- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #2056 üzenetére
Jah valoban 35/1,8 elirtam
viszont azert irtam D3000 mert abbol szerintem most szarasig lesz a piac es meg mindig olcsobban jovok vele mint 1 uj sigmaval.
Szoval nincs itt para de tovabb megyek es beleferhet valami 10MP csavarhuzos vaz is + ilyen obi altalaban 22k korul mennek (uj 36k) ,mar azon is gondolkodtam hogy adoptalok 1 ilyet az olympusra mivel ezt manualba is lehet rekeszelni
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #2053 üzenetére
Engem ez nemraz meg ilyen szinten ha eljon az ido es nemlesz sigma 30/1,4 akkor veszek fose hugye Nikon D3000 vazat+ 1nikon 30/1,8 ami alitolag a legjobb nikon obik kozul valo es fose hugye megy ujonan is.
Azt max lesz 2db vazam. ahova ilyen fenyeros obi kell oda ugyse kell vinni mast.Szerintem a Zuiko obik meg joideig gyartasban lesznek kulonben nemsok E5 fogy majd, gondolom joszokasukhoz tartozik hogy 3-4 evig gyartasba is marad.
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #2043 üzenetére
Szerintem nem kell parazni csak a gagyit vontak ki, az aranygyurus obik tuti maradnak.
Csak az lehet hogy mig Canon, Nikon melle ellehet adni a bovli uveget is addig Olympushoz nem, a 14-42 is mar felelmetes minoseg a konkurensekhez kepest, igy ezen a vonalon felesleges a gagyival probalkozni.
-
Játékos
addikt
válasz
Messer22 #2035 üzenetére
Gyááá!
Ezt a képet az imént emlegetett obival lőtted?
Kérdés: egy ilyen obival lehet valamit kezdeni a gépemen (persze konverterrel), vagy felejtős? Kezeljetek nyugodtan szorgalamas, tanulékony laikusnak!
Lakásba, vagy vakutiltott helyen akár jól jöhetne... -
nesa
veterán
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #2003 üzenetére
En magam fogom atalakitani elektromosra
lesz AF + blende alitas is ,AF amugy makronal nemis erdekes csak a blende.
Azert a 40-150 lehet tekergetni kezzel is szoval ott mukodik a manual fokusz ha nagyon akarom ,de eszembe sincs tekergetni nem szeretnem elcseszni.
Ha ez bejon ,csinalok eladasra is par darabot ilyet ugyse lehet kapni
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #1973 üzenetére
Sajnos ahogy kezdtem irni, meg johogy nincs penzem
A canont az asszonynak vennem, ezt meg magamnak, csak egyre inkabb ugylatom hogy eselytelen a gitar eladasa...... igy lehet husvetra se lessz itt semmimind1 van idom atragni a dolgot....
A zuiko verzio miben mas, kepek alapjan mintha mas lenne a bevonat a frontlencsen
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Messer22 #1824 üzenetére
Simán megyek én is kukázni
Nekem egy dolog kellene az E-3-ból de nagyon, vagyis kettő: A kereső és a szigetelt váz..(erre akkor jöttem rá mikor néhány méterre mentünk a vízeséshez és tiszta vízcsepp, pára volt minden és értékelhető képeket buktam el emiatt) szóval a szigetelés jól jött volna.
-
Ati77
tag
válasz
Messer22 #1681 üzenetére
Köszi a választ.
Hát igazándiból például múzeumban kevés fény szokott lenni, vakut meg nem lehet használni, tehát az volt idáig problémás kompakt géppel (az egy Samsung S1050 volt ami elromlott, "se kép se hang"). Tehát olcsóbb árkategóriást használt (40e körüli forintban).
Csak most nézegettem drágábbakat is, és láttam, hogy átszámítva 80 ezerért meg lehet már ezt az Olympust is kapni 14-42-es objektívvel az Amazonon. Azt láttam, hogy képstabilizátor nincs benne, de állítólag az ilyen objektívvel nem nagy gond. Aztán nézegettem tesztfotókat és ez meggyőzőbbnek tűnt, mint a kompaktok ennyiért például a DMC-FZ38.
A testvérem elvben spórolni akar, szóval a Panasonic G az már sok lenne (130 ezer Ft körüli árban láttam). Az mennyiben jobb?
Azt olvastam, hogy a 420-as, 1600-as ISO-nál már zajosabb a többi DSLR-nél, de az FZ-vel ez nem összemérhető, ott szinte már csak rajz a kép.Persze olyat ami Zoomolni is tud, mint az FZ meg HD videót is vesz fel csak 290 ezerért találtam DSLR-ben a "Canon EOS 500D kit 18-200"-et. Ez meg aztán végkép drága.
Lehet, hogy akkor FZ38 lesz belőle, kezelni is egyszerűbb, meg a videó és a zoom miatt is. Az meg gondolom, hogy jobb mint a Panasonic TZ8-as.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Messer22 #1618 üzenetére
Ha kevés a környezeti fény, akkor tök mindegy mennyi a szinkron idő, maga a vaku villanása eleve jóval rövidebb ideig tart (1/20000-1/1000 másodpercig), ami önmagában garantálja a téma megfagyását. Ha persze nem a vaku a főfény, akkor kell a rövidebb zár, hogy a környező fény ne zavarjon be.
Az fp mód igazából annak kell, aki napfényben derítve portrézik és a szép bokeh érdekében tág rekeszen akar fotózni, amihez rövid záridő fog kijönni. Ekkor vagy vaku fp mód, vagy ennek hiányában nd szűrő a megoldás.Nesa: ha használtan is, de szerintem érdemes olyan vakut venni, aminek van rövid záridős szinkronja. Kényelmes és jó dolog, ha szükség van rá derítésnél. Egy jó vaku szerintem fontosabb fotós kellék mint az állvány.
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #1397 üzenetére
Jaja en leszoktam fujkalni neha oket.
Tegnap este gyors kiolvastam a gepet 17+k expo
Az S a vaku villanas azt tudom, es a tobbi az mi, tudja valaki?
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #1387 üzenetére
Hogyne, van a fecsihez gyari szukito ,de ere tudok tenni meg vena kanult is, azt meg kiprobalom tuti ami tuti .
Na a venakanulos szukites se hozott eredmenyt ,szerintem ebbe minden kepp bele kell nyulni majd valami tisztitoval.
-
aginor
veterán
válasz
Messer22 #1203 üzenetére
Ezt nem teljesen értem. M= manual mód? mert akkor ott kell nekem kitalálni, míg a félautomata módokban csak a blende/záridő egyikét. Nekem az a lényeg, hogy a félautomata módok menjenek tökéletesen, még ha manuális fókusszal is.
Ki mondta, hogy csak mechanikus kapcsolatra gondoltam?! Nekem a csipes is jó (bár nem találtam ilyet), csak működjön rendesen.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Messer22 #1151 üzenetére
Használtan is szeretném megvenni
Az új nekem sok
Közben megnéztem az Oly oldalán is az összehasonlítást, más különbséget nem találtam.
Egyébként néztem 14-42 vs. 14-54 képeket és rajzolatban ugyanazon rekeszen szinte nem is volt különbség. Az már más kérdés, hogy nagyobb a zoom tartomány illetve az a 2.8 nagyon kéne -
nesa
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Bestbuy játékok
- LEGO klub
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Asztalos klub
- OTP Bank topic
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest