Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Szten Márs #100 üzenetére
én meg időt és fényt követelek
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
KakaosCsirke
tag
1 kerdes a melysegelesseggel kapcsolatban...
Adott (barcsak adott lenne) a Zuiko 35-100 F2 lencse meg egy 2x konverter.
A ketto egyutt ugye megfelel egy 70-200 F4-es optikanak.Es a kerdes: Azonos-e melysegelesseget kapok-e a kovetkezo ket esetben:
1) konverter nelkul, 70mm gyujtotavolsag, F4-re rekeszelve
2) 2x konverterrel, 35mm gyujtotavolsag, teljesen nyitott rekeszIstenről beszélni ciki. Feszegetni a kérdést, hogy mi van a halál után nem illik. Pedig a statisztika nem hazudik: 100 emberből 100 hal meg.
-
nagyúr
válasz KakaosCsirke #102 üzenetére
Szerintem igen. Nyílván a konverter nélküli lesz az élesebb meg szebb, jobb stbb...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
adnoctum18
senior tag
Nagyon halódik a topic
Valakinek nem hozott a Jézuska egy szép E-3 mas gépecskét egy 12-60-as obival mondjuk?---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Dare2Live
nagyúr
ajándék grip minden E3hoz.
[link]nemmin1....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Monya78
veterán
Hali!
Két kérdésem lenne...
Egyik: Livewiev képernyőn látszik valami változás ha fénymérés módján, vagy a Fehéregyensúlyt állítgatom? (Oly. E400-as keresőjében nem látszik a változás csak a elkészített kép után látom az eredményt.)
Másik: Egyik áruházban árulnak gondolom raktárról maradt Olympus E-330 dupla kitben, annyiért amennyiért a E-510-est árulnak duplakittben...makrózáshoz szimpatikusabb a kihajtható kijelző, plusz jóval fényerősebb a E-330hoz adott tele objektív (50-150mm F3,5-4,5)...igazából az E-510-es előnye csak a stabilizátor...
Szerintetek melyik érné meg jobban?
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Milyen az Olympus E-410 egy Pentax K100D-hez képest? Az a bibi, hogy már a 2dik Pentax K100-D-t viszem vissza az Edigitalba.Az obi közepén porszemek vannak. És lehet, hogy az Olympust venném.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
HÁZIGAZDA
mindenképp az E-510-est venném. az egyetlen ok a LiveView Mode A lehet, ezt az E330-on kívül semmilyen gép nem tudja azóta sem. ha pont ez kell neked, akkor az a te géped. makrózáshoz valóban hasznos tud lenni (bár ha nem mozog nagyon, amit fotózol, nem fontos).
-
zera
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Kezdő fotósként boldog tulajdonosa vagyok egy E-410-nek. (az 510 és a 410 között csak a képstabilizátor a különbség)
A következő kérdésem lenne a nagy agyakhoz Szeretnék egy fix obit a géphez, de a
4/3 -os obiárak elég magasak. Néztem régi OM szabványos használt obikat, amiből lenne is jó áron megfelelő példány: Zuiko 50mm 1.4 + OM 4/3 adapter (nem a gyári olympus, hanem utángyártott, harmad áron - elvileg ez csak egy gyűrű)
Ez az én 4/3 -os gépemen ha jól értem egy 100mm-es 2.8-as obinak fog megfelelni?„Ki mint net, úgy adat!"
-
olli
tag
Továbbá m42-es közgyűrűvel és obikkal is bővíthetsz. Most raktam fel egy Pentacon 4/300-ast, még belső tisztításra szorul, csak a székre tettem, nem állványra, belső, vakusak a képek:
2008JANUÁR Pentacon 4/300 f:5.6 szerkesztett művirág
[link]2008JANUÁR Pentacon 4/300 f:5.6 művirág
[link]2008JANUÁR Sigma 18-50mm 3.5-5.6 művirág
[link]A 4/3 szabványnál a gyújtótávot 2x-nek kell venni.
[ Szerkesztve ]
By cool !
-
Kerio
őstag
Köszönöm a kérdésemre a választ! Már is van 3 indok amiért nem veszek ilyen gépet.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
KakaosCsirke
tag
Zuiko 50mm 1.4 + OM 4/3 adapter (nem a gyári olympus, hanem utángyártott, harmad áron - elvileg ez csak egy gyűrű)
Ez az én 4/3 -os gépemen ha jól értem egy 100mm-es 2.8-as obinak fog megfelelni?Nem! A regi 50mm OM obi a teljes 36x24mm es kepkockat kirajzolja 1.4-es fenyerovel. Az E410-ben csak fele ilyen kepatloju keperzekelo van, ezert a croppolasbol adodik egy virtualis ketszeres nagyitas. Azonban attol, hogy az erzekelo kicsi, az egysegnyi teruletre eso fenymennyiseg meg nem csokken. Tehat, az obid 100mm F1.4-nek fog megfelelni.
Amirol te irsz az az optikai ketszerezok eseten jelenik meg. Egy ketszerezo a latoszog kozepso szegmensen keresztul bearamlo fenyt "szetteriti" az egesz erzekelon (a tobbi fenyt meg "kukaba dobja"), emiatt van a fenyero csokkenes. Magyarul a ketszerezo fele olyan atmeroju lyukon azaz negyed akkora teruleten beerkezo fenyt osztja szet ugyanakkora teruletu szenzorra. Ez ket fenyerteket jelent. Tehat ha ezen 50mmF1.4 moge betennel meg egy ketszerezot, akkor 200mm F2.8-at kapnal a 35mm equivalens rendszerben.
Istenről beszélni ciki. Feszegetni a kérdést, hogy mi van a halál után nem illik. Pedig a statisztika nem hazudik: 100 emberből 100 hal meg.
-
zera
csendes tag
válasz KakaosCsirke #114 üzenetére
Kösz a választ! Akkor az az 1.4 nem is olyan rossz 100mm-hez.
„Ki mint net, úgy adat!"
-
HÁZIGAZDA
skacok, ha esetleg vkinek kell olcsó E-500-as, eladom az enyémet jó olcsón (párom használta), itt az apróhirdetés róla.
-
Monya78
veterán
Köszönöm az eddigi választ...
A 106# üzim első kérdésére is tudnátok valamit mondani?
-
olli
tag
A művirág vázával egy sötét szobában állt. Az első két kép m42 közgyűrűvel 4/300 Pentacon objektívvel a gép saját vakujával 5 méterről készült, f:5,6. A harmadik kép Sigma 18-50mm kitobival, a gép saját vakujával 1 méterről. A pentacon első hátsó lencséjét kívülről megpucoltam, a gond az, hogy belül is kellene,olyan zsíros szmogszerű fátyolt látok benne, nem gomba. A székre raktam le, alágugolva naggyából belőttem az élességet.
Mit is kérdeztél?By cool !
-
zera
csendes tag
válasz Szten Márs #116 üzenetére
Láttam már, mikor vettem megnéztem mindkét modellt. Én a belsőről beszélek. Persze, nagyobb a markolat meg ilyesmik...nekem +50 ért nem érte meg a képstabilizátor.
Különbségek részletesen itt: [link]
[ Szerkesztve ]
„Ki mint net, úgy adat!"
-
olli
tag
Úgy tűnik a extra.hu Photohost üzemelése megszűnt, teljes képméret bemutatásához kénytelen leszek HFS-t használni. Talált valaki más oldalt, ami gyors és teljes, 5-8 MB méretű képek feltöltését engedi?
By cool !
-
adnoctum18
senior tag
jóókis 2.8-as zuiko alapobi,kellett már!
és az ára sem olyan vészes 190font az kb olyan 70k.---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
olli
tag
válasz Szten Márs #124 üzenetére
A képek Oly E-400/ M42 Pentacon 4/300-al készültek, az élesség manuálisan a csