- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Szaporodik és sokasodik a One UI 8.5
- Robottal a nyomában üldözi a Honor a Huawei-t
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
enemy107
senior tag
A menüben olyat keress, hogy User Defined, azon belül external clock, illetve multiplier factor.
A kép alapján nem csináltunk semmit eddig.
ha ezek a menüpontok megvannak szólj.
Feszt ne emelj!
Amit eddig a biosban állítottál, azt tedd vissza alapra.
-
laacika
tag
A CPU core voltage alatt van olyan hogy +5%
+10%
+15%. -
laacika
tag
-
enemy107
senior tag
-
laacika
tag
-
laacika
tag
Szia.
Megcsináltam a dolgokat illetve annyi hogy a CPU operating speed-et emeltem amit 2,6 ról 3,0 ig lehetett.Itt is indult a gép és ment is rendesen.
At alatta lévő D RAM Frequency nem változott semmit,maradt (166x2)-es értéken.
CPU speed emelése előtt futtatam a prime95 öt kb 3/4-ed óráig és a procim 59-60 fokosnál nem ment feljebb.
Most hogy a CPU speed fent van 3000-en igy is tesztelem prime 95 el.Szerinted?Itt ki is merűlt minden igaz?
Köszönöm válaszod.:Laci.
-
laacika
tag
CPU Core voltage=Standard Vcore
CPUdRAMCLOCK RATIO=SPD
Kezdd el emelni a Cpu Operating speedet, lépcsőnként, evvel emeled a proci órajelét. Egészen addig, amíg beindul a gép. Ha már nem indul, vagy fagy, csökkentsd vissza egy lépcsővel. Figyeld, hogy alatta mennyit ír Dram Frequency-nek. Próbáld úgy csinálni, hogy 400MHz legyen,(200X2) vagy alatta. Ezt a CPU:dRAM clock ratio menüpontnál tudod állítani.
Ha ez megvan, teszteld le prime95-el. Alatta fusson az everest, és figyeld a hőfokokat.
Keresd meg az intel oldalán a procidat, és nézd meg meddig mehetsz hővel. Tjmax-ot keress.
. Ha valami kérdés merül fel szólj.Ha ez a procid 70 fokig vagy jó.
Szia.
Köszönöm a segitséget,holnap megpróbálom és irok hogy mit sikerült kihozni belőle.Üdv:Laci
-
enemy107
senior tag
CPU Core voltage=Standard Vcore
CPUdRAMCLOCK RATIO=SPD
Kezdd el emelni a Cpu Operating speedet, lépcsőnként, evvel emeled a proci órajelét. Egészen addig, amíg beindul a gép. Ha már nem indul, vagy fagy, csökkentsd vissza egy lépcsővel. Figyeld, hogy alatta mennyit ír Dram Frequency-nek. Próbáld úgy csinálni, hogy 400MHz legyen,(200X2) vagy alatta. Ezt a CPU:dRAM clock ratio menüpontnál tudod állítani.
Ha ez megvan, teszteld le prime95-el. Alatta fusson az everest, és figyeld a hőfokokat.
Keresd meg az intel oldalán a procidat, és nézd meg meddig mehetsz hővel. Tjmax-ot keress.
. Ha valami kérdés merül fel szólj.Ha ez a procid 70 fokig vagy jó.
-
laacika
tag
-
enemy107
senior tag
-
laacika
tag
-
enemy107
senior tag
Az e-mail cím jó a profilomban.
Táppal kapcsolatban, ha nincs más, avval kell gazdálkodni ami van.
Nem egy nagy márka, tudjuk mind ketten, de hát tuningot mindenki saját felelősségére csinál. -
laacika
tag
Szia,pár fotót küldenék majd e-mail-ban!Apropó a Codegen tápot felejtsem el mint márka,mert a mostani 300w-os helyett lenne egy 400w-os.
Köszike válaszod.
-
enemy107
senior tag
A fezsültség beállítások, és a ram beállítás rész érdekelne. A táp tényleg gyenge, a gyári hűtő is kevés. Sokat nem lehet kihozni belőle, max egy alap feszes tuningot.
-
laacika
tag
Szia.
Köszi a segitséget,a Bios melyik részéről szeretnél képet?Természetesen töltök fel.
A tápom egy codegen 300w os táp,amiről megtudtam hogy nem egy nagy szám!A procimon sajna gyári hűtő van.A ramoknak utánna fogok nézni és irok minden adatot.Köszi előre is a segitséget.
-
enemy107
senior tag
-
laacika
tag
Na mi van,nem jár erre senki??
-
laacika
tag
-
laacika
tag
-
enemy107
senior tag
laacika: Nem ismerem a procidat. Hátha jön valaki aki tud segíteni.
-
laacika
tag
Sziasztok.
Segitségeteket szeretném kérni egy kis tuningban.Szeretném egy kicsit feljebb húzni a gépem prociát és ebbe kérném hozzáértő emberek segitségét.
Leirnám nagyvonalakba a gépem adatait:Abit sa7-es Alaplap.
CPU típusa Intel Pentium 4, 2600 MHz (26 x 100) NorthwoodHa ennyi nem lenne elég akkor szóljatok és irom is.
Amit szeretnék:Stabilan mennyen a proci mindenféle drótozás és hűtőventi csere nélkül.
Előre is köszönöm válaszaitokat!:Laci
-
enemy107
senior tag
Úgy látom nincs nagy tolongás. Mind1
-
enemy107
senior tag
-
hcl
titán
Hello!
Kicsit off, de P4 téma, talán tud valaki segíteni.
Kezembe került egy Tyan s2662 s478-as P4 workstation alaplap, ismeretlen állapotban.
Átkondiztam (volt rajta pár púpos), szereztem procit-ramot-stb.
1.7GHz Celeron, meg egy 256Mb/333MHz sima asztali RAM, és egy ATI Radeon 9100 AGP VGA volt a tesztcucc. (PCI-os S3-al is néztem, azzal sem jobb.)POST közben a lap POST kijelző szerint 49-nél megáll, tehá valószínű, hogy az 50-es lépés nem sikerült neki. Az meg a "Display CPU type".
Valakinek van tapasztalat ilyen lappal, hgy tényleg a proci hibája lehet ez (azt sem tudom biztosra, jó-e a proci), illetve csak a lapnak nem tetszik a RAM, vagy a CPU?(Bár elvileg 1.7GHz P4 cerkát kezeli... A CPU-n kívül minden más 100% jó, mert ismerősök adták kölcsön működő gépekből.)
Ha valaki tud segíteni, az írhat Pü-ben is, hogy ne ide szemeteljük

-
Totek
csendes tag
Gondolom 800-as fsb-je van a 2.8-asnak, vagy már prescott. Ezeket sajna nem támogatja ez a régi sis lapkakészlet... Nagyban segítene az ha elmondanád milyen típusú az előző procid, mert a szutyok abit oldalán nincs cpu support list ehhez a laphoz. Amúgy ebben a lapodban elvileg működnie kell ennek a procinak.
köszönöm válaszod,de mivel egy teljesen megbízható embertől vettem,ezért vissza is veszi tőlem.
És így marad a megszokott (gyorsaság)
-
petiww
tag
Sziasztok!
Kérek mindenkit,aki egy kicsit is konyit a dolgokhoz SEGITSEN!!!!
Adott egy:Abit SG-71 alaplap,ami ezer éves!
Van most benne egy 2,4 GHz Cerka,most vettem egy 2,8 ast a lényeg,hogy se kép se hang!!
Vajon miért???http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=SG-71&fMTYPE=Socket%20478&pPRODINFO=Specifications&fSEARCHTEXT=SG-71
Totek
Gondolom 800-as fsb-je van a 2.8-asnak, vagy már prescott. Ezeket sajna nem támogatja ez a régi sis lapkakészlet... Nagyban segítene az ha elmondanád milyen típusú az előző procid, mert a szutyok abit oldalán nincs cpu support list ehhez a laphoz. Amúgy ebben a lapodban elvileg működnie kell ennek a procinak.
-
Totek
csendes tag
Sziasztok!
Kérek mindenkit,aki egy kicsit is konyit a dolgokhoz SEGITSEN!!!!
Adott egy:Abit SG-71 alaplap,ami ezer éves!
Van most benne egy 2,4 GHz Cerka,most vettem egy 2,8 ast a lényeg,hogy se kép se hang!!
Vajon miért???http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=SG-71&fMTYPE=Socket%20478&pPRODINFO=Specifications&fSEARCHTEXT=SG-71
Totek
-
petiww
tag
-
törölt tag
Én egy picit sem tudtam tuningolni a saját prescottomat a lapomban, de egy Cedar Mill-t lazán felhúztam 4ghz-re...
Amúgy meg igazából bármilyen lapkakészleteset vehetsz alá, mert mindegyik támogatja, más kérdés hogy akarsz-e fejleszteni többmagos procival a későbbiekben. Amúgy szerényen javasolnék egy ASUS P5B-t használtan, olyan 8k körül már lehet venni, és támogatja az újabb procik nagy részét is.igen,most ezt húznám de később ha veszek többmagost(az is 775 lesz)azt is szeretném húzni!akkor is jó lesz ez a lap amit ajánlottál?
Am kösz nagyon rendes vagy! -
petiww
tag
Én egy picit sem tudtam tuningolni a saját prescottomat a lapomban, de egy Cedar Mill-t lazán felhúztam 4ghz-re...
Amúgy meg igazából bármilyen lapkakészleteset vehetsz alá, mert mindegyik támogatja, más kérdés hogy akarsz-e fejleszteni többmagos procival a későbbiekben. Amúgy szerényen javasolnék egy ASUS P5B-t használtan, olyan 8k körül már lehet venni, és támogatja az újabb procik nagy részét is. -
törölt tag
Sziasztok!Adott egy 3ghz es prescott magos 775 ös kocka,mien alaplapot vegyek alá amivel lehet tuningolni?
légyszi ne azt írjátok h nem éri meg,nekem meg fogja,előre is köszi! -
petiww
tag
Így ment több hétig normális használat mellett, semmi baja nem volt
De terhelés alatt ment fel csak 15-ös szorzóra, amúgy 3,2Ghz-en ügyködött alapjáraton.
Van olyan beteg állat csapat aki ilyen prociból 8Ghz-et kihozott... -
kriszbon
őstag
Aham ennyit az enyém is tudott, mármint hogy Valid képet tudjak csinálni, csak a strapát nem bírta tesztek/mindennapos használat alatt. A tiédet lehetett így használni?

-
sanyi0321
tag
Meg is van a probléma...
Gondolom valami nagyon korai kiadású alaplap, és felvágtak azzal hogy támogatja a prescottot. Próbáld ezzel a procival: 3Ghz/800Mhz/1M - ezzel elvileg működnie kell, és kihajtja a ddr400-as ramokat is. - pont ilyen procit tuningoltam az előző hsz-emben.
Tápegység erre bőven elég lesz, feltéve ha nem valami gagyi márkájú
Köszi a választ.
-
kriszbon
őstag
-
petiww
tag
Üdv!
Először is bocs, hogy ebben a topikban kérdezem, de itt legalább hozzáértő emberek vannak.
Tudna valaki segíteni ebben?
Lecseréltem egy Intel Celeron 2 Ghz-es processzort egy Pentium 4-es 3.4 Ghz-re, az ASRock p4i45d+ alaplapomban, és nem akar működni.
A BIOS frissítésen, és a Windows újratelepítésén már túl vagyok.Kezdetben a windows töltő képernyőjénél fel is ismerte az új procit(ki is írta, hogy Intel P4 3.4 GHz), de a töltő képernyőtől nem jutottam tovább.Miután újraraktam a windowst, most 1.7 Ghz-nek ismeri fel a rendszer, és be is tölt a windows stb, de például újraindításkor kikapcsol, majd pár másodperc múlva visszakapcsol és úgy indul újra.Valami jumpert kell esetleg eltávolítani, vagy mi lehet a baj?Esetleg az lehet a gond, hogy a tápom csak 300 wattos?(bár csak 768 mb ram van a gépben meg egy geforce fx 5200 videókártya)
Bocs, hogy hosszú lett segítsetek kérlek.Meg is van a probléma...
Gondolom valami nagyon korai kiadású alaplap, és felvágtak azzal hogy támogatja a prescottot. Próbáld ezzel a procival: 3Ghz/800Mhz/1M - ezzel elvileg működnie kell, és kihajtja a ddr400-as ramokat is. - pont ilyen procit tuningoltam az előző hsz-emben.
Tápegység erre bőven elég lesz, feltéve ha nem valami gagyi márkájú
-
sanyi0321
tag
Üdv!
Először is bocs, hogy ebben a topikban kérdezem, de itt legalább hozzáértő emberek vannak.
Tudna valaki segíteni ebben?
Lecseréltem egy Intel Celeron 2 Ghz-es processzort egy Pentium 4-es 3.4 Ghz-re, az ASRock p4i45d+ alaplapomban, és nem akar működni.
A BIOS frissítésen, és a Windows újratelepítésén már túl vagyok.Kezdetben a windows töltő képernyőjénél fel is ismerte az új procit(ki is írta, hogy Intel P4 3.4 GHz), de a töltő képernyőtől nem jutottam tovább.Miután újraraktam a windowst, most 1.7 Ghz-nek ismeri fel a rendszer, és be is tölt a windows stb, de például újraindításkor kikapcsol, majd pár másodperc múlva visszakapcsol és úgy indul újra.Valami jumpert kell esetleg eltávolítani, vagy mi lehet a baj?Esetleg az lehet a gond, hogy a tápom csak 300 wattos?(bár csak 768 mb ram van a gépben meg egy geforce fx 5200 videókártya)
Bocs, hogy hosszú lett segítsetek kérlek. -
stratova
veterán
nekem egy northwood 2800 as procim mennyire lehet huzni?
sSpec számmal könnyebb lenne, nálam anno (2004-2006) egy 2.8/512L2/800-as alapfeszen 3.5-ön szaladgált és renderelt egy Zalman CNPS7000B Al-Cu és Abit IC7 MAX3 társaságában 5:4 (CPU/MEM) arányban leosztott ramokkal (2x512 PQI).
Ez a konfig ma is megy változatlan összeállításban. Immáron alapórajelen, mert nincs igény többre (már nem én használom), csak a lap kapott passzív hűtést a süvítő kis vacak helyett.
sSpecet sajnos most én sem tudok mondani mert nincs nálam épp a masina. Ha alkalmam lesz megnézem. -
Jorus
nagyúr
Üdvözöllek benneteket!
Én új vagyok itt a fórumon. Ma vásároltam egy Intel P4 661,3600MHz (18x200) -as gépet.
Fölraktam az XP-t, de sajna a neten nem találok alaplapi driver készletet.
A gép tipusa
CMD / 30017 Maxdata. Csak normál gépként szeretném használni, de így se hang se LAN stb. Ha valakinek lenne driver készlete illetve ebben segítene nagyon megköszönném.Mi a lapod pontos típusa? (A vigyorittól nem látom rendesen.) Guglival keress rá, hogy milyen chipkészlettel szerelték, és szedj le drivert a gyártó oldaláról.
-
ha5iw
csendes tag
CPU Intel Pentium 4
TYPE 661
FREQUENCY 3600 MHz
CPU FSB 800 MHz
MULTIPLICATOR 18x
REVISION B1
L2 CACHE 2048 KB
L3 CACHE --
VOLTAGE 1.250V-1.400V
SOCKET 775
MANUFACTURED 65nm
CORE NUMBER 1
sSPEC SL94V
azért én egy 661-es procira nem mondanám hogy kevés
ami alapból 3.6Ghz,mások szeretnék annyira felhuzni a procijukat
ezek a procik nagyon kemyények, nem gyártottak belőlük 3-4 stepping-el
a cedarmill mag is magáért beszél.ezek az egyik legjobban huzható procik.
én bátran neki fognék a tuningnak,még hogy bátran
,mint állat 
én is AC Freezer 7 Pro-val hütöm
(egy kis csel
, ha a proci hütő ventije lefelé áll a házban akkor gyönyörüen rá lehet tenni a hütőbordák tetejére egy 6cm ventit ami a hütőbordák közül rendesen kifujja a meleget.nekem, még 10°C-t hütött a procin.
)
szal... megkockáztatom annak a procinak léggel az 5Ghz-et.
toljad fel bátran az fsb-t ,feszt mindig csak akkor emelj amikor kéri.
fent látod a feszt ,amit a gyár még elfogadhatónak tart.
attól még lehet bátran feljebb menni de közben figyeld a hőfokot.
az hogy melyik játékhoz elég a procid,sztem mindhez.
Üdvözöllek benneteket!
Én új vagyok itt a fórumon. Ma vásároltam egy Intel P4 661,3600MHz (18x200) -as gépet.
Fölraktam az XP-t, de sajna a neten nem találok alaplapi driver készletet.
A gép tipusa
CMD / 30017 Maxdata. Csak normál gépként szeretném használni, de így se hang se LAN stb. Ha valakinek lenne driver készlete illetve ebben segítene nagyon megköszönném. -
MasterMark
titán
Itt egy kép a vezérlőpultról.
Ezek szerint az első a processzor nevéhez tartozik, és a második az órajel mindkét ht egységnél. Köszönöm válaszod, kicsit megijedtem hogy csak az egyik szálat emeli fura lett volna.
-
nszero
csendes tag
HI
Adott egy Intel® Pentium® 4 Processor 530/530J supporting HT Technology
(1M Cache, 3.00 GHz, 800 MHz FSB).
Hogyan tudom megnézni , hogy nem szált e el ?
Ki lehet mérni műszerrel ?
Sajna az alaplapomon egy fet elszált a tápban.Most nem tudom hogy a proci is elszállt-e .
-
Viktor77
titán
ööö vezérlőpultban ugye két számot ír, és az egyik mindig 3 ghz-n marad csak a másik emelkedik, ez miatt gondoltam rá hogy talán külön van, de ezek szerint nem, kössz a választ
Most hirtelen nincs elöttem, de szerintem ott az alapórajelet, és a pillanatnyi (ami nálad a húzott) órajelet jeleníti meg.
-
MasterMark
titán
ööö vezérlőpultban ugye két számot ír, és az egyik mindig 3 ghz-n marad csak a másik emelkedik, ez miatt gondoltam rá hogy talán külön van, de ezek szerint nem, kössz a választ
-
Viktor77
titán
Üdv
Amikor húzom a procimat és be van kapcsolva a Hyper-threading, akkor csak az egyik órajel emelkedik. Ez azt jelenti hogy a másik is annyin megy vagy hogy van ez?
CPU-Z - alaponNem csak az egyik órajel emelkedik. Nem is értem igazából, hogy jutottál erre a következtetésre. Nem lehet külön-külön húzni a két szálat, mindkettő a proci órajelén megy.
-
MasterMark
titán
Üdv
Amikor húzom a procimat és be van kapcsolva a Hyper-threading, akkor csak az egyik órajel emelkedik. Ez azt jelenti hogy a másik is annyin megy vagy hogy van ez?
CPU-Z - alapon -
Viktor77
titán
Sziasztok!
Ezzel a lappal: Asus P4V8X-MX egy 2,4Ghz körüli P4-et (más adatot nem tudok róla) csak alapfeszen meddig lehet kb. húzni?(átlagban) 478-as témában abszolút nem vagyok otthon, ezért kéne segítség.
Erre nem lehet válaszolni. Lehet, hogy csak +100Mhz-et, vagy mint az én 2.4-esemet, alapfesz 3 gigát (legalábbis eddig néztem). Az sSpec számát (5 jegyű kód a procin) legalább tudnod kéne, hogy a neten meg tudd nézni miket érnek el vele.
-
petiww
tag
Közben nemigen csináltam tesztet, de 3.3ghz-n alapfeszen kékhalállal kifagyott sima netezés közben, tehát nemigen stabil a rendszer
... Apropo tudja valaki hogy a prescott magos procikat mekkora feszültségig szabad húzni? -
petiww
tag
Most húzogattam a 2.8-as cerkát próbaképp, alapfeszen 3.6ghz-ig bírta minimális melegedéssel

-
szabikacibak
csendes tag
nekem egy northwood 2800 as procim mennyire lehet huzni?
-
Chosen
addikt
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Ezzel a lappal: Asus P4V8X-MX egy 2,4Ghz körüli P4-et (más adatot nem tudok róla) csak alapfeszen meddig lehet kb. húzni?(átlagban) 478-as témában abszolút nem vagyok otthon, ezért kéne segítség.
-
thboxx
aktív tag
Sziasztok,
SOS kérdésem lenne:
Adott egy s478-as P4 3.06Ghz-s, northwood-os proci (SL6S5). Most lett rá téve zsírúj rézmagos Titan hűtő. Ami elvileg 3.4-esig használható de ennek ellenére még ha le is veszem a ház oldalát, maxi terhelés melett a proci felmegy 67-70 fokosra.
Gyári adat szerint 69 a maxi ami lehet.
Most akkor nagyobb hűtő? A mostanira ugye az van írva hogy up to P4 3.4 de az is ott van hogy up to 89W. Na most ugye ez a proci elvileg max teljesítményen 109W-ot ad le.
Esetleg egy Zalman 7700Cu orvosolná szerintetek a problémát?
Elöre is köszi a segítséget.
Nos. A procid a gyári adatok alapján 81,8W max TDP-s. 69fok ami maximálisan lehet folyamatos terhelés mellett ( kis ideig többet is bír,de nem egészséges ). A mostani hűtőd ( ha up to 89W ) elbírja. Ha már komolyabban tuningolod ( magas órajel, erőteljes fesz emelés ), akkor már nem. Próbálj javítani a házad szellőzésén ( ne az oldalát vedd le ), hogy mindig friss, hűs levegővel tudja hűteni a venti a procidon csücsülő hűtőt; valamint nem tudom milyen pasztát használsz? Én nem rég ruháztam be AC MX-2 hővezető pasztára, és nyertem vele 10!!!! fokot mínuszban! Remélem tudtam segíteni. Üdv.
-
Evilangel
tag
-
Ombi5
őstag
udv. D805 proci szerintetek megy ujabb tipusu lapban pl asus p5ql-ben?

-
djculture
félisten
Ha még azóta nem jöttél rá a pcie et állisd fix 100 ra
-
Freespace
tag
Sziasztok,
SOS kérdésem lenne:
Adott egy s478-as P4 3.06Ghz-s, northwood-os proci (SL6S5). Most lett rá téve zsírúj rézmagos Titan hűtő. Ami elvileg 3.4-esig használható de ennek ellenére még ha le is veszem a ház oldalát, maxi terhelés melett a proci felmegy 67-70 fokosra.
Gyári adat szerint 69 a maxi ami lehet.
Most akkor nagyobb hűtő? A mostanira ugye az van írva hogy up to P4 3.4 de az is ott van hogy up to 89W. Na most ugye ez a proci elvileg max teljesítményen 109W-ot ad le.
Esetleg egy Zalman 7700Cu orvosolná szerintetek a problémát?
Elöre is köszi a segítséget.
-
Evilangel
tag
-
mtibi00
tag
-
mtibi00
tag
-
Evilangel
tag
-
mtibi00
tag
Most azért nem fogok venni egy alaplapot, egy pci-os videókarit, meg egy tápot(mert a mostani kevés)... 10 ezerért sztm elég korrekt gép lessz belőle. Ez az én véleményem és ez így is fog történni

-
Evilangel
tag
Persze érdemes költeni mert olcsón kijövök szerintem
Ez a gép a fulújításokból maradt, mindig vettem újat a gépbe és ezeket félreraktam, és kialakult egy szupererős 4 magos config, majd most összeraktam ezt a gépet, vettem bele 8 ezerért egy videókártyát és a legtöbb játékot simán viszi meglepődésemre. Főleg a ram és a proci ami kevés, a videókari se egy 100-as de az még bírja is a játékot... 10 ezerért tudok szerezni 2x1gb ddr-es memót, valamint 10 körül megy egy p4 3,4-es proci, a videókari most ráér egyenlőre... A mostaniakat max 10-ért eladom legjobb esetben és 10 ezerből lessz egy jó gépem ha minden így történik 
csak 10-ért már kaphatnál c2d-t, is egy 1gb ddr1-ről 2gb ddr2-re pár ezer Ft, agp-vga áráért simán jobbat kapsz pci-e-ben, és akkor az alaplap+proci árából már csak a lapot kéne megvenned
-
mtibi00
tag
bizony nem lehet állítani, de különböző típusoknál ugyanannak a procinak adott feszkók között meg több tized volt különbség is lehetett...
így egyik gépen esetleg 50% tuning is belefért, másikon meg szinte 0 (cserébe az első verzióban csak úgy süvített a hűtő...)amúgy mennyibe fog ez kerülni, érdemes erre költeni egyáltalán?
Persze érdemes költeni mert olcsón kijövök szerintem
Ez a gép a fulújításokból maradt, mindig vettem újat a gépbe és ezeket félreraktam, és kialakult egy szupererős 4 magos config, majd most összeraktam ezt a gépet, vettem bele 8 ezerért egy videókártyát és a legtöbb játékot simán viszi meglepődésemre. Főleg a ram és a proci ami kevés, a videókari se egy 100-as de az még bírja is a játékot... 10 ezerért tudok szerezni 2x1gb ddr-es memót, valamint 10 körül megy egy p4 3,4-es proci, a videókari most ráér egyenlőre... A mostaniakat max 10-ért eladom legjobb esetben és 10 ezerből lessz egy jó gépem ha minden így történik 
-
Evilangel
tag
Am nagyon gagyi alaplap...
Nem lehet rajta feszültséget állítani szóval csak 200 Mhz-et tudtam húzni rajta amikor full stabil, efelett már játékoknál fagy sajnos
De mindeggy mert nemsoká nézek bele egy p4 3,4-es procit
Csinálni akarok egy jó kis kolis gépet belőle. Még veszek bele 2X1 gb ddr1-es ramot (most 2X512mb van), meg van benne egy asus ah3450 512 (nem a legjobb de még a maffia 2-őt is elviszi..).bizony nem lehet állítani, de különböző típusoknál ugyanannak a procinak adott feszkók között meg több tized volt különbség is lehetett...
így egyik gépen esetleg 50% tuning is belefért, másikon meg szinte 0 (cserébe az első verzióban csak úgy süvített a hűtő...)amúgy mennyibe fog ez kerülni, érdemes erre költeni egyáltalán?
-
mtibi00
tag
Am nagyon gagyi alaplap...
Nem lehet rajta feszültséget állítani szóval csak 200 Mhz-et tudtam húzni rajta amikor full stabil, efelett már játékoknál fagy sajnos
De mindeggy mert nemsoká nézek bele egy p4 3,4-es procit
Csinálni akarok egy jó kis kolis gépet belőle. Még veszek bele 2X1 gb ddr1-es ramot (most 2X512mb van), meg van benne egy asus ah3450 512 (nem a legjobb de még a maffia 2-őt is elviszi..). -
Evilangel
tag
ó azok a p4-es asrock lapok....
-
Jorus
nagyúr
Teszteld le néhány stressz progival (Orthos, Prime, stb.), játékkal, általad használt alkalmazásokkal, hogy megtudd, valóban stabil-e, nem melegszik-e túl vmi mondjuk AUTO-n hagyott feszek miatt, stb. Ha stabil, és 100%-os CPU-terhelés mellett sem melegszik túl, akkor maradhat.
-
mtibi00
tag
Hellosztok!
Most húztam a p4 2.8-as procimat egy p4i65g-s asrock alaplapban 3.2 ghz-re
Csak simán Mhz emelést csináltam kb 150-re. Ennyi elég, mert menni megy így is a gép, csak nem tom hogy tartósan menne-e
Valamit kell ezen kívül állítani hogy stabilan fusson a proci 
-
Petee1983
csendes tag
Sziasztok. Szeretném egy kicsit húzni az ezer éves p4 2.8GHZ provimat. Valaki leírná nekem lépésről - lépésre hogy hogyan tudnám megcsinálni. Lehet egyáltalán p4-es procikat húzni? Videókarit lehet húzni? A gépem adatai:
CPU típusa Intel Pentium 4 511, 2800 MHz (21 x 133)
Alaplap neve Gigabyte GA-8I945P-G-RH (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet Intel Lakeport i945P
Rendszermemória 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
DIMM1: Kingston 9905316-005.A04LF 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM3: Kingston 9905316-005.A04LF 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
BIOS típusa Award Modular (10/24/05)
Videokártya Radeon X1600/1650 Series Secondary (256 MB)
Videokártya Radeon X1600/X1650 Series (256 MB)
3D gyorsító ATI Radeon X1600 Pro (RV530)
Képernyő Samsung SyncMaster 794MB/794MB+/798MB [17" CRT] (H9KA110939)
Válaszokat előre is köszi! -
mrcrnl
tag
AGP nincs az alaplapon, külön PCI-ra vonatkozó rész nincs a BIOS-ban, ellenben PCIE frekvencia AUTO, valamint 100-150 között állítható. Másik PCIE beállítás a Spread Spectrum: Auto vagy Disabled. Ezeket egyenlőre nem akartam elállítani, mert még nincs meg a végleges videokártyám.
-
Viktor77
titán
Üdv!
Én is kísértésbe estem tuningolás terén. A jelenlegi konfigom (Intel D865PERL s487 alaplap, 3.0/800/1M proci, 4x512MB DDR400) cserélném a következőre: Asus P5K SE s775 alaplap, 3.0/800/2M proci, (pillanatnyilag) 2x512MB DDR2-667 RAM. Amíg nincs normális videokártyám, egy Dual Head-os PCI-s 32MB-os van az alaplapban. Win7 Ultimate van oprendszernek. A proci 3.9-et, a RAM 4.5-öt, az IDE-s teszt vincsi 5.4-et, a videokártya mindkét esetben 1.0-ét kapott a rendszerteljesítmény minősítésén. BIOS-ban a procit 200-ról 233-ra feltoltam, így 3.5GHz-en látszólag stabilan megy. Ha felhúzom 240-re, tehát az órajelem 3.6GHz lesz, a hálókártya már nem tud csatlakozni a netre, a windows sokkal lassabban tölt be. Az Everest szerint 42-47 fokon megy a proci teljesítménytől függően, a proci ventije 2600 körül forog. A RAM-ok 290MHz-en mennek.
Véleményetek szerint mit állítsak még, hogy betonstabil maradjon,de a frekvenciák és hőmérsékletek kontrollálhatók legyenek? Még egy szó a környezetről, mert lehet, hogy ez is fontos: a pincében lévő műhelyemben megy a gép, ahol száraz, hűvös levegő van, tehát a nyári forróságban kb 22 fok, a téli fagyokban kb 12 fok van.
Köszi a segítséget.Ahhoz, hogy ne legyen gond a hálókártyával és az IDE vezérlővel, állítsd fixre a pci/agp frekvenciát. Ott lesz valahol, ahol a proci órajelét is állítod. 33/66-nak kell lennie.
-
mrcrnl
tag
Üdv!
Én is kísértésbe estem tuningolás terén. A jelenlegi konfigom (Intel D865PERL s487 alaplap, 3.0/800/1M proci, 4x512MB DDR400) cserélném a következőre: Asus P5K SE s775 alaplap, 3.0/800/2M proci, (pillanatnyilag) 2x512MB DDR2-667 RAM. Amíg nincs normális videokártyám, egy Dual Head-os PCI-s 32MB-os van az alaplapban. Win7 Ultimate van oprendszernek. A proci 3.9-et, a RAM 4.5-öt, az IDE-s teszt vincsi 5.4-et, a videokártya mindkét esetben 1.0-ét kapott a rendszerteljesítmény minősítésén. BIOS-ban a procit 200-ról 233-ra feltoltam, így 3.5GHz-en látszólag stabilan megy. Ha felhúzom 240-re, tehát az órajelem 3.6GHz lesz, a hálókártya már nem tud csatlakozni a netre, a windows sokkal lassabban tölt be. Az Everest szerint 42-47 fokon megy a proci teljesítménytől függően, a proci ventije 2600 körül forog. A RAM-ok 290MHz-en mennek.
Véleményetek szerint mit állítsak még, hogy betonstabil maradjon,de a frekvenciák és hőmérsékletek kontrollálhatók legyenek? Még egy szó a környezetről, mert lehet, hogy ez is fontos: a pincében lévő műhelyemben megy a gép, ahol száraz, hűvös levegő van, tehát a nyári forróságban kb 22 fok, a téli fagyokban kb 12 fok van.
Köszi a segítséget. -
Evilangel
tag
-
oldretro
csendes tag
Hát még a lap revízió számát lenne jó tudni, mert sok féle kiadásban készült:
P4VMM2 (V5.0A)
P4VMM2 (V7.3)
P4VMM2 (V1.1A)
P4VMM2 (V3.1)
P4VMM2 (V1.3)
P4VMM2 (V7.1)
P4VMM2 (V3.2A)
P4VMM2 (V8.1)
Én a v7.3-ról találtam adatokat, az elvileg 2.8, sőt 3.06-os procit is fogad, de csak is 533FSB-set!
Illetve valószínűleg csak is northwood-ot, a prescott el sem indulna benne...
Közben utánanézegettem, pl a 8.1-nél már írja a prescottot is, jó lenne tudni, mi is a pontos neve a lapnak revízió számmal együtt (valahova a lapra is rá van írva, délhíd körül, cpu vagy ram foglalatok környékén)
Illetve a manualja már nincs meg hozzá???
(neten fentvan mindegyiké, csak ahoz meg a rev szám kellene)Nekem is a 7.3-as ver lapom van, és a 2,8-as celeron nem megy vele sajna. Most 2,4-es pentium van benne az gond nélkül stabilan megy. Nem értem, hogy a 2,8-as 256/533 cerka miért nem megy benne?
-
hads
tag
A tapasztalatok azt mutatják, hogy kimagasló tuning potenciállal rendelkeznek a „telekondis” Northwood magok, az E0 steppinges Prescott magok, és a 6xx sorozat N0 steppinges tagjai
-
kmisi99
addikt
Na mindegy akkor hagyom 3Ghz en. Úgyse lesz sűrűn terhelve de azért jó ha megvan a teljesítmény

-
Viktor77
titán
Én már soknak tartom a 60 fokot is, de ez egyéni preferencia kérdése.
Járathatod 70-en, bár mondom, én szereznék rá egy olcsó 478-as hűtőt (Zalman 7000-esek már 3k-tól mennek).
Netezni meg aztán végképp felesleges a 3 giga. -
kmisi99
addikt
És esetleg talán még a 70 fokot elbírja úgy hogy kb 3-4 évig menjen? Mert anyumnak netezni tökéltes csak hát nekem meg tuningmániám van
De megoldom én hogy jobban hűtsön pár ventivel -
Viktor77
titán
Sikerült minden király köszönöm a segítséget sirály a cmos reset is sikerült igaz én a gombelemmel vacakoltam. Amúgy jelenleg 3Ghz en terhelve max 62 fok

Majd prime olok is később. De eddig az everest rendben. Na majd holnap neki esek a 3,5Ghz nek is. Még egy kérdés mi az a hőmérséklet ahol még napokig is vígan elmenne a procim úgy hogy nem károsodik?Azért mégse olyan rosz ez a házi kókány venti

80 fokon ne járasd.
A 60 meg oly kevéssé rövidíti az élettartamát, hogy elöbb dobod a kukába, minthogy tönkremenne.
Persze, minél kevesebb, annál jobb. -
kmisi99
addikt
Nem olyan bonyolult mint amilyennek tűnik.
Elkezded emelni az FSB-t. Ezzel együtt az órajel fog emelkedni (mivel a szorzó fix), és a memória órajele. Nem tudom milyen ramod van, bár ha jól látom, akkor 400-asak, mivel 4:5-höz járatod őket az FSB-hez képest.
Az AGP/PCI frekit tedd fixre (66/33Mhz). Ha ezt nem lehet, akkor ahogy emeled a frekit, ezek is nőni fognak, és eltűnik az integrált hang és az IDE vezérlő.
A ramosztást mindig úgy állítsd, hogy minél közelebb legyen a 400-hoz. Elméletileg látod az osztó mellett, hogy mennyin megy ha erre és erre állítod.Kezdésnek mondjuk alapfeszen feljebb lövöd az FSB-t olyan 10-tel (a szorzód 18-as, így ez 180Mhz-et jelent). Belépsz winbe és nyomsz egy óra Prime-ot. Ha rendben van, akkor emelsz 5-öt. Ha nem menne, vagy hibázna, akkor emelsz a feszen egy lépcsőfokot.
És ezt ismétled, amíg el nem éred a procid határát.
MOD: A bios reset úgy történik, hogy valahol az elem mellett van egy jumper, valami bios felirattal. Ezt kell átrakni a másik állásba, kikapcsolt táp mellett, olyan 10mp-re.
Sikerült minden király köszönöm a segítséget sirály a cmos reset is sikerült igaz én a gombelemmel vacakoltam. Amúgy jelenleg 3Ghz en terhelve max 62 fok

Majd prime olok is később. De eddig az everest rendben. Na majd holnap neki esek a 3,5Ghz nek is. Még egy kérdés mi az a hőmérséklet ahol még napokig is vígan elmenne a procim úgy hogy nem károsodik?Azért mégse olyan rosz ez a házi kókány venti

-
Viktor77
titán
Nem olyan bonyolult mint amilyennek tűnik.
Elkezded emelni az FSB-t. Ezzel együtt az órajel fog emelkedni (mivel a szorzó fix), és a memória órajele. Nem tudom milyen ramod van, bár ha jól látom, akkor 400-asak, mivel 4:5-höz járatod őket az FSB-hez képest.
Az AGP/PCI frekit tedd fixre (66/33Mhz). Ha ezt nem lehet, akkor ahogy emeled a frekit, ezek is nőni fognak, és eltűnik az integrált hang és az IDE vezérlő.
A ramosztást mindig úgy állítsd, hogy minél közelebb legyen a 400-hoz. Elméletileg látod az osztó mellett, hogy mennyin megy ha erre és erre állítod.Kezdésnek mondjuk alapfeszen feljebb lövöd az FSB-t olyan 10-tel (a szorzód 18-as, így ez 180Mhz-et jelent). Belépsz winbe és nyomsz egy óra Prime-ot. Ha rendben van, akkor emelsz 5-öt. Ha nem menne, vagy hibázna, akkor emelsz a feszen egy lépcsőfokot.
És ezt ismétled, amíg el nem éred a procid határát.
MOD: A bios reset úgy történik, hogy valahol az elem mellett van egy jumper, valami bios felirattal. Ezt kell átrakni a másik állásba, kikapcsolt táp mellett, olyan 10mp-re.
-
kmisi99
addikt
Na neki is kezdtem a tuningnak 2,7GHz everest stabilitás teszt ment majd a hőmérséklet beállt 54-55 fokon. Jó ezen felbuzdulva 180 ra állítottam az izébigyót
amivel 3,2..Ghz lett csak hogy fagyogatott. már a biosba se nagyon tudtam belépni sajnos feszt nem emeltem így 1,4V on ment szóval. Hogy is kell resetelni a biost? -
kmisi99
addikt
Amúgy úgy összességében nagyon nem vágom azokat amiket az első hszban írtak. Le tudnátok írni hogy durván mit mire állítsak a 3GHz het aztán majd magamnak finomítanám
-
kmisi99
addikt
És mi az a hőmérséklet ami tartósan még nem károsítja? Ja meg még azzal a 2 millió beállítással ami az elején van foglalkozzak vagy csak magát az órajelet és a feszt emeljem?
-
Viktor77
titán
Azért ne vegye el a kedved, amit írtam. Nyugodtan ess neki. Adagold kis lépésekben a feszt, emeld az órajelet, és nézd meg mit bír. Ártani nem árthatsz a procinak, elöbb lekapcsol, minthogy bármi baja lenne.
-
kmisi99
addikt
Hát, én a helyedben hagynám a fenébe.
1. Prescott. Melegszik, nagyon.
2. 133(533)-as a proci. Ahogy olvasom, már a stabil 150-es fsb-hez is feszt kéne emelni, a 160-hoz meg megint. Még jobban fog melegedni.
3. A hűtő sem az igazi (finoman fogalmaztam). Nem is tuninghoz van kitalálva, főleg nem Prescotthoz. Ezzel a felfogatással meg végképp nem.Na mindegy így jártam de legalább halkabb mint a gyári intel. Amúgy tuninghűtő ez csak éppen amd athlonokhoz

-
Viktor77
titán
Hát, én a helyedben hagynám a fenébe.
1. Prescott. Melegszik, nagyon.
2. 133(533)-as a proci. Ahogy olvasom, már a stabil 150-es fsb-hez is feszt kéne emelni, a 160-hoz meg megint. Még jobban fog melegedni.
3. A hűtő sem az igazi (finoman fogalmaztam). Nem is tuninghoz van kitalálva, főleg nem Prescotthoz. Ezzel a felfogatással meg végképp nem. -
kmisi99
addikt
Én nem ijedek meg, majd te fogsz.

A proci pontosan milyen? A nálam lévő 2.4C alapfeszen megugorja a 3 gigát. Egy CPU-Z kép jó lenne.
sSpec szám, egy 5 jegyű kód, sokat elárul a prociról. Pl. az enyém: SL6WR. Sajna, ezt csak úgy tudod megnézni, ha leveszed a hűtőt, így marad a CPU-Z kép.Elméletileg nincs akadálya a 3 gigának (persze ez nagyon procifüggő, példányoként változhat), de számíts több hőre, és/vagy nagyobb ventifordulatra, nagyobb zajra.
-
Viktor77
titán
Én nem ijedek meg, majd te fogsz.

A proci pontosan milyen? A nálam lévő 2.4C alapfeszen megugorja a 3 gigát. Egy CPU-Z kép jó lenne.
sSpec szám, egy 5 jegyű kód, sokat elárul a prociról. Pl. az enyém: SL6WR. Sajna, ezt csak úgy tudod megnézni, ha leveszed a hűtőt, így marad a CPU-Z kép.Elméletileg nincs akadálya a 3 gigának (persze ez nagyon procifüggő, példányoként változhat), de számíts több hőre, és/vagy nagyobb ventifordulatra, nagyobb zajra.
-
Viktor77
titán
-
kmisi99
addikt
Üdv adott egy 478 as P4 2,4 Ghz Everest stabilitás tesztel 49-50 fok közt ugrál egy fokkal se több
Szerintetek bírná a 3Ghz et?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
- Milyen monitort vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Xiaomi 14 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U - Utolsó darab - AKCIÓ! - Garancia
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
- HYTE Y70 Touch új, fóliás eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha lehet.

De terhelés alatt ment fel csak 15-ös szorzóra, amúgy 3,2Ghz-en ügyködött alapjáraton.

CMD / 30017 Maxdata. Csak normál gépként szeretném használni, de így se hang se LAN stb. Ha valakinek lenne driver készlete illetve ebben segítene nagyon megköszönném.
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)