- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #52973 üzenetére
jajjmár.
[Török Gábor linkelte az imént a történelmet:]
("A volt miniszterelnök kitér arra, hogy mindenkinek joga van demonstrálni, szórólapokat terjeszteni és tudni, mi történik Pakson.") - de rég volt 2003...@Montoya: MAgyarországon az ilyen megoldások a menők.
de pénzügyileg is, lásd friss esetem a másik topicban: [link] -
válasz
Integra #52848 üzenetére
Nem. Azt gondolom, hogy a G+/Facebook megoldas nem jo, mert rengeteg hely van, ahol szeretnek regisztralni, szeretnek kommentelni, satobbi, de nem akarom, hogy a teljes nevem/egyeb adataim latsszanak. Tehat olyan rendszerre van szukseg, ahol kulonfele szemelyisegeket krealhatok.
> ami ott marad, az feltörhető
Nem feltetlen, korrekt implementacio eseten. Errol majd biztos lesz hir, de nem tunnek amatornek.Most irtam Dajko Palinak, hogy a Telenor plain text passwordoket tarol, es erre van nyilvanvalo bizonyitekom, es kertem, hogy irjon hirt belole. Viszont megkerdezett par 'elismert hackert', akik szerint ez nem gaz, szoval nem irja meg. Pofam leszakad.
-
tildy
nagyúr
válasz
Integra #52702 üzenetére
Ugyesek, kicsit tobb mint ket eve, de inkabb 3 meg nagyon nem igy volt. Meg szegeny beteg szuleimet szaladgaltattak volna papirokkal, marmint szolnoki oepbe be, papirokat kikerni, szolnoki navba be , papirokat leadni.
Hulyek.
Es meg azt mertek hazudni, hogy szerintuk en nem tettem eleget a bejelentesi kotelezettsegemnek. -
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #52275 üzenetére
dehogyis.
csak a szopatás megy, de az ezerrel...-----------------
Tisztelt Ügyfelünk!
Mint arról korábban tájékoztattuk, 2014. január 15. után az Ön áramszámláinak elektronikus bemutatása és a számlakiegyenlítése kizárólag az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport Online ügyfélszolgálati felületén lesznek elérhetőek. A 2014. január 15-ét követően kiállításra kerülő villamosenergia számláit már nem áll módunkban a közvetítő elektronikusszámla-szolgáltatók felületén bemutatni.
Az elmúlt napokban megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a Díjnet Zrt. e-mailben tájékoztatta Önöket a Társaságcsoportunk által kibocsátott elektronikus számlák felületükön történő jövőbeni, ismételt megjelenéséről és kiegyenlítési lehetőségéről.
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a folyamat előzetesen nem került egyeztetésre, így ezért a megoldásért az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport nem tud garanciát vállalni.
A megoldás számos adatvédelmi és ügyfélkapcsolati problémát is felvet
Amennyiben az elektronikus számla bemutatására - és ezzel az elektronikus levélben történő valamennyi kommunikációra - egy harmadik fél rendszerén keresztül kerül sor, úgy az érintett ügyfelek elveszítik az áramszolgáltatással kapcsolatos bejelentések, felszólítási és kikapcsolási értesítések, hírlevelek és egyéb igazolások, illetve Társaságcsoportunk által indított üzenetek közvetlen fogadásának lehetőségét.
Ebből adódó kellemetlenségeket, kockázatokat a közvetítővel szerződő ügyfelek viselik
Az ELMŰ-ÉMÁSZ Adatvédelmi Felelősének állásfoglalása szerint a kommunikációs csatorna (e-mail) harmadik fél irányába történő átirányítása üzleti titkokat és személyes adatvédelmi előírásokat sért.
Társaságcsoportunk saját elektronikusszámla-szolgáltatását felhasználási helyének szolgáltatójától függően a ker.elmu.hu vagy a ker.emasz.hu felületen ismerheti meg, illetve veheti igénybe, ahol a korszerű számlafizetési lehetőségek mellett kényelmesen, időtakarékosan intézheti a villamosenergia-szolgáltatással kapcsolatos ügyeit is.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy mivel a fejlesztéseknek köszönhetően most már bármely böngészővel elérhető a biztonságos letöltési mód, így a jövőben az adatvédelmi kockázatot hordozó PDF fájlok kiküldése sem szükséges.
Ha levelünkkel vagy a regisztrációval kapcsolatban bármilyen kérdése, kérése merül fel, forduljon hozzánk bizalommal a már jól ismert ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén.
Tisztelettel,
ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport -
BlacKSouL
addikt
válasz
Integra #52443 üzenetére
Ezt meg itten nem hosszabbították meg
Ez a tavalyi sztorinak az összes képe egyberakva. Érdemes a végén a térképet megnézni, honnan és hogy sodródott el a két roncs. A vonató csak kb. 30-40 km-t vontatta.
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #52321 üzenetére
Az alvás nyilván más kérdés, az simán mehet 20 alatt, sőt, igazából az az egészséges, nappal viszont nálunk is 22 körül van, ha itthon vagyunk - ha nem, akkor sem szívesen engedem 20 alá, mert akkor az egész lakás kihűl, és fűtheted fel megint. No meg a helyi adottságok miatt napi 3x 10-15 perc intenzív szellőztetés a program, ami során a kinti hőmérséklettől függően a lakás különböző részei 14-20 fok közé hűlnek hirtelen. Szerencsére ilyenkor jön az a képbe, hogy ez csak a levegő hőmérskélete, és a bútorok, falak, miegymás nem hűlnek le egy gyors, intenzív szellőzéstől, így hamar, illetve kisebb energiaráfordítással lehet visszafűteni az egész rendszert komfortszintre.
p
-
EQMontoya
veterán
válasz
Integra #52317 üzenetére
No fuckin way, ombre! Ha nem lehetek bent pólóban (temp<=20), akkor ott hideg van. Nem azért dolgozok, hogy hosszú nadrágban és pulóverben üljek otthon. 22 fok teljesen jó.
Pedig nem vagyok fázós, általában ing+szövetkabát, amiben járok télen, se atléta, se pulóver/zakó a kettő közé. Hidegebb napokon (egész nap fagy, szél van) azért felveszek egy zakót, de kb. ennyi.
Otthon viszont zavar, ha nincs jó idő.
-
PindurAnna
Közösségépítő
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #52215 üzenetére
csak úgy jobban teljesítenek a hópihék is
(..........)
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #52142 üzenetére
Békemenetre tessék menni!
éljen a szovjet-magyar barátság..!(kurvanagy fészpalm, csak nincs időm keresni)
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #51152 üzenetére
Képekben ábrázolva, hogy terjed a simplicity nálunk.
ennyivel lett "egyszerűbb" a villanyszámla befizetéseaz eddigi két klikkelés helyett most sokkal több lépés, meg kártyaszám-írogatás kell, mert az egyszerűbb.
Amúgy nagyjából mindennel így van ez az országban.
-
-
pohár
félisten
válasz
Integra #51827 üzenetére
nem is teszem, ez az adag elég volt egy hónapra
ó igen, azok a híres-nevezetes csirkeszárnyak, tavalyról rémlik, akkor is azt csináltál, 2 tepsivel, még ez is rémlik
tildy... ahogy mondod
(nekem is kéne már avatart igényelnem, azt se tudom, hogy lehet-e már nekem, volt egyszer egy büntim, fene tudja már mikor...)
concret_hp... ha Budapesten járok márciusban, vigyek kolbász- és disznózsírt? kacsából most nincs
amúgy hidegben eláll nagyon sokáig, de ha pár hónapja a hűtőben van már, használat előtt szagolj bele, aztán ha úgy érzed, hogy avas, akkor mehet a kukába -
tildy
nagyúr
válasz
Integra #51821 üzenetére
Jo, de mint irtam pl a tizhavi konstrukcio mar tobbeknek is bevallalhato. Vagy ahogy sokan veszik, elofizu, upgrade. Igy nem egyben csengetik ki.
Ha mondjuk brutto 30E font/ ev a brit atlagfizetes , ahogy irni szoktak, akkor sem kethavi, hanem csak 1/3-1/4 havi fizetesbe kerul.
Fiatalok mondjuk masok.
Meg ami nekem feltunt, hogy pont azok, akiket te is irtal, fodrasz stb. itt siman jarkal iphoneal. Olyanok, akikbol nem nezned ki.
Nekem nincs , es nem is lesz. Egyszer volt, eleg is volt.
-
válasz
Integra #51821 üzenetére
+1, azok, akik leszarjak az imidzset, ott se veszik annyira meg. Fontban boooven hatszamjegyu fizetessel rendelkezok szajabol hallottam, hogy haaat, HTC One S meg talan belefer, merthat 4 telefont kell a csaladba venni, es nem akarjak annyira szorni a penzt. Szoval foleg csaladdal ott sincs az a nagy ajfonolas. Fiataloknal persze mas.
-
válasz
Integra #51811 üzenetére
a héten csattogtam haza a 103-as busszal, mellettem egy srác kb 3 számmal nagyobb kabátban, teljesen topisan telefonált egy 5-ös ájfónnal
szerintem sokan képesek tényleg erőn felül is bevállalni a dolgot, csak azért, hogy villanthassák a logót. elnézve amit a párom néha összeszenved az 5s-sel, hogy képeket, zenéket mentsen le/rakjon a telefonra, nekem sosem kéne
egy ipad mini már inkább, de még mindig reménykedek, hogy google-ék előrukkolnak a 8-as nexus-szal. de amúgy miért nem alszik még senki?
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #51799 üzenetére
Ez az iOS - mánia ez a mai napig elképeszt.
Természetesen az összes sznob haveromnak ájfóónja van, mert az a menő, és minden más szar. Meg van hozzá ájped is, meg mekkbúkkpro, mert úgy az igazi.Ülünk a kocsmában 5-en egy asztalnál. Mind a négyüknek négyes ájfónja van, 7-es iOS-szel, és mind panaszkodnak, hogy tetűlassú, meg lefagy, meg fél nap alatt lemeríti az akksit, stb. De ugye nem lehet visszarakni rá a régi szoftvert.
És amikor feltettem a kérdést, hogy miért nem vesztek másikat?
pl. az én Nexus 4-em két napig is kibírja, és lassúnak sem igazán mondható?
Erre az volt a válasz, hogy mert az android, az szar.persze az új ájfón az jó lenne.
De mondom, hogy az 200-250 ezer Ft, az én Nexus-om meg 70 volt.
De az akkor is szar, és kész.
Ennyi. -
EQMontoya
veterán
válasz
Integra #51794 üzenetére
Autóban azért kicsit más a helyzet. Konkrétumok nélkül amit adhatok: ami most megy ki gyártásba, tehát mostanság (2013 Q2) bemutatott típusoknál meglévő infocenterek (multimédia, navi, meg az összes többi takony), az mondjuk egy kb. 2-3 évvel ezelőtti, integrált rendszerbe szánt hw.
Tehát flash disk, sd kártya, jobb esetben 2 magos 1ghz körüli ARM, 1g rammal.Ennek több oka van: a cucc ugye platformra készül, tehát előbb megvan a hw összeépítve az autóba kerülő kontrollerekkel, kijelzővel, nagyanyám térde kalácsával, aztán elkezdődik rá a fejlesztés, ami meg teszteléssel, minden egyébbel annyi idő, amennyi. Főleg, hogy ami az autón fut, az általában nem egy cég terméke, még software terén is simán van tier2 meg tier3...
Azt pedig nagyon-nagyon nem szeretném, hogy X86 kerüljön autóba. Remélem, soha nem is fog.
Androidrul: vannak most olyan tier1-ok, akik droidos rendszert adnak el autógyártóknak. Megvannak a maga előnyei, de egyelőre fejleszteni rá azért némileg a sajtreszelővel masztizásra hasonlít. Debuggolásban egy jó linux + gdb + walgrind kombóhoz képest fasorban sincs, és ez bizony erősen meglátszik a minőségen és a fejlesztési költségen is.
-
tildy
nagyúr
válasz
Integra #51767 üzenetére
Az előző ultra nekem is lekapcsolt túlmelegedéssel az ominózus vizes-nedves eset után. Ment 3 percig, aztán leállt. Aztán megint bekapcsolt. Fél évig ment a türelemjáték, utána hazavittem, megjavíttatam. Az marad tartaléknak.
Boschnak van még -elvileg - jó halk porszívója, de az tán ciklonos, olyat nem akartam.
Amúgy amit még ésyrevettem É a németeknél sokkal egyszerűbb arg vagy electrolux cuccot találni. Én meg vagyok olyan hülye, hogy ami bevállt ahhoz ragaszkodom.
Itt az ultrasilencer 260 font lett volna, ez a típus (otthonról )annak a töredéke volt.
-
concret_hp
addikt
válasz
Integra #51680 üzenetére
a fradi + debreceni stadion, amiket nagyjából a nulláról építenek szumma 25mrd úgy vágom. szóval ~240db zsírúj stadion nagyságrendje
szóval ha ebből nettó lenyúlnak 1-2%-ot abból azért szépen lehet ám építeni a birodalmat
ha megújuló energiából is lehetne ilyen léptékű beruházást csinálni, abból is megcsinálnák, nekem nincs kétségem efelől
#51697 minden szakmának vannak kockázatai
-
válasz
Integra #51684 üzenetére
akár priviben, meg lehet kérdezni, hogy hol, tényleg érdekelne
szerintem amúgy maga az erőmű nem rossz, hogy lesz, inkább a tálalás és az, hogy nincs tisztában senki azzal, hogy valójában milyen árat is kell fizetni érte. meg persze nem konzekvensek. ez a cucc stabilan, megbízhatóan és rugalmasan fog áramot termelni, de nem olcsón, így nem tudom hogyan fér bele ez a rezsiharcukba, de majd megmagyarázzák. és az is tény, hogy mi pl elég szépen el vagyunk maradva a megújulós vállalásunktól.
de hogy tovább romoljon a helyzet, ma találkoztam az mszp plakátjával a batyin, nagy orbán+nemtudom kicsoda portré "maffiakormány, ők már jobban élnek, és ön?"
elkeserítő, hogy csak a sárdobálásra futja az ellenzéktől, de akármilyen értelmes program felállítására már nem. sajnos tényleg nincs kire szavazni...
-
válasz
Integra #51675 üzenetére
ez azért nem ilyen egyszerű, hogy a megújuló jó, az atom meg rossz. és az sem olyan egyszerű, hogy akkor mostantól csak megújuló erőműveket építünk itthon.
és azért a németeket sem kell annyira isteníteni, mert nem a megújulóknak köszönhetik azt, hogy leállíthatták az atomerőműveiket, hanem ennek: [link]. de persze nyilvánvaló eredményeket értek el abban, hogy hogyan lehet nagy megújuló kapacitást a rendszerbe integrálni. csak ott egy 150+ GW-os rendszerről beszélünk, míg itthon ez mondjuk 10 GW, de inkább kevesebb, ami további könnyebbségeket eredményez a rendszer szabályozásában a németeknek. meg még sok-sok mindent tudnék említeni, de a lényeget az első mondatban leírtam. sőt, szerintem sokkal inkább az atomenergia a jövő, mint a megújuló, de tény, hogy nem a mostani formájában.és senkinek nem kívánom, hogy gyökérkezelni kelljen a fogát, nagyon egy szar dolog, plusz még drága is :/
-
válasz
Integra #51615 üzenetére
Fokozzak a dolgot:
Kammerer azóta kipróbálta, hogy adott zenefájl(oka)t tízszer oda-vissza küldött a számítógépe és a Google Drive fiókját tartalmazó szerver(ek) között, és a TCP/IP protokoll „közismert” hibamentessége (vagy „hibamentessége”) ellenére hallott különbségeket a hangminőségben az eredeti és az oda-vissza küldözgetett fájlok között
Erted, fel-le masolod Google Drivera a zenet, es megvaltozik a hangja.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #51591 üzenetére
kivételesen bekapcsoltam, mert on the spot volt.
viszont véget ért, és 1 perccel később már obersovszky tolja bele az arcomba a propagandát, elképesztő.
volt erzsébet-utalványt reklámozó hirdetés is. agyrém.Ui. bazzeg, a rezsicsökkenés nyomán 0,4%-ra csökkent inflációnktól élveznek el. Jobbak vagyunk mint a németek, térképen ábrázolták!
hihetetlen. -
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #51537 üzenetére
Bezzeg Viktorunk kitüntette Zlatant.
Van abban valami romantikus, ahogy ez a két végtelenül szimpatikus ember egymásra talál... :-)Mondjuk, Ibra legalább őszintén rúgja fel az ellent (meg néha a sajátját is). a mi nagy emberünk inkább a szabályok módosításával nyomja. :-)
Ui. Arról nem is beszélve, hogy hányszor kaptunk ki a svédektől a 92. percben az ő góljával? Erre kitüntetjük...
Szplendid. (Mondaná dr. Kelso....)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest