- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
válasz
Vertigo18 #90623 üzenetére
Én biztos voltam benne hogy mindig a jogosítványt és a forgalmit kérik.
Ha csak át kell gurulnom valahova ahova nem akarok pénztárcát vinni akkor csak a jogsit dobom be a zsebembe.
Valamiért azt hittem hogy az önállóan megállja a helyét hitelesítésre a lakcímkártya pedig a személyi igazolvány kiegészítése.
Vagy mennyire gáz ha csak egy jogsi van nálam? -
IO.sys
őstag
válasz
Vertigo18 #90555 üzenetére
Az SMBv1 és SMBv3 nem kompatibilisek, ezeket kell megnézni. Win 10-en Vezérlőpult, Programok eltávolítása ablakban bal oldalt Windows szolgáltatások ki- és bekapcsolása, és ott keresd meg az SMB 1.0/CIFS... sort és pipáld be. Na, nem ez a megoldás, de megoldja. Az egész hálózaton kéne az SMBv3-at beröffenteni, de az általában lehetetlen.
A jogok meg úgy néznek ki, hogy a mappán a speciális megosztásnál a Mindenki csoportot törölni kell, a felhasználói fiókodnak legyen jelszava és csak ő legyen engedélyezve a mappa hozzáférésénél. Ha bejelentkezéskor nem akarsz jelszót bepötyögni, akkor parancssorba: control userpasswords2 és ott kikattintani a jelszókérést.
-
válasz
Vertigo18 #88099 üzenetére
De még a neve is az, hogy MI UI
- azaz MI kezelőfelület. Magyarul ki fordította OS-nek...
Hasonlüóan "tiszta" Android még a LineageOS (régebben Cyanogen). Ha valamire az létezik, arra jó esetben MIUI is, illetve amire van official Lineage, az a gyári support után még sokkal újabb verziókat is kaphat. A biztonsági javításokról nem is beszélve. -
Sir Riccio
addikt
válasz
Vertigo18 #88096 üzenetére
A MIUI csak egy kezelőfelület, az alatta futó operációs rendszer ugyanaz. Annyi a differencia, hogy míg a többi gyártó képtelen élhetőre és használhatóra megcsinálni, ráadásul elég fejlesztő sincs a frissen tartásához, addig ezt a MIUI-nál megoldják. Régen egy erőforrástemető volt, de mostanra nagyon szépen kiforrt, amíg magától frissül és nem kell berhelni addig nagyon jól használható. A többi gyártónál az a baj, hogy azért akarnak mókolni a felületen, mert csak ezzel tudják egyedivé tenni a vackaikat, de normális fejlesztőgárda és a fejlesztésben való jártasság híján csak kutyulják az egészet. Talán a Samsungnál és a Huaweinél van még ez meg, de ennyi. Ha nem lopja el a posta a 9T PRO-t amit rendeltem akkor én is átmentem volna iOS-ről. Nem is nagyon vennék mást, csak MIUI-t vagy tiszta Androidot futtató eszközt, vagy ha van rá keret akkor iOS-t (de ugye ott meg az van, hogy jó a szoftver, fizesd ki és örülj, hogy ez van, mert nem kapsz mást).
-
IO.sys
őstag
válasz
Vertigo18 #88096 üzenetére
Sehol nem találom, hogy nyílt szoftver lenne, de teljesen mindegy, mindig szívok vele, ha a kezembe adják. Legutóbb elvesztettük az egyiken a teljes telefonkönyvet, ez csak azért volt baj, mert a titkárnő telefonja volt szinte pótolhatatlan kontaktokkal. Nyilván neki is volt az eseményhez köze, de frissítés előzte meg, annyit tudunk. De azelőtt és azután is csak összevissza forgattam, amikor kerestem a menüben valamit.
-
válasz
Vertigo18 #87809 üzenetére
Most leestem a székről a röhögéstől. Köszi. Jó poén volt.
IO.sys: Ha van Office-od, akkor felhasználónként 1TB online tárhelyet kapsz, ahova bármit feltölthetsz. A fájlméret korlát van csak, ami 10GB/fájl. A google-hoz hasonlóan ezt is megadhatod tárhelynek a fényképeidhez, nekem is oda tölti fel rögtön, amit fotózok. A feltöltött képek minősége nem romlik, ahogy készítetted, úgy megy fel.Szintén a google tárhelyhez hasonlóan immáron szinte minden program beépítette magába, pl. nagyon sok képfájl manipuláló program tud olyat, hogy onnan nyitod meg, oda menti vissza az elkészített módosítást, döntésed szerint felülírva, vagy megtartva az eredeti fájlt.
A drive 2 nagyobb részből áll alapvetően. Az egyik a fényképek, ahova töltődik minden, a másik a fájlok, ahova szabadon töltheted, amit akarsz. Mappákba rendezheted és egyéni döntés alapján megoszthatod az egyes mappákat másokkal. A megosztás nagyon egyszerű, mert egy linket elküldve bárkinek láthatja a tárhelyed azon részét, amíg megvan a link, vagy amíg nem törlöd a megosztás lehetőségét. E mellett fix megosztásokat is létrehozhatsz mondjuk a családtagok között. Ehhez kell nekik is a onedrive program, így bármikor láthatják, amit oda teszel. Nálunk a gyerekfotók pl. oda mennek, amik jobbak, így nincs panasz, hogy fiam nem küldtél fotót.
Van a fájlokban egy személyes tár rész is, ami kétlépéses azonosítást kér, véletlenül sem oszthatod meg senkivel és időzáras is, azaz 3 perc inaktivitás után újra fel kell oldanod, így otthagyott gépnél, telefonnál sem tudják megnézni. Vertigo18 itt tartja a csajos képeit. Nem ezt, mert ez gondolom a felesége, amihez ezúton is gratulálok.
Bocs ha írtam triviális dolgokat, én csak ezt használom családi kötődés miatt a bátyám a onedrive szekcióban programozott a biztonsági részen, ami még a microsoft alkalmazottaknak is megakadályozza, hogy hozzáférjenek a felhasználók fáljjaihoz. Ő azt mondta, ez nagyon biztonságos, nem fog kikerülni onnan semmi, ha meg igen, akkor legalább tudok kit szidni. -
torma1981
veterán
válasz
Vertigo18 #87778 üzenetére
Akkor ne vegyetek semmit mert, hogy hogy a bolt nem beszerzési áron adja nektek. Felháborító.
Itt a BF és megint jönnek a kommentek, hogy te piszok a gyerek szájából vetted ki, stb. Mindenkinek meg volt az esélye rá. De nem kell akkor írni semmit. Ez a szép Magyar mentalitás.
(#87779) a2d2
És ez még a kezdet. Még csak most kezdődik a java. 2 hét panasz áradat. -
XboxGamePass
senior tag
válasz
Vertigo18 #87348 üzenetére
Bocsi akkor csak nem értettem konkrétan a kérdést, hogy miért adom nektek eredeti áron? Mert nem akarok én ezen keresni egy forintot sem. Aki szeretne ilyet megkapja azon az áron amennyiért én hozzájutottam. Szerintem más is helyben olcsóbban adja a holmiját, mert nem kell postázgatni, meg a vevő is meg tudja nézni személyesen.
Azért csökkentettem az árat, mert amikor felraktam más 30 ezer forintért adta, én akkor is max 20 körül, de ha valaki írt volna, hogy viszi azonnal oda adom neki is az eredeti áron.
-
XboxGamePass
senior tag
válasz
Vertigo18 #87346 üzenetére
2 db-ot vettem, egyet magamnak azzal teljesen megvagyok elégedve. Másikat bátyámnak, de pest belváros és nem lehet bekötni értelmes netet, amit igen ahhoz ad a szolgáltató. A router 43,000 Ft boltban, itt azonnal 13 ezer forintért raktam ki. Miért baj, ha elvitte volna valaki korábban többért, de mégis a bolti ár feléért?
-
MZsoltee
veterán
-
válasz
Vertigo18 #85967 üzenetére
De ez kivágta az elválasztókat is... Gondolom nem fért ki a radiátor.
Én is vágtam már szét így házat, de az már alapból is egy gagyi cucc volt...@Ance : Saját magának szabályozza a vevő, a max. azért nem biztos, hogy jó, mert sok forrás ott torzít... De ha megvan a megfelelő jelszint, az csak jó.
-
-
Balu77
őstag
válasz
Vertigo18 #85640 üzenetére
Ez fura, mert az eseménykor éppen 3 kapitányság is körözte, amiből kettő Bp-i volt.
Csak arra hivatkoztak, hogy nem találják, mert szökik. Pedig a károsultaktól forró nyomot kaptak, simán fogható lett volna. Ehelyett hagyták még jó pár embert átverni, aztán az RTL házon kívül című műsorában bemutatásra került, miután pár fórumtag megelégelte és láss csodát másnap hírtelem megkerült!
Szökésben volt, fenn ált a bűnismétlés és ott volt a 3 kapitánysági körözés, miközben volt adat a kilétéről, amit jeleztek a rendőrség felé. Fater anno exrendőrként mindent leinformált, elbeszélgetett pár exkollegával, akik panaszkodtak maguk is, szóval nem az egyéni rendőrt, hanem az egészet ahogy működik ítélem el. Sajnos ezen nincs mit szépíteni. Persze el tudom képzelni hogy az ügyészség is berondított. Mint tudjuk fejétől bűzlik a hal. -
Balu77
őstag
válasz
Vertigo18 #85634 üzenetére
Sajnos tapasztalatból mondom ezt, és nem csupán egyből.
Persze tiszteletem a kivételnek, amivel eddig én nem találkoztam.
De csak hogy egy konkrétumot említsek, volt itt a ph-n egy csaló, még külön fórumtémája is van. Iszonyat sok embert vert át az aprón. Meg lehet nézni, hogy ott a károsultak miként értékelik a hatóság munkáját.
Ez az a fórum: [link] -
NGA
addikt
válasz
Vertigo18 #85612 üzenetére
Köszi. A fenyegetéses dolgot is csak azért említettem, mert ha még kárt is okoztam volna, féltem volna attól, hogy megtorolja, mint a tanárnál. Ha elborul valakinek az agya, és nem tud uralkodni magán, képes megverni valakit.
Lefotózták az autómat, de a lökhárítóm (Golf3) befele keskenyedik, és alacsonyabban van, így nem okozhatott volna ilyen horzsolásos sérülést. Igazából a vicces, hogy megnéztem az autót, mert az utcában parkol, és egy vizes ronggyal simán le lehetne törölni. Mindenesetre lefotóztam az autóját. -
-
UHHH
őstag
válasz
Vertigo18 #84667 üzenetére
Szia! Hunter2 topictárs? itt van, asszem.
-
Xray-1
tag
válasz
Vertigo18 #84264 üzenetére
Miért tenném ki azt, amikor megállít, jogszerűen, udvariasan ellenőriz?
Ez a normális és elvárható!
Fiatalokkal szoktam találkozni, leginkább közúti ellenőrzéseknél és igen:
mind udvarias és korrekt! Ezt le is írtam a végén!Utoljára nem korrekt rendőrökkel 90-es évek közepén találkoztam és az is Budapesten történt.
Semmi bajom a rendőrökkel, három közelebbi ismerősöm is van rendőr, normális emberek!
EZ úgy érzem teljesen kirívó eset! Épp ezért írtam le, mert én még ilyennel nem találkoztam és felháborított!Nem volt vicces a szituáció! Még jó, hogy a gyerekeim nem ijedősek, de azon sem csodálkoztam volna, ha megijednek, hiszen épp azt mondta, hogy lelövi a kutyánkat, miközben a kezét a fegyverén tartotta!
A kérdés az lett volna, szintén rendőrhöz: van e infó erről, hogy ezek jogszerű lépések voltak e részéről?
1) Eleve az hogy benyomult az udvarba a kiskorú gyerekem mellett az engedélyem nélkül a körültekintés legkisebb jele nélkül!
2) Továbbá, ha már ilyen helyzetbe hozta magát, miért nem hagyta el azonnal az udvart, amikor észlelte a nagytestű kutyát? Miért fenyegetőzött, ahelyett, hogy elindult volna ki? Úgy kellett felszólítanom, hogy lépjen kapun kívülre, miután másodszor is fegyverhasználatot említett!
3) Normális ember nem mond ilyeneket gyerek jelenlétében, még ha megijed kutyától, akkor sem!És a kérdések ott voltak:
"Komolyan kérdezem. EZT HOGY??? Bejön engedély és körültekintés nélkül az udvaromba és fenygetőzik fegyverhasználattal??? Mindezt a gyerekek előtt?" -
TRob1
veterán
-
HoldChore
tag
válasz
Vertigo18 #81392 üzenetére
Nem kell elé semmi. (illetve kell, egy merülőszivattyú
3 óra alatt tiszta lesz a vized. Gyere el hozzám és megmutatom. mennyi az annyi. Megveszed és ha nem igaz amit mondok róla, visszahozod és visszakapod az árát. (Még nem hozta vissza senki. Épp az előbb vett valaki 3-at, aki tavaly vett egyet. Most a haverjainak is kellett. Tegnap és ma vettek ketten, akiknek homokszűrőjük van.
Ezt a trutyit ma szűrtem ki 3 óra alatt 3.3 vízből. Felejtsd el a homokszűrőt -
HoldChore
tag
válasz
Vertigo18 #81380 üzenetére
Ilyen szűrő kell neked.
Nálam tudod beszerezni. Van rá 100% garancia. -
a2d2
addikt
válasz
Vertigo18 #81380 üzenetére
Nekem ilyen van: [link]
Szépen működik de ha most vennék én is előszűrőset vennék.
Illetve elég hangos a gépezet, meg kellene hallgatnom másikat hogy tudjam hogy ez hiba-e.
Papírszűrőt én sem értem miért adják ezekhez a medencékhez, csak feleslegesen megvetetik az emberrel mert semmire nem jók. -
-
Palafi
aktív tag
válasz
Vertigo18 #81283 üzenetére
Akiket én ismerek, és rendszeres fizető vendégek, azok nagy ívben tesznek rá. Akik meg kevéske fizetésből élnek, azok meg nem is mernek gyorsan menni. Sőt rendőrautó láttán harmincra lassítanak, jobb esetben csak a félelem miatt, rosszabban fogalmuk sincs a közlekedési szabályokról.
@nesa: Több mint 30 éve vezetek általában elég sokat, és legalább tíz éve nem állítottak meg. Pedig járunk pecázni Kovácshidára is.
-
-
-
-
-
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Vertigo18 #77197 üzenetére
Persze! Foglalkozni kell vele!
Kínából általában 30-40 napra minden megérkezik. Én kb ekkor mindig indítok egy, az adott oldalra jellemző bejentést és eddig mindig, minden megoldódott. 10-20%-ban a termék örökre eltűnt a logisztika útvesztőjében, de ilyenkor a pénzemet mindig visszakaptam. Igaz, volt, hogy már a PayPal hatott oda.
Szóval, én is azt mondom, egy hónap elteltével fel kell szólalni. -
Exian
addikt
-
mormota
senior tag
-
-
mormota
senior tag
válasz
Vertigo18 #77104 üzenetére
ha le tudod darálni, akkor meg lehet próbálni. tény, hogy ez a diófa alatt is volt gaz, meg fű, de azért jóval ritkásabb, mint általában máshol.
ugye a dióban juglon van, ami növekedésgátló, és egyes növényeknek még méreg is.
vízoldható, így ha esik egy kis eső, vagy meglocsolod ezt a darálékot, akkor kioldódik belőle a cucc, és a talajba kerül, ami így természetes gyom és növény"irtó" -
Exian
addikt
válasz
Vertigo18 #77008 üzenetére
Ott a pont, de én meg csak most néztem, hogy esküvői fotózás a cél
Hát, akkor a gumicsizmás, óbányás ötletemet esetleg, talán el lehet vetni, bár milyen poén lenne
Terepmintás nyakig gumiruhában + gumicsizma. Vagy a hófehér, szép ruhában végiggázolni a patakon, lehetőleg a legsárosabb részeken. Igazán rendhagyó és megrázó felvételek készülhetnének
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Vertigo18 #76970 üzenetére
Így nap végén összefolynak sorok és a hozzászólások..
(#76967) greenity: "Hol tudok Pécsen normál áron redőnyautomatát venni? Megadta magát az egyik, nem hajlandó visszahúzni a gurtnit teljesen, szétszedtük, de nem találtam rá megoldást, hogy megjavítsuk."
(#76968) Bird: "Bios frissítés megvo`t?"
(#76969) Dluinet: "első körben nem valószínű, hogy rossz, csak előbb fel kell húzni"
(#76970) Vertigo18: "Nekem is volt problémám, valami hasonló. Bios frissítés kellett neki."
Na most, hol tudok redőnyautomatához biost letölteni?
Azt hiszem, mára befejezem
-
Exian
addikt
válasz
Vertigo18 #76727 üzenetére
Majd még megnézem mi van a BIOS-ban, de hát tudod, ez laptop, nem nagyon lehet ám ilyesmit állítgatni a BIOS-ban, sőt, a boot sorrenden kívül szinte semmit. Szóval szerintem nem itt van a gond, de lehet, hogy valami ilyesmi. Lehet, hogy ezek az 512-es ramok valamiért nem hajlandóak együtt működni, bár másik laptopban gond nélkül megy bármelyik bármelyikkel.
-
Exian
addikt
válasz
Vertigo18 #76513 üzenetére
Megvolt. Este hívott egy nő, rögtön elkezdte mondani, hogy ilyen-olyan pizzát kér, én meg mondtam neki, hogy "áhh, ma csak rántott szárnyat sütöttem, azt tudok küldeni, ha megfelel". Persze utána tisztáztam, hogy téves hívás volt. Az már picit bosszantóbb, hogy tegnap 22h után is volt hívás, de azt már nem vettem fel. Amúgy ez ilyen másodlagos melós szám, éjjelre le szoktam lőni.
Es amúgy már millió levelet írtam nekik, hogy vegyék le, a weboldalukon volt fent sokáig még a szám, a facet eddig nem néztem, de többen mondták, hogy onnan vették a számot. Aztán néha még nyomtatott szórólapra is rá kerül, az is vicc.
Hihetetlen, hogy senki nem figyeli ezt náluk.
-
Exian
addikt
válasz
Vertigo18 #76441 üzenetére
Nyugi, volt olyan, hogy felvettem, mondja a csóka, hogy "pizzát szeretnék rendelni", mire én: "ma nem volt kedvünk főzni, csá" és levágtam a telefont. Az meg igen sűrűn volt dumám, hogy "ez a szám már nem azé az étteremé, de ma spagettit főztünk, ha az megfelel, azt tudok vinni".
-
Exian
addikt
válasz
Vertigo18 #76044 üzenetére
Nem, az folyamatos, csak épp mindig van kis szünet, amikor nem tudunk foglalkozni vele, illetve még mindig nagyon nem tudjuk, hogy hol, merre, mit, hogyan... nem egyszerű a helyzet, amikor az embernek nincs X milliója a bankban. Minden fillért úgy kell összesakkozni, így korlátozottak a lehetőségek. DE ha összejön, akkor lesz moziszoba, az már biztos
Már eleve úgy nézek házat, hogy tudjak kialakítani akár melléképületben/pincében erre megfelelő helységet
-
dunc
nagyúr
válasz
Vertigo18 #75884 üzenetére
Az a baj, hogy nálunk igen alacsony szinten folyik az ide irányuló oktatás, mindenhol csak minimum szinten megy a tanítás, személy szerint azt tartanám jó iránynak, hogy akit érdekel, és van benne fogékonyság azt oktani, képezni kéne munkahely szinten. Személy szerint szívesen tanulnám magasabb szinten.
-
Exian
addikt
válasz
Vertigo18 #75884 üzenetére
"holland paceket nem érdekelte a STOP-tábla"
Én szerintem senkit sem érdekel. Én legalábbis úgy vettem észre. Hozzáteszem, úgy 10 évvel ezelőttig engem sem érdekelt, pontosabban sosem álltam meg, csak lassítottam. Aztán benyeltem egy lesből ellenőrző rendőrt, aki persze félre is állíttatott és büntetés helyett normálisan elmagyarázta a STOP tábla lényegét és fontosságát, főleg, hogy látta, gyerekekkel megyek (előttem levő autóst meghúzták 30 rugóra, mert még bunkó is volt). Azóta mindig megállok, de nagyon szomorú, hogy nem egyszer volt már olyan, hogy emiatt majdnem belémrongyoltak hátulról (itt persze bejön még a követési távolság be nem tartása is). Volt már, aki dudált, hogy mi a faxért állok meg?! Lehet, hogy tök maradi dolog, de tényleg megállok mindig, ahogy a nagykönyvben elő van írva. A STOP tábla az STOP tábla, nem véletlenül rakják az arra érdemes kereszteződésekbe.
-
Exian
addikt
válasz
Vertigo18 #75881 üzenetére
Nekünk is mondták a tanfolyam(ok)on, hogy a 30:2 közbeni bordatörés csak legenda, ahhoz nagyon bénán kell csinálni, ám de azt is mondták, hogy még is előfordul néha, és ha már előfordul, ne foglalkozzunk vele, inkább törjön néhány borda, mint hogy meghaljon a páciens. De tényleg nem törvényszerű, hogy törnie kell.
Mondjuk a hason alkalmazott mellkaskompresszió igen meredek
-
UHHH
őstag
válasz
Vertigo18 #75878 üzenetére
Az eü ismeretek használatát hagyjuk, amikor azt látom, hogy a karambolnál nem segít senki, csak mi szedjük ki a hatoson az embereket az összetört autókból. A többi barom meg csak nézett, biztos jó a voyeur szakma.
Csak az borzaszt el, ha mi balesetezünk akkor ki fog minket kiszedni a benzintócsákban álló autókból?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Battlefield 6
- Hobby elektronika
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Musk feloszlatta a Tesla Dojo szuperszámítógépes részlegét
- Autós topik
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- MacSzerez.com - 2022 MacBook Pro 13" Retina M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztro / Garancia / Magyar
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3089, 100% Akkumulátor
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest