- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát #43694 üzenetére
Lakva ismerszik meg az orszag egyebkent. Norvegia gyonyoru + tiszta, megsem biztos hogy elnek ott.
A portugal nyaralasunk utan ( svedekkel laktunk egy helyen, e spont kicsit azt ereztem, mint a norvegoknal) nem vagyok biztos abban sem, hogy a nagy almom, Svedorszag is megfelelo hely lenne szamomra, pedig az sem csunya hely.
De mint irtam, lakva ismerszik meg a hely, igy utolag azt mondom, hiaba szep Norvegia, nem elnek ott. Es hiaba piszkos Uk, megis, van egy olyan emgfoghatatlan erzesem, ide tartozom. Lehet azon britek miatt, akikkel egyutt dolgozom, vagy akiket megismertem es a barataim, de itt otthon erzem magam.
Talan emlekszel, Nemetorszagtol el voltam ajulva, de mikor hazaertem, elkapott ugyanez az erzes. Itthon vagyok.
Fokukac: Redhillben mar jartam, es jokat hallottam Surrey-rol
-
NoLF
veterán
válasz
Viszlát #43698 üzenetére
abszolút egyetértek sajnos...
most pl Ibizán is, mivel kb utószezon van (ennek ellenére az egész sziget full tele szvsz), mennek az angolok, írek, skótok. lényegében alig hallottam spanyol, vagy bármilyen más szót, olya volt, mintha itt lennék, csak jobb lenne az idő. no és ahogy viselkedtek... egy társadalommintát bármikor vételezni lehetett volna, nem rúgtak ki a hámból, csak ugyanúgy viselkedtek, ahogy itt... és az borzalom.
-
Dumas
csendes tag
válasz
Viszlát #43698 üzenetére
Az utazásról annyit tudnék mondani, hogy ez sajnos itthon is ugyan úgy megvan. Hatkor indulok, hogy 8-ra beérjek melózni. Majd, ha hatig vagyok akkor 20:00 körül haza érek, de csak mert szeretek sétálni, ugyan is, a buszra várnom kéne 20:10-ig, inkább sétálok egy fél órát.
Azt, hogy melyik a jobb vagy rosszabb én nem dönteném el. Mivel csak itt van tapasztalatom.
(Bár van egy történet amitől leesett az állam, lehet el sem hinném, ha nem velem történik meg
Vonaton utazunk Augusztusban barátnőmmel haza felé. Persze 6millió fok odakint, kocsiban meg még több. A magunkkal vitt innivaló hamar elfogyott, aztán jött a szenvedés. Konkrétan a rosszullét határán voltunk, amikor hallom, hogy mögöttem egy fickó telefonál, hogy: "Figyi már Józsi(A névre nem emlékszek) a következő megálló a tiétek lesz, hoznál fel nekem két üveg ásványvízet, itt ülök a legutolsó kocsiban."
Mondom magamban, hát, ha pofátlanság, ha nem én megkérem, hogy hozasson nekünk is, mert ott halunk meg. Mondom is neki, hogy elnézést, ha boltból hozzák azt a vizet hozzanak már nekünk is, kifizetem meg minden. Mire a fickó rámnéz, elkezd vigyorogni, és: "Ugyan, hiszen ezt maguknak hozattam, a kollegám a következő állomáson feladja." Hát hirtelen nem tudtam mit mondani... És se pénzt se semmit el nem fogadott...Csak úgy hozatott föl nekünk két, 1literes üveg HIDEG ásványvizet!!! Ezek után nem tudtam szidni azt a vonatot.)
-
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #43694 üzenetére
Hát nem tudom. Elég sokszor jártam már Angliában, igaz, csak London körül, és nekem szinte csak pozitív élményeim vannak. Igaz, ott fent nem jártam felétek.
Magyarország ugyanakkor nekem egyre kevésbé tűnik élhető helynek, pedig nem a gettóban járok én sem. De minden sarkon találkozom a tahósággal és a nyomorral és a pusztulással.
Ha pedig elmegyek vidékre, egyenesen katasztrófa, a 3 millió koldus országa. Munka sehol, beruházás sehol. Csak a NER van, meg a stadionok, és ennyi. -
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát #43597 üzenetére
Peterket: mi most terunk vissza az orakra, miota ezeka telefonok 1 napot vagy kibirnak, vagy sem.
A csaladban egy Aramani Exchanget vettunk jo fel eve, nekem tetszik, illetve egy Seiko automaticot, de az neha kesik picit.
Illetve egy kis casio lett fesztivalra, hogy legyen olyan is, amiben 100%-ban megbizhatunk, ha a telo beadna az unalmast.Esm is akar majd maganak egyet, egy ideig en is azt mondtam , minek, de miota nem mennek 5 napig a telefonok alapbol, azota kicsit tobb is mulhat rajta.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #43463 üzenetére
nyilván egy 3 literes dízel nem erőlködik annyira, mint egy 1,8-as vagy 1,6-os benzines, de nem is ez volt a mondandóm lényege, hanem az, hogy országos szinten ezzel egy csomó üzemanyagot (károsanyag-kibocsátást) meg lehetne spórolni. Szerintem.
Nade más téma, a tegnap esti focihoz:
[link] -
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #43454 üzenetére
A németek szóban olyan rohadt környezetbarátok: leállítani az atomerőműveket, szélerőművet és napelemet mindenhova, ja és persze a co2-lábnyom, meg a dízelautók, amik ugye keveset esznek.
Ugyanakkor amúgy rohadt sokat utaznak, nemcsak otthon, hanem szerte a világban, ami a legkörnyezetszennyezőbb..És, csak egy naiv ötletként, ha netán megszűntetnék ezt a sebességkorlátozás-nélküliséget, akkor az ország üzemanyag felhasználása azonnal és jelentős mértékben csökkenne.
Én egyszer mentem 200-zal egy céges Mazda 6-ossal, a frisen átadott M35-ös debreceni kerülő szakaszán, ahol a környéken nem volt másik autó, de a pillanatnyi figyasztásmérő 30 litert mutatott. Egyszer apám BMW-jével is karcoltam a 200-at január elsején a csontüres, frissen átadott M5-ösön, és az is hasonló értékeket írt ki.
Amúgy 130-nál mindkét kocsi elment ~9-10 literből, szóval tényleg érezhető lenne, ország szinten különösen. -
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #43395 üzenetére
Nem tudom jobban linkelni most, de innen az aljáról a "1. számú melléklet - A pénzforgalmi szolgáltatások keretében lebonyolított fizetési műveletek teljesítési rendje" kell nektek, ha OTP.
Illetve most nézem újra, sunyin nem írják ki látványosan, de ez a fiókban beadott megbízások teljesítésére vonatkozik.
-
-
Tim82
félisten
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #43180 üzenetére
Amiben ultel mikor ott voltam az is Golf volt. Start/stop opcios, ki lehet kapcsolni vagy ha nem nyomod teljes erovel a fekpedalt a pirosnal akkor nem allitja le a motort, par nap alatt megszoktam, ami nagyon tetszett az az adaptiv cruise control volt, lassitott magatol ha utolertem valakit.
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #43156 üzenetére
Ismeros, elso napon en is alairtam mindent, varom mikor viszik a vesemet. Meg olyat se mondhatok el, hogy mennyiert vettem ceges utra repulojegyet/kocsi bverles ara/hotel szoba stb, de a legjobb az elozo project.
Nem Boeing, de repulos ceg es itt van nalam az egyik laptopjuk. Nincs rajta semmi csak egy alap Windows XP + Outlook, Exchange teszteleshez hasznaltam. Nem kuldhetem vissza nekik postaval/futarral, mert az nem biztonsagos szemelyesen szeretnek ha visszavinnem. 1500+ merfoldre vannak, 1 atszallas repulovel. A fonokeim most gondolkodnak, hogy mi legyen, mert a szemelyes visszavitel az lenne vagy $1500 (repulojegy, hotel, auto + per diem) -
-
parandroid
félisten
válasz
Viszlát #42502 üzenetére
"személyes tapasztalatom az, hogy a nagyobb autó több tiszteletet kap, xenonnal különösen így van"
Itt a németeknél a led az új xenon. Ha lapos, széles, és szépen ívelő ledsorral világít, akkor kell kihúzódni (elég könnyű megkülönböztetni az utángyártott, és felszerelt cuccoktól, főleg azért, mert azokon nagyon hamar kiég pár led, és az úgy már nagyon gáz). Xenon már túl sok régi roncsban is van.
p
-
válasz
Viszlát #42490 üzenetére
rajta vagyunk, remélem lesz belőle valami
amúgy is kidobott pénz, és feleslegesen 10 ft-ot is minek kidobni, de jobban zavar a tudat, hogy elpocsékoltam az élelmiszert, ami pedig egyre nagyobb luxus lesz a világban.
[link]
[link]
itt vannak számok, ha valakit érdekel. durva dolgok ezek. olvasgatok most egy könyvet is az élelmiszer ellátásról, amely főleg afrikára koncentrál, abban is vannak megrendítő dolgok. szóvla hiába nem érzem meg anyagilag a kidobott tojásokat ("vegyünk tojást, csinálunk belőlre rántottát, hm, csak 10-es van, nembaj, hozzuk - aztán nem fogy el egy sem, mert nincs kedvünk mégsem azt enni"), egyre kellemetlenebb érzés pazarolni.szóval az elhatározás meg az igyekezet megvan, ha esetleg van tipped ezzel kapcsolatban, azt szívesen meghallgatom
szerk:
Phvhun rövidebb távon anglia (munkatapasztalat+nyelv+egyetem miatt), aztán onnan már franciaországba is könnyebb átköltözniezen felül szívesen lehúznék néhány évet valamelyik északi államban, de ez valószínűleg csak álom marad
-
parandroid
félisten
válasz
Viszlát #42195 üzenetére
Mondjuk a költözés utáni első időszak azért mindenképpen egy kisebb sokk, még egy lelkileg egészséges ember is megérzi, nem biztos, hogy valakinek, aki eleve kissé depresszív időszakában van ez valóban könnyen fog menni, és segíti a beilleszkedését. Amúgy támogatom a dolgot, osztrákoknál, németeknél keresett szakma a CNC-s.
p
-
-
NoLF
veterán
válasz
Viszlát #41983 üzenetére
hatalmas gratula!
más: aki esetleg ma ráér egy sörre a nagyfaluban, azzal közlöm, hogy kb este 7től az élesztő nevezetű helyen fogom az árpalevet fogyasztani serényen, bárkit szeretettel várok egy pacsira!
montoya: péntek délutánfelé ráérsz? 4-5 ilyesmi? tesztvezetésileg
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest