Új hozzászólás Aktív témák

• V/
    Topikgazda

A bankszámla nem használható magyar fiókok esetén fizetésre, amit hozzáadsz az csak egy előre megadott karaktersorozat, amit akkor használ a PayPal amikor pénz akarsz a saját bankszámládra kiküldeni.
    Általában virtuális, digitális kártyát adunk hozzá ahol mi szabályozzuk hogy mennyi pénz legyen rajta, ekkor mivel a kártya nem a PayPal-é használhatjuk a banki devizaváltást amikor fizetünk.
    Amennyi elérhető a kártyaszámlán és amennyi limitet beállítottál, de jól értsd a PayPal nem fér hozzá, neked kell valahol fizetned.
    Ha a belépési azonosítóidat nem adod meg átverős helyen, nem lopják el valami eltárolási helyről akkor nem férnek hozzá, főleg nem férnek hozzá ha aktiválod a kétlépcsős belépési védelmet és így nem tudnak a nevedben fizetni a PayPal fiókoddal ha véletlenül nem limitált a kártyán lévő összeg.

Ha az egyenleget használnád ahol a feltöltés esetén általában 2 nap múlva áll rendelkezésre a pénz ott mivel az már PayPal és semmi köze bankodhoz csak a PP devizaváltás áll rendelkezésre ami rosszabb.
    Szoktam feltenni példákat:

Nekem van több virtuális kártyára lehetőségem és most 3 kártya van hozzáadva a fiókhoz, egy USD, egy EUR és egy HUF alapértelmezett és fizetéskor azt választom amilyen devizában kell fizetni és nincs PayPal váltás a láthatáron, ha véletlenül GBP-ben kell fizetni akkor meg valamelyiknél a kártyakibocsájtó váltást választom ki.
    Az OTP mai elszámolási árfolyama 411,65 Ft/€, de ma már volt náluk 412,4 is.
    Pénznem kalkulátor, ha van 1 EUR a PP egyenlegeden akkor ők adnak érte 388,32 Ft-ot, ha fizetsz valamit PayPal árfolyammal akkor most egy EUR az 437,34 Ft

Hogy érthetőbb legyen ha egyenlegek közt választ akkor most 1 $-ért 379,3389 Ft-ot ad a PayPal, ha HUF egyenlegről fizetnél USD-ben akkor meg 414,75 Ft-ot kérnek 1 $-ért.
    Ez azt jelenti nálam hogy az USD egyenlegek közti váltásával kevesebbet pénzt használnál el, ha forintban számolnál.
    Itt az a gond hogy bankok devizavételi árfolyama azért több mint a PayPal árfolyam, most ugyan hétvégén a pénteki van még érvényben, de az OTP 387,88 Ft-on számolná át, Erste 379,58 Ft-on, MBH 383,69 Ft-on így ezeknél kevesebb a PP 379,33 Ft-ja. A Gránit bank nagyon szemérmes a közlésben, de amit találtam az 386.62 Ft volt 21.-én.

Új hozzászólás Aktív témák