- Netfone
- Kiszivárgott a Pixel 10a specifikációja
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei Pura 80 Pro – a másik zsebbe
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Poco F8 Ultra – forrónaci
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Sziasztok,
egy Z16XEP motoros, 2006-os H Astra kombival lenne olyan problémám, hogy a motorolajszint-mérő lámpa kigyullad, pedig nívópálcával mérve a szint rendben van (5 perccel leállítás után nézem, kb. félúton van a minimum és a maximum között).
A hiba érdekessége, hogy először autópályán jött elő, miután olyan 20-30 km-t mentünk 3800-4000-es fordulaton.
Akkor ránéztem a szintre, és félúton volt a minimum és a maximum között, ezért a kúton vett olajból töltöttem rá, hogy inkább a maximum közelében legyen (omv 5w-30-at vettem, dexos2 minősítésűt, ugyanilyen specifikációkkal rendelkező GM olajat szokott kapni olajcserekor, ami kb. 10k km-enként van).
Ez a rátöltés nem szüntette meg a jelenséget, mentünk még kb. 80 km-t pályán és 50-et országúton, majd pár napig városban - akkor nem jött elő egyáltalán.
Budapestre visszafele úton a pályán ismét előjött, utána városi forgalomban viszont egyáltalán nem - egészen a következő autópályázásig utáni ismételt városi forgalomban haladásig, illetve azóta teljesen véletlenszerűen városi forgalomban is előjön, de kézzel bármikor rámérek a szintre, az megfelelőnek tűnik.Más visszajelző lámpa nem ég, pedálteszt nem ad ki hibakódot.
Mi lehet a rossz? Amik bennem felmerültek korábbi fórumbejegyzések olvasása után:
- motorolajszint-mérő (viszont akkor nem folyamatosan kellene égnie a sárga visszajelző lámpának)?
- szelepfedél tömítés (járó motornál megnéztem hogy könnyedén le tudom-e venni az olajbetöltő-nyílás kupakját, és igen, viszonylag könnyen lejött, csak egy minimális vákumot éreztem).Lassan amúgy is megyek olajcserére az Opel szervizbe, tehát velük is megnézetem, de azért jó lenne tudni, hogy mire készüljek, illetve a 78246-ban jelzett hibánál se tudtak egy egyértelmű okot megállapítani, inkább csak végigpróbálgattak mindenfélét (igaz azóta az a hiba csak 1-szer jött elő, és el is múlt).
Új hozzászólás Aktív témák
- Netfone
- Gaming notebook topik
- Beleremegett Hollywood Brad Pitt és Tom Cruise AI harcába
- Kiszivárgott a Pixel 10a specifikációja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OLED monitor topic
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- E-roller topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Secretlab MAGNUS Pro elektromos asztal - FULL EXTRÁS szett (2 monitor kar, PC tartó, kiegészítők...)
- RAZER Edition Gamer Szék ÚJSZERŰ ÁLLAPOT!
- Eladó egy teljesen új Dahua kamera rendszer szett 9 kamera és rögzítő egység
- Philips EP5441/50 automata kávéfőző - Patika állapot - Philips garancia 2027.03.19.
- Philips Lattego EP2221 I Szervizelve I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B660M i9 13900KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Zalman Z10 Plus Seasonic750W
- Blackview Link 8 12,7" Tablet
- Xiaomi 13 Pro 12/256GB Ceramic Black használt 6 hónap garancia
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest