- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Bubu79 #41007 üzenetére
Amiről beszélünk, az mind egy tőről fakad. Nagyon is van közük egymáshoz. De ebbe már nem megyek bele.
Én is felnőttem rendesen. És úgy vélem, tartozunk felelősséggel azért, ha szó nélkül hagyjuk a szart az utcán. Mindegy. Egy fecske nem csinál nyarat, ím' újabb bizonyosság...
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Bubu79 #40998 üzenetére
Nem általánosítottam, csak utaltam arra, hogy ez egy mentalitásbeli jellemző, és hogy amit írtál, az engem erre emlékeztet.
A mag a család, onnan viszont amint bekerül a szocializációs térbe a gyerek szív magába mindent, szűretlenül. 10-12 éves korra alakulna ki egy gyermek gondolkodási képességei között az erkölcsi belátás képessége. 10-12 éves korban!!! Gondolj bele, addig mi mindent tanul meg, és mi mindenről kellene belátnia, hogy az erkölcsös-e, avagy sem. Mivel senki nem von konzekvenciákat, senki nem torol meg, senki nem bélyegez meg, senki nem kér számon, innentől a gyerek arra mondja ki, hogy jó, amiben örömöt lel. Ennyi.
És sajnos egy átlag gyerek mentális fejlődése már ott tart, hogy nem éri el az erkölcsi belátáshoz szükséges érettséget 10-12 éves korára. Kicsit durva....
Az iskola ebből a szempontból pedig esélytelen. Mire bekerül 7 évesen, addig tele van szemetelve a gyerek agya egyéb szocializációs hatásokkal, amiket a tévéből, vagy az utcán tapasztalva szed fel. És sokszor már halálosan mindegy, a szülő mit tesz. Ettől persze a szülők felelőssége elsődlegesen, hogy a gyerekük az utcán miképpen viselkedik...
Minden esetre, én hiányolom erősen, hogy odafigyeljünk egymásra, még nagy tömegben is...
És szerintem igenis baj, hogy az utca embere szó nélkül hagyja mások szemetelését, őrjöngését, rezzenéstelen arccal nézi végig, ahogyan tüntetők szétverik a köztereket, és csak arra hivatkozik, hogy bocs, én csak erre sétáltam. Hja, tényleg? És, mi érdekeset látott? Popcornt hozott? Jó volt a műsor? Elég vér folyt? Elég balhé volt? Most hazamegy és örül annak, hogy milyen jó, hogy egyszerű, és boldog családi békében él? Ahan, rendben van...
Megyek, mert most érzem, hogy nagyon kezdeném belelovalni magamat, és nem szeretnék ideges lenni.
Ne vedd magadra, kérlek! Ez tényleg nem személyes, csak asszociáltam...
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Bubu79 #40975 üzenetére
Egy részről igazad van. Más részről, ez a más gyerekének a nevelése engem pont arra emlékeztet, hogy oké, nem dobom el a csikket a lakásomban, de átpöckölöm a szomszéd kertjébe. Oké nem szemetelek a házam előtt, de otthagyom az erdőben, bedobom a tengerbe, átviszem egy másik országba, és a többi.
A kollektív felelősség az kollektív felelősség, és gyakorolni a saját házad táján kell, de felelősséggel tartozol azt illetően is, ahol te magad személy szerint megfordulsz, és szembesülsz ott tényezőkkel. Ha szó nélkül hagyod te, akkor ugyanazt csinálod mint anyuci és apuci. És ennek majd akkor lesz szívás a vége, amikor a most felnövő nemzedék teremti meg az öregkorod jelenét. Hát, köszike...
Ezt ne vedd személyeskedésnek, nem erről szól, csak ezen keresztül akarok rámutatni egy mentalitásbeli jelenségre, hogy miért tartunk ott, ahol tartunk.
Régen, kisebb közösségekben az egész közösség nem nézte jó szemmel, amit más gyereke csinál, és igenis stigmatizálták azt, aki szélsőségesen viselkedett, még ha igaztalanul is. Csak mert tömeg van, és elvész az egyén, a felelősség nem kisebb... Sőt, szerintem nagyobb... De nem érdekes.
-
NoLF
veterán
válasz
Bubu79 #40986 üzenetére
Szombaton erősen felhős, borult reggelre ébredhetünk. A keleti területek kivételével többfelé számíthatunk esőre, zápor esőre, helyenként zivatarra. A Kisalföldön északnyugatira fordul és megélénkül a szél, másutt még többnyire mérsékelt légmozgásra készülhetünk. A hajnali órákra 17 és 22°C közé süllyed a hőmérő higanyszála.
A nappali órákban egy hidegfront vonul át hazánk felett, melynek következtében egész nap felhős, borús időben lesz részünk. Sokfelé alakulhatnak ki további záporok, zivatarok. Országszerte megélénkül, zivatarok környezetében megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Tiszántúlon még 30°C felett alakul, míg a nyugati és a középső területeken már csak 20 és 28°C közötti értékeket mérhetünk. -
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Bubu79 #40962 üzenetére
Én megmondtam volna neki, hogy kisanyám, tényleg nagy űr tátong benned, de azt nem farokkal kellene betömni, hanem kultúrával. Javaslom, menj haza, ülj le a tankönyveidhez, zárd szorosra a combjaidat, és el se mozdulj onnan még vagy 5 évig.
Az a baj, hogy szó nélkül eltűrjük ezeket. Pedig egy gyereket csak pár szóval is elég rendesen helyére lehet tenni azzal, ha megszégyeníted egy szégyentelen viselkedési helyzetben. Ez a szükséges mennyiségű frusztráció...
-
NoLF
veterán
válasz
Bubu79 #40516 üzenetére
System owners participating in the application design and development process are responsible for ensuring security policies and architecture are effectively and efficiently configured and implemented within the application solution and that the policies and related security processes are properly utilized and administered.
itt egy vesszőmentes szépség
-
válasz
Bubu79 #40252 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek! Hiába van Mac-em is, nem fogom reklámozni azért, mert nekem van, és nem fogok senkit arra téríteni. Ha segítséget kér a váltáshoz, az más...
Ugyanígy van vele ngabor2 is: tőle sem hallottam soha, hogy csak a linux jó és mindenki használjon azt. Viszont tudom, hogy ha megakadok valahol az ubiban, biztosan segít, ha tud.Úgyhogy mindenki használjon olyan rendszert (és gépet), amilyet akar, de ne menjen át hittérítőbe, mert az már nem jó. Jól látom?
-
1010
őstag
-
kételkedem
addikt
-
venember83
nagyúr
válasz
Bubu79 #40154 üzenetére
Én már két egész napja nem ittam sert, ki lehet bírni, próbáld ki.
Igaz, szombaton még lement egy korsó Guinness meg négy korsó Holsten szűretlen.
Psychonaut: Majd megtapasztalod, ha befejezted a sulit.
Követ meg nem vetek, ha másért nem, akkor azért, mert nincs egy méteres körzeten belül s felkelni most nem fogok. Meglehet, hogy csak reggel hagyom el az ágyat.
-
Tim82
félisten
válasz
Bubu79 #39906 üzenetére
Bubu: ja, ja, emlékszem a sztorira.
Mindenesetre biztató, hogy péntek este óta nem gyújtottam újra rá.
Bár lehet, hogy most fogok. Kellett említeni a cigit...
# 39915: ha ilyen barátaim vannak, minek nekem ellenségek?
Nimrod: én pont most szórtam ki egy adag bútort a szobámból, lehet, hogy csak nem tudok mit kezdeni a hirtelen támadt rengeteg hellyel.
# 39914: több normális dohányos van, mint "nem-normális", csak az utóbbiakat könnyű kiszúrni.
Killing: normális dohányos nem gyújt rá olyan helyen, ahol másokat zavarna vele. Én pl. zárt térben, buszmegállóban stb. soha nem gyújtottam rá. Csak utcán, menet közben, ha nem volt körülöttem senki - vagy munkahelyen, a dohányzásra kijelölt helyen.
-
Tim82
félisten
válasz
Bubu79 #39833 üzenetére
Ja, amit konkrétan félreértettél - én arra gondoltam, hogy a zasszony ajándékképpen kicsit megkorbácsolt.
Álcázott kívánság? Mindenki magából indul ki. Én ki szoktam egyenesen mondani, ha akarok valamit. Most épp egy mandulás Magnumra vágyom, de nem hiszem, hogy kapható az éjjelnappaliban, ráadásul esik az eső és fáj mindenem a tegnapi spicces-bringás esésem után, a francnak sincs kedve ezért kimozdulni.
Ja, meg még lottóötös és kukac kedvence (értsd: most akár én is mondhatnám Dolák-Saly helyett
) hiányzik a teljes elégedettségemhez, de így is jó most. Cool zenéket hallgatok épp (U2, Tori Amos, ilyenek), tejszínhabos-fahéjas kávét ittam, zen van, inner balansz és písz.
-
-
válasz
Bubu79 #39801 üzenetére
Plitvice tényleg gyönyörű, tanúsíthatom. Tavaly jártunk ott, csak néztünk körbe-körbe... Meg persze fotóztam ezerrel. Igaz, két zivatar is elkapott, de bánta a fene! A buszban hazafelé megszáradtunk...
Pedig de megnéznélek abban a szerkóban...
(ÉKE!
)
ló úr: Na ezen viszont már nem tudok segíteni.
-
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Bubu79 #39244 üzenetére
Szuf idegen lakásban, csak fújt, mint hajszárító, de az a kis brekegő (komolyan ilyen hangokat ad ki magából: mekegő-brekegő, bugyborékoló, nyiffogó, satöbbi) dög meg üvegmosó effektben ment és ütögette volna....
aztán másfél óra múlva már ment a bunyó.
muszáj volt idomítani a Feketemancsot, mert vasárnap elhozunk 3 kismacskát egy kutyamenhelyről (valami állat négyet bedobott a kutyák közé Fóton - hármat sikerült megmenteni), aztán egy lesz nálam tutira míg haza nem viszem, aztán - ki tudja, talán egy marad ha csopvezemnek nem kell mégse...
-
venember83
nagyúr
-
Móci
addikt
válasz
Bubu79 #39080 üzenetére
Jó reggelt!
Ha már pajzán, akkor nem kandúr, de pl. egy ilyen nősténynek nem mondanék nemet: megnézem a linket. -
-
bnss
veterán
válasz
Bubu79 #38849 üzenetére
Először is tisztázzuk, hogy Te mit értesz gyorsító alatt, másodszor miért vagyok Pupák?
szerk.: lesz ez még rosszabb is, én már elég sok spamet kaptam. Legközelebbre tartogatom az intellektuális beszólásomat, bár nem hinném, hogy elolvassa, vagy ha véletlen elolvasná, értelmezni tudja-e.
Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Egyelőre nagy siker a Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- Motoros topic
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- iKing.hu - RedMagic 10s Pro Gamer erőmű 3 hónap garanciával! 12 GB RAM / 256 GB tárhely -Nightfall
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
- iKing.hu -Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest