- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
frame>24
addikt
Elnézést kérek, de nekem a felétől az volt az érzésem, az egész cucc azoknak izgi, akik a művtöriben vagy a szimbóleumokban, vagy Róma ismeretében, ill. ezekben együtt bitang mód jártasak, amúgy csak annyit tudtál, hogy, "na ez majd megen összefügg valamivel."
Ennek a filmnek a professzor karakterével való "együtt gondolkodás" lenne az izgalmi hajtója, és azt gondolom, hogy az átlagember ehhez kurvamód kevés. Én legalábbis tuti. A többi része viszont baromság volt (pl. áramszünet az ultra-védett levéltárban, csak úgy, polihisztor-csajszi, valami kimondhatatlan és abszurd szakmai címmel és ismeretekkel [kb. bádogos és szemorvos kateg.]; antianyag körüli méltatatlan nagy ostobaságok) -
ngabor2
nagyúr
jelszó: hőmozgás.
az első fajú (fémes) vezetés lényege, hogy a delokalizált elektronfelhő az atomtörzsek között szaladgál. az ellenállás onnan adódik, hogy nem tudnak a teljes keresztmetszeten haladni, mert "beleütköznek" az atomtörzsekbe. ha azoknak a hőmozgás miatt nagyobb a mozgásterük, nagyobb eséllyel állják az elektronok útját. tehát a fémes vezető minél melegebb, annál nagyobb az ellenállása.
ez van egyszerű esetben, ami alól kicsit megkavarva a dolgokat lehetnek kivételek.
-
Szia!
Igen, függ. A hőmérséklet emelésével nő az elektromos ellenállás. Egészen egyszerűen azért, mert a hőmérséklet hatására nő az elektronok hőmozgása, és több energiára van szükség ahhoz, hogy rendezett mozgásra kényszerítsük őket (ez az elektromos áram).
BlackSoul: És akkor jöjjön a tér, az idő és a tömeg összefüggése:
A jó időben a tömeg lemegy a térre. -
BlacKSouL
addikt
függ bizony. ha kellemes tavaszi 20-25 fokban felszólítják a tömeget, hogy vonuljanak el az utcákról, és menjenek haza, akkor csesznek rá, ellenben ha mínusz 25 fok van, akkor az ilyen felszólításra sokkal kisebb az ellenállás
a miértre nem tudom a választ sajnaamúgy egyébként: [link]
és még: [link]
-
-
venember83
nagyúr
Kérj képet a tulajtól az aljáról, nagy felbontásúakat. Ha tényleg jónak tűnik ezeken, akkor már érdemes leutazni. Áldozat nélkül semmi sincs.
Különben úton a melóhely felé mindig látok egy 4x4-es Pandát, furán magas, de biztos jó szerkezet, a Puch gyártotta az erőátvitelt, ők pedig elég sok komoly katonai és civil terepjáróhoz adták a szakértelmüket.
Más: a személyes névmásokat miért írod nagy betűvel?
Maximum az "Ön" és ennek változatait szokás, bár ezzel sem értek egyet, annak ellenére, hogy melóhelyen kénytelen vagyok így tenni.
-
-
-
BlacKSouL
addikt
génkezelés?
Rájöttem hogy ropi ismerősöimnek hiába javaslom, hogy így fél 11 környékén toljanak be egy fél szál kolbászt, 10 deka sajttal, három szelet kenyérrel, fél liter tejjel, vajas kifliből csak az íze kedvéért vagy 2-t, majd édesség gyanánt vagy egy tábla csoki, vagy egy nagy kakaós tekercs, esetleg 10 kiskanál porcukor 3 kiskanál kakaóval elkeverve és magában megéve, esetleg egy fél üveg Nutella magában.Ezt vagy nem bírják az egyszálbélűek, vagy hiába eszik meg este 10.kor, olyan az emésztésük, hogy 11-kor kisz@rják, és fél 12-kor már éhesek.
Megesznek másfélszer annyi kaját mint én, és 50-60 kilósak hozzá, én meg ettől képes vagyok 1 hét alatt 10 kilót hízni.
Szeretni kell enni, bármikor, bárhol bármennyit bármit. És főleg addig enni, míg érzi az ember, hogy "hubazmeg de teleettem magam". Ha két hónapig minden kaja után ezt érzi az ember, annak kell hogy legyen nyoma. plusz javasolt este napi 1-2 sör csak "lefujtani" az egészetja, és nassolni mindig...állandóan rágni valamit ami kézügyében van..
-
Bubu79
addikt
Ízlések és pofonok
- nekem ez fajta zene nem jön be
A háttér jól néz ki
- csak nem passzol a CRT-m képarányához
#23961: Azért annyit kinézhetnél egy csacsi öreg medvéből, hogy a kép széleit levágja, hogy megmaradjon középen a lényeg
#23962: Az is egy megoldás
Szia Bon3ss
-
fokukac
nagyúr
Egy pofon kéne Neked, nem hejje sírási szótár...
"Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok! "
-
NoLF
veterán
nem nagyon tudok neki nevet adni, mert ezek általában ilyen ad hoc jelleggel működnek.
kis vöröshagymán és kis fokhagymán megpirítottam egy kis házi magnalicasonkát csíkokra vágva, rá kis csípős pirosarany. mikor már láttam hogy ugrik össze a sonka, rádobtam 25 dkg feketekagyló husit. felöntöttem 1 dl száraz fehérborral, toltam rá sót, borsot, metélőhagymát apróra vágva, petrezselyemzöldet, bazsalikomot és oreganot. pároltam a borral egy kicsit, aztán rákentem 1 konzerv hámozott paradicsomot. összerottyantottam, és vegyes zöldsalátára öntöttem a cuccost. iszonyat finom lett, hozzá illő száraz sauvignon blanc-t szopogattam mellé
Aktív témák
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest