Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kidpepi

tag

Segítséget szeretnék kérni!
    Most kezdtem tuningolni, és elolvastam pár kezdőknek ajánlott olvasmányt.
    A gépem:
    alaplap:Asrock 775i65gv
    proci: celeron D331 2,66Ghz + vapochill ultra low noise hűtő
    memória:2x512 Mb samsung pc3200 400Mhz-es ram (dualban)
    vidkari: geforce mx4000
    3 db ATA-s winyó
    1 dvd író
    350W-os kodegány táp

A masinát nem is igazából a teljesítménynövekedés miatt kezdtem húzni, hanem inkább kíváncsiságból.
    A celeron csak 333-on hajtotta alapból a 400-as memóriákat, és a bios-ban nem lehetett beállítani, hogy fsb-től függetlenül 400Mhz-en menjenek. Gondoltam így emelhetem nyugodtam az fsb-t, a memóriáknak 400 mhz alatt nem lehet bajuk. A bios-ban nem lehetett állítani, hogy a független buszkezelést, ami egy ilyen antituning lap esetében nem meglepő :D

Szóval elkezdtem növelni szépen az fsb-t 133-ról. 145-nél a nod32 "error inatializing file system monitor" hibával nem indult el, és más is hülyéskedett. De gondoltam meglátom mi lesz, ha tovább növelem, így még 150-ig felvittem. Így viszont minden szépen megy. Bár proci stabilitási tesztet nem futtattam, csak nagyön rövid ideig. A hőmérsékletek rendben vannak.

A kérdésem az lenne, hogy ezzel, hogy most 150 az fsb, és ezért 38 a pci busz és 75 az agp freki, ez nem baj-e. És a winyónak ugye nem lehet-e baja, mert azt féltem a legjobban(valahogy érzem, hogy ez hülye kérdés és "nem" lesz a válasz, de addíg nem vagyok nyugodt, amíg ezt meg-nem kérdezem :) ).
    Valamint mitől lehetett 145 fsb-nél a nod hülyülése?
    És memtestet ugye most felesleges futtatni, hiszen a memóriák 400Mhz helyett még mindíg csak 375-ön mennek? És az utolsó: procitesztre jó a prime95? És meddíg kell futtatni?
    Elnézést a hosszú szövegért, a tudatlanságomért. Remélem nem írtam túl sok hülyeséget!
    A válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák