- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #31297 üzenetére
Azt a ventilátort nem tudod úgy elhelyezni, hogy elszívja a hőt a hűtőbordákról? Mert az is sokat segít, az első négymagos rendszeremhez egy ideig csak passzív hűtőm volt, ha húzni akartam, mindig nekitámasztottam egy 12 centis ventit, 10-15 fok különbséget jelentett.
-
Winner_hun
félisten
válasz
fokukac #31278 üzenetére
Egyéni rang
Az hogy mennyiért dolgozok / dolgozunk az nagyon vegyes a megrendelők részéről. Van aki ezt mondja, van aki szerint meg nagyon drágán. Van olyan akinek nem számít az ár, mondja hogy mi kell, mondjuk az árat és küldi az előleget. Olyan is van aki azt mondja hogy (nagyon)olcsók vagyunk más területen dolgozó szakikhoz képest, néha mégis azt mondják hogy jajjdedrága, kell neki a munka úgy ahogy szeretné de a munkadíjból, abból engedjünk már. Nem engedés után is kell neki amit szeretne és a végén nagyon örül hogy jajjdejólett..
Amiről falra tudok mászni az a "de a boltban ennyi meg annyi". Aha, amit a boltban sorozatgyártottan megkap x pénzért az nálam kb. az anyagár, vasalat nélkül. És akkor még hozzá se nyúltam az anyaghoz.
Megtörtént már az is hogy kéne de x% kedvezménnyel (1. munka nekik). Elmondtam hogy az adó havonta ugyanannyi, a kenyér nem lesz olcsóbb mert hónapok óta ugyanott veszi az ember és én nem rakok bele az árba semmiféle rejtett költséget amit esetleg el tudnék engedni. Ennyiért vállalom, kérjen mástól is árajánlatot, ha jobb árat ad akkor csináltassa meg vele. Végül kellett neki és nagyon elégedetettek voltak (mielőtt eljöttünk volna már mondta is hogy mi lesz a következő dolog ami majd kéne..)
Anyag + munka = termék ára. Ha olcsóbban kell akkor meg lehet venni készen (csak nem biztos hogy az méretben pont akkora mint amekkora kell) vagy meg lehet mással csináltatni, esetleg át lehet alakítani a bútort / más, olcsóbb anyagból kivitelezni (már ha van rá mód)
Igen most volt egy kis elhavazás amit nem is bánok. Több dolog miatt is csúsztak sajnos a dolgok de a lényeg hogy meglettek a munkák. Amúgy addig jó amíg van munka, a tavaly évvége meg az idén év eleje eléggé siralma volt, szerencsére ennek teljesen az ellentettje van most. Tavaszig biztosan, de már a tavasz eleje is foglaltnak látszik. Ez csak pár hónap, nem sok. A legrosszabb mikor már csak 1-2 hétig lát előre az ember és nem tudja hogy mi lesz. Bár szerencsére a legtöbb esetben mindig bejön néhány kisebb-nagyobb munka.
Régen azért bőven más volt a helyzet (akkor még suliba jártam), apukám mondta volt hogy 4-5 évre! előre be volt táblázva. Ehhez képest a 2-3 hónap micsoda? Rövidtávú túlélés?...
No de mindegy, nem sírok, örülök hogy van mit csinálni, tudom hogy van akinek már a fele ennyi is ajándék lenne.
Ezeket szerda éjfélkor fejeztük be:
A képeket csütörtökön csináltam mert vissza kellett menni, alul is volt még 2 elem amit fel kellett rakni:
Péntek este hívott a tulaj hogy köszönik, nagyon tetszik + kellemes ünnepeket kívántak (azért hívott mert csütörtökön mikor befejeztük nem voltak otthon)
Ez a korlát amúgy nagyon tetszett, végre normális fával lehetett dolgozni és nem csak 1-2 lécet kellett gyártani. Bár idénre nálam marad ez favoritnak a lábak miatt. Ívek így-úgy, nem csak egyenesek, szögletek és egybesíkok -
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #31289 üzenetére
Az a baj, hogy általában nem a vezeték van megtörve valahol, hanem a ventinél rossz a forrasztás. Legalábbis én eddig ilyenekkel találkoztam. Gyors megoldást nem tudok mást, de ha nem akarod szétbombázni a régi hűtőt, akkor bármilyen kéteres kábel megteszi, régi konfigból, kapcsolók, izzók vezetéke is akár.
-
djdaniel
senior tag
válasz
fokukac #31158 üzenetére
Engem az összes ilyen reklám zavar, ezért használok Adblock Plus-t
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #31160 üzenetére
Engem egyedül felül zavar, ott viszont notin is, sőt főleg azon, mert fölöslegesen lejjebb tolja a lényeges tartalmat. Asztali gépen nem gond, mert "kisablakban" böngészek, az meg kb 1024 px-re van állítva, függőlegesen meg megvan az 1080 px. Ott inkább csak az ilyen erotikus színű hirdetések báncsák a szememet, mint amilyen a mai is.
p
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #31092 üzenetére
Nézz használtan egy E8x00-es procit, bővíts ramot, az olcsó, meg keress valami kis fogyasztású VGA-t. Kb ugyanott leszel, mint ahol az én gépem van, ezen meg megy minden, amit te leírtál. Filmnézéshez meg vegyél egy mediaplayert (nekem Asus O'play van, de a WDTV-k is jók), a nagy vinyókat meg tedd át egy NAS-ba, vagy egy célszerverbe (nálam egy HP Proliant Home Server megy), és akkor nem zümmög a gép, és tudod a tévén nézni a HD cuccokat.
Internetezéshez meg ott a noti, vagy vegyél egy tabletet. Bár én egyre többször kapom azon magam, hogy a Nexus S-en olvasom a híreket, nézem a facebookot, az eBayt, a 9gag-et, meg az e-maileket.
És nézzetek Fölszállott a pávát, ha már én nem tudok, pedig családilag is érintett vagyok...
Tököm a DunaTV-be, hogy nem lehet külföldről online nézni. Ehh, nem hiszem el, IE alatt működik, lol.p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #31071 üzenetére
Vegyél valami epölt. az biztos, divatos is, villoghatsz is vele, egymilliárd légy nem tévedhet, dzsipszidít is pörgeted, nem kell vele semmitse csinálni csak megveszed, használod oszt kész. Nem olcsó, de ne szarrágóskodjon az ember.
ja, és öltönyben se kell járnod soha többé, még akkorse ha szereted
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac #31071 üzenetére
Amennyiben nem akarsz egyszerre mindkét monitoron 60 FPS-sel FHD filmet nézni, bármelyik jó lehet szerény véleményem szerint. A felvázolt célokból adódó rejtett igények miatt az AMD kütyü talán jobb, de személyes tapasztalatom még csak az intel oldallal volt.
Ha csak kompenzálásra, illetve jáccódásra (nem pc-s játékot értek alatta, hanem általánosan) kell, akkor számolj el annyiszor tízig, ameddig kell, hogy lemondj róla.
Az A10-5700 mintha többet enne, mint az i3-3225.
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #31071 üzenetére
Szukseged van ra. Vedd csak meg, porgesd a GDPt
En is neztem mindenfele alaplapot, procit stb a kis hazi tanulos serveremhe, ahogy en latom videozni meg kiprobalni jatekokat nem full HD felbontasban nagyjabol barmilyen proci jo. Intelnel a HD 4000 (i3-3225) az teljesen jo lehet. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #30886 üzenetére
Deee aztatot én úgy nem tudom, meee' nem vagyok közgizda.
MNB statisztikai adataiból a negyedéves inflációs jelentésekből kibogarásztam az adott előző éveseket, és az jött ki hogy:2013: 5,0
2012: 5,8
2011: 3,9
2010: 4,9
2009: 4,2
2008: 6,1Ebből az uccsó az én forrásom szerint 5,2 volt, de az összesítetted szerint 6,1, míg 2009 4,5 helyett 4,2 volt.
Na így a fenti adatlistából hogy és mennyire számolod ki? -
concret_hp
addikt
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #30747 üzenetére
Nem veletlen hivjak kotottsegeknek, bar inkabb csak fejben dol el. Most jott ki egy haromgyerekes ismerosom, gyerkocokkel egyutt, illetve korabban a volt projmanagerem ket gyerekkel. Utobbi esetben lakashitel is volt, csalad is, auto is , mitobb munkaviszony is. MEgis jottek.
Szoval sok esetben csak inkabb kifogasokat keres az ember, miert ne. En nem ertelek. Foelg teged nem kokac, miert vagy meg otthon. Eszed is van, angolul is tudsz, mi kell meg?Blacksoul: azt kihagytad, hogy jaszalsoszentgyorgyon meg pluszban az uj buszoblok kialakitasa miatt szlalomoznod is kellett ebben a rossz idoben.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
fokukac #30761 üzenetére
nem kell ezt privátban...publikusak a szabványok és jogszabályok. meg másnak is jól jöhet, ritka az a hely ahol nincs mibe belekötni....
-per kopf 15 köbméter levegő
-2 nm szabad terület munkahelyed körül (műszaki okokból ezt le lehet vinni 1nm-re de irodában ilyen nem létezhet max gyárban termelési területen...)
-kábelek, stb mind csak csatornában futhat, nem okozhat botlás veszélyt semmi
-hosszabbítóban hosszabbítóban elosztót nem szokták szeretni a tűzvédelmisek
-minimum 2,2m belmagasság(tehát ha tetőtérben vagytok akkor ahol ez nincs meg ott nem lehet munkavégzés helye. oda rakhattok szekrényt vagy ilyesmi.
-irodai munkahelyek 8h zajexpozíciója max 60 dB(A)
-ha jól emlékeszem 500 lux megvilágítás (nem okozhat káprázást a monitoron a megvilágítás, + nem lehet háttal/neked szemben ablak amin nincs reluxa) ha autócadeztek vagy hasonló akkor több
-ablak-ajtó nem nyílhat menekülési útvonalra és nem nyílhat munkavégzés helyére. tehát az ablak rádiusza nem eshet egybe azzal a térrel ahol lennél a pc-nél.
-van szabvány arra h mennyi hely kell a lábadnak az asztal alatt magasságában és mélységében, szék magasságai stbstbstb
-szemed magassága, szöge, távolsága a monitortól
-és ha jól emlékszem a test szabad mozgási minimum távolságából le lehet vezetni ha az ember akarja, hogy a széked háttámlája mögött 1 méter szabad hely kell. DE úgy h te üzemszerű poziban rajta ülsz, nem pedig úgy h az be van tolva csontra az asztalhoz!sok van még, de ezek az általánosak. ha vmi nem tetszik és süket fülekre találsz tehetsz névtelen bejelentést a területileg illetékes ommf-nek
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #30747 üzenetére
Munkaviszonyt felmondtam/felmondtuk, tartozás egyelőre marad (jobb kilátásokkal, ráadásul az EUR-ban szerzett jövedelem is jobban megnyugtat), lakással te még könnyebben is lennél, mert BP-n legalább kiadható. Ja, némettel nehezen haladok, de ha lassan is, azért alakul, pedig én nem is tanultam korábban.
Tankönyvem már van, csak neki kéne alaposan feküdni. Érteni már sok mindent értek, egyszerűbb dolgokat már el is tudok magyarázni. Mondjuk munkavállaláshoz ez még mindig kevés. Neked ráadásul olyan tapasztalatod van, amivel még könnyebb elindulni. Bár arra sem gondoltam volna soha, hogy Katica óvónői múltja és elhivatottsága jelenti majd a kiugrási lehetőséget, és tessék.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #30732 üzenetére
Ha jó minőségű zenét hallgatsz a gépről, akkor mindenképpen hangkártya. Még én a botfülemmel és a minőségre kevéssé igényes* alkatommal is hallom a különbséget az integrált shit és az Audigy között, pedig nekem valami olcsó(bb) Audigym van.
* Gyári hangszóróim vannak a kocsiban egy mezei JVC fejegységgel, amin USB-n hallgatok mp3-at, és szerintem jól szól. 'Szakemberek' szerint ez sok mindent elmond a zenei igényeségemről.
p
-
Lortech
addikt
válasz
fokukac #30692 üzenetére
Én egy T410-et püfölök éppen a baloldali elosztással. Valami förtelem ez a lassan reagáló, csattogós billentyuzet. Püfölni kell, hogy a betukettozéseket ne egynek vegye, egyszeruen lassú. +A keskeny enter, amiért még ölni tudnék! Szerintem azt hiszik, körülöttem, ideggyenge vagyok, úgy csattog néha a billentyuzet, ha belelendülök. Ennél már csak ez a pöttyös touchpad gázabb.
A lassan 4 éves dellem ezerszer jobb minden tekintetben. -
parandroid
félisten
válasz
fokukac #30690 üzenetére
Nekem nincsenek ilyen fenntartásaim, az elveket meg ügyesen félre tudmo tenni. Nekem jöhet.
Cica: Tegnap karácsonyi vásározás volt, 10 után estünk haza, ma meg kollegiális évvégi ünneplés lesz a Bogárkának, úgyhogy megint éjszakába nyúlóan dorbézol. Holnap laza napja lesz, akkor keresd majd.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest