dologtólCsak a saját aggódásom miatt cserélek gumikat.
Nekem is volt durrdefektem már 5 főnél és észre sem vettem csak a hátul ülők szóltak, hogy furcsa zaj van.
Nem javasoltam senkinek, hogy régi gumikkal járkáljon, Azt írtam, hogy ne tegyék, hogy nekem legyen mindig jó állapotú, márkás használt gumi. Az így megspórolt pénzt és annak adóvonzatait inkább a szabadidőmre költöm.
Ha másra nem kellene pénz, akkor én is vennék új gumikat, de semmi különbség nem lenne a használthoz képest (nyári gumi esetén!), mivel már vettem párszor. Azon a pár esős napon, meg lassabban megyek.
És a lényeg, hogy mégis te vetítettélNem a gumi miatt büntették meg, sőt meg sem büntették!
Olvasd el még egyszer mit írtál és próbáld meg értelmezni.
(Ez agyrém komolyan)
Na jó utat nektek. -
HoldChore
tag
válasz
fudi2002 #75755 üzenetére
Persze, hogy össze vissza beszélsz, erre is világítottam rá. A kérdésre nem válaszoltál. Miféle büntetést kapott? Hogy 10 éves volt a gumi? Komolyan ezzel hozakodsz elő?
Azt nem vitatom, hogy egy gumi durrdefektet kaphat, és ez miatt felborul valaki, de ez előfordulhat új, gyári hibás gumikkal is. De inkább egy oldalán megsérült gumi durran így el. Az pedig nem gumihiba, hanem azé, akik nem törődik egy padkázással.
Lehet, hogy a csóka simán felborult és a kiszakadt gumijára fogta
Szóval miért is büntették meg? -
HoldChore
tag
válasz
fudi2002 #75749 üzenetére
Nyilván így történt
Aztán miről szólt az a jókora bírság? Hogy átlepte a megengedett sebességet?
Tudod vagyok már annyi idős, hogy a nagy dumásokat is felismerem. Tele vannak velük a gumis, autó és karosszérialakatos műhelyek, valamint különféle fórumok.Nem tudom ismered e a viccet, hogy a vendég bemegy a vendéglőbe és az egyik boksz fölé az van írva:
Ez a hely fenntartva vadászok, horgászóik és egyéb hazudozók részére. -
válasz
fudi2002 #74890 üzenetére
A 24 pci-e vonal épp elég lenne a 3way sli-hez, de akkor még sehol az m2-es ssd és esetleg egyéb bővítőkártya. De az sli igény engem nem érint szerencsére, de mondjuk 2db m2-es foglalat már hasznosan hangzik egy alaplapon. Igazán komoly munkaállomásoknál raid-be két m2 ssd tükrözve az adatbiztonsághoz nem is lenne olyan elvetemült dolog. De akár más tekintetben is. Jöhetnének a még kisebb masinák plusz kábelek nélkül.
Én most tuti nem váltok egyenlőre, vagy amíg bírok magammal. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
fudi2002 #74895 üzenetére
És ha 10 centtel drágabbat linkelek 10000%-os eladótól, akkor az lesz a gond, hogy sárga ember adja el, biztos sárgaságot kapsz tőle? Ha kell ilyen gép, keress magadnak olyan eladót, aki megfelel! Nem ez az 1 árul ilyet.
hcl: Az emberek különbözőek. Van aki akar/szeret gépet szerelgetni, van aki nem. Aki akar, annak jó a Te verziód, a többieknek nem jó. Addig örülj, amíg az 1. csoport kicsi, mert addig van munkád.
"1-2 generációnyi Intel i között nem sok különbség van" Ez igaz, de Te core2-ről beszélsz. Az nem 2 generáció.
"ventilátor-zörgéseken kívül sok minden nem szokott történni"
Régebben néztem hdd tesztet. Az volt benne, hogy az 1. évben sok elromlik, aztán évekig nem romlanak, majd kezd az összes meghalni. Mindez szerverben."nem pénzkidobás az, hogy garanciával vettél valamit?"
Remélem igen. Alaplapra, vga-ra általában 3 év garancia van. Ha 2 év után, 1 év garanciával adod el, valamivel többet kapsz érte, mint egy garancia nélküliért. És ha szükséges, még ki is használhatod a garanciát. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
fudi2002 #74887 üzenetére
aliexpress
keresőbe z8300
aztán ha tablet kell, bal szélen tablet, ha mini gép kell, akkor bal szélen mini pc
mini pc-ből a legolcsóbb komolyabb keresés nélkül 74.53$
tablet pc hd felbontású 80.83$.
Akcióban fhd is előfordul 80$ alatt.hcl: A fogyasztást ne önmagához mérd, hanem hasonló sebességű korszerűhöz. Bár Te szinte ingyen veszed/kapod az öreg gépeket, neked lehet, hogy megéri, de azt hiszem elég egyedi eset vagy. A többség használni és nem szerelni/gondozni akarja a gépét.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
fudi2002 #74882 üzenetére
Mivel nem super pi hanem netezés volt a feltétel, bármelyik. Ha nem kell a windows, akár 40$-ért lehet találni.
hcl: Értelme mindig van a tuningnak, csak nagyon ritkán éri meg. Szerintem csak akkor, ha tuning nélkül nem képes az adott feladatra a gép. Pl amikor a videokazettáimat digitalizáltam, 800mhz-re kellett húzni a p3-at, mert alacsonyabb frekvencián eldobálta a képek egy részét.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
fudi2002 #74876 üzenetére
Ha most elég, akkor a vásárláskor feleslegesen gyors volt. Ha azt is figyelembe veszem, hogy akkor még valószínűleg kisebb felbontású képekkel dolgoztál, a videó sem fhd volt, akkor még inkább.
A tápok nem 450W-nál kezdődnek.
sata, usb, pci-e 3, displayport, hdmi, thunderbolt és a maradék 12 évben még egy csomó megjelenhet. Néhányat megvásárolhatsz, néhányat nem, de amit megvásárolhatsz, az is pénzbe kerül.
Nem vagyok kereskedő. Olcsón akarom megoldani. És így sokkal olcsóbb.
Semmi gond azzal, ha Te többet tudsz/akarsz a gépre költeni, de ne mond, hogy megéri."2 magos 3ghz géppel évekig elnetezik" Neki egy 80$-os mini gépet vagy hdmi kimenetes tabletet ajánlanék, ha kell a windows.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fudi2002 #74853 üzenetére
Volt egy nVidia 7300GT-m, ami nagyon bírta.
Anno ez a kártya volt olcsón, a 6600GT átnevezett kiadása volt.
Szerencsétlen kártyát elláttam gpu és memória vmoddal (ráadásul menet közben, potival állítható formában), került rá egy Zalmann vf700 és sikerült valami +250MHz-et rátolni az alapból kb. 350MHz-en menő gpu-ra. Ez akkora extra melegedést produkált, hogy a vf700 éppen csak meg tudta tartani 90 fokon a gpu-t játék alatt, de így már lehetett vele játszani.
Jó sokáig megvolt ez a kártya, bírta.
Ehhez képest ma már ott tartok, hogy downclockolom az R7 260X-em, mert mert még úgy is simán visz mindent max beállításokon amivel játszom, pedig nem is valami kemény kártya. Ma már nálam is kb. a hdd a leghangosabb elem a gépházban.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
fudi2002 #74849 üzenetére
"szeretem megcsinálni gyorsan"
Ha úgy szerveznéd, hogy a videó tömörítést holt időben csinálja, még gyorsabbnak éreznéd a munkát, mert semennyit sem kellene várnod.Most néztem az aprón: i5-4xxx nagyságrendileg ugyan annyiba kerül, mint az i5-6xxx. 40k köröl indulnak. Az i5-xxx -ek ára 5k.
A turingos öreg géped kb annyiba kerül, mintha 2-3 évente cserélnéd.
És a régi alkatrészek elromlásának a lehetőségét sem számoltad. -
-
válasz
fudi2002 #74851 üzenetére
Nekem a Core2-es asztalim majd' 10 évet ment húzva. 2.13GHz helyett röhögve ment a 2.7, se különösebb melegedés, se nagyobb feszemelés... (Ott jöttek ki jól a ram órajelek.)
Ami 2.13-on kcsit röcögős volt, az a nagyobb FSB miatt húzva tejesen gördülékenyen ment.
Viszont húzás nélkül 2db VGA halt el benneKíváncsiságból megnéztem, 3GHz körül volt a vége, de ahhoz már többet kellett mókolni.
Biztos nem érte meg, vagy csak én vagyok olyan hülye, hogy nem vettem észre, hogy kitoltam magammal -
MrSealRD
veterán
válasz
fudi2002 #74848 üzenetére
Nem teszt érdekelt. Meg nem is a Google. Az érdekelt volna, hogy te mit tapasztaltál. Mert én az ilyen jellegű dolgaimat lemérem, dokumentálom egy képpel, vagy legalább szövegesen, mert néha jól jön az összehasonlítási alap...
Kicsit úgy érzem támadásnak vetted az érdeklődésem... Na mindegy. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
fudi2002 #74844 üzenetére
Vagyis 7/24-ben megy a gépeden a videó tömörítés?
Ha igen, csak a villanyszámlára +20k-t költesz évente egy újabb géphez képest.
Ha nem, akkor ilyen halk hűtés mellett miért zavar, ha napi pár órával többet megy a gép?
Árgép szerint már a noctua 20k felett van. Az extra ház és halk ventik árát elfelejtetted.
Ha 2-3 évente cseréled a géped, a régiért még jó árat kapsz. -
HoldChore
tag
válasz
fudi2002 #72986 üzenetére
Nem elméleti, mert tudok vezetni is
De tudom az elméletet is. Sokat tudnak vezetni, hiszen nem nagy dolog annak, aki tud
Na de itt jön a különbség: "Én csak vezetem a tankot, de nem tudom mitől megy."
Nos nem a KRESZ betartása csökkenti a veszélyt, hanem az, ha az ember defenzíven vezet. Ha van KRESZ az segít, mert tudom, hogy mások betartják mondjuk a stoptáblát és nem mernek elém kijönni, így nyomhatom a gázt. De magam részéről úgy vezetek, hogy akkor se tudjanak nekem jönni, ha akarnának, ln meg nem megyek neki másoknak. De nem azért, mert betartom a KRESZ-t, hanem azért mert kikerülöm őket. Pl, ha záróvonalon előzők, akkor az nem azért van, mert szeretem az orosz rulettet, hanem azért mert meggyőződtem, hogy nem lát rendőr, és az előzésem nem veszélyeztet senkit. Max az előzöttet, akik elkezd hadonászni kezével és nem az útra figyel, hanem engem próbál a KRESZ betartására ösztökélni
-
nesa
veterán
válasz
fudi2002 #72018 üzenetére
De nem tart semmit, engem csak a végösszeg érdekel, egyébként sok műhelynek csak az egyszerű melók tetszenek, ha egy kicsit is eltér az átlagostól a vas, elzavarnak hogy ők ilyen autót nem tudnak javítani...
Egyszer volt is egy ilyen vitám a csávó kikötötte hogy nem vihetek semmilyen alkatrészt (már ott volt a csomagtartóban) majd o intéz mindent, mondom jó...majd másnak ...nekem nem..
-
NGA
addikt
válasz
fudi2002 #71736 üzenetére
A jobb oldali résznél egy takaróléc lesz felrakva, csak az még nem lett megvéve, mert nem találtam 7 cm-est. Azért kellett gipszkartont rakni, mert itt fa van beleöntve a betonba, és nem lett volna tartós rajta a gipsz. Igy az ablak sikjáig be lett gipszkatronnal burkolva, és oda jön egy takaróléc. Alatta szigetelve van
-
Laca1212
őstag
válasz
fudi2002 #70601 üzenetére
Védi a t@köm. Tapasztalat, de szarozhatom is ha attól jobban alszol.
Amúgy a teszteben sem rossz. De Te nyilván jobban tudod, bár nem használtad sosem ezek szerint.
Fotelszakértők hajrá!
Mondom újra. Egy 4-5 éves gumi már öreg, ha van rajta minta ha nem. 2-3 évente cserélem őket.
-
Laca1212
őstag
válasz
fudi2002 #70593 üzenetére
Nem arról szól a dolog, hogy jó e vagy nem az a gumi? Az, hogy kopik egy gumi nem épp nagy hiba. Legalábbis nem funkcionális. Sőt! Ha nem kopna, nem is tapadna...
Egy 4-5 éves gumi már kuka, mivel öregnek számít. Akkor is ha bele tudsz ülni a mintájába.
Amúgy meg nem kopik jobban mint akármelyik. Ha próbáltad , tudod. Ha nem, akkor miről beszélsz?(#70592) UHHH:
Teljesen korrekt gumi. Nyáron tökéletesen tapad, télen sem volt gond a hóban vele. Tette a dolgát. Nem olyan mint a többi/régebbi 4 évszakos, amik tényleg szarok. Próbáltam azokból Semperitet, Vredesteint, stb. -
Vertigo18
addikt
válasz
fudi2002 #70537 üzenetére
Amennyiben nem megfelelően kezelte a zsetont, az nem feltétlenül polgári peres eljárás, az lehet sikkasztás bűncselekmény is...
"Btk 372. § (1) Aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el."
Aztán a büntetőeljárás után jöhet a polgári per.
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
fudi2002 #70451 üzenetére
Abus zárbetétet is kinyitják fél perc alatt. (tele ilyen videókkal a net). A minőségük sem nagy eresztés: hat éves Abus betétbe alig bírom már betolni a kulcsot.
Szóval, ne áltassuk magunkat! Ha valahova be akarnak menni, akkor oda bemennek. Ajtón át ez max 10 perc. Betonfal esetében kicsit több.
-
Silencer83
addikt
-
Vertigo18
addikt
válasz
fudi2002 #69083 üzenetére
Igen, ez a "szőrszálhasogatás" kérdése, ami persze rögtön előjön, amint egy bunkó sofőrrel találkozik a rendőr. De akkor felveszem a kesztyűt...
Menj le a Ladádhoz és nézz meg MINDEN alkatrészét, hogy benne van-e az "E"-betű.. .Ez az un. "jóváhagyási jel", ami az EUn belül majdnem minden kocsi alkatrészén KÖTELEZŐ lennie! Mondok párat: világítótestek, fényszórók, visszapillantó tükrök, biztonsági övek... És még sorolhatnék ezret! EZEKEN mind rajta "kellene" lennie a jóváhagyási jelnek, gyakorlatilag egy gyárból kigurult autón sincsenek a fele alkatrészen se...
A Köhém pont erre jó. Ha valaki tajparaszt, azt ezzel lehet szívatni. Régen kívülről tudtam az egészet. Azóta megöregedtem...
Maradjunk a normális stílusnál, és a megfelelő közlekedési kultúra gyakorlásánál és akkor nem érhet gond...
Hozzátenném: mivel a hátsó üvegek 100%-ban sötétíthetőek, ezért nem látom értelmét műbizonylat elkérésének. Minek kell nekem arról papír, hogy az a fólia teljes mértékben átláthatatlan, mivel "látom, hogy nem látok át" rajta... Szerintem a műbizonylat akkor kell, ha egyéb ablakoknál van a sötétítés, hogy le lehessen ellenőrizni az engedélyezett fényáteresztő képességet. Nem értem miért kellene papír arról, ami tök fekete, hogy az tök fekete... Viszont arról, hogy az első szélvédő 70%-os fényáteresztő képességű, azt nem tudom megállapítani szemmértékkel, arról kell.
Mondom ezt úgy, hogy nem szeretem, ha teljesen le van sötétítve a hátsó 3 ablak, talán érthető, miért...
-
Vertigo18
addikt
válasz
fudi2002 #69079 üzenetére
Fent is leírták előttem, hogy NEM törvénysértés, ha a két hátsó ablak üvege, illetve a hátsó szélvédő akár 100%-ra le van sötétítve. Ha nincs "más" szembetűnő a kocsin és nem vagy "betonparaszt", szerintem senki se fog EBBE (!!!) belekötni! Viszont ha eleve olyan a stílusod, akkor valszeg "keres" majd a rend őre olyat, amibe valóban bele tud kötni.
De szerintem a stílus a fő, ami számít.
Ha pedig MINDENKÉPPEN ebbe akar belekötni, erre akar bírságolni, feljelenteni a rendőr, akkor ott van fent a hivatkozás, ennyit bárki meg tud jegyezni (6/1990-es Köhém rendelet 97. §-a, ha jól emlékszem...), ezt odatolni elé NORMÁLIS stílusban, és ennyi. HA ráírja a bírságra, hogy a hátsó szélvédő sötétítése miatt büntet, azt NEM aláírni, kérni a feljelentést, és nyert ügy.
Köszi hcl!
-
Zewa
senior tag
válasz
fudi2002 #69052 üzenetére
Jogos, elnézést. Halkan jegyzem meg hogy olyanról még nem halottam akit a hátsó sötétítés miatt büntettek meg.
Keresek presszógépet és kávéőrlőt. Szarvasi , kotyogós (kivéve bialetti ) és kapszulás gépek köszönöm nem érdekelnek. Nagyjából 50+50 ezer forint a határ, akinek van eladó, kérem PÜ-ben keressen.
-
Exian
addikt
válasz
fudi2002 #69052 üzenetére
Ezért a matricáért vajon mennyire ugranak?
Ráadásul ugye fehér, kis mikrobusz autó
Mondanom sem kell, hogy sokan megnézik kérdőjejjel a fejükön... így vettem már az autót, nem én ragacsoltam rá
De gondoltam már rá, hogy leszedem, főleg, ha harapnak miatta. Bár úgy tudom, hogy rendőr az előző tulaj lánya vagy akárkie és az rakta rá.
-
Zewa
senior tag
válasz
fudi2002 #69048 üzenetére
Sok-sok éve több autó is van a családban ami B-oszloptól hátrafelé koromfeketére (<5%) van fóliázva, kismilliószor állítottak meg engem illetve minket a sünök és soha nem volt vele gond. Elől csak hővédő fólia van, amiről üvölt hogy magas fényáteresztésű. Igen, elméletileg megbüntethetnének érte mivel nincs bizonylata de ha nem szívózol a rendőrrel, nincs belőle gond. Aki az "izgulós fajta" az nyugodtan csináltassa meg valahol, műbizonylattal.
-
Zewa
senior tag
válasz
fudi2002 #69042 üzenetére
A "B" oszloptól hátrafelé nem kell semmilyen bizonylat. Bizonylat csak a szélvédőre és a 2 első oldalüvegre kell, bár a tapasztalatok azt mutatják ha betartod a minimum 70%-os fényáteresztést akkor nem igen b@szogatnak a rend éber őrei. Esetleg a hátsókat megcsinálod te magad, az elsőket pedig olyan helyen ahol adnak műbizonylatot (ha ettől jobban alszol)
-
válasz
fudi2002 #68360 üzenetére
Ja, ezek a durva nagy teljesítményűek persze, hogy kevésbé tartósak. Az gondolom egy elkefélt széria volt.
A 3-400W-osak GLN és társaik örök élet + egy nap (néha kondenzátorcserével). Seasonic, Corsair, stb. is jók, csak én meg sosem vettem ilyen drága cuccot a gépeimbe, elvolt az olcsóval is. Őszintén szólva saját gépben ventilátor zörgésénél nagyobb bajom táppal még nem volt.
-
válasz
fudi2002 #68346 üzenetére
Minden tápból vannak hibásak. Két döglött darab után nem vonnék le következtetéseket egy márkáról.
A "rettegett" Mercury/Vargáné/Codegen tápokból az egyik előző munkahelyemen volt egy pár száz darab. Tudod, mitől haltak meg? A portól. Megállt a ventilátor, kidurrantak a kondenzátorok. Kondicsere után mentek még ugyanannyit mint előtte, a következő cseréig. Gépet, winyót, stb. egy se durrantott el. (P4, C2D -k voltak rájuk akasztva, nyilván a 300W-os táp nem csúcs-VGA-t vitt.)
FSP régebbi szériáiban is volt olyan, aminek gyak. egyféle baja volt (visszacsatoló elkó kiszáradt) , csere után az is elment a végtelenségig. Ugyanez Be Quiet dobozban is volt.
Meg van olyan tápjuk is, aminek fogalmam sincs, mi szokott lenni a baja, megáll, és nem jövök rá, mitől.
@Exian : Ott valami a 220 oldalon nem volt kerek, pl. egy gyárilag zárlatos valami lehetett a bemenő oldalon, aztán annak romlott az állapota szép lassan...
-
Stirlitz
senior tag
válasz
fudi2002 #67251 üzenetére
Irtál Te elég sok mindent. Na, akkor lássuk a statisztikát, mert így a saját nagykeres ismerősöm statisztikájára kell hagyatkoznom. Ott pedig semmi nem támasztja alá, hogy a VGA halála összefüggésben lenne azzal, hogy AMD/NV van írva a GPU-ra. (Eladott darabszám korrigáltan természetesen.) Szóval pont. Bullshit.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
fudi2002 #67243 üzenetére
Ez nem nyerés kérdése. Maximum nálad, de ettől még mindig egy jó nagy bullshit amit írtál.Megpróbálom másképp érzékeltetni, ha már durván általánosítunk és csúsztatunk: minden F betűvel kezdődő nick név tulajdonosa ökör. Naná, hogy valójában nem az , maximum némelyik.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
fudi2002 #67230 üzenetére
Csak annyi, hogy azt a gpu-t kiszolgálja a tápellátó áramkör, és melegszik, tehát hűtés is kell. Ha itt ktg csökkentés címén gyengébb minőségű alkatrészek vannak, vagy tervezési hiba is van... Ennyi köze van hozzá. Döglött Nvidia kariról sem hallottunk még, nem is értem egy használt NV vga mellé miért írnak pár nap garanciát mindenképp. Hisz az sosem mehet tönkre ezek után, ugye? A hardverapró pedig tele van Radeon vga-val, mert baromi sok van belőle. A Magyar egy erősen ár/érték függő piac. És a Radeonok ebben álltalában jók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged