- MIUI / HyperOS topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BlacKSouL #30413 üzenetére
eh...
naigen, erre aztán kifejezetten szar visszajönni, pedig csak egy hétig voltam távol az országból.. plusz ittvan még ez is: [link] tényleg nagyon szomorú, ami itt folyik
igaz csak egy hétig tanultam párizs top műszaki egyetemnén, de elmondhatatlanok a különbségek az itteni színvonlhoz képest... amúgy sem tudom egyszerűen felfogni sem, hogy hogyan lehet ennyire szarul kezelni egy társadalomban az oktatási és egészségügyi dolgokat, mint nálunk.
elkeserítő ez az egész.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #30375 üzenetére
afrikában meg éheznek...
igaz, ott legalább süt a nap
, ami Nógrád megyében nem biztos, hogy így van.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #30205 üzenetére
Te topikgyilkos!
Kérdéseim:
1, van különbség gyorsaság szempontjából, ha satáról satára másolunk, vagy satáról esatára?
2, akinek SSD-je van, szokott hibernálni? (pl. notin, a thinkpad-es alapbeállításban ha lecsukod, hibernál)
3, miért melegszik a thinkpadom, mióta win7-et raktam rá? Tök halk, úgy szabályozza, hogy alig megy a venti, viszont így felmelegszik, amit korábban sosem csinált. Tegnap este már nem csak az alja volt meleg, hanem a bilentyű is
Hiába variálom a power managert, mégis. Az XP-s power manager intelligensebb volt? Vagy már a lenovo is úgy gondolja a drivereivel, hogy vegyek inkább újat?
-
fokukac
nagyúr
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #30198 üzenetére
Részben segítség a problémád egyes részeihez: Ninite.
Amúgy átérzem a problémáitokat, srácok, bár nekem a rendszernek használt SSD-m legalább rendben van. Csak az adattároló vinyókat kellene rendbeszednem (meg kiírnom egy rakat dolgot DVD-kre - alapvetően még mindig úgy gondolom, hogy az van meg biztosan, ami DVD-n is megvan). Mondjuk ehhez kellene egy henger DVD legalább...
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #30198 üzenetére
hi!
szerintem vegyél fillérekért egy low-cost gépet az elmúlt évekből, és meg fogsz lepődni, emnnyivel gyorsabb, mint egy 7 éves csoda. (az én mostani gépem egy 2,5 évvel ezelőtti dual-core celeron, és megdöbbentően használható. 11 e Ft volt a proci, 25 az alaplap, és még 10e a memória, az arányok ma is hasonlók, csak a teljesítmény még nagyobb)
A régi telepítőkkel meg nincs értelme foglalkozni, de tényleg, mindenből új progik vannak, a régi úgyse jó.Az adatmentési problémád átérzem, egész nap másolom az anyagokat az egyik vinyóról a másikra. Fél napja :-) Iszonyatos mennyiségű filmem és sorozatom van... 3 vinyón szétszórva... gondoltam, rendbe rakom őket, de lehet, hogy kevés lesz hozzá a hétvége... :-)
eddig kb. 1,5 tera ment át az egyik vinyóról a másikra. DE aztán vissza akarom rakni az eredetire, csak megszűntetem rajta a partícionálást (rájöttem, a 21. században ennek semmi értelme). Aztán ugyanez egy másik vinyóval, csak ott végleg, annak a helyére vettem az újat. Ha ez mind meglesz, akkor megy az SSD-re a telepítés, szóval jól elleszek hétvégén, most hogy a ház asszonya elhúzott londonba
Viszont asszem kéne enni most már valamit, mert ma még nem sikerült... -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #30197 üzenetére
Össze kéne kotorászni az összes létező telepítőCD-t az alaplaphoz, stb-hez, plusz azokat amiket már azóta frissítettem, aztán meg kellene keresnem az összes olyan program telepítő CD-jét, vagy gépen lévő fájlját ami jelenleg a gépen van, vagy ami talán már meg sincs, keresnem kellene a kevésbé drágán megszerzett telepítőkhöz egy néhány betűből és számjegyből álló karaktersort, el kellene döntenem, hogy a 2005-ben sem túl acélos rendszerre ráhúzzam-e a W7-et, át kellene mentenem minden létező dolgot, telepítőt, adatot, leveleket, képeket, filmeket, zenéket a 120GB-os vinyóról a 640-esre, a másolás sikerességéről meggyőződnöm minimum 3x, megvenni végre a VP200-ast, majd elismételve a windóz telepítés 10parancsolatát, istenhozzádot mondani a 2005-ben telepített jó öreg XP-nek, kikapcsolni a gépet, szétkapni, kivenni a 640-est és a 120-ast, átjumperelni a szükséges dolgokat, bepattintani valahova a VP200-at, átírni a bootsorrendet BIOSban, felpattintani a VP200-ra a jó öreg XP-t, vagy a csillivilli W7-et(a rendszer többi eleme a VP200 ellenére még mindig 2005-ös lenne {P4 3.0; 1GB; i915 chip; X600Pro 128MB;...}) felpakolni a drivereket, felpakolni a progikat, kikapcsolni, összedugni a végleges rendszert (SSD-HDD-HDD-CD), BIOSban ismét állítgatni, a 640-re mentett adatokból felpakolni a maradék progikat, licenszelni, programokat konfigurálgatni, régi beállításokra emlékezni, be nem állítható, fel nem telepíthető progik miatt szentségelni majd anyázni, ...
Na erre nekem mostanában nagyon nincs időm. És a fentiek a legeslegideálisabb eset, ha a hardverrel nincs gond, és a szoftverrel is csak részben.
Viszont hónapok óta nagyon érik a dolog, mert lassan 8 percre nő a bootidőm.
-
bobsys
veterán
válasz
BlacKSouL #30098 üzenetére
Falling Down - osszeomlas, Majkel Doglesz
-
-
jeges
senior tag
válasz
BlacKSouL #29958 üzenetére
ha vki gyanúsított, nincs bizonyítva, h lopott-csalt-ölt-etc. simán kiderülhet, h mégsem ő tette, de addigra már a fél ország előtt meghurcolták, s mivel a hírek ma már visszakereshetők, esélyes, h egész életében kisérteni fogja a gyanúsítás puszta ténye is.
nem azt állítom, h ebben a konkrét esetben valaki bűnös vagy sem, csak igyekszem kidomborítani a gyanúsított és az elkövető közötti különbséget. -
lujó55
addikt
válasz
BlacKSouL #29958 üzenetére
a gondolat első részéhez: nem vagyok Béla
a gondolat második részéhez: +1 hozzá sorolom még azokat akik töviggázzal nyomják a 21 éves fekete matricás roncs dízeljüknek. az ilyeneket bezúzatnám. a sofőrrel együtt mint a maffiás filmekben
ja majd ' elfelejtettem: nem vagyok Bélaamúgy meg rohadjanak meg a meterológusok is. Azt mondták, hogy ma jó idő lesz 14 fokos hőmérséklettel. Ereszcsatorna építés. Eredmény: a csatorna csálén, csak minden második csavar éppenhogy meghúzva. A PE tiplik törtek a hidegben és még a torkom is fáj, az arcüregem be van gyulladva olyan hideg szél fújt. 11-ig még a tetőt se láttam a ködtől.
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #29824 üzenetére
Az a félelmetes, hogy majdnem ilyen megfogalmazásban szerepel mindez a 12. osztályos töri könyvemben a nemzetiszocializmus kiépítéséről szóló fejezetben. Csak kihagytad a világ
magyarságánaknémeteinek egyesítését, és a rasszizmus élénkítését (itthon egyelőre csak indirekt eszközökkel). -
FehérHolló
veterán
-
lujó55
addikt
válasz
BlacKSouL #29772 üzenetére
A Hajdú Minimat mosógép az AEG licence alapján épült. Atomstabil külső csillapítású gép, kiváló anyagfelhasználással. Volt olyan háziasszony akinél 30 évet is lehúztak, a meghibásodás a programkapcsoló elhasználódása volt amit már nem érte meg cserélni. Legkorábban jelentkező hiba: lábtámaszok széthullása a túlpakolt centrifugálástól. Kifáradás.
Ezt a terméket kellett továbbfejleszteni mintegy 10kg csökkentésével. Így született meg az Energomat hasonló kvalitással.
Akkoriban még az volt az elsődleges szempont, nehogy szart építsenek a mérnökök, mert ha a termék jön vissza az nagy botrány és pártfegyelmi a vége.
Ma az a lényeg, hogy a garancia időn túl egyetlen percet se menjen a gép, mert akkor nem veszel másikat. Ebbe fulladt bele Singer is a varrógépével. Túl jó volt...
Ma már mindegy mit veszel, ugyanolyan szar mind, érdemes az olcsóbbat választani. -
bobsys
veterán
válasz
BlacKSouL #29716 üzenetére
Itt fel oraja ment el az utolso kiskolok. Aztan a fiatalok meg elkezdtek bulizni (ahol lakunk, ismerosok, a nagyhazban epp egyedul van a 16 eves kolok meg a haverjai + nehany csaj
)
(#29718) tildy: en meg nemtudom mi lesz, ott mar eltem egy picit itt meg nem. Egy ev mulva terjunk vissza ra, de vagyok annyira kocka, hogy mindegy csak net meg munka legyen a turazas az spec eppen hianyzik
-
tildy
nagyúr
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #29658 üzenetére
Nekem tegnap jutott eszembe egy hasonló a vakondos link kapcsán. Régen simán elment egy ilyen topic, vagy legalábbis nem volt érte retorzió. Ma páros lábbal kényeztetnék azt, aki ilyet merészel, akár a fáradt gőzben is. (És nem csak vladi topicnyitásáról beszélek, hanem körülbelül minden nem modi hozzászólásról ott.)
Más, reggeli csemege: [link]
Utolsó mondat a lényeg. -
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #29560 üzenetére
Nálunk van olyan kis felületű opció is a kerámián, amire pont ráfér a kotyogós. Inkább attól félnék, hogy megkarcolja.
Mi is egy alacsony költségű eszpresszóra váltottunk.fokukac: Olyat is láttam már, aminek csak egy rohadt nagy felülete volt, méhsejtesen felosztva és érzékelt. Ez már nem a negyedmilliós.
Ja, jól esik mindig rádlicitálni. Kérlek hagyd meg nekem mindig ezt a perverz örömet! -
tbs
addikt
válasz
BlacKSouL #29534 üzenetére
Ez a személyiség jogaid közé tartozó "szerzői" jogaid közé tartozik, nem az adataid védelméhez. (Kb., mert ennél balfaszabbul van körbeírva, de ez a kivonat fedi a legjobban.)
A saját képmásod jogtulajdonosa te vagy. Szerződhetsz róla - természetesen -, de lemondani a jogról Magyarországon nem lehet.
szerk.: Ja, és még egy "apróság". Portré jellegű széles körben publikált képet közterületen akkor készíthetnek rólad, ha a környezetedből jelentős mértékben kilógsz, "jelenség" vagy (nem testi okokból (rassz, fogyaték stb. nem lehet ok - ruházkodás, faszhomlok stb. igen)). Ezt meg vmi elbaszott közterületes megjelenős törvény szabályozza. Ha meg tömegrendezvényen veszel részt, akkor meg alanyi jogon bemutathat boldog boldogtalan bármilyen médiumban. Nem azért mert lemondtál a jogodról, hanem mert egy másik törvény felhatalmazza erre a képet készítőt. Ha élsz a "vétójogoddal", akkor majd homályosítanak. Utólag, nyilván. Vagy fizetnek, szabott ára van - gazdag nem leszel tüntikből
...
-
neduddki
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
válasz
BlacKSouL #29506 üzenetére
HI!
h-s gummedli rosszabb sar, ho, kozott, cserebe komfortosabb, nemsi tudta, hogy pc5bol van t nfene
udv
neduddki
mod:
175/65 R14 82T TL 185/60 R15 84H TL 195/55 R15 85V TL 215/55 R16 93V TL
185/65 R15 88T TL 195/60 R15 88H TL 195/55 R16 87H TL 215/55 R16 93W TL
185/65 R15 88H TL 195/60 R15 88V TL 205/55 R16 91H TL 225/55 R16 95W TL
195/65 R15 91H TL 205/60 R15 91V TL 205/55 R16 91V TL 195/50 R15 82V TL
195/65 R15 91V TL 205/60 R16 92H TL 205/55 R16 91W TL
215/65 R15 96H TL 185/55 R15 82H TL 205/55 R16 94W TL XL
185/60 R14 82H TL 195/55 R15 85H TL 205/55 R17 95V TL XLmi a faxra akarod????
-
pohár
félisten
-
tildy
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #29074 üzenetére
én nem tudom, mert marslakó vagyok
De!
szinte már hiányolom, hogy nem írtad meg, hogy hol volt ma a leghidegebb?
naná, hogy Nógrád megyében...!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bluetooth hangszórók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- MIUI / HyperOS topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Instagram közösségi fényképezés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest