- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Path of Exile topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Har_melin
addikt
válasz
freddirty #29719 üzenetére
Azon már túl vagyok, a liga előtt futottam pár tesztkört standardon, kipróbálni buildeket. Itt már szerencsére csak négy conqueror hiányzik (a ligában még 11), az atlasz bónusszal is sokkal jobban állok. (Érdekes módon az awakened bónuszom magasabb, mint a normál.) Ráadásul így, hogy standarden vagyok jelen, meg tudok szabadulni egy csomó cucctól, ami hiába volt kirakva eladásra, soha nem voltam elérhető. Ehhez még hozzá jön, hogy bár standard mércével csóró vagyok (valami 23 exa meg 2000+ chaos), de mégsem arról szól a következő időszak, hogy jaj, csak ki tudjak farmolni még egy kis zsét.
-
Har_melin
addikt
válasz
freddirty #29706 üzenetére
Némi spéttel de én is úgy döntöttem tegnap, hogy hagyom a fenébe a ligát.
A ritualok igazából alig adnak értelmes bónuszt dropot, standardon ott van egy két szinttel előrébb lévő karim és csillió mapom, hogy azt fussam, amit akarok. Most behívtam mavent, gyorsan megcsinálom a számomra érdekes szegmenseken a meghívóit és szevasz. -
-
-
Har_melin
addikt
válasz
freddirty #29282 üzenetére
Én pont ezt a "majd a bleed megoldja" részt nem érzem, illetve ahogy írtam is, hol érzem, hol nem. Most pl. egy ötös Maven fightban ketten úgy megfeküdtek, hogy szinte észre sem vettem, kettő "normál" tempóban patkolt el, az ötödiket (az underground river medvéjét(?) ) viszont olyan lassan sikerült lecsapni, hogy azt hittem, soha nem pusztul meg.
A másik, ami általában csak bosszantó, de most már néha veszélyes is, hogy az AoE rendszeresen hagy kósza maradványokat. Ma volt egy Ritual, amibe azért haltam bele, mert valahol megbújt egy rohadék, kaptam folyamatosan a DoT-ot és nem volt miből leechelni. Már kétszer körbecsapkodtam az egész területet, hogy hátha egy kóbor tüske végre kivégzi, de nem sikerült megtalálnom, aztán mellényomtam az Enduring Cryt és elfogytam. Erre lenne (talán) jó a bleed explosion, ha végre meglenne az überlabom.
-
-
brunnehilde
senior tag
válasz
freddirty #29119 üzenetére
Grat. Ugyanez volt nekem, mikor elkezdtem játszani. Akkor még fogalmam se volt mi ez az öv, csak az láttam, hogy marha drága.
Grat.
Edge: Túl sokba kerül a kirakásuk és én nem találtam olyan cluster-kombót ami igazából többet, jobbat adott volna az aktuális skill-fánál. 6 pont a komplett intuitiveos rész és +20% dps-t és +40 dexet ad. Ehhez képest csak a cluster elérése ugye 3 pont, amihez még berakhatok egy medium clustert. Precise Focussal és Rapid Infusionel sem éred el azt a +20%-ot. Persze mindentudó én se vagyok, szóval ha bebizonyitod, hogy jobb, akkor én is váltok.
Ja és grat a Surrenderhez! Enyém is gyengére sikerült, de majd tolok rá pár divine orbot.
-
-
Har_melin
addikt
válasz
freddirty #29046 üzenetére
Nekem most kivételesen mázlim volt, még pénteken beadott egy Primordial Might-ot, amit ma reggelre végre sikerült kifarmolni. Ezzel egy kicsit beljebb kerültem a Surrenderhez, bár még így is nagyon messze van.
Viszont most A9 végén elértem a lvl70-et (marha nehéz elkerülni az overlevelt, ha megcsinálja az ember a ritualokat), átváltottam Jack+Lioneye kombóra. Érdekes, hogy bár tooltip szerint sokkal gyengébb, a csapkodásnál nem érezni. Most még három defense node (plusz a Red Nightmare, annak szerencsére szépen megy le az ára), utána elkezdem kirakni az axe passzívokat.
-
Edge
veterán
válasz
freddirty #29046 üzenetére
thx
lehet ilyenkor másik karit kell indítani és annak beadja a mapokat.
Egyelőre nekem is tradeből vannak a cuccaim, currency az jött szépen, de ritualból csak szintezéskor adott használható itemeket.
Jellemzően most a currencyt mellett a veiled itemeket szedem ki.skacok, kérdés, van ez a cipő:
mivel a poe mindig egyik kezével ad a másikkal elvesz a 2. sorban lévő mod az most negatív vagy pozitív hatású?
A block mechanic nem teljesen világos nekem amúgysz'al ha blokkolok akkor azt kivédtem semmit sem sebződök, de ha ez a cipő rajtam van biza mégis sebződök 20%-nyit?
Hogy is van ez? -
Mirman
őstag
válasz
freddirty #28933 üzenetére
Hát igen , érdekes dolog ez az RNG. Nekem meg pont a másik véglet van , 3-4 6 link ritualból , tabula cardokból úgy hogy nem farmoltam őket, 2 EX drop. És nem győzöm hangsúlyozni hogy mindezt SSF-ben. Baromi jó az új atlas passzívok és a liga szerintem. Plusz ez az első alkalom hogy komolyan ráfaküdtem arra hogy optimalizáljam az item filteremet. Fél óra volt összerakni , de megérte. Minden egyes itam base-re szűrve van , pl tisztán ES vagy Evasion alapú cuccokat nem mutat akkor se ha T1 (influenced nyilván kivétel), fegyverek mind el vannak rejtve kivvée ami potenciálisan jó lehet az aktuális buildemnek. Sokkal haladósabb így mapozni hogy ami esik aztmeg is éri felvenni és nem pedig elterel vagy gondolkodni kell hogy felvegyem vagy ne vegyem.
-
Mirman
őstag
válasz
freddirty #28928 üzenetére
Life on block Shaper shield is jó erre nem ? 5K life-nál ugyanannyit ad mint a surrender , felette már többet.
Más: Nekem a liga eddig baromira tetszik , kicsit no-lifeoztam hétvégén , jelenleg Tier 11-12 mapoknál járok SSF-ben egy BB/BF Chieftainnel. Kurvajó
Maven harcoknál viszont érdemes néha megfontolni hogy milyen bossokat rakunk a harcokhoz . Eddig a pók és a skorpió a legrosszabbak amikkel találkoztam , őket nem érdemes berakni mert nagyon fekvős lesz a fight.
-
-
-
hajsza
aktív tag
válasz
freddirty #28825 üzenetére
"lehet tölteni a patchet!"
Én már le is töltöttem és megnyomtam a login-t, így a 7931-es sorszámot kaptam, ami szerintem egész jó. Siessetek Ti is, hogy minél hamarabb belefoghassatok a rituálékba
.
A korábban feltett build kérdésre is válaszolnék: már az előző liga végén elhatároztam, hogy ezúttal egy summonert indítok. Bár a patch note-ok kissé lelohasztották a lelkesedésemet, de Navandis Phtantasm Necroja úgy tűnik egész jól megúszta a változtatásokat. Én is szeretem Esoro build leírásait, de ezúttal hűtlen leszek hozzá.
Lenne is egy kérdésem, mert még elég új nekem ez a játék: a build a Soulwrest-re épít, ami a POE wiki szerint "This item is restricted to areas with the league flag for Delve active." Ez azt jelenti, hogy csak a bányában eshet (leszámítva a trade-et persze)?
-
Badlof2k
senior tag
válasz
freddirty #28812 üzenetére
Azert nem lesz akkora mennyisegbe se hogy ne lehessen elrakni egy stash tab sarokba , plusz valszeg update formaban ottlesz a helye currency taben mivel ez egy uj expansion resze marmint Maven es Atlas fa , egyebkent ertelek , de engem egyaltalan nem zavar vagy idegesit
-
Badlof2k
senior tag
válasz
freddirty #28810 üzenetére
Ja de egy labot is lekell futni az asc change melle nem? Ittmeg szerintem megnyitod HO-ba az Atlast , azt mar mehet a change ha van pontod , a regret orb tul elerheto es altalanos , ha 160-n kellene akkoris erted , ha a tobbszoroset visszahozza egy map alatt lehet , igy meg talan a botterek meg hasonlok nem ronditak annyira a dolgon hamar flipperek meg egyebekkel tele a trade
-
Badlof2k
senior tag
válasz
freddirty #28808 üzenetére
Azt szerintem a FAQ-ba irtak is hogy lesz egy kulon orb amivel az atlas passivokat tudod vissza szedni
Gondolom azert mivel a regret pl elegge elerheto ugye ne legyen az hogy a hazdagabb, no life , partyzok mappokent farmoljanak amit akarnak pl
Szal nem osztod vissza minden map elott ami lehet ido igenyes de a bonusokat tekintve eleg durva lenne ha csak par kattintas aztan go erted .
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
freddirty #28653 üzenetére
"-Opening the portals to the Temple of Atzoatl or to a Syndicate Safehouse in your hideout after you've acquried a Map Device now creates those portals at your Map Device."
Thx God!
Amúgy úgy látom Toxic Rain PF nem nagyon változott, szóval valószínűleg ő lesz a kiválasztott ligakezdésre. Már régóta ki akartam próbálni. -
sirdond
őstag
válasz
freddirty #28604 üzenetére
ha tényleg csak ennyi lesz és más skilleken csak alig, vagy nem is változtattak, akkor ez nagyon enyhe patch lesz a nem op build-ek szempontjából.
igazából a call of steel + impale sem lett teljesen kicsinálva, legalábbis nem úgy, ahogy azt remélni lehetett, viszont így még mindig van benne kis potenciál.
az is biztos,hogy ezekkel a változtatásokkal (és persze,ha patch notes-ba nem került semmi extra) az eq bleed nagyon kiemelkedő helyen lesz a phys build-eknél.
és remélem, hogy valaki kitalál majd valami jó battlemage build-et,mire megunom az első karaktert, mert papíron rohadtul tetszik
-
-
Har_melin
addikt
válasz
freddirty #28519 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy a gólemek ele sebzés elleni immunitását is átpakolták, külön ascendancy pontra került, ami ha ez a pont eddig nem kellett, akkor nerf.
Más: nagyon örültem, amikor láttam, hogy a Deadeyet próbálták buffolni, de úgy érzem, megint lyukra futnak. Egyszerűen az eva-kite védelem és az egyre intenzívebben behozott arénaharc (Maeve végén 10 boss egy minden fedezék nélküli pályán? LOL) nem fér össze. Vagy akkora dmg kell neki, ami még közelről is onehiteli a bossokat, de akkor meg vagy godlike lesz, vagy egy super glasscannon.
-
Har_melin
addikt
válasz
freddirty #28514 üzenetére
Azt, hogy egy grand heist összes szobájának a feltárása, különösen magasabb szinten elég kemény tétel volt. Ha most sokkal kevesebb marker lesz a piacon, akkor sokkal többe is fog kerülni, ami erősen megtolja a blueprint másolásának a költségét. Ráadásul kifejezetten mondta, hogy currency ládából kevesebb lesz, így az elérhető net bevétel is csökken.
Nem kinyírni akarják, nyilván lesz, aki így is a heistre megy majd rá és jól megél belőle, ahogy minden ligában vannak delve vagy lab farmoló játékosok is.
-
sirdond
őstag
válasz
freddirty #28418 üzenetére
Azt, hogy illene, vagy nem illene nerfelni, az jó kérdés. Tény, hogy ez a cold bv build elég speciális és "niche" mechanizmusokat használ (supreme ego, mana abuse flaskákkal és pf-fel, speciális cluster jewelek, stb..), ami nem mindenkinek fekszik és nem egy kezdő build, ahhoz,hogy életképes legyen kell egy minimális gear, amit az első 1-2-3 hétben nem könnyű megugrani az átlag játékosnak. Ez mindenképpen a nerf ellen szól.
De, ahogy te is mondod, ha ezek az alap gear-ek megvannak, akkor elég OP build lesz belőle és ez ugyanígy igaz a fire és a lightning verziókra is. És őszintén szólva eléggé trivializálják a játékot ezek a build-ek, ami játékfejlesztői szemmel nézve eléggé kérdéses, szóval én simán el tudnám képzelni, hogy jobban nerfelik és megérteném. (És igen, ebben benne van az aurastacker és a többi ilyen abuse build is). Mert,ha ilyen buid-eket adsz a többség kezébe, úgy, hogy csak nagyon minimális befektetés kell, akkor hosszútávon a játékosok elvesztéséhez vezet, mert unalmas lesz a játék.
Nyilván ez nem ilyen egyszerű, ilyen komplex játéknál, mint ez is, ott vannak az egyéni prefenciák, mint nálad is. Mindenki mást élvez a játékban és ez rendben is van, csak pont emiatt nehéz is megfelelni mindenkinek, minden ligával. Ráadásul bárki bármit mond, az MMORPG műfaj, amit a PoE is képvisel, nagyon halott a többi populáris kategóriához képest, csak egy nagyon kicsi réteg, így állandóan harcolni kell az új játékosokért is a régiek megtartása mellett (talán csak az RTS áll rosszabbul).
Én még mindig bízok a GGG döntéseiben, ha hosszútávot nézem a játék óriásit nőtt és rengeteget fejlődött, ha rövidtávot nézem (mondjuk az elmúlt 1 év), ott is rengeteg pozitívum van a cluster jewelekkel, a determinisztikus craftokkal (harvest és aw + conqueror orbok), a specifikus loot chestekkel, csak, hogy néhányat említsek.
És igen, vannak negatívumok is, egyértelmű (lásd ajtós liga),de úgy gondolom egy próbát megért, tesztelni akarták hogy reagál a nép, reméljük levonták a megfelelő következéseket belőle.Egyébként, ha másfelé nézelődsz, bátran merem ajánlani a Project Diablo 2-t még mindig. Kicsit elfogult vagyok, mert D2-n "nőttem fel", de szerintem óriási, amit a PD2 fejlesztők csináltak és csinálnak folyamatosan, a rengeteg újítással és QoL változtatással egy amúgy is jó játékot még magasabb szintre emelnek folyamatosan. És az, hogy több,mint 2 hónappal az indulás után is még 5-10e aktív játékos van, szerintem magáért beszél.
Másik lehetőség pedig a Last Epoch, amit még nem volt lehetőségem kipróbálni, de tervezem a közeljövőben és folyamatosan követem, mert nagyon ígéretesnek tűnik.
-
Mirman
őstag
válasz
freddirty #28422 üzenetére
Nagyon kiváncsi leszek hogy a harvestet milyen módon hozzák vissza és mennyire lesz nerfelve. Szerintem eléggé kellene ez a determinisztikus craftolás a játéknak .
Plazmacucci: Én Cyberpunkot és diablot toltam most , utóbbinak már elég nagy volt a nosztalgia faktora így évek kihagyása után.
-
Mirman
őstag
válasz
freddirty #28418 üzenetére
Szerintem is érdemes néha kihagyni egy kis időt . Én pl Harvestet magamhoz képest komolyan toltam (majdnem teljes map completion , egész jó gear , endgame boss killek). Heistet teljesen skippeltem és csak néha néha standardre mentem efl buildeket kipróbálni hogy mit indítsak kövinek.
Ezt a ligát viszont rettenet várom , teljesen mindegy milyen lesz ezt no-lifeozom. -
-
la_cc
addikt
válasz
freddirty #28409 üzenetére
/Nem teljesen szabályos, de userek tízezreit nem fogja bannolni a GGG.../
Én a flaskáknál nem mertem használni, hogy 1 gombra 3-at süssön el szépen egymás után, másnak sem ajánlom, mert elvileg bann járhat érte.
GGG szerint az a legális, hogy 1 gombnyomásra 1 akció történik.
-
brunnehilde
senior tag
válasz
freddirty #28378 üzenetére
Mint minden melee buildnek, ennek is megvan a maga limitje, de Alvát semmiképp se sorolnám ide, simán viszi T16 enfeeble mapokon is, nem ritka, hogy 10-15mp-em is marad még. Cyclone-al összehasonlitva pedig jobb mind Blightban, mind mondjuk Legionban is. Blightban mozgásban lévő monsták, bleed szépen teszi a dolgát, Legionban is a legtöbbször elég egyszer odacsapni és futhatsz tovább. És ez ugye 1H-el, 2H-el sima ügy lehet a tropical delirium is.
Persze, egy Storm Brand is fényévekre van tőle actok alatt, de én a block ascendancykat raktam ki elsőre és 1H-val mentem, később kárpótol a build. Mig az SB mapozásnál már rettentően igényli a komoly geart, EQ egy pár c-s fegyóval vitt rare corrupted T16-ot.
-
sirdond
őstag
válasz
freddirty #28371 üzenetére
Még mindig azt mondom, hogy, ha EQ és bleed akkor 2h a jó irány, ha 1h+shield-et akar valaki, akkor inkább Lacerate, az sokkal jobb rá szvsz.
Az EQ bleed arra megy,hogy legyen egy óriási nagy max dmg-ed (karui chopper + max seismic + max intimidating + egyebek...) azzal a megfelelő pillanatban ráütsz a boss-ra és utána megvárod míg az aftershock bleed leszívja az életét és erre építeni még az extra dot modokkal fáról meg cuccról. Late endgame boss-ok ellen ez működik, mapozásra meg normál boss-okra meg tök mindegy, mert oda általában közepes dam is simán elég.Lacerate ezzel szemben sokkal jobb szinergiában van az 1h által kínált gyorsabb játékstílussal és így a Crimson Dance-el is, valamint biztonságosabb is, tekintve, hogy "távolsági".
Persze, nyilván ezek nem ultimátumok, több járható út is van,ezek csak a saját tapasztalataim.
-
brunnehilde
senior tag
válasz
freddirty #28366 üzenetére
Csak magamat tudom idézni: "1H-val az eleje kicsit döcögős. Azért ez ne ijesszen el senkit, legkésőbb mapozásra durván megvadul!"
Szóval rögtön leirni a skillt, amint lvl28-on használni tudod, egy kissé nekem korai. Ha ezt nézném, lehet az életben nem játszottam volna Cyclonet se, mert kezdésnél röhejes az AoE. Persze akkor sem lesz mindenki kedvence, lassúnak egyáltalán nem mondanám, de speedben mondjuk egy sliccha féle storm brand assassinnal azért nem lehet összehasonlitani.
Amit viszont veszit speedben, azt tankosságban pótolja, hydrat és chimerát is facetankoltam tegnap crites, extra lightningos mapokon.
Mirman: Ott a pont, de amura biztos nem raknám rá, ha ott van, közvetlenül elérhető a passziv fán (Combat Control). Szóval aki Leappel vagy Shield Chargeal akar menni, az beáldoz egy pontot.
-
sirdond
őstag
válasz
freddirty #27991 üzenetére
nem mintha az én buidem lenne
Zizaran csinált hozzá egy videót: [link]
Illetve, carn_ volt aki eredetileg elterjesztette a build-et: [link] és [link]
Annyi, hogy boss-okhoz kell egy setup, nem csak annyi, hogy bemész ground slam és bumm. (a mapozás viszont tényleg csak annyi). A videókban beszélnek róla és elsőre kicsit soknak tűnhet, de szerintem simán hozzá lehet szokni és könnyen meg lehet tanulni. -
brunnehilde
senior tag
válasz
freddirty #27991 üzenetére
Te döntésed, neked melyik fekszik jobban. Nekem ez a steel mechanika még mindig nem világos.
Csináltam még egy csavart, a paradoxicás geart visszacsináltam facebreakerre, hozzáigazitottam a passziv fát és 15m DPS.
A védelem továbbra is maradt. Korán temettem még ezt a crites gladiatort.
PoB
-
sirdond
őstag
válasz
freddirty #27983 üzenetére
Annyi, hogy ennek az új Call of Steel képesség az alapja, a damage arra épül, azt pedig az új, átdolgozott Steel skill-ek adják. Nem tudom, standradon is elérhető? Nem szoktam ott játszani.
Halasztás: gyorsan megszületett a döntés, valószínűleg ez volt a logikus lépés.
-
sirdond
őstag
válasz
freddirty #27976 üzenetére
Egyébként teljesen egyezik a véleményünk a ligáról, nekem rég volt egy liga ennyire ellenszenves, mint a mostani és nagyon remélem, hogy jó sokára lesz megint. Egyedül csak az xp miatt csinálom a contractokat is.
De, ha mégis kipróbálnád és nem félsz a melee-től, akkor tudok ajánlani egy jó build-et (és mivel deliriumot is említetted): Champion big bonk slam [link]
Description-ben ott a linkje (ssfhc btw), gyakorlatilag egy jó 2h kell az egész build-hez a gear többi része csak life és resist, fán is csak impale chance + effectiveness-t kell felszedni, azon kívül minden life node-ot
Dmg-ről annyit, hogy minden map boss oneshot és elég befektetéssel lehet Conqueror-okat és Guardian-okat is oneshotolni, de egyébként 2-3 shot-ok.
Szerintem elég fun build, rég volt, hogy ennyire élveztem melee buildet (talán mikor először próbáltam HOWA JUGG-ot, mielőtt minden ligában szétnerfelték volna). Ja és a Call of Steel interakció valószínűleg nem szándékos, inkább csak elnézték, hogy nem steel skill-ekkel is működik, úgyhogy valószínűleg liga végén patch-elni fogják. Ha kedvet kapnál hozzá,akkor tudok adni egy kezdő chopper-t,ami T13-14-15 mapokig elég, hogy ki tudj farmolni egy jobb fegyverre. -
sirdond
őstag
válasz
freddirty #27976 üzenetére
És abban a gamer rétegben bizony elég nagy százalékban benne vannak a GGG dolgozók is, ezt sem szabad elfelejtetni. Szóval, kihozni egy új ligát úgy, hogy a dolgozók fejben (jobb esetben, rosszabb esetben teljes egészükben
) mással vannak elfoglalva, szerintem kb öngyilkosság. Ráadásul tudjuk, hogy a GGG nem éppen a 120%-ra kitesztelt tartalmakról híres. És a decemberi ligák szoktak a legkényesebbek lenni ebből a szempontból a rengeteg szabadságolás és ünnepek miatt. Meglátjuk, kíváncsi vagyok mit lépnek.
Őszintén szólva, a mostani liga eleji problémák miatt inkább Cyberpunkozni fogok, ha egyszerre jelenik meg a kettő, béta teszteljen inkább más(kivéve persze,ha a CP nem fog futni linuxon).
Build: olyat kérsz, ami a játék szemléletével szembe megy
minimális befektetéssel akarsz endgame tartalmat csinálni, ami nem minden buildnek való, mert kell jó damage és jó defense egyszerre. -
sirdond
őstag
válasz
freddirty #27937 üzenetére
Igen, igaz, amit mondasz, szerintem a mostani ligában három dolog adja a különbséget:
- sokkal alacsonyabb lett az a szint, ahol már elérhető az endgame farm. Gyakorlatilag tényleg csak egy jó blueprint kell és a fractured fossil.Pár héttel ezelőtt még 12 currency-s blueprinttel is csinálták emberek trinket nélkül (csak ugye közben egyre többen kezdték el).
- A build egyáltalán nem számít és így nincs dps check sem, az a lényeg,hogy ne halj meg, ennyi. Nem kell leölni senkit, ha nem akarsz (kivéve unique contractoknál). És,ha egy adott szintű contractot meg tudsz csinálni, a blueprint is menni fog, nincs nehézségbeli különbség. A korábbiakkal ellentétben, ahol az volt a lényeg,hogy minél nagyobb legyen a dps, különben endgame-et nem tudtál csinálni (Legion, Blight, Metamorph, Delirium)
- rengeteg currency esik, ami hozzá segít ahhoz, hogy hamarabb elérd azt a szintet, ami az endgame farmoláshoz kellEgyébként én személy szerint örülök neki, hogy ilyen árak vannak, mert ténylegesen arra tudom használni az orb-okat,amire való: crafting.
Jó példa aw orb és conqueror exalt-ok ,most csináltam egy csomó double influenced item-et, meg slammeltem egy csomót, olyan cuccokra, ahol 1 szabad affix volt még. Előző ligákban max 1-2 double influenced itemet csináltam, mert rohadtul nem érte meg. -
Har_melin
addikt
válasz
freddirty #27922 üzenetére
persze, 70 exa.
De én most a saját, nagyon lassú, nagyon nem-clearspeed, nagyon fél-casual játokamt veszem alapul. Így van egy hónap után egy egészen jól felszerelt buildem, részben már bevásároltam a következőhöz is és van 11exám + kb. 300c-m cashben, meg az "apró" (úgy másik 120-150c lehetne, ha átváltanám). Mindezt úgy, hogy az egyetlen értékes darab, ami esett, az egy vial of transcendency volt, amiból (még a 80c/exa időszakban) egy Transcendent flesh elment 130c-ért.Vagyis ha nekem, ezzel az überlazy stílussal megy ez (és kétségtelenül motivál is), akkor olyannak, aki csak egy kicsit is tudatosabban, célorientáltabban játszik, a 70 exa most nem a "ne röhögtess", hanem a "mikorra jön össze" kategória. Ha nem akarnék buildeket róbálgatni, hanem maxolni akarnám a hozamot, akkor most jobb esélyem lenne rá, mint eddig szerintem bármikor.
Mellesleg én nem a mostani ligáról, hanem a mostani liga bőségének a következő ligára gyakorolt hatásáról beszéltem.
-
sirdond
őstag
válasz
freddirty #27917 üzenetére
Azért van még a deep delve is, ami mindig jól hoz és a fractured fossil-ok folyamatos utánpótlását biztosítja pl. Viszont, mechanikusan annyira jónak kell lenned, valamint az összes layout-ot és node-ot meg kell tanulni, hogy az ember a szűk keresztmetszet, ezért nem mindenkinek való, ja és persze csak softcore-ban működik.
Meg a full juice-olt T19 farming, csak itt meg a legmagasabb a belépési költség, mert kell egy nagyon jó build (most éppen a self curse bv a divat) és folyamatos scarab + (map utánpótlás + deli orb is, ha nem akarsz a copy-ra is költeni). Ja és 1ex - 1ex - 2ex a 3 unique watchstone, ami ugye véges számú. Úgyhogy ezeket nem is igazán éri meg egyedül csinálni.
De igen, jelenleg a blueprint duplikálás éri meg legjobban, mert gyakorlatilag bármilyen build tudja futni, rém egyszerű, könnyen megtanulható és viszonylag gyors.
-
sirdond
őstag
válasz
freddirty #27747 üzenetére
Egy kicsit túltolja a post. Vannak design hibák, ezt nem tagadom, de az is olyan, hogy valakinek tetszik, másnak meg nem. Nekem nem ezzel van bajom elsősorban, hanem a stabilitási problémákkal, meg azzal, hogy ezek miatt nem tudom egy grand heistot megcsinálni. És hogy ezek más dolgot is elrontanak/elrontottak (craft bench, abyss, olyan item-ek, amik nem is létezhetnének, stb...).
btw fred: megint összeraktam a cold bv-t
-
brunnehilde
senior tag
válasz
freddirty #27216 üzenetére
Physem volt igy bodyn. Reduced 100% reflected phys dmg. Viszont a 100% csak akkor ér valamit, h nincs más módositó rajtad, ami elég ritka. Például az Abyssussal extra 40%-50% phys dmgt kapsz be, vagy ha Vulnerability van rajtad stb., akkor az a mod a bodyn már semmit se ér.
-
sirdond
őstag
válasz
freddirty #27210 üzenetére
A Divine flesh jövőjét kicsit én kétesnek érzem. Szinte minden defense optimalizált build-ben kötelező, HC-n meg nem csak szinte minden build-ben. Ugyanakkor meg, van egy minimális trade-off, mert a 80max chaos-t elérni nem olyan könnyű, előtte meg nem igazán éri meg. Ráadásul csak life based karakterek használják, azaz,ha megint CI lesz a meta, akkor felesleges hozzányúlni.
Supreme Ego-hoz nem hiszem, hogy hozzányúlnak, így is elég szűk réteg használja és ugyanúgy van trade-off.
Marad még a BV, ott viszont bármikor esélyes egy nerf, ez mindig benne van patch notes előtt.
Explode chest? Hát nem tudom, megint megy miatta a sírás reddit-en, már sokadszorra ezzel kapcsolatban, nem igazán értem és őszintén szólva nem is érdekel. Nem gondolnám, hogy hozzányúlnak, normál ligában nem könnyű craftolni egy jót, azon kívül meg rengeted másik on death explode effekt is van, pl cluster jewel-ekről. -
sirdond
őstag
válasz
freddirty #27204 üzenetére
Hmm, lehet, hogy igazad van. Nekem ez a 3. karakter volt a ligában, szóval addigra már eléggé tele voltam elmentett craftokkal és jó cuccokkal. Úgyhogy, amikor láttam, hogy szuboptimális cuccban mire képes, szinte mindent beleinvesztáltam,ami volt, így nem annyira emlékszem, hogy kevésbé jó gearben milyen. De ugye,aki a buildet csinálta HC-ban ezzel kezdett és 0-ról felküzdötte magát 100-ra most is, meg korábbi ligákban is, szóval
A 21 Vaal BV szerintem is túl drága, én sem vettem, Temple Gem Double Corrupt adta be sokadikra. Igaz, Harvest-ben viszonylag meta volt a BV, több jó build is használta, Heist-ben talán nem így lesz és akkor olcsóbb lesz a gem is.
- Shield-et meg lehet csinálni a +max chaos nélkül,de arra meg ott a Born of Chaos cluster node
- Amulet szintén nem vészes
- Chest sem teljesen lehetetlen, igaz ott már sokkal nagyobb RNG kell, hogy jó legyen
- Sceptre, ami most van, az Mirror tier lesz következő ligában, így az kilőve, de egy jó rare-t Hatred effect-tel szerintem lehet majd csinálni
- A többi meg adja magát, elég jól variálható
És ehhez majd hozzájönnek az új alternate quality-k (pl a BV life leech már most jól néz ki, Purifying flame is jó QoL), a különböző új item quality modifier-ek között is lesz jó pár hasznos szerintem, plusz még az olyan cuccok, amiről jelenleg nem is tudunk
Úgyhogy én rápróbálok következő ligában, ha nem is ligakezdőnek, de egy második karakternek/respec-nek, amint összejön egy xplode chest és egy indigon. -
sirdond
őstag
válasz
freddirty #27201 üzenetére
Thx, örülök, hogy sikerült dekódolni a leírást
Szerintem van még pár cuccom és craftom, amivel tudok segíteni, ha kellene.Egyébként azt a T1 double spell dmg chance-t nekem se sikerült összehozni, pedig elég sok currency-t elnyomtam rá, meg nem kevés saját seed-et és elmentett caster craftot is. Ahhoz képest, hogy annyira nem ritka mod kicsit rosszul esett és a végén inkább feladtam, mondván úgy is csak +2% lenne.
Nekem konkrétan ez a karakter fog hiányozni Harvest után, ahogy a fórumban is írták többen. Kicsit rossz lesz játszani ezután.
-
brunnehilde
senior tag
válasz
freddirty #27191 üzenetére
Valamit akkor nem jól csinálsz. Néhány mapot szoktam venni, vagy cserélni, amik hiányozni szoktak, de ebben a ligában, köszönhetően a map cserélős craftnak, még azt se nagyon kellett. Folyamatosan növekszik a mapjaim száma, boldog is vagyok, hogy megint ennyit kell majd vinnem standardra, még az előző ligából se csináltam rendet a tabjaim között. Mondjuk annyiban szerencsés vagyok, hogy egyik kedvenc mapom a Promenade, ami kb mindenre jó (deliriumban 40-50 splintert szoktam összeszedni, metánál két boss van map végén, lehet válogatni a szervekben), csak kell némi orb of horizon és annyit gyártok magamnak amennyit akarok. Remélem köv ligában is megtartják.
Lehet van casterre craftom, de elkezdtem Frostpunkot tolni és annyira megtetszett, hogy kb liga kezdésig szerintem már fel se megyek.
Savior, ne aludj.
Olvass vissza egy kicsit, két napja új ligáról van szó, poe oldalán is kint van, itt is linkeltek már mindent a fiúk. Ja, meg közben panaszkodunk egy kicsit.
-
Har_melin
addikt
válasz
freddirty #27028 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem jött be, csináltam - életemben először - egy minyon buildet, nagyon szépen aratott.
Azt mondtam, hogy a blightot csak egy bizonyos típusú builddel (minyonok, vagy totemek) lehet normálisan játszani, bármilyen self attack/cast builddel (beleértve a CoC, trapper, miner változatokat is) kínszenvedés.Nem azért mert erősek a bossok, hanem mert a teljes játékmechanika egészen más bossfightokra van kitalálva. A 100% delírium mapokhoz is elég egy erős build, lehet bármilyen - a blightra csak egy fajta erős build alkalmas.
-
gdevil
aktív tag
válasz
freddirty #27027 üzenetére
+1
Én is kb így vagyok ezzel a ligával. Már 1 hete be sem léptem a játékba.
Valahogy én is jobban szeretnék egy ARPG-hez jobban illő liga-kontentet.
Értem én, hogy jók a craftok, meg ilyenek. De világ életemben utáltam az ilyen szerkesztgetős, vacakolós dolgokat / játékokat, mint ez a Harvestelés most.
Legiontól minden ligát végigtoltam, de ez a mostani nekem zsákutca.
Ha ARPG, akkor HENT!
Én így vagyok ezzel....... -
sirdond
őstag
válasz
freddirty #26991 üzenetére
Na, pénteken sikerült végre megcraftolni hozzá minden cuccot, úgyhogy átspecceltem rá én is pf-et. Vélemény röviden: ez egy nagyon-nagyon "imba" build.
Tény, hogy nem gyenge cuccokban rohangálok (hála a mostani ligának),de nem is emlékszem, mikor volt ennyire OP karakterem és még nekem is lenne mit fejleszteni a cuccokn.Map clear egyszerűen elképesztő, csak a movement speedtől függ, hogy mennyi idő alatt vagy meg, single target kiváló (Sirus 1. és 2. fázis pár másodpercek).
Még sosem volt BV buildem, így azt kicsit szokni kellett, de hamar meglett és szerencsére nem kell állandóan újracastolni és elég gördülékeny az egész.Teljesen a build guide-ot követtem, kivéve, hogy ki nem állhatom a Shield charge-ot (szerintem a legrosszabb movement skill a játékban jelenleg), úgyhogy ahelyett inkább Dash + Second Wind lett. Viszont úgy Fortify nagyon hiányzott, úgyhogy tegnap este átvariáltam kicsit és dobtam az armour részét a defence-nek. VMS helyett CWDT + IC így felszabadul egy flaska, annak a helyére beraktam egy "Foreboding Hallowed Hybrid Flask of Quickening-et" és anointoltam az amura Hardened Scars-t. Így buktam a 10% inc Flask Effect-et és 10% inc Mana recovery Rate-et, de cserébe perma Fortify és felszabadul 3 gem slot a Vigilant Strike-kal. Annak a helyére egyelőre még semmi jó nem jutott eszembe.
Valamint beraktam pluszban egy Enduring Composure small cluster jewelt, hogy még hatékonyabb legyen az IC.
Pár órát játszottam így és érzésre nekem jobban bejön, de azért még le kell tesztelni tüzetesebben.Összességében nagyon örülök, hogy kipróbáltam ezt a build-et is és hogy éppen ebben a ligában próbáltam ki!
-
sirdond
őstag
válasz
freddirty #26991 üzenetére
Hmm, én azt hittem a damage a gond,de akkor félreértettem.
Igen, 90% körül az 1-2%-ok rengeteget számítanak damage reduction-ben, viszont 90% a max, annál feljebb már nem tudsz menni.
Phys reduction ugye most változott, sokkal nehezebb összeszedni, mint előtte, és nem armor karaktereknek még nehezebb, ezért csinálják sokan a "phys damage from hits taken as *elemental*" stackelést,amennyire csak lehet (aki meg nem az panaszkodik a tüskés dögökre)
Igazából one-shot-oknak nem is lenne szabad megtörténnie annál a buildnél, akkora EHP van, meg nagyon stun-nak se, ha minden defense fent van (fortify + ailment immunity+stb..), szóval lehet hiányzik nálad valami?
-
sirdond
őstag
válasz
freddirty #26988 üzenetére
Köszi a beszámolót. Még mindig tervezem kipróbálni a liga vége előtt, hébe-hóba craftolgatok cuccokat hozzá, hátha sikerül kihozni valami használhatót, hogy ne kelljen pluszban megvenni.
Leírásod alapján nekem kicsit kevésnek tűnik a damage, pedig Nugi stream-jén meg egyáltalán nem ezt látom és ő még SSFHC-ben is van. Ennyit számítanának a jó craftok?
A defense-t azt sejtettem, hogy rendben van, elvégre HC build alapból. -
sirdond
őstag
válasz
freddirty #26955 üzenetére
Köszi a véleményt, delirium alatt hogy szerepel? Sima mapokon delirium level 5 után és 80%/100% delirious mapokon is megmarad a damage? Mindenképpen adok majd neki egy esélyt.
Pathfinder egy nagyon jó Ascendancy, sosem csináltam még pf-et eddig, de instant az egyik kedvencem lett.
Standard vs liga vitába nem akarok megint belemenniNekem még mindig az a véleményem, hogy marha jó liga és olyan cuccokat lehet csinálni, amire nem is számítottam és hiányozni fog, el sem tudom képzelni milyen rossz lesz megint a régi módszerekkel craftolni.
-
Har_melin
addikt
válasz
freddirty #26780 üzenetére
Igazából engem a godlike része nem izgat különösebben. Amennyire látom az alap változatot elég jól skálázhatóan lehet fejleszteni, bővíteni, ha lesz rá pénz. Ha az alappal stabilan lehet piros mapokat menni, deliriummal, legionnal, breachel, akkor én elégedett leszek. Annál többet valószínűleg amúgy sem fogok játszani.
-
freddirty
senior tag
válasz
freddirty #26775 üzenetére
átvariáltam a kesztyű setupot:
[link]
(konfigot, flaskákat bekapcsolva hagytam, de én mindig kiveszem majdnem az összeset, mert leginkább arra kíváncsi az ember hogy flaska nélkül, csak állandóan bent levő buffokkal mennyi a dmg, nem ami néha a peak érték. A dmg bossok ellen érdekes csak, ott meg egy ilyen lassú karinál elfogy úgyis minden flask/temp buff ) -
Har_melin
addikt
válasz
freddirty #26768 üzenetére
Ez az "alap" PoB, minimális extrával.
Ez pedig az "uber" PoB, szép nagy cluster jewel fával.
(Nem tudom, a videó alatt most miért nem működnek a linkek, még szerencse, hogy lementettem magamnak mindkét változatot.)
Igen, a delírium ezzel kész élvezet. Én részben azért is dobtam be a törülközőt olyan korán az előzőnél, mert az istennek sem tudtam "tömeget" gyűjteni, ezzel meg futok rajta végig.
-
Har_melin
addikt
válasz
freddirty #26610 üzenetére
Eszem ágában sincs, hogy rábeszéljelek bármire, de amit leírtál, abból nagyjából az derült ki, hogy nem értetted kert működését, így nem is tudtad használni.
- a craftok eltárolhatók, csak kell hozzá a Horticultural Station, az utolsó tétel a craft listán. Ez 1800 lifeforce, de ez ilvl55 fölötti T2 vagy magasabb szintű magokból egyetlen ágyásból kihozható. Onnan kezdve ha van olyan craft, amit el szeretnél rakni, megteheted. Addig meg, amíg nem tudod megvenni nem is nagyon van olyan craft, amit érdemes lenne elrakni, mert az alapjátékban eső magok craftja ilvl korlátos.
- T1 fölötti magokat csak egyben szabad vetni, különben pénzpocsékolás. Én nagyon keveset játszottam eddig a ligában, még az alapjátékon sem vagyok túl, de a próbaként elvetett pár T2 mag nélkül is meglesz nagyjából a full vetemény az alapjáték végére minden színből, pedig nekem sem szórja két kézzel. Soha, semmit nem farmolok, most sem teszem, abból gazdálkodom, ami magától esik.
- "Minden ment abból amit találtam, vagy tradeltem." - én nem találtam gyakorlatilag semmit, tradelni végképp nem tradeltem és nem dobott tabulát sem a craft. Viszont mindent összeraktam benne, talán húsz chrome-ot, meg hat-nyolc altot használtam el mostanáig. gyorsabb volt, mint a traden keresgélni és aztán könyörögni pár chaosos cuccoknál, hogy írjon már vissza, ha már hirdeti.
-
Har_melin
addikt
válasz
freddirty #26527 üzenetére
a "jónép" minden egyes liga elején (kb. a patch notes megjelenésétől az első hét végéig) panaszkodik. Mindig. Bármi van. Aztán a rinyálók egy része megunja, a másik része rájön, hogy ja, ha sírás helyett játszik és kitapasztalja a lehetőségeket, akkor nem is olyan rossz.
Nem azt mondom, hogy ez hibátlan liga lenne (a 80%-át még nem is láttam), és az 100%, hogy ahogy mindegyik korábbi ligában, itt is lesz az első hét vége körül némi adjusztálás. De az egyértelmű, hogy a mostanra teljesen áttekinthetetlen katyvasszá vált craftolásra próbáltak valami új megoldást kipróbálni és ez egyértelműen működik. Annyira meg nem tartom zseninek magam, hogy 24 órával a liga kezdete után orákulumként megmondjam, hogy mi lesz a végkifejlet.
"De alacsony szinteken erre azért nem nagyon van szükség, amit találsz azzal végig lehet vinni az actokat." - De nem egy kezdőnek. Annak hatalmas segítség ez a megoldás.
"Biztos lesz valami optimális kert layout" - már most is van, benne van az összefoglalóban a linkje. nem kellett hozzá 24 óra sem.
Azt most nem ragozom újra, hogy amennyiben a GGG vissza akar térni a currency eredeti funkciójához (vagyis hogy kraftolásra van, nem öncélú farokméregetésre), akkor érdektelen a jövedelmezőség. A számomra sokkal vonzóbb, ha két hét kertészkedéssel ki tudom kraftolni azt a darabot amire vágyom, mint ha két hétig kell agyatlanul grindolni azért, hogy összeszedjek annyi currencyt, amennyiből meg tudom venni. Mostanra a játék úgy nézett ki, hogy volt egy elenyésző százalék, aki craftolt és volt a döntő többség, aki csak vásárolt (meg eladott, hogy legyen miből vásárolnia). Ez végtelenül távol került a játék egyik fő alapvetésétől, hogy TE alakítod ki a felszerelésedet.
-
Har_melin
addikt
válasz
freddirty #26510 üzenetére
lehet, hogy szenilis lettem, de lvl50 alatt a deliriumból milyen nyereség volt? Már azon kívül, hogy az első napokban mindenki káanyázott a felrobbanó piros gombócok miatt, meg azért, mert teljesen random néha alig adott be egyáltalán bármit, amit le lehetett verni? Az, hogy egy helyett esetleg már két chaosa volt az embernek legfeljebb a teljesen újoncoknak jelentett örömet.
kezdő játékosoknak ez a liga szvsz sokkal kedvezőbb (sokkal könnyebben tudnak felszerelést összerakni), a profik meg két nap múlva már úgy is piros mapokon fogják tolni és arról megy majd a csevely, hogy hány 50+ exás craftolt cuccot adott el egy nap alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen videókártyát?
- Gyúrósok ide!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MotoGP & WSBK
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged