Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékony tokot, nagy és fényes kijelzőt kapott a Huawei Watch Fit 5 és Fit 5 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
icons
addikt
Hello!
Ha egy olyan számlára nyitok paypalt, amin nincs 400forint, akkor is megy? Tehát mehet minúszba a számlám, akkor is érvényesnek látja? (gondolom igen, hiszem terhelhető)
Köszi!
-
cocka
veterán
válasz
Studiossrác
üzenetére
Igen így van.
Először paypal egyenleg. DE! Van egy fontos dolog. Ha a deviza, amit visszakaptál nem egyezik meg azzal, amiben vásárolni akarsz, akkor a pénz a paypal számlán marad, persze csak akkor ha az adott devizanemben is van nyitva számla. A maradékot pedig a kártyáról pakolja hozzá.
-
Studiossrác
aktív tag
Sziasztok.
Volt 1 rosszul sikerült ügyem, írtam az eladónak, sima levélre nem válaszolt. Indítottam 1 reklamációt, eladó vissza is küldte a pénzem. Tegnap jött is 1 levél a paypaltól, hogy 5 munkanapon belül paypalomon lesz a pénz. Ezzel nincs is semmi problémám, csak annyi, hogyha miután megjött a pénz és veszek valamit akkor a paypal honnan veszi le az összeget? Kártyámról vagy a paypal számlámról? Magyarán: utaljam-e vissza a paypalról a pénzt a kártyámra(bár ugye ezzel bukok valamennyit), vagy automatikusan addig amíg van pénz a paypal számlámról addig onnan fizetek, ha elfogyott, vagy ha olyan terméket vennék amihez már nem elég a keret, akkor a kártyámról is leemel hozzá? Számomra ez így lenne logikus.
Válaszotokat előre is köszönöm
-
Az escrow.com használatával te 3.25% jutalékot fizetsz a weboldalnak, de minimum 25 USD-t. Már csak ezért is, 500 USD felett érdemes használni (ők maguk ajánlják ezt a határt).
Ez igazából csak még egy cég, ami közvetítőként szolgál. Csak akkor kapja meg az eladó a termék árát, ha te megkaptad az árut. De persze ez az egész csak úgy működik, ha az eladó is beleegyezik a szolgáltatás használatába (tehát te egyoldalúan nem használhatod).Ja, igen, és az escrow nem helyettesíti a PayPal-t. A PayPal egy bank, az escrow meg csak egy közvetítő.
És még mindig nem válaszoltál arra, hogy miért nem bízol meg az eladóban. -
evko
aktív tag
Köszönöm szépen.
Akkor ez egy rakás sz@r...
Mármint a vevő védelmi program....
Nagy duma az egész, de semmi nem véd engem. Ha le akarja nyúlni az eladó, akkor úgyis lenyúlja a lóvét....
Köszi a segítséget!
Van egy másik rendszer, valami escrow vagy mi... Arról hallottál már? -
cocka
veterán
1 tapasztalt ember sincs ja, lusta ember annál több.

sajnos olyan nincs, aki ilyen hosszú szöveget le tud fordítani pontosan...
Nem az elejétől a végéig kell lefordítani, csak a lényeget kell belőle megérteni és csak azokból a részekből, amikre hivatkoztam.
Aki fordította, azt mondta, semmi nem véd meg engem
Mondhatni igaza volt. De hogy pontosítsuk a kérdést, akkor lefordítom én.
Legal agreement = kb. mint itthon szerződési feltételek, egyébként pedig kb. jogi megállapodás, egyezmény
13. Vásárlók és eladók közti vitás kérdések avagy vevő védelmi programok
13.1 Hogyan vagyok védve, ha valami probléma adódik a vásárlással?
A Paypal két programot biztosít, ami segít védeni a vevők érdekeit:
a.) Paypal Buyer Protection (paypal vevővédelem) azon termékekre vonatkozik melyet Paypalon keresztül fizettek ki és VAGY ebayen vásárolták VAGY Paypal Credittel (ilyen magyarországi magyarnak nem lehet) fizettek ki függetlenül attól, hogy ebayen vagy azon kívül történt a vásárlás.
b.) Paypal Buyer Complaint Policy (paypal vevő reklamációs irányelv) mindazon termékre vonatkozik, melyet Paypallal fizettek függetlenül attól, hogy ebayen vagy máshol lett véve
Vegye figyelembe, hogy a vevővédelmi szolgáltatások csak akkor érvényesek, ha saját accountján keresztül fizet a vásárlásért.
13.4
Milyen termékekre nem vonatkoznak a paypal vevővédelmi szolgáltatásai?
A paypal vevővédelmi szolgáltatásai csak olyan termékekre vonatkoznak, melyek kézzel fogható, (általában) fizikailag is létező áruk. Az alábbi termékek nem tartoznak a kézzel fogható áruk kategóriájába (így nem is vonatkoznak rájuk a paypal vevővédelmi szolgáltatásai): a kézzel nem fogható dolgok (immateriális javak), szolgáltatások, ingatlanok, vállalkozások, járművek (ide tartoznak a motorok, motorkerékpárok, lakókocsik, légi járművek és hajók is), a méretre csináltatott áruk, repülőjegyek, ebayes apróhirdetések, mindazon termékek, melyek nem tesznek eleget az Elfogadható használat című irányelvünkben foglaltaknak, engedélyek, jogosítványok és digitális tartalmakhoz való egyéb hozzáférések.
Kérjük azt is vegye figyelembe, hogy a "leírástól jelentősen eltérő áru" panaszok esetén az ebayen kívülről vásárolt termékekre NEM jár visszatérítés, hacsak a vásárlás nem Paypal Credittel történt saját paypal accounton keresztül. A személyes pénzküldésre (tehát goods, gift illetve hasonló "csak úgy" pénzt küldtem paypalon) egyik vevővédelmi program sem vonatkozik. Így visszatérítés sem jár.13.2 Milyen típusú problémáknál járhat visszatérítés?
Itt felhívnám a figyelmét 1010-nek az either szóra, ami jelen esetben egy KIZÁRÓ VAGY műveletet jelent. Problémától függően VAGY a-t veszed igénybe VAGY b-t. Egymást követően vagy egyszerre a kettő nem vehető igénybe. Hogy először nem érkezik meg, aztán kifuttok az időből, mégis megérkezik aztán meg nem az, amit vártál.
a.) Nem kaptad meg a cuccot, amit paypallal kifizettél (item not received)
b.) Megkaptad a cuccot, de az jelentősen eltér attól, ami a leírásban olvasható volt13.10 Mi a PayPal Buyer Complaint Policy?
Ez egy folyamat, ami segít a felmerülő probléma megoldásában úgy, hogy az eladóval közvetlenül felveheted a kapcsolatot a PayPal Resolution Centre-n keresztül. Nyilván ez csak azon vásárlásokra vonatkozik, amelyek nem tesznek eleget a paypal buyer protection igénybevételi feltételeinek (lásd: 13.1/a, ahol legalább két feltételnek teljesülnie kell) Hasonlít a Paypal Buyer Protection programjához a tekintetben, hogy a vásárlók itt is kezdeményezhetnek vitát, ha a termék nem érkezik meg. A vita bejelentését követően felveheted a kapcsolatot az eladóval és megpróbálhatjátok megoldani a problémát. Ha a probléma megoldása nem sikerül, akkor a (nem kaptam terméket) típusú vitát, kártérítési igénnyé "gerjesztheted". (ugye ekkor a paypal vizsgálatot indít az ügyben, hogy esetlegesen igazat adva neked kártalanítani tudjon).
Vegye figyelembe, hogy PayPal Buyer Complaint Policy esetében a (significantly not as described) (vagyis nem az jött amit akartál) és a személyes tranzakciókkor (lásd fentebb) a benyújtott kártérítési igényeknél nem hoz döntést.Félkövéren van szedve:
Még ha sikerül is a (nem kaptam terméket) típusú kártérítési igényt benyújtani, a visszatérítésre nincs garancia. Ha az igényt a paypal jogosnak tartja, a visszatérítés csak az eladó egyenlegének erejéig érvényesíthető. Magyarul ha az egyenlege 0, akkor így jártál. Ha van annyi a számláján ami képes fedezni a károdat, akkor happy lehetsz.Mi a Buyer Complaint Policy menete?
A PayPal Buyer Protection hasonlóan először vitát kell kezdeményezned a paypal resolution centre-ben a fizetés elküldésének napját követő 45 napon belül. Ha ez már megtörtént, akkor megpróbálhatod megoldani a vitás kérdést közvetlenül az eladóval. (ha jól tudom kapsz egy chates felületet ahol beszélhettek egymással)
Mi történik ha a vita nem oldódik meg az eladóval?
A vitát kártérítési igénnyé formálhatod a vita kezdeményezésének napját követő 20 napon belül. A paypal néhány (de nem minden) esetben végleges döntést fog hozni.
Mi történik, ha a paypal a javamra dönt?
Ha a paypal végleges döntése számodra kedvező, akkor a paypal az eladó accountján adott pillanatban rendelkezésre álló bármely típusú fedezetet beszedi. (és gondolom átküldi neked a beszedett összeget vagy annak egy részét, hogy kártalanítson)
Félkövérrel: Mindazonáltal, a visszatérítésre nincs garancia és mint arról már feljebb is írtam, csak az eladó egyenlegének erejéig mehet a kártalanítás. Magyarul: ha kevesebb van neki, mint amit kifizettél, akkor csak annyi jár vissza, ha több akkor max. a vásárlás összege.Na jó, a többit majd a konkrét esetben. Amíg nincs probléma, addig nincs miről beszélni.
-
eBay-en keresztül nem is tudnál fizetni senkinek.
Ha cégtől rendelsz valamit (webshop-ból), akkor nem értem mi ez a para? Ha fizetsz, elküldik a cuccodat. Egyébként meg konmkrétumok nélkül elég nehéz bármit is mondani, pl. nem tudjuk, hogy valamire alapozod-e a félelmed (pl: másoknak van rossz tapasztalatuk velük), vagy csak paranoiás vagy.
-
evko
aktív tag
Sziasztok!
SOS kérdés...
Van egy cég, akitől vásárolnék...
Paypallal kell fizetni, nem ebayen keresztül!Send money - goods....
Elküldöm a pénzt...
Mi van, ha nem küldi a cuccot? Valami megvéd engem???
Vagy akkor bukó az egész?Valaki tud 100%-os nfot?
Köszi,
evko
-
-
cocka
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Regisztráltam Paypal-ra, amihez tartozik egy UniCredit bankszámlaszám (kaptam az account-hoz regizéskor).
Meglehetősen zavaros, amiket leírsz. A paypal regisztrációkor szerintem nem adnak Unicredites számlaszámot. A regisztrációt követően látható a Top up menüpontban egy unicredites számlaszám, ami azt a célt szolgálja, hogy az oda átutalt forintot x napon belül viszontláthatod a paypal egyenlegeden forintban. Amit persze át kell konvertálni a paypal szenzációs váltási árfolyamán valami más devizába ahhoz, hogy külföldi oldalakon fizetni tudj.
Erre utaltam pénzt a bankkártyámról (helyi Takarékszövetkezet), ami elvileg jövő héten érkezik meg.
Bankkártyáról nem lehet pénzt utalni, csak a mögötte lévő számláról.
Próbálgattam GoG-on, hogy jó-e a Paypal-es számlaszám és ezt írja ki: Card Number: You have entered an invalid or partial credit or debit card number. Please check your entry and try again.
Miféle paypales számlaszám? Esetleg a saját bankkártyád száma. Mellesleg oda is van írva: CARD number. Vagyis kártyaszám.
-
30z.Samu
titán
Akkor most nem fogok tudni vásárolni Paypal-on akkor sem, ha rákerül a pénz?

-
cocka
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
A bank szabadon dönthet a kártya netes elfogadásáról. Ha olyat akarsz, ami cibes elektronikus és neten is elfogadják akkor kérj mastercard unembossed kártyát. Nekem az van, műxik paypallal is.
-
cocka
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Visa Electron vagy Mastercard Electronic?
-
cocka
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az, hogy a bank nem engedélyezi a cnps tranzakciókat a kártyával. Pl. kisebb bankok Visa Electronjaival sem lehet fizetni.
-
cocka
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Isten igazából ezt nem tudom hol lehet megnézni a Paypal-as Bankszámlánál.
A bankkártyád hátlapján van feltüntetve egy 3 jegyű szám, a kártyaszám utolsó négy jegye után vagy csak szimplán magában áll a 3 szám. Ha ez nem szerepel a kártyádon, akkor valószínűleg Maestrod vagy olyan kártyád van, ami nem használható internetes fizetésre.
A paypalban pedig (profile) Add card résznél: Expiration Date: hónap - év
De ha nincs rajta 3 jegyű szám, akkor nincs miről beszélni. Szerezz be egy neten is használható kártyát.
-
30z.Samu
titán
-
cocka
veterán
igaz 14 napot írtak
Véletlenül nem 14 munkanapot? Az ugyanis majdnem 3 hét.
zölddel, hogy Unconfirmed
Külföldieknél pl. jellemzően USA, Kanada, UK-beli accountoknál dívik, hogy a bankok is képesek ellenőrízni kártya- illetve számlaszámadatok alapján a cím helyességét. A procedúra végrehajtása kártya hozzáadásakor automatikusan megtörténik, magyarok ezt a szolgáltatást nem vehetik igénybe.
Így az eladók felé igazolva van a cím hitelessége, hiszen vannak akik csak ilyen címekre hajlandóak cuccokat postázni. Értelemszerűen, ha valaki elköltözik vagy másik címre kéri a cuccot (ami nem banki cím), akkor muszáj újra megerősíteni az új címet, különben az is unconfirmed marad, akár amerikai vagy angol, akár nem.
Lényeg: magyar accounttal lehetetlen a címed confirmed státuszának elérése.
-
Nwis86
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
kösz
-
cocka
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Ugye egybeírtad be a kártyaszámot? A lejáratot ugye nem cserélted fel? Ha kézbe veszed a kártyát és jól megnézed általában: hónap/év formában van ráírva és NEM év/hónap.
(helyi Takarékszövetkezet),
Tehát akkor van egy neten nem elfogadható kártyájuk és általában egy dombornyomott amit elfogadnak a neten is.
Van rajta 3 jegyű kód? Milyen típusú kártya?
Ez a gog valami régi játékok gyűjtőhelye?
-
Nwis86
aktív tag
Helló
Pár hete van Paypalom, 9napja rendeltem 2 webshopból cuccokat, de egyenlőre még semmit nem kaptam meg, igaz 14 napot írtak szóval ezzel egyenlőre nem is foglalkozok.. csak jobban megnézve a mailt amit paypaltól kaptam mikor leszedték a pénzt a 2 vásárláskor, észrevettem hogy ezeken a számlákon a címem mellet az van zölddel, hogy Unconfirmed
Ez miért van? számit ez valamit? vagy csak azért van kiírva mert még nem rendeltem semmit erre a címre? (az 1ik oldalon van követési funkció és látom hogy már hajon van a cucc, szóval feladták) de mindenesetre zavar ez a Unconfirmed :S
-
30z.Samu
titán
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Regisztráltam Paypal-ra, amihez tartozik egy UniCredit bankszámlaszám (kaptam az account-hoz regizéskor). Erre utaltam pénzt a bankkártyámról (helyi Takarékszövetkezet), ami elvileg jövő héten érkezik meg. Próbálgattam GoG-on, hogy jó-e a Paypal-es számlaszám és ezt írja ki: Card Number: You have entered an invalid or partial credit or debit card number. Please check your entry and try again.
Pedig jó a kártya szám.
Előre is köszönöm a választ!
Üdv!
Samu
-
cocka
veterán
Ha nem írod le legalább nagy vonalakban, hogy mi volt a probléma, akkor még szép, hogy senki sem érti. A lényeget leírtam.
Ha pl. az volt a baj, hogy először nem jött meg, emiatt nyitottad a dispute-ot, aztán utána meg az a baj, hogy nem az, amit küldött vagy nem az volt a leírásban, akkor nem az a megoldás, hogy bezárod a dispute-ot miután megjött a csomag és mielőtt meggyőződsz róla, hogy a cucc neked megfelelő-e.
Ha nem ez volt, akkor ÍJ. Nem akarok találgatni.
-
Hogy jön ez most ide?
a postaköltség visszatérítésről beszéltem. Arról, hogy rendszeresen ilyen 15-17 eurókért küldenek nekem levél-méretű cuccokat, amikor a tényleges költség kb. a fele, és sose adták még vissza. ez ország-független.Abszolút nem volt most szó átváltási árfolyamról.
Amúgy most már jól konvertál az ebay, beállítottam, hogy sehog yne konvertáljon.
-
cocka
veterán
Először talán olvasd el majd legközelebb a szabályzatukat, amiben benne van, meg én is írtam, hogy dispute-ot csak egyszer lehet nyitni. Ha lezárod, azzal elismered, hogy az ügy megoldódott.
Mellesleg mi a fenének kellene 1 termékhez ugyanazon eladóval való kommunikáció esetén 2 dispute-ot nyitni?
-
1010
őstag
NA kaptam parasztos levlet paypaltol.Benne a lenyeg l*juk a problemad disputeot csak egyszer lehet nyitni,bar tudjuk ez s*r neked.Beszeld meg az eladoval.
haaaaaat

majd tuti az elado belemegy a visszafizetesbe igy is az iddot huzza
szal ennyi volt,paypal kossz szepen!a buyer prtection semmit nem er a KOMOLY es OSZETETT problemaval/problemas seller el kapcsoaltban,de mit csinalaj ha nem irja rendesen a termekhez mirol van szo valojaban -
ÁFÁ-t mindenképpen kell fizetni, az kikerülhetetlen. Ha mégis valaki kikerüli valahogy, azt ÁFA csalásnak hívják, és bűncselekménynek minősül.
Amit az eBay-en veszel, az már eleve a bruttó ár, tehát ezért nem fizetsz rá plusz ÁFÁ-t. VÁM meg az általad is említett EU tagságunk miatt nincs. -
cocka
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Rendelj UK-ból. EU tehát se vám, se áfa, (a nyelvet meg úgy is tudod, ha nem az szar ügy) de nem euróban kell fizetni, úgyhogy lényegében tök mindegy, hogy milyen devizanemű számlád van 1 konverzió mindenképp lesz.
Pl. emiatt sose tudtam kihasználni, hogy az MC kártyám forint-dollár-euró alapú, mert soha nem fizetek euróban, a fontot meg úgy is dollárba konvertálják.
Szal. az kicsit gáz volt, amikor jött ez a válság, dollár 230 Ft körül volt és hiába nem emelkedett a font árfolyama, a dollár miatt megsarcoltak.
Egy font alapú bankkártyát tudnék értékelni, de az itt nincs.

-
tucsok.
senior tag
én is csak vevő vagyok fejből írtam a szavakat, remélem visszaküldi a pénzemet, a paypal help-ben megtaláltam a segítséget. Remélem érteni fogja

egyszer kaptam particular refundot 2 dollárt, mert több postaköltséget számolt az eladó a ténylegesnél. csodálkoztam, hogy vannak ilyen emberek

-
tucsok.
senior tag
srácok az eladó hogy tudja nekem visszaküldeni az egész pénzemet particual or issue refundot kell indítania?
történt, hogy vettem egy terméket figyelmetlenül, kifizettem paypalon de az eladó nem adta még fel, s hajlik rá hogy visszafizesse a pénzemet, csak nem tudja, hogy hogy kell csinálni.hogy kell?
-
cocka
veterán
-
1010
őstag
a paypal azt irja egy termkere hogy mar van nyitva nala dispute pedig nincs,
korabban volt nyitva de msot amsik ugy moatt nyitnek,
ilyenkor mit lehet tenni,?szar a paypal?nyissak ebay nel?
-
cocka
veterán
Illetve pontosabban itt is:
-
Nwis86
aktív tag
Valaki megtudná mondani hol lehet beállítani hogy a paypal vagy a rendes bankom váltsa a dollárt és legfőképpen hol tudom megnézni hogy melyik mennyivel számol?
-
Xaero88
tag
Köszi
a 3-5 nap mindig annyi? Ha pl ma kikérem ami rajta van mikor kapom meg?
Szerda-Péntek? -
Xaero88
tag
Hali.
Withdrawnál, a Bank Account létrehozásánál milyen formátumban kell megadni a bankszámla számot? Simán + 8db nulla, vagy IBAN formában?
Köszönöm a választ
-
cocka
veterán
-
kem
addikt
-
Nwis86
aktív tag
igazad van nem olvastam vissza.... de ideges voltam és fáradt is ahogy látod 0:50kor írtam be a kérdést, semmi kedvem se erőm nem volt olvasni, igazából arra se számítottam, hogy rá 10 percre valaki válaszol, azt hitem majd talán fél nap múlva reagál rá valaki ezért is írtam még gyors be mielőtt mentem volna aludni, hogy majd másnap délután megnézem és addigra talán már ír rá valaki választ...de hát ehelyett itt ragadtam és gyors segítetek is... amúgy beszúrt képedből ítélve látom te is 2x vetetted le a 400Ft-ot, miután beírtad a 4 jegyű kódot mind a 2x400ft-ot jóváírták a kártyádon vagy csak az utóbit, aminek kódját elküldted?
-
evko
aktív tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, beleolvastam, kerestem, nem találtam választ, lehet én vagyok béna.
Tehát a kérdés...
Ha valamit veszek külföldről, tök mindegy honnan, lényeg, külföldről és nem ebayen keresztül, csak úgy megad egy paypal számot...
Utalok neki, nem jön a cucc.. Vissza tudom vonni a pénzt vagy nem?Köszi előre is.
evko
-
cocka
veterán
válasz
batorpeti
üzenetére
akkor az eladó az általam utalt pénzt azonnal le tudja venni az accountjából vagy csak akkor hogy ha én megkaptam a terméket és minden ok?
A kettőnek nem sűrűn van köze egymáshoz, a pénz az utalás következő pillanatában már a paypal egyenlegére kerül (persze a levont jutalékkal). Fejlettebb országokban kérhető a paypal számládhoz számlakártya is. Magyarul a paypal számládról bankkártyával is le tudod venni a pénzt. Más kérdés, hogy ilyen itthon nincs.
Mert azt hallottam hogy vissza kell jelezni.
Ezt rosszul hallottad. Ezt senki nem teszi neked kötelezővé, csak hát illik. Visszajelezni az után kell, hogy meggyőződtél a termék megfelelő állapotáról.
-
batorpeti
tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok még, de szeretném megtanulni a PayPal használatát. Nagyjából értem hogy miről szól a dolog, de néhány részlet még nem igazán világos.
Az lenne a kérdésem hogy ha veszek valamit ebayen és paypallal fizetek akkor az eladó az általam utalt pénzt azonnal le tudja venni az accountjából vagy csak akkor hogy ha én megkaptam a terméket és minden ok? Mert azt hallottam hogy vissza kell jelezni. A visszajelzést mennyi időn belül kell megtenni? -
cocka
veterán
Idézet a díjszabásból:
Kártya rendelkezésre bocsátása a szerződéskötés időpontját követően az alábbiak szerint
történik:
a) alapesetben 15 banki munkanapon belül,Magyarra fordítva: 3 hét.
-
cocka
veterán
Nézzük: 499 Ft/hó egyébként 1199 Ft/hó de legalább az otpdirekt ingyen van.

