-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Jaaaa, akkor nem is azt irtad be, amit kert a topiktars! Az a kerdes, hogy teged mikent azonosit a paypal, mi a bankod. De soha nem toltottel fel, akkor nem fogja tudni, nalam is ures, de oda van irva, hogy csak HUF-os lehet, azt tudja abbol hogy magyar reg. Belepsz, My account, Whitdraw, es ott nekem ket dolog szerepel:
Banks in Hungary 1-2 Business Days, Free
Banks in the U.S. 3-4 Business Days Free for banks in the U.S.
Ha itt raboksz a Whitdraw funds... linkre, akkor ott kimondottan irja az elejen levo rizsa kozepen, hogy
Your bank account in Hungary must contain only Hungarian Forints. Learn moreNalad itt ugyanigy forint van, vagy itt is mar GBP?
A masik, hogy az egyenleged lehet akarmennyi devizaban, nekem most epp mindenbol nulla, de fel van sorolva minden, ami mar volt. A My Account, Overview alatt van egy dobozban, hogy Currency, Total, es ott az elso a HUF es moge van irva, hogy (Primary). Itt a gbp meg se jelenik?
-
axioma
veterán
Ha refund volt, akkor az mindentol fuggetlenul az eredeti tranzakcio visszacsinalasa, betu szerint ugyanugy muszaj a friss beallitasoktol fuggetlenul, ugyhgoy ez me'g nem bizonyitek arra, hogy az atallitas nem valtoztatott a dolgon.
De itt valoban ket dolog van: a bill me...-vel siman meg tudod kerulni, de az nagyon nem jo, hogy valahol GBP-ben vagy beragadva. (Ugye a primary az HUF az osszefoglaloban?) En eloszor megprobalnam masik kartyaval is valami aprosaggal, utana meg ha azt is valamiert gbp-re veszi, akkor kitarto levelezesbe kezdenek az ugyfelszolgalattal, mert azert ennek nem szabadna igy mukodnie. Ha csak az az egy kartya csinalja, akkor lehet hogy megoldodik majd amikro ujat kapsz, torlod es ujra felviszed.szerk. Irta korabban, hogy unicredit.
-
Hintalow
senior tag
Szerintem az hogy a paypalon milyen devizában van alszámlád, lényegtelen, az összes devizában nyithatsz, ha akarsz. (ha kártyával használod, akkor meg pláne, kártyás vásárlásnál nem kap szerepet a paypal egyenleg)
Hol látod, hogy valami usd-gpb konverzió van? a paypalon? vagy a banki számlatörténetedben? -
-
Hintalow
senior tag
Hosszú leszek
A paypal úgy működik, hogy regisztrációnál megterheli a számlát 1 dollárral. (az országfüggetlen, mindenhol dollárt terhelnek. Ez nem kerül levonásra, tehát nem jelenik meg a számlatörténetben mint könyvelt tétel, ergó nem hagyja el a számlát, hanem kb 2 hét múlva, eddig tart a kártyás terhelések zárolása, visszakerül az egyenleghez.
Ezzel az elsődleges regisztrációval csak egy bizonyos limitiglehet vásárolni, ami nem napi limit, mint pl a bankkártyáknál, hanem globális limit, tehát ha kimeríted, akkor nincs tovább addig amíg nem csinálod meg a 2 lépést:
Ez lenne a verify-olás, amelynek során a paypal ismét csinál egy terhelést, itt viszont már az adott ország devizájában (mo. regnél 400Ft értékben) ez az összeg már be is terhelődik, tehát levonják a számláról, viszont ezt jóvá is írják a paypal számlán, és felhasználhatod az első tranzakciónál (mert ugye ha vásárolsz, elsőként a paypal számlán lévő egyenelget használja fel, csak ha az nem elég akkor "egészíti" ki a folyószámláról kártyán keresztül)
Ezt a verify-t úgy lehet elvégezni, hogy a 400Ft terhelésénél a paypal közöl egy 4 jegyű számot is a banki rendszerrel, és ezt a kódot beírva a paypal verify-nél lévő üres mezőbe, lesz teljes a hitelesítés (ezt a kódot látod a havi számlakivonaton, bár erre várni kell, ill. látják az adott bank fiókjaiban, telefonos ügyfélszolgálatán, esetleg bizonyos bankoknál az sms szolgáltatás is jelzi ezt a terheléskor, ha van ilyen az ügyfélnek)Sokan kérdezik, hogy mire jó ez a második lépés, ha már megvolt az 1 dolláros próbaterhelés:
Az 1 dolláros regisztrációnál ugye a paypal nem tudja azt, hogy a kártya jogos tulajdonosa használja -e azt, vagy valaki éppen visszaél vele, mert tudja a kártya adatait.
Ezért, bár így is lehet vele vásárolni, ezt nem nagy összegig, így elkerülhetőek a nagyobb visszaélések.
A 2. lépést pedig ugye csak azt tudja megtenni, aki hozzáfér a kivonathoz, vannak telefonos kódjai, ill. intézkedhet bankfiókban, mert számlatulajdonos, vagy meghatalmazott.Esetedben az a baj, hogy legjobb tudomásom szerint verifyolást csak a regisztráció országának devizanemében vezetett számlával lehet csinálni, ezért dobálja vissza az euró számlához tartozó kártyát (ha már kész a verify, a késöbbiekben lehet regisztrálni egyéb devizanemű számlához tartozó kártyát is, ha jók az emlékeim)
Tehát verifyhoz biza nem lesz jó az euró számla.
Bocs ha terjengős voltam, de sokan nincsenek képben a paypal regisztrációval, jól jöhet késöbb
-
Próbáltad is a verifikációt? Szerintem nem jelent gondot a bankkártya devizaneme.
-Pár éve amikor én regisztráltam még 1 dollárt vont a paypal a huf kártyámról. De az is lehet, hogy neked beterheli a kártyát 400FT-al amit a bank automatikusan konvertál majd eur-ra.
-Regisztráció után visszakapod a levont összeget és a paypal egyenlegedre kerül, onnan a következő vásárlásnál felhasználható. -
Winner_hun
félisten
1. [KLIKK]
2. 2-3 nap
3. Én már több milliót költöttem el vásárlással (nem magamnak), eddig nem volt korlátozás. Pénzt küldeni nem küldtem még ilyen nagy összeget.
4. Mással kell megvetetni a dolgot. Ha aki eddig segített PayPal-lel fizetett akkor őt megkérni, ha már nem akarod fárasztani akkor fáraszthatsz engem is
[KLIKK]
5. E-mail címen keresztül történik. Létezhet. Kártya nélküli hátrányok
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Hobby elektronika
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hardcore café
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Asztrofotózás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1 humoros
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged