Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Sziasztok,
egy Z16XEP motoros, 2006-os H Astra kombival lenne olyan problémám, hogy a motorolajszint-mérő lámpa kigyullad, pedig nívópálcával mérve a szint rendben van (5 perccel leállítás után nézem, kb. félúton van a minimum és a maximum között).
A hiba érdekessége, hogy először autópályán jött elő, miután olyan 20-30 km-t mentünk 3800-4000-es fordulaton.
Akkor ránéztem a szintre, és félúton volt a minimum és a maximum között, ezért a kúton vett olajból töltöttem rá, hogy inkább a maximum közelében legyen (omv 5w-30-at vettem, dexos2 minősítésűt, ugyanilyen specifikációkkal rendelkező GM olajat szokott kapni olajcserekor, ami kb. 10k km-enként van).
Ez a rátöltés nem szüntette meg a jelenséget, mentünk még kb. 80 km-t pályán és 50-et országúton, majd pár napig városban - akkor nem jött elő egyáltalán.
Budapestre visszafele úton a pályán ismét előjött, utána városi forgalomban viszont egyáltalán nem - egészen a következő autópályázásig utáni ismételt városi forgalomban haladásig, illetve azóta teljesen véletlenszerűen városi forgalomban is előjön, de kézzel bármikor rámérek a szintre, az megfelelőnek tűnik.Más visszajelző lámpa nem ég, pedálteszt nem ad ki hibakódot.
Mi lehet a rossz? Amik bennem felmerültek korábbi fórumbejegyzések olvasása után:
- motorolajszint-mérő (viszont akkor nem folyamatosan kellene égnie a sárga visszajelző lámpának)?
- szelepfedél tömítés (járó motornál megnéztem hogy könnyedén le tudom-e venni az olajbetöltő-nyílás kupakját, és igen, viszonylag könnyen lejött, csak egy minimális vákumot éreztem).Lassan amúgy is megyek olajcserére az Opel szervizbe, tehát velük is megnézetem, de azért jó lenne tudni, hogy mire készüljek, illetve a 78246-ban jelzett hibánál se tudtak egy egyértelmű okot megállapítani, inkább csak végigpróbálgattak mindenfélét (igaz azóta az a hiba csak 1-szer jött elő, és el is múlt).
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 3DMark 11 eredmények
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- KIA RIO 1.4 82760 km - eladó!
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest