Új hozzászólás Aktív témák

• Oliverda
    félisten

Ezzel tisztában vagyok. Már én is megfigyeltem hogy amikor GBP-ben fizetek akkor is USD alapon vonja le a számlámról a pénzt a PayPal, ha a Visa Electron-t használom.Most lett egy MasterCard-om is, majd azzal is kipróbálom. Viszont abban erősen kételkedek hogy bármelyik bank is középárfolyamon számolná el a devizát egy sima lakossági ügyfélnek. Viszont az megtévesztő lehet, hogy a fizetés pillanatában csak zárolásra kerül az összeg. Furcsa módon a zárolás pillanatában még valamivel a deviza eladási árfolyam alatt számol a bank. Nem értem miért. Viszont a zárolást követő 3.-4. napon, amikor könyvelésre kerül a tranzakció, újrszámolják, és az akkor aktuális deviza eladási árfolyam alapján kiszámított összeget vonják le véglegesen a számláról.

Példa: Hétfőn vásárolok eBay-en majd fizetek a PayPal segítségével $100-t. Azon a bizonyos hétfői napon kerek 175 forint egy dollár. Ilyen esetekben nálam az OTP kb. 17.350-17.400 forint körüli összeget zárol. Eltelik 3 nap, időközben leesik a BUX index mint Surda vérnyomása, és a könyvelés napján már kereken 185 forintra jön ki egy dollár deviza eladási árfolyamon számolva. Nos ekkor még szépen levonják a különbözetet is, és a tranzakció megjelenik a listában az aznapi deviza eladási árfolyamon. Persze ennek megtörténhet az ellenkezője is.

Új hozzászólás Aktív témák