Az átutalásnak viszont továbbra is szép ára van: bankon belülre: min. 115 Ft, bankon kívülre pedig min. 190 Ft. Na én többek közt ezért jöttem el és ezt jövő márciustól már a netesekre meg a prémiumosokra is ráterhelik. Csak gratulálni tudok nekik.
Én nem ragaszkodtam ilyen görcsösen az otphez.

-
Nwis86
aktív tag
3.án csináltattam a kártyát azt mondták 2 hét és küldenek majd 1 levelet, hogy mehetek érte személyesen be átvenni mert ezt nemlehet postázni, 24. én kaptam a levelet
aztán még be is kellet mennem érte....Amúgy havidíj valami 580Ft vagy valahogy így már nem emlékszek
viszont ha nem érkezik rá jövedelem, vagy nincs rajta 150 000 akkor 1300 a havidíj ami rablás. Én is utálom OTP-t és senkinek nem is ajánlom... csak nem tudom rászánni magam hogy bankot váltsak hisz már itt vagyok 1000 éve -
cocka
veterán
OTP tempó.
CIB-nél ez pl. úgy van, hogy 1 hét alatt megjött mindhárom: a pin kód, a netkártya és a normál kártya. Ha jól emlékszem pont az MTV ostromának másnapján nyitottam számlát náluk. Azóta se bánom. A kód megkapása meg mint említettem ott kb. 1-3 perc.
OTP-nél 3 hét egy netkártya és min. 3 nap egy kódmegkapás? De jó, hogy otthagytam őket a picsába kb. 2 év után.

Ja és még mindig ott tartanak, hogy netkártyád csak legalább net számlacsomagban lehet, aminek a havi díja valami iszonyat szar. Dombornyomotthoz meg vagy felmutatsz 150 ezret vagy havi 60 megy jövedelemátutalásként. Ezzel szemben cibnél 3 hónap után nincs feltétel és a meglévő feltétel sem 150 ezerről szól, jövedelemátutalásról meg aztán végképp szó nincs.

-
cocka
veterán
Tudhattam volna. OTP
OTP-nél nincs kártyatörténet. Úgyhogy várjál.így várhatok + 1 napot mire megkapom a 2. paypalos ellenőrzésnek a kódját és azt fogja majd elfogadni?
Micsoda tragédia. Igen mindig a legutolsót.
letilthatnak ha rosszat írok be?
Ha elbaszod faxolni kell. Úgyhogy igyekezzél nem elbaszni.
-
Nwis86
aktív tag
OTP
Amúgy 1 éve használom a netbankjukat de még ilyen funkcióval, hogy kártyatörténet nem találkoztam... most jól átnéztem és nincs.... számlatörténet van de kártya az nincs...
Szóval akkor várjak még vele, na de tegnap szedtek le 400at és ma is 400at gondolom akkor 2 különböző kódot kapok majd, és az első az nem lesz jó, így várhatok + 1 napot mire megkapom a 2. paypalos ellenőrzésnek a kódját és azt fogja majd elfogadni? vagy próbáljam meg az elsővel is? letilthatnak ha rosszat írok be? -
cocka
veterán
Melyik ez a jóféle bank? (legalább tudni fogom, hogy oda se érdemes menni)
Amúgy meg lehetnél türelmesebb is. Ha a bank nem ismeri a kártyatörténet fogalmat, akkor 2-3 munkanap múlva tudod meg a számlatörténetből, hogy mi a kód.
Ha a bank ismeri a kártyatörténet fogalmat, akkor viszont gyakorlatilag azonnal. (na jó, max. 2-3 perc)
-
Nwis86
aktív tag
Helló Valaki tudna segíteni? 2 napja regeltem paypalt, minden tök simán ment addig, hogy 4 jegyű igazoló számot kéne beírnom, mert nem kaptam meg, a 400Ft-ot leszedték, paypal várja hogy beírjam neki a 4 jegyű számot, de sms-t én csak 500Ft-felet kapok így sms-be nem kaptam meg.... néztem számlatörténetet de ott meg azt írja, hogy "Az ön által lekérdezett időintervallumban a kiválasztott számlán forgalmazás nem történt. "
Ma újraküldettem a paypalal a kódot ami újabb 400 Ft -levonásával járt.... de dettó ugyanaz mint előtte nincs benne szálatörténetbe... "
Szóval már 800Ft-ot leszedtek de nincs sehol se a kódom:S mit tudok most csinálni? -
kem
addikt
Szerinted itt van olyan autómata ami Forintot ad ki? Az a helyzet, hogy néha kapok Ft-ot a magyar kártyámra, amit itt be kell fizetnem kp-ban Fontban albérletre. Azt szeretném kitalálni, hogy hogyan bukom a legkevesebbet az átváltáson. Az eddig legjobb árfolyam az volt, amikor Paypallal vásároltam. De ha veszek valamit ebayen attol még nem lesz Font a kezemben. Majd szép lassan kitapasztalom, most az a lényeg,h már tudok mindkettővel fizetni ebayen. -
cocka
veterán
Azt meg lehetne valahogy oldani, hogy a Ft alapú magyar kártyámról a Font alapú angol kártyámra küldjek pénzt?
Persze. Sima banki átutalással netbankban. Érdemes mérlegelni, hogy a paypalos vagy a banki átutalás az olcsóbb. Magasabb összegeknél egyértelműen a paypal a nagyobb bukó.
Jól értem, hogy a forint alapú kártyád kinn van veled külföldön? Ha fix összegű a kivét díja, még úgy is jobban megéri, ha magasabb (persze ehhez érdemes nagyobb összeget mozgósítani, pár ezernél tuti nem éri meg). Aztán a kivett forintot elmész beváltani, már ha UK-ban van HUF->GBP pénzváltó. Ha nincs, akkor így jártál.

Utána a kapott GBP-t fizeted be a GBP számládra. Ennyi.
-
kem
addikt
Hehe ezt már leírtam
. Kártya hozzáadásnál meg kell adni az országot\megyét\utcát házszámot ahol levelezel a bankkal. A Paypal viszont csak egyszer kérdezi meg, hogy melyik országban vagy(az elején), és utána nem lehet megváltoztatni. Ebből kifolyólag se Magyarország nevét, se a megyét nem tudom kiválasztani menüből, mivel az angol kártyám levelezési címe egy londoni cím.Egy Paypal reghez csak az adott országban lévő bakfiókokat lehet hozzárendelni.
szerk: hidd el, hogy nem én bonyolítom

-
cocka
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Tuti, hogy kell. A funding source kártya. Akkor kell.
-
kem
addikt
Sziasztok!
Azt meg lehetne valahogy oldani, hogy a Ft alapú magyar kártyámról a Font alapú angol kártyámra küldjek pénzt? Mindkettőhöz külön paypal regisztráció tartozik. Paypal nagyon jól váltja a Ft-ot... Ha nem sikerül automatából kell levennem a pénzt, ami meg levon több mint 1400Ft-ot asszem. Ezért gondolkodtam el ezen...
-
Studiossrác
aktív tag
Sziasztok!
Augusztus 11.-én indítottam 1 reklamációt paypalon át. Mivel előtte jópár email ment az eladóval, és semmi előrelépés az ügyben, rögtön bekapcsoltam azt az opciót, hogy a paypal vizsgálja ki az ügyet.
Annyit látok, hogy aznap küldött 1 levelet a paypal az eladónak, viszont azóta semmi hírt nem kaptam a dologról.
Ez normális? Nem nagy összegről van szó, de azért jó lenne viszont látni a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Oppo Find X9 Pro 5G (Global Version) Dual SIM
- HyperX Fury 3200Mhz 2X8GB Kit DDR4
- új, bontatlan, iPhone 15 kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB DarkFlash DK352 Plus 500W
- Sok Extra! Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- Owl Labs Owl Bar 4K Videokonferencia Rendszer FRS100
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy jól írtad, Maestro kártyám van.

V/