- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
Aktív témák
-
-
kételkedem
addikt
A napom szép!
Ellenben a win98-al+ t-home adsl internettel már annyit bosszankodok, hogy az nem emberi. Miért kell munkahelyen 10+ éves operációs rendszerrel működtetett múzeumba való gépet használni 2009-ben?
Természetesen menjen rajta minden, a gép nem állhat le, az internetes kapcsolatra folyamatosan szükség van -
-
bnss
veterán
-
okoska.
csendes tag
-
Csyppa
senior tag
Kicsit helyesbítek rajta, tele van pontatlansággal:
Így csináltam:
Teljes négyzetté átírtam a köregyenletet, ekkor az lesz az O(2,25;4,25)
Ezután kiszámoltam az AB oldal irányvektorát,a mi merőlegesség miatt megegyezik az O-n keresztülhaladó m egyenes normálvektorával n(6,6).
Az így keletkező egyenes egyenlete: x-y=-2
Ezután megnéztem hol metszi az egyenes a kört. Kifejeztem az egyenes egyenletéből az y változó, köregyenletbe behelyettesítettem, végén a másodfokú egyismeretlenes egyenletem ez lett: 2x^2-9x-18=0 ebből már egy megoldóképlet az x.A végeredmény: C1(6;8) és C2(-1,5;0,5).
Ha még van benne valami hiba akkor az úgy is marad.
Akkor Bon3ss ez neked is szól
-
Csyppa
senior tag
Ha jól számoltam akkor a két pont a (12;14) (-1,5;0,5) koordinátájú pontok
a hibalehetőségem ilyenkor a csillagos egekbe van...
Így csináltam: teljes négyzetté átírtam a köregyenletet, ekkor az lesz az O(2,25;4,25)
ezután kiszámoltam az AB oldal normálvektorát,a mi merőlegesség miatt megegyezik az O-n keresztülhaladó m egyenes normálvektorával n(6,6).Az m egyenlete: x-y=2
Ezután megnéztem hol metszi az m egyenes a kört. kifejeztem az egyenes egyenletéből az x változó, köregyenletbe behelyettesítettem, végén a másodfokú egyismeretlenes egyenletem ez lett: 2x^2-9x-18=0 ebből már egy megoldóképlet az x. -
ngabor2
nagyúr
nézegettem én is a feladatot... elég érdekes. nem egészen kitenyésztett feladatnak tűnik, mivel elég sok tizedesjegy van benne, ráadásul gyökvonás után elég rona szám jön ki.
a megoldás menete már megvan, de nincs lelki erőm végigszámolni.
segítségként (bár valszeg Bius is tudja):
(a,b) középpontú, r sugarú kör egyenlete: (x-a)^2+(y-b)^2=r^2
tehát ezt a polinómot a fenti alakra kell hozni, ami:
(x-2.25)^2+(y-4.25)^2=28.125ebből megvan a középpont és a sugár. a háromszög 2 pontját összekötő szakasz felezőmerőlegesét kell még kiszámolni, és ahol a kör egyenletével metszik egymást (tehát egyenlőek), ott lesz a háromszög harmadik csúcsa. remélem nem írtam túl nagy hülyeséget.
mod: valami gonoszság lesz a dologban, mert ránézésre a felezőmerőleges egyenlete az y=2, és ezen illene lennie a kör középpontjának is... de nem ott van. vagy hibás a feladat, vagy én számoltam el valamit.
-
-
Ott is vannak érdekes dolgok... Én arra lennék kíváncsi, hogy valahol azt tanítják-e, hogy a szükséges információhoz (az internet korában) hogyan lehet hozzájutni, illetve a kapott eredmények feldolgozása hogyan történjen (mire van szükségem, amit találtam, az mennyire megbízható, stb.).
-
okoska.
csendes tag
Az a gáz, hogy még nem vettük, [tudom, elírtam] és nem tudom levezetni, gyököt kell vonni...
Így oldanám meg, de biztos nem jó:x(négyzet) + y(négyzet) - 4,5x - 8,5y - 5=0 /+4,5x + 8,5y + 5
x(négyzet) + y(négyzet) = 4,5x + 8,5y + 5Innentől neki kéne tudnia, hogy hogyan kell kihozni a gyökfüggvényt.
-
Algieba
őstag
Ööö. Másfél hónapja írtam jeles témazárót geometriából, de ilyen feladat nem volt benne. Esti gimnáziumba járok.
A lányod hol tanul??Aztán mindenki csodálkozik, hogy a fiatalok egyre "hülyébbek". Nekem is megzápult az agyam pár évre, amikor még éretlen fejjel találkoztam eme "sületlenségekkel".
-
-
BlacKSouL
addikt
Megint?
Szülinapos Martini volt, és véletlenül akadt egy kis vodka is itthon. Olajbogyó majdnem mindig van, jégkockát meg előrelátóan csináltam vagy 4 napja. Van ám egy nagy hibája, itatja magát..azaz engem.Még jó hogy nem az enyém a Martini. Pedig No Martini, no Party.
-
Bubu79
addikt
Macska tulajdon vagyok ( mert azt ne képzelje senki, hogy ő tartja a macskát - ez az illúzió egy kutyánál életképes lehet, de macskánál sosem
)
De igazából bármilyen kisállatra ráhúzható amit írtam - minden esetben mérlegelni kelll, hogy vajon megtűrik-e mások is a háznál, mint akinek szánjuk
-
-
-
-
kételkedem
addikt
1; Royal vodka ismert öblögető szer, mely alkohol tartalmánál fogva fertőtlenít, öblögetés után korlátozott mennyiségben lenyelhető
2; Phlogosol oldat csak külsőleg, nem érdemes lenyelni
Race: egy fórumtársunk erősen hiányolt! Had idézzek tőle: "hiányzik a kenderszakálla, a pofaszőrzete"
-
kételkedem
addikt
A házipor allergia nagyon alattomos probléma. Gondolom a ti lakásotok sincs plafonig csempézve és nem mosod fel az egész lakást kétszer... Hátha valami más oka van a köhögésnek!
Az én fiam a dokinéni szerint valami vírussal küzd. Lázcsillapítót írt, no és sok folyadékot. 37 és 39 között ingadozik a hőmérséklete három napja. Hétfőn suli helyett itthon lesz.
-
ádyz
addikt
Egesz nap.
Mellesleg: remind mee
-
BlacKSouL
addikt
A sofőrünk mondta hogy jött Pesten, bemondta a rádió, hogy Pásztó és Salgótarján között a latyakos út csúszós. Ő meg röhögött, hogy a verőfényes pesti napsütésben hogy beszélhetnek összevissza. Aztán az M3-ason már csepergett az eső. Jelentem most itt órák óta szakad a hó. Minek?? Mi az öregördög rézzel kivert kékeres ***-nak esik?
Ebben speciel mi a szerencse? -
-
Aktív témák
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Suzuki topik
- USB Type-C port is van az ASUS ProArt szériás VGA-ján
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- Kuponkunyeráló
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3078, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest