- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
dontibee #15557 üzenetére
Az utóbbi időben én is tapasztaltam hasonló problémát. Plusz, zene lejátszásakor olyan hangja volt, mint amikor a lemezjátszón karcos a lemez és ugrik a tű. Cseréltem lejátszót, frissítettem a legfrissebb Coreelecre (meg nem Matrix), de ugyanaz, miközben PC-n lejatszva a videó és a zene is hibátlan.
Végül azt csináltam, hogy Coreelec alatt közvetlenül az os-ben mountoltam fel az NFS megosztást és azt tallóztam be a Kodiban. Érdekes módon így megszűnt a probléma, mintha a Kodiban lenne valami probléma az NFS klienssel. Mondjuk azért fura, mert ha így van, miért nincs ezzel tele az összes ilyen fórum? Csak valami 5-6 éves bejegyzést találtam, de ott más jellegű hiba volt, bár szintén a Kodi NFS klienssel volt gond... -
Multibit
nagyúr
válasz
Nekem nincs 4 éves OMV múltam, de NFS-sel nálam is akad, kockásra esik szét minden film. Korábban két Synology típust használtam, azoknál soha nem tapasztaltam ilyet (a DS713+ most is használatban van).
Viszont SMB-vel nincs akadás. Csak hát, nem kicsit furcsa, hogy két linux közé SMB kell a folyamatos lejátszáshoz, mert az NFS használhatatlan. NAS: J4105 CPU + 8GB RAM + OMV 5.6.2-1. Lejátszó: Minix NEO U9-H + legújabb stabil CoreELEC.
Szóval, ha megtalálod a megoldást, add közre, kérlek -
lovi27
addikt
válasz
Nekem is HP van csak jóval régebbi (gyengébb) és én is az NFS megosztással táplálom a jó régi média lejátszót és nézd meg a mai CPU terhelést: [kép]
Nem is lehet megmondani mikor használtuk. Így hogy tudna az OMV akadást okozni?
Én nem tudom.Azt a csúnya folyamatos terhelést a dockeres Nginx Proxy Manager okozza.
-
lovi27
addikt
válasz
dontibee #15531 üzenetére
Az sdb1-en történt hiba: multiply-claimed blocks többszörösen használt blokkok lettek a lemezen. Ugyanaz a terület több fájlhoz tartozik. Kérte is a rendszer RUN fsck MANUALLY.
Csak ezzel óvatosan, bár az adatvesztés már valószínűleg megtörtént.
Az sdb1 HDD-t a további használat előtt tüzetesen ellenőrizni kell! -
lovi27
addikt
válasz
dontibee #5373 üzenetére
Ha már küzdeni kell a Transmission-nal ott baj van.
Csak engedélyezni kell a plugint, ki kell jelölni egy megosztott mappát ahová letölthet. Ezt addig nem engedi az OMV, amíg az ACL menüben a debian-transmission felhasználónak, csoportnak nem adsz írási jogosultságot ahhoz a mappához. Régen ennek hiánya miatt sokan szívtunk.
A többi beállítás értelemszerűen.Ja, és telepítsd a Remote GUI-t a winre, mert a plugin nagyon szegényes használatra. Használatához a Transmission-nál az RPC menüben engedélyezd a web interface-t a 9091 porton, valamint egy felhasználót jelszóval és így eléred win alól.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
dontibee #5355 üzenetére
Hát sajna nincs fejcsapkodós smájli.
A legegyértelműbet ami kiverte a szemünket nem foglalkoztunk. A böngésző. Nekem azért is ment bevallom hiba nélkül mert Cyberfox-ot használok és nem Chrome-ot. Csak Edge-be próbáltam de ott is ment. Egyedül Chrome-ba nem próbáltam.
Még jó hogy ilyen pici de annál boszatóbb hiba volt ez. Na megint tanultunk valamit.
-
válasz
dontibee #5341 üzenetére
Inkább vigyél pár filmet, ha rossz idő lenne. Egy kis pihenő után sokkal jobban szoktak menni a dolgok.
Volt úgy, hogy én is éjszaka - agyatlanul - csináltam a parancssoros dolgokat, aztán hibára futottam és nem értettem mi a hiba. Másnap reggel beírtam - helyesen - egy parancsot és lám, működött minden.
-
lovi27
addikt
válasz
dontibee #5338 üzenetére
Hidd el, nem a Chrome böngésző az ok. Csak beleragadt valami, amit nem sikerült kitörölni. De ma már rossz volt az OMV is, a HP se volt megfelelő. Legyünk egy kicsit megfontoltabbak és önkritikusabbak! Ne csapkodjunk jobbra, balra.
A lényeg, amikor visszajössz már tudod folytatni teljes erővel az ismerkedést. Szerintem már engedd el. Kezdd meg a szabadságot, a kapkodás nem vezet sehova.
-
lovi27
addikt
válasz
dontibee #5336 üzenetére
Az a gond, hogy többen is megpróbáltuk, de nem tudjuk produkálni a hibát. Ehhez a te hardvered kellene.
Hasonló hibánál valakinek még segített a böngésző cache törlése. Kipróbáltad? Ajánlották tegnap.
Vagy, most már lehet hozzáadni megosztást a GUI-ról? Ha nem a fejlesztőkhöz lehet fordulni. Ők tudnak olyan belső állapotokat kiolvastatni, amikből meg tudják mondani mi a gond. A fórum viszont angol nyelvű. Vagy lehet tovább ott kutatni, hátha volt valakinek hasonló gondja. -
LeslieG Jr.
őstag
válasz
dontibee #5315 üzenetére
Nem kötelező. Csak ha telepítek valamit mindig frissítem a csomagokat. Ez egy rossz berögzödés. Bár így tuti nem felejtem el a frissítéseket telepíteni.
Amit itt írtam próbáld ki Hátha helyre jön a SMB.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
dontibee #5310 üzenetére
Na felraktam virtuális gépre de nekem nem error-ozott ahogy neked pedig szint úgy csináltam ahogy te leírtad.
Ellenben lehet találtam egy megoldást a problémára. votdev kolléga már csak tudja
: Talán megoldás
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
dontibee #5312 üzenetére
"- Letöltöm a linkelt bővítményt, és telepítem. Az OMV-Extras.org Stable alapból is engedélyezve van.
- SSH ellenőrizve, megy."Kérdés. Ez után a művelet után(de még a (-HDD csatolása:...elött) a konzolba(terminálba) beírtad a következőket:
apt-get update
apt-get upgrade
omv-update -
lovi27
addikt
válasz
dontibee #5302 üzenetére
Nem te vagy az első, és valószínűleg az utolsó sem akit ez az amd szó megzavar. Ezért kerülöm tudatosan az i386 és az amd64 szavakat, és használtam helyettük a 32 ill. a 64 bitet. Azt mindenki érti. Végül az is kiderült, hogy lehet a 32 bitest letölteni...
Kicsit megmozgattad a fórumot, ami nem ártott neki. De most már járj sikerrel! Mivel már legalább ötödször telepíted újra egy óra csak elég lesz, hogy végre megláthasd a samba megosztást a windowsos gépeden.
-
nemurea
aktív tag
válasz
dontibee #5282 üzenetére
Ez egy rendszer-hibaüzenet, vagyis (jellemzően) nem felhasználói hiba, hanem a rendszer maga nincs felkészítve erre a szituációra. Ergo nagy valószínűséggel nem Te követtél el valami hibát, pláne ha szóról szóra követted a leírást.
A HDD ideiglenes rákapcsolása jó ötlet egynek. A másik, ami fontos: Nálad egy viszonylag speciális alapszituáció van, SSD, onnan leválasztva adat-partíció. Elvileg működnie kell, a gyakorlatban lehetnek vele problémák. A harmadik: SSD+régi (3.16-os, ugye?) kernel. Esetleg egy backport kernelt ki lehet próbálni, ami jobban kezeli az SSD-t?
A negyedik: ez a hiba nem egyedi, legalábbis a neten rákeresve vannak találatok. Az OMV fő-fórumán csak gyorsan kerestem, meg lehet próbálni mindenek előtt a böngésző cache-ének törlését és 'apt clean' az OMV-extras-ban (ez micsoda is...? most nyaralok, nincs velem a szerver, nem tudom megnézni
)
-
lovi27
addikt
válasz
dontibee #5281 üzenetére
Dugjál rá egy adat HDD-t, a próba idejére még az sem baj, ha NTFS és már vannak mappák rajta (persze ne fontosak legyenek, ha beütne a galiba). Osszál meg onnan egy mappát és azt próbáld meg a SMB/CIFS-nél.
De előtte van egy egyszerűbb lehetőség. Engedélyezd az FTP-t, és nézd meg ott negedi-e megosztani azt a mappát, amit a samba nem.
Ne felejtsd el, az összefoglaló nem szentírás, lehet másképp csinálni. Mankó, segítség kezdő felhasználóknak, ami ha segít elérte a célját, de meg lehet próbálni másképp is csinálni . A Linuxban is többféleképpen lehet a beállításokat elvégezni.
-
iff
senior tag
válasz
dontibee #5282 üzenetére
Nem tudom, hogy nálad miért nem sikerül. Esetleg ez lehet segítség, itt meg egy régebbi leírás, hátha segít. Én még amikor el kezdtem nézegetni a nas programokat, akkor találtam. Jó pár éve volt, először egy inteles gépen futott a 0,4-es, (NTFS winyók) teljesen jól ment, majd hardver cserénél volt bajom, de (amd) akkor megoldotta a kernel csere. Ha vissza olvasol találsz róla. Nekem egy ssd-ről, megy a rendszer, ill. 3TB és 2Tb winyó van.
-
dontibee
tag
válasz
dontibee #5281 üzenetére
De most legalább annyit el tudtam érni, hogy az Összefoglaló lépéseit visszafelé követve, a létrehozott felhasználót és megosztást is tudtam törölni. Sőt most engedné, hogy az adat partíciót is töröljem.
Csak nem tudom, hogy kezdjem újra. Valamit biztos mindig ugyanott rontok el, vagy rosszul értelmezem a leírtak egy részét.
De csak az lesz. Neki futok úja (...és újra, és újra)
-
nemurea
aktív tag
válasz
dontibee #5278 üzenetére
Valahonnan rémlett ez a hibaüzenet, nem egyedi, elvileg viszonylag egyszerű dologról van szó. Egyáltalán nem a Te bénaságodról van szó, ez megint linux-specialitás
Próbálkozz először egy újraindítással (hehe, ez meg Win-specialitás
), ha nem megy, akkor shell-ből, root joggal add ki a
rm /var/cache/apt/archives/lock
parancsot.
Remélem, menni fog.
Szerk: kétszer indítsd újra.
-
lovi27
addikt
-
vadkörte
addikt
válasz
dontibee #5273 üzenetére
"...a partíció névadásban kerülni kell a szóközöket"
És ha lehet az ékezetes betűket is hanyagold. Amúgy a legegyszerűbb tényleg az, hogy újrahúzod az egészet. Megvagy vele 10-15 perc alatt.A torrent kliens-nél - ha már fent van - nem maradt véletlenül egy link?
Tudom, hogy roppant bosszantó a problémád és nagyon nem vigasztal, hogy az elején más is szívott az OMV-vel. (lovi27-hez csatlakozva én pl. virtuális gépeken gyakoroltam és ismerkedtem az OMV-vel. A végén már nem is számoltam mennyi VM-t "tettem tönkre.És most sem értek annyira hozzá, mint szeretném. Max tudom telepíteni és be tudom lakni, használni nagyobb kavarcok nélkül.)
-
lovi27
addikt
válasz
dontibee #5269 üzenetére
Ha figyelmesen mindent átnéztél és nem találtál semmit, akkor lehet sokkal gyorsabb megoldás az, ha újratelepíted. Adatod még úgysincs, nem éri meg kínlódni. Ez a tanulópénz, pontosabban a tanuló idő.
Én legalább egy hónapot ismerkedtem az OMV-vel és a linuxal, igaz akkor még nem volt ennyire kiforrott az OMV és segítség is csak angolul volt.
Ezt még az előző hozzászólásodra válaszoltam, de úgy látom erre is érvényes. Semmi különösre ne gondolj! Csak annyi a feladat, hogy ne legyen használatban a partíció törlés vagy változtatás előtt.
-
lovi27
addikt
válasz
dontibee #5265 üzenetére
Amíg minden használatot, minden megosztást nem szüntetsz meg, addig nem tudod. A lényeg, addig keresd hol van használatban, amig a Fájlrendszerek / Használatban oszlopban az igen helyett nem lesz.
Hiába partícionálod újra, ha előtte nem távolítod el szabályosan. A beállítások megmaradnak és valószínűleg gond lesz miatta. Lehet újratelepíteni. Ezt sokan nehezen értik meg, nem csinálják végig és szenvednek miatta. A Windowsban nem gond ha lehúzod, újra partícionálod és visszadugod.
-
-
lovi27
addikt
válasz
dontibee #5254 üzenetére
Szia!
Tehát a rendszer SSD-n létrehoztál egy adatpartíciót. Azt fel kellett csatolni, és azon csináltál egy könyvtárat? A Megosztott mappák-nál azt megosztottad? Az SMB/CIFS engedélyezve (a Mnnkacsoport név azonos legyen a Windowséval)? Ha ezek megvannak akkor az SMB/CIFS / Megosztások menünél a Hozzáadáskor ott kell lenie a megosztott mappa nevének.
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest