Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Magisk
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ez minden banknál így van. Olyat én még nem láttam, hogy minden a tranzakció után közvetlenül megjelenik a számlatörténetben.

-
-
cocka
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Az számít, hogy honnan indítottad a fizetést. Ha a bankszámládat terhelték, akkor a bankszámládra kerül vissza a pénz.
Ha a paypal egyenlegedet, akkor pedig a paypal egyenlegre.
-
cocka
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Mert ők az OTP és ezt megtehetik. CIB-nél azonnal látszik minden, ahogy fentebb is utaltam rá.
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Jah meg mivel sikertelen lett a fizetés, ezért szerintetek a PayPal accountomhoz fog hozzáadódni, vagy pedig visszadobódik a számlaszámomra?
-
cocka
veterán
válasz
rumkola
üzenetére
A 4 számjegyű kódot és a terhelést nem látom a bankszámlámon. MIÉRT?
Azért nem látod, mert nincs kártyatörténeted. Pár nap múlva fog megjelenni a számlatörténetben.
Mivel nálam pl. van kártyatörténet a netbankban is azonnal meg tudom nézni. Nálam az átfutási idő nem 1 hét, hanem kb. 1 perc.
egyátalán hogyan emelhetnek le pénzt a számlámról csak úgy? Vagy nekem azt jóvá kell hagynom?
Ha jól emlékszem a paypal közli veled, hogy most terhelni fogunk 400 Ft-ot. Azt elolvastad? Miután a gombra rányomsz, máris jóváhagytad a 400 Ft zárolását.
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nah, OTP Direktben már megjelent az "Előjegyzett kártyaforgalmak összesen" résznél...megkérdeztem, hogy most ezzel mit lehet kezdeni és azt mondták az OTP-ben, hogy mivel ez még nincs elkönyvelve, ezért nem tud mondani semmit vele kapcsolatban, hétfőn elvileg visszakapom, ha meg nem menjek be és írjak lekramációt...nem értem, hogy miért tart 2 munkanapig valamit elintézni számítógépekkel

-
Kickass
őstag
válasz
rumkola
üzenetére
Nekem több mint egy hét volt az átfutása a 400huf-nak megfelelő terhelésnek amiután a 4jegyű megerősítő kódot, mivel megadod a kártyaszámot és mikor megerősiteni akarod a számlaszámod h korlátlan pénzforgalmat bonyolithass a PayPal-on keresztül akkor azt hiszem rá kell kattintani egy gombra majd az adataid ha egyeznek gyakorlatilag egy megbizást adsz h levonják ezt a pénzt, ez egy hivatalos tranzakció a megerősítésnél levont összeget egyébként a rendszer utána automatikusan vissza is utalja. Tehát 'magától' pénzmozgás nem történik csak megbízás alapján utalhatnak vagy vehetnek le a számládról PayPal-on keresztül.
-
rumkola
nagyúr
Üdv!
Kérdeznék egy butát:
6 napja regisztráltem a paypalon. A 4 számjegyű kódot és a terhelést nem látom a bankszámlámon. MIÉRT?
A hülye kérdés pedig: egyátalán hogyan emelhetnek le pénzt a számlámról csak úgy? Vagy nekem azt jóvá kell hagynom? Hogy megy ez a procedúra?
Bocs a lámaságért, de még nem csináltam ilyesmit és nem tudom elképzelni hogy vehetnek le pénzt.
Előre is köszi! -
Kickass
őstag
Azt tudja valaki hogyan zajlik a procedúra, ha mondjuk nem kapsz meg egy terméket ami ebay-ről lett rendelve és vissza akarod a pénzedet kapni? Paypal-on keresztül fizet az ember akkor elvileg van ez a biztosítás szerűség, olvastam az erre vonatkozó policy-t kíváncsi vagyok került e valaki ilyen helyzetbe (mult hét kedden fizettem ki egy terméket, a legnagyobb gond h a csávó nem képes megirni mikor adta fel csak annyit irt h már elküldte, feedback-et is adott, szóval igazából nem aggódok de nem szeretném ha valahol a szarrágó postán 'elkeveredett' volna a cucc, bár ugy tudom ha nem jön meg a cucc bármilyen oknál fogva akkor is vissza kell kapjam a pénzem).
-
JóGéza
aktív tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ha jól emlékszem, a 3 szám a bankszámlaszám utolsó számjegyei.
-
L.T.
tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Én rég voltam már otp-s de akkor úgy volt, hogy a 16 jegyű kártyaszám utolsó 10 jegye volt ill. az utolsó 3 jegy volt a titkos kód. De az otp oldalán ez biztos le van írva valahol

-
Pompi
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Próbáld meg itt megkérdezni.
-
366-6666-os OTP-s számot hívtam, majd 4-es gomb lenyomása után egy 10 és egy 3 jegyű kódot kér..ezt nem tudjátok hogy hol találom?
-
Pompi
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Mindig van ott ember. Megnézik a számlatörténeted és kiderül, hogy hol a pénz. Ezért szerintem felesleges bemenni személyesen, hacsak nem vagy időmilliomos.
-
-
Pompi
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Amikor fizetsz, a végén kiiírja, hogy mennyi lesz forintban a levonás, ott van egy currency conversation options vagy ilyesmi link. Arra kattintva lehet választani, hogy a PayPal vagy a bankod váltson.
Darth_Revan: miért nem hívod fel a bankot? Nyugodtabban aludnál...
-
Nem szoktam SMS-t kapni róla.
Zárolások összesen 0.PayPalnál pedig:
Hungarian Forint (Primary): 0 HUF
British Pound: £0.00 GBP
U.S. Dollar: $0.00 USD
Current Total in HUF: 0 HUFNem értem, sehol sincs semmi nyoma, pedig nem tűnhetett el...szerintem holnap bemegyek a bankba.
-
cocka
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
de mégis levonódott a számlámról és nincs nyoma Paypalnál a historyknál.
Ezesetben megkérdezném, hogy pl. jött-e róla sms. Vagy a részletes számlainfónál a netbankban, a zárolt tételeknél szerepel-e?
Szerintem nem kell parázni, lehet, hogy hamarosan kiveszik a pénzt a zárolásból és ismét fizethetsz.
-
hunnylander
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
A PayPal Balance-odnal sincs az osszeg feltuntetve?
-
Magyarul ott van az még mindig a számlámon csak mivel próbálta levenni ezért "eltűnt", tehát holnap jelenik újra meg?
-
cocka
veterán
Én maradtam a paypalnél - tudom nem túl jól vált a Citi.
Jól tetted. Mivel a hazai bankok közül a legrosszabbul a Citi vált ott még a paypal-os konverzióval is jobban jársz.
A bosszantó inkább az, hogy a PayPal currency convertere 144 forintot írt a dollárra.
Lásd előző hsz.-em: +5.3% konverziós díj, igaz, hogy 2.5%-ot írnak, de az kamu!
-
lúzer
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
ha sehol nincs nyoma csak levonódott, van esély hogy ott van a számlán, meg fog jelenni, nálam legalábbis nem könyvelt tranzakcióként szerepel egy darabig.
-
cocka
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
azt írta PayPal, hogy sikertelen a a tranzakció...mondom mivan?!
Ilyen elő szokott fordulni, próbálj meg egy későbbi időpontban fizetni.
sőt még az OTP Direkt-nél a tranzakciónál sincs nyoma...
Miért jelent volna meg? Nem történt tranzakció. Akkor? Az OTP-nél csak számlatörténet van, úgyhogy közvetlenül a tranzakció után nem is nagyon van nyoma max. hogy kevesebb a rendelkezésre álló egyenleged, meg hogy x összeget zároltak.
Közlemény pl. nincs emiatt szopnak egy csomóan a 4 jegyű kód kapcsán. Csak napokkal később jelenik meg a számlatörténetben.
PayPal váltóval nem volt gond...most mi van a pénzemmel?!
Inkább tégy belátásod szerint. Ha OTP-s vagy, akkor jobban jársz, ha az OTP vált, mert a paypal árfolyam borzasztó. A view currency converter amit kiír, arra még lazán rászámolhatsz +5.3%-ot.
Annak pedig, hogy nem tudtál fizetni, semmi köze ahhoz, hogy a paypal vagy a bankod vált.
-
válasz
hunnylander
üzenetére
Csalás? Én küldtem a pénzt, de PayPal azt írta, hogy sikertelen a küldés, de mégis levonódott a számlámról és nincs nyoma Paypalnál a historyknál. Röviden ez a gond.
-
válasz
hunnylander
üzenetére
sehol sincs semmi nyoma (se a banknál, se a Paypalnál), de a pénz levonódott, és az a gond. És mivel PayPal a fizetésnél azt 0rta ,hogy siekrtelen, ezért Ebay se fogadta el.
-
hunnylander
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nem tudom, hogy lehetne orvosolni a problemat. Szoval ugy gondolod, hogy a penz mar nem a PayPalnal van fuggo tetelkent, hanem valaki mar akceptalta es lenyulta, tehat nem lehet visszarendelni? Es az eBay accountodnal meg nincs feltuntetve kifizetettkent a cucc?
Ha csalas aldozata lettel, az eBaynek es a PayPalnak is megvannak erre a megoldasai. Konkretumokat nem tudok, hogy hogyan kell oket kezdemenyezni (de valamit mar olvastam roluk az eBayes PH! topikban). Kerj segitseget ott, szerencsere nekem meg nincs tapasztalatom ilyen esetben.
-
Pompi
nagyúr
Hamár ez a téma előjött megint, én épp most fizettem, USD-ben, a PayPal 151-ért váltotta a Citibank pedig 152-ért.
Én maradtam a paypalnél - tudom nem túl jól vált a Citi. Ez van.
A bosszantó inkább az, hogy a PayPal currency convertere 144 forintot írt a dollárra. -
válasz
hunnylander
üzenetére
Recent activity - Last updated 7/10/2008 09:01 PDT -nél sincs nyoma...
-
hunnylander
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nekem egyszer volt olyan, hogy mivel rosszul adta meg nekem a fogado fel a PayPal e-mail cimet (tevedesbol .com vegzodessel, mikor .net volt a helyes), a kuldott penz elment a 'semmibe', vagyis a PayPal-nak. Aztan, mivel a szemely nem kapta meg es rajottunk a problema okara, visszavontam a kuldest (lennie kell erre egy opcionak a te tranzakciodnal is), a penz meg is jelent PayPal fund-kent, majd ujra elkuldtem, ezuttal a helyes cimre.
-
Vettem egy új terméket Ebayen, ay eladó úgy rakta fel, hogy azonnal kell fizetni Paypal-al. Leütöttem és fizetésnél a javaslatotok alapján most átváltottam ,hogy a bank konvertálja a GBP-be a FT-ot...azonban mikor PAY-re mentem azt írta PayPal, hogy sikertelen a a tranzakció...mondom mivan?!
megnézem a számlaadatomat, látom ,hogy a pénz levonódott, de se a PayPal, se az Ebay nem látja... sőt még az OTP Direkt-nél a tranzakciónál sincs nyoma...Kúrva életbe, hogy mindig másra hallgatok és pórul járok, PayPal váltóval nem volt gond...most mi van a pénzemmel?! (nem kevésről van szó) -
cocka
veterán
válasz
spammer
üzenetére
Utóbb kiderült mindkettőről, hogy az interneten is csak online elfogadóhelyeken lehet ezeket használni,
Ezt azért tartsd észben. Az internetes kártyaelfogadás kétféle lehet: online és offline. Ha az oldal offline módon terheli a kártyát, akkor csak és kizárólag dombornyomott kártyával tudsz fizetni. De ilyen oldalból jóval kevesebb van. Csak szólok, hogy ne érjen meglepetés, ha esetleg mégse fogadják el.
Másik kizáró ok lehet, hogy ha szimplán ignorálják a magyar kártyaszámokat. Ezen a dombornyomott kártyák sem segítenek.
-
spammer
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Akkor ezt megtárgyaltuk, CIBEZZ MC lesz, köszönöm mindenkinek az infokat!
-
spammer
veterán
Természetesen a CIB Visa Electronra gondoltam. Viszont ha kérek mellé internetkártyát, akkor azt már lehet használni PayPalhoz, ha jól értem. Ha nem jól értem, akkor sorry

Winner_hun: köszi!
szerk.: ez is megfelelő nem? [link] Mert ez is CIBEZZ és Mastercard és lehet használni.
-
Winner_hun
félisten
-
cocka
veterán
válasz
spammer
üzenetére
A CIB kétféle Visa Electront tud adni.
Visa Electron (hullámos kép van rajta, ilyenem volt) és CIBEZZ Visa Electron, amin asszem CIBEZZ felirat van.
Egyikkel sem tudsz interneten fizetni! Arra ott az internetkártya illetve a dombornyomásmentes Mastercard.
Utóbb kiderült mindkettőről, hogy az interneten is csak online elfogadóhelyeken lehet ezeket használni, ami egy diák számára nemhogy hátrány, de kifejezetten előnyös.
-
spammer
veterán
Köszi, OTP-m van régóta, kell is még egy darabig, de nem szeretném azt regelni paypalhoz, úgy érzem biztonságosabb és az átutalások miatt olcsóbb egy új CIB-es kártya. Még az sem biztos h az én nevemen lesz a CIB kártya, egyelőre még tájékozódok

szerk:
(#1756) Winner_hun: igaz
Bár ez a CIB kártya nekem elsődlegesen lenne erre a dologra, szóval sok pénz nem lenne rajta egyszerre. De igaz, ingyen van, akkor egyszerűbb úgy a dolog. -
Winner_hun
félisten
-
spammer
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Értem, köszi mindenkinek. Akkor tehát ez a fajta jó lesz ha jól értem [link]
Ekkor egy Visa electron kártya (vagy ,mastercard) jár a számla mellé, amit használhatok simán PayPal fizetésre, de ott írja, hogy díjmentesen kérhetek internetkártyát [link]
De ha Visa electronnal tudok fizetni, akkor érdemes ilyen internetkártyát külön kérni? Jobb ezzel intézni a fizetést? Mert ha jól értem nem függ össze a kettő. Bocsi a sok kérdésért, csak jobb ha előre tudom és úgy megyek a bankba, meg jobb a személyes tapasztalat másoktól

-
cocka
veterán
Kp. felvét kimaradt:
OTP-nél (újabban 1 ingyenfelvét saját atmből van) 0.45% + 20 Ft de max. 500 Ft, idegen atmből: 500 Ft
CIB-nél (két ingyen felvét bármely atmből) sajátból 100 Ft, idegenből 250 Ft.Ezek után mindenki maga döntsön, hogy melyik a jobb. Ja még annyit, hogy OTP-nek jobbak a devizaárfolyamai.
De pl. a netbankban nincs kártyatörténet, vagyis pl. a paypalos 400 Ft-os terhelést nem tudod meg azonnal. CIB-nél ez azonnal megvan.
-
cocka
veterán
válasz
spammer
üzenetére
Cibezz
Az otptől mentem át hozzájuk. Hogy mást ne mondjak pl. az átutalások ingyenesek.De hasonlítsuk össze melyik jobb.

Számlavezetés: mindkettőnél 0 Ft
Bankkártya: OTP-nél 0 Ft (ez nem olyan régi húzásuk), CIB-nél első évben 0 utána 490 Ft
Internetkártya: OTP csak NET vagy Prémium csomagra való átszerződés után ad webkártyát, CIB-nél a diákszámlához is igényelhető, éves díja ez esetben 0 Ft
Átutalások netbankban: OTP-nél bankon belül 110 Ft, kívül 180 Ft minimum, CIB-nél 0 Ft irány mindegy és ha jól tudom az állandó is 0
Beszedési megbízást túl gyakran nem szoktak diákszámláról teljesíteni.
SMS: OTP-nél Light csomagban (üzenetként 11/13/10 Ft szolgáltatófüggő), Extra csomagban nincs üzenetdíj csak 180 Ft-os havi díj. CIB-nél csak havi díj van, a kártyaforgalmi üzik 25 Ft/hó, a számlaforgalmi 200 Ft/hó.
Netbank: mindkettőnél havidíjmentes. -
Winner_hun
félisten
válasz
spammer
üzenetére
Ha 26 év alatt vagy, akkor CIBEZZ, az első év után csak 500 Ft-ba kerül évente, kártyadíj, vagy mi a neve. Semmi költség (persze ha neten intézed, nem kérsz sms értesítést, meg postai hülyeséget), havi 2x ingyenes pénzfelvétel bármelyik ATM-ből....
Amúgy az OTP-set is használhatod, ha lehet vele elektronikusan fizetni. -
spammer
veterán
Sziasztok! Szeretnék PayPal-t regelni hamarosan, mert többek között innen szeretnék rendelni pár dolgot [link] szerk: és az amazon.com -ról
Namost van egy OTP Junior max bankkártya, Visa Electon van ráírva, úh gondolom ez is megfelelne, de gondoltam, hogy inkább ilyen célra csinálnék egy külön internetkártyát, pl. a CIB-nél. Az a kérdésem, hogy CIB-nél milyet érdemes csinálni, amivel legjobban jár az ember, legolcsóbb stb? Csak arra a célra kellene, hogy ha vásárolni akarok, előtte rakok rá pénzt, hogy azon keresztül tudjak fizetni (Paypal). Másra nem igazán kell, csak erre.
Előre is köszi a segítséget!
-
johniee
senior tag
HaLi!
Vettem eBay-en egy cumót, aztán még 2GBP-t akartam fizetni az eladónak, hogy töltő is legyen már hozzá, aztán látom, hogy hozzáadódott az előző összeghez és azzal együtt történt megint egy akkora levonás
Ez miért van
2x fizettem az áruért? 
-
Skynet258
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nekem bejön rendesen... bár lehet már nálad is

-
Winner_hun
félisten
Mi a franc ez a https://checkout.channeladvisor.com a PayPal helyett?

-
dferee
tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám.
2 paypalos bill-em is van és egyiket sem tudom befizetni holott ebayen tegnap pl. 10 item-ért fizettem mindenféle gond nélkül.Rányomok a pay-ra az invoice-nál beírom a jelszavam és a felh nevem ezután be sem lép és a köv. hibaüzenet fogad:
'This payment cannot be funded with a credit card at this time.'
Ez mitől lehet?
Előtte mikor netcaféban próbáltam meg vele fizetni ugyanígy azt írta, hogy írjam be azt a kódomat amivel még aktiváltam a bankkártyát.
Előkeresetem megadtam neki és azt írta, hogy 24 órán belül okés lesz minden ehhez képest azóta nem működik.Köszi a segítséget előre is!
-
cocka
veterán
válasz
Skynet258
üzenetére
Éppen ezért nem értem, hogy a paypalnak miért nem mindegy, hogy forintszámlára vagy devizaszámlára kéred le a pénzt.
Ha dollárban kapod a lét, akkor miért nem lehet lekérni dollár számlára?
valami ilyesmi van odaírva a withdrawhoz, hogy your local bank account must be denominated in Hungarian Forint. De miért?

-
Skynet258
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Tudsz PayPalon belül különféle valutaformákat "nyitni" a Manage Currency menü alatt, ott van GBP is. Ugyanitt tudsz konvertálni is a különböző valuták között, de nem éppen a legjobb árfolyamon...
Lejjebb mintha olvastam volna, hogy írta valaki, hogyan lehet beállítani, hogy a bank váltson, és ne a PayPal, erre azért keress rá...
Én általában euro-ban és dollárban kapok rá pénzt, ezt le szoktam kérni forintban - de ezek nem akkora összegek, hogy megérje szarakodni, pár 10k-ról van szó. Ha nálad komolyabb összeg lesz, akkor érdemesebb körüljárni ezt a témát is.
A végeredmény egyébként igen, ez lesz: elküldi neked PayPal-ra, majd te onnan lekéred a saját számládra, és ennyi
A légy a levesben az a nem éppen jó valuta konverzió, én legalábbis volt, hogy 500 dolcsin buktam úgy 10k-t... -
válasz
Skynet258
üzenetére
Status: Verified
Currency Balance
Hungarian Forint (Primary): 0 HUF
U.S. Dollar: $0.00 USD
Help Current Total in HUF: 0 HUFGBP-ba küldené a pénzt, az gond ,hogy itt csak HUF és USD-t ír? Vagy a GBP-t automatikusan átváltja HUF-ba?
Szóval akkor megadom neki a PayPal címem majd miután hozzáadódott a PayPal accomon az összeg, akkor a Withdraw-al lekérem a számlaszámomra? Nem is tűnik nehéznek
-
Skynet258
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Fent megnyitod a Whitdraw menüt, aztán Withdraw funds to your bank account, kitöltöd amit kell (ország, név, bank neve, számlaszám) és continue.
Én már sokszor kértem le zsetont így (google, sedo és társai küldik rá a lét), és minden oké volt.
Arra figyelj, hogy verifikálva legyen az account-od, mert ha nem akkor havonta csak egy bizonyos összeget tudsz lekérni (2*.000.- forint emlékeim szerint).Ha mondtad volna, hogy van PayPal-od, küldhettem volna azon is a pénzt

Mod: most nézem, egy másik számlámat, ahol van hozzáadva bankszámla, hogy meg se kell adnod a fenti adatokat, automatikusan kiválasztja, csak az összeget kell beírnod

-
válasz
Skynet258
üzenetére
őő, és ezt hogy is kell?
Én kb olyan elven voltam eddig, hogy ha megadom neki a PayPal-os címem és elküld a pénzt akkor a Visa Electon-on keresztül megpróbál rákerülni automatikusan a számlámra (Csak a Visa Electron-t adtam meg PayPal oldalán), olyan elven, mint ahogy a fizetésnél is van (csak értelem szerűen visszafelé).
Bocsi, csak sose kaptam még pénzt PayPal-on és nem kicsi összegről van szó
-
Skynet258
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
A pénzt PayPalra kéred, és amikor megjött, lekéred az itthoni bankszámládra

-
-
cocka
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
a pénzfogadás számlára történik, nem függ a bankkártyától
-
Sziasztok!
A PayPalt Visa Electron-al használom és mát többször is küldem pénzt a PayPal-al. Az lenne a kérdésem, hogy tudnék-e fogadni is pénzt? Vagy az OTP-s Visa Eletron miatt ez nem lehetséges? -
cocka
veterán
válasz
Madgamer001
üzenetére
Ja igen. Ezt el is felejtettem, pedig a vásárlást is bele akartam írni a hsz.-be.
Ha arra gondoltál, hogy a bankkal szeretnéd váltatni a pénzt és nem a paypallal, akkor valahol a Profile-ban a Recurring payments-nél kell keresni, hogy Bill me in the currency on the seller's invoice vagy valami ilyesmi.
Ha viszont nem erre, akkor a konverzió elkerülése meglehetősen komplex kérdés.
Van dupla konverzió, meg szimpla konverzió, meg konverzió nélküliség. Ez utóbbi nem mindig lehetséges.
3 dologtól függ: áru árát milyen devizában kérik, a kártyádnak mi az elszámolási devizaneme (ez itthon csak háromféle lehet: HUF, USD, EUR), a számlád milyen devizában van vezetve.
Ha mindhárom megegyezik, akkor nincs konverzió. Ha csak egy is különbözik, akkor ott konverzió lép fel és a váltást vagy a bank vagy a kártyatársaság végzi attól függően, hogy a fent vázolt 3 szint közül mely kettő devizaneme tér el egymástól.
Tudni kéne milyen devizában vásárolsz legtöbbször, meg hogy miben vezeted azt a számlát, amit ezen netes vásárlások kifizetésére tartasz fenn. Aszerint ajánlható a megfelelő bankkártya vagy bankszámla.
-
cocka
veterán
válasz
Madgamer001
üzenetére
A 400 Ft-os terhelést kizárólag forintban fogja terhelni, mivel úgy regisztráltál, hogy Hungary.
Ha mondjuk USA-ból regisztrálsz, akkor biztos dollárban von.
Egyébiránt meg marhaság dollárban devizaszámlát vezetni, mert ha nem kapod dollárban a jövedelmed, akkor valamilyen konverzión úgy is buksz.
Az is irtó fantasztikus, hogy a paypalban, alertpayen meg gondolom még van pár ilyen pénzküldő rendszer, a meglévő pénzed legyen az bármilyen devizában, csak forintban tudod kikérni számlára. Vagy ha van számlád az USA-ban, akkor oda dollárban. Ez persze csak arra az esetre érvényes, ha Hungaryvel regisztráltál.
Úgyhogy én lemondtam a devizaszámláról. Mert itthon dollárhoz max. pénzváltón keresztül juthatsz vagy vki küld neked csekken vagy utalnak neked pénzküldő rendszeren keresztül, amit persze csak forintszámlára kérhetsz ki.

Szóval nem éri meg, ha csak nem jutsz konverziómentesen dollárhoz itthon, amire mondjuk nem sok esélyed van.
-
Madgamer001
csendes tag
Hello!
Van egy Mastercardom hozzá 2 számla HUF és USD most USD hez tartozik a kártya.
De mégis HUF ba akarja levonni paypal a pénzt de hufba vonja le aztan ujra átváltja annak mi értelme
Valaki segítsen meg lehet oldalni USD be vonja le pénzt paypal? -
joysefke
veterán
UP!
-
joysefke
veterán
Szevasztok!
Van Pay Pal os accom, és most először én szeretnék e Bay-en eladni valamit...
Mit kell csinálnom, mennyibe kerül nekem?
Pay Pal re várnám a fizetést...
üdv
J. -
alexka89
újonc
Sziasztok nem tudja valaki hogy milyen oldalakon lehet a paypallal fizetni??????????
-
cocka
veterán
Miért ne? Bár a kártyának a saját neveden kell lennie. Akkor a megoldás az, hogy vagy egy másik banknál csináltatsz a nevedre egy főkártyát és azt adod hozzá, vagy ha van rá lehetőséged kérsz a bankodtól a saját nevedre még egy főkártyát, külön kártyaszámlával, ha a cél az, hogy a kétféle pénz ne keveredjen.
Mondjuk eleve csak netes vásárlásokhoz elég nagy luxus 2 dombornyomott kártyát tartani. Külföldre elég egy is. Amit meg csak netes vásárláshoz használsz az lehet sima Visa Electron is vagy MC unembossed, esetleg netkártya.
-
magi20
senior tag
Kérdés::::::::: 1 paypalhoz lehet 2 dombornyomott??
úgy értem betudok yyrni egy másik usd karit?
ha igen,akkor hogy? add or edit credit cardnál nem igazán lehet.usd kari párom nevére lett csinálva -
dferee
tag
Szevasztok!
Adott a szitu!
Angliai faszi vesz tőlem egy laptopot. Paypalon fog fizetni érte.
Azt, kéri, hogy állítsak ki neki előtte Invoice-t.Mikre figyeljek ennek kitöltésénél vagy van-e ennek valami háulütője?
Előre is köszi!
-
Anthony001
senior tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Valaki plz
-
CollectoR
aktív tag
Ja, hogy nem kerül fel a paypalra mint összeg, hanem ha fizetek valakinek paypal accountról, akkor közvetlen a bankszámláról leemeli a pénzt, és azt egybe (vagy átváltással) átrakja a másik ember paypal számlájához a fundsba? Amúgy átszámolva nem valami kis összeggel húz le a paypal, 8 ezer Ft-ot küldtek, és 400-at leemelt.
-
CollectoR
aktív tag
"PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.
When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account."
Ez az add funds lenne az gondolom. És ha nem lehet a számláról pénzt feltölteni, akkor más hogyan vásárol paypalról itthon? Hogyan tudok akkor én rá pénzt feltölteni?
-
Anthony001
senior tag
#1709 -re valaki plz, fontos lenne nagyon..Thx
-
-
Anthony001
senior tag
Üdw!
Lenne egy kérdésem.Kaptam pénzt a paypal accountomra.Jelenleg angliában élek, ottani számlám van, valahogy rá szeretném utalni.Lehetséges ez valahogy?Előre is köszönöm.
-
CollectoR
aktív tag
Paypal számláról hogy tudok leszedni a bankszámlára, illetve feltölteni pénzt paypalra? Látom, van egy ilyen "Add a bank account in Hungary" ezt ki kell tölteni hozzá előtte?
-
hecktor
aktív tag
helló,
moneybookers el füzetek ebay akkor ott is van olyan lehetőségem mint a PayPal nál , hogyha nem érkezik meg az áru claim elek és visszakapom a pénzt?
-
cocka
veterán
válasz
kissgy04
üzenetére
Igen. Jól jársz, ha lemondod.
Add le a Maestrodat, tartsd meg a Visa Electront és köss NET számlacsomagot. Ennek havi díja 599 Ft vagy 1299 Ft attól függően hogy az ostoba feltételeknek megfelelsz-e vagy sem.
Annyi, hogy 91 illetve 791 Fttal olcsóbb, mint a régi elektronikus számlacsomag, csak nincs benne a megtakarítási számla és csak 2 ingyen kp. felvét van havonta.CIB-nél pl. legyártanak egy műanyag kártyát és arra írkálják az adatokat.
Ha nagyobb igényeid vannak, igényelhetsz Prémium csomagot is, röpke 3999 Ft/hó vagy vmi ezren felül, ha teljesülnek a feltételek. Ehhez jár megtakarítási számla is, meg asszem igény szerint valami hülye hitelkártya és egy értékpapírszámla.
De netes vásárláshoz bőven elég egy ilyen NET csomag. Mivel az olcsóbbakban nem adnak webkártyát.
-
kissgy04
tag
Köszönöm mindenki hozzászólását.
(Kicsit hozzászólásod nekem nem világos, de valszeg mert nem értek hozzá. A sztorit megpróbálom pontosítani. Lakossági folyószámlaszerződést kötöttem anno, és visa electron kártya változatot választottam. Rá kb 1 évre nagyobb intéznivalóm támadt az OTP-ben és kötöttem elektronikus számlacsomagszerződést. Megkötöttem és kaptam egy Maestro kártyát is. Ezt követő évek valamelyikében regisztráltam magam a paypalon és megadtam a Visa Electron kártyám szükséges adatait és sikerült a vásárlás paypalon át.
Most két hete küldték az új visa electron kártyámat [mert a korábbi lejárt], és megint paypalon át kellene fizetnem, de elgondolkodtam azon, hogy most már hogy a hozzátartozó számlán nagyobb összeg van, nem akarom az új kártya adatatait kiadni, helyette használnám az elektronikus számlacsomagot és az azzal adott Maestro kártyát. Utánaolvastam és az jött le, hogy nem fog menni, de azért megkérdeztem itt is.)
Valószínűleg az általad említett Web Kártya Számla és hozzá tartozó fizikailag legyártásra nem kerülő webkártya megoldást választom, és lemondom az elektronikus számlacsomag szerződésemet. A lényeg, ami fontos nekem, hogy paypalon történő utalásnál a fizetendő összeg vagy max vmivel több legyen, ne pedig a banknál lévő teljes pénzem. (Lehet, hogy paranoiás vagyok
) -
cocka
veterán
válasz
kissgy04
üzenetére
Hát tapasztalataim szerint az OTP csak kész számlacsomagokban tud gondolkodni.
Szóval a régi rendszer szerint vagy sima Lakossági folyószámlád van, vagy pedig elektronikus számlacsomagod. A kettő egyszerre nem lehet, mert más az elektronikus havi díja. Ha jól tudom 1390 Ft/hó. A másiknak meg asszem 270 Ft/hó.
Szóval sakkozd ki, hogy melyik van neked jelenleg, mert kétlem, hogy a kettő egyszerre. Ilyen fajta rugalmasságot nem feltételezek az OTP-ről. Ez az egyik.
A másik, hogy ha van OTP-s Visa Electronod, akkor azt tudod használni interneten, igaz az csak forint és dollár alapú kártya.
Elektronikus számlacsomagban elvileg 3 számlát kellett, hogy kapj. Van egy normál folyószámla egy gagyi Maestroval, amit természetesen nem fogsz tudni neten haszálni, van egy elkülönített kártyaszámla a webkártyához (Mastercard), amit csak interneten tudsz használni és van egy megtakarítási számla. -> Ehhez nem jár kártya, a megtakarítási számla amúgy sem azért van, hogy költsd róla a pénzt.

Szóval a legvalószínűbbnek még azt tartom, hogy eredetileg ezt az elektronikus számlacsomagot kérted, csak később lecserélted a Maestrodat Visa Electronra, vagy egy sima lakossági számlát nyitottál Visa Electronnal, aztán később átszerződtél az elektronikusra, mikor még át lehetett. Melyik az igaz? Mert ami írsz, az elég zavaros.
A webkártyádat tudod regisztrálni a paypalon, csak mielőtt használod ne felejtsd el aktiválni, az aktiválást követően pedig a netbankban a 7×24 órás kártyák közti azonnali átutalás opcióval tudsz pénzt a webkártyaszámlára átvezetni. Vezess át pl. 600 Ft-ot, aztán add hozzá a paypalon a kártyát. Onnantól sima ügy. Már ha középfokú angol nyelvismerettel rendelkezel.

Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Oldgames, avagy minden idők legjobb játékai
- Indul a ChatGPT Health
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrotik routerek
- PlayStation 5
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- További aktív témák...
- MSI CLAW A1M 512GB GamerPC + hordozó tok 2027.09.19-ig garancia!!!
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Msi Nvidia Gtx 590 ( dual gpu) ritka
- iPhone 15 Pro max 256GB gyári független mint az új 100% akku
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Csak arra jó, hogy tudok utalni, meg boltokban fizetni vele? Mindegy, végülis díjmentesen adnak internetkártyát, akkor azzal lesz megoldva a fizetés, a lényeg hogy azzal menjen. Köszi az infot!

2x fizettem az áruért? 

)
V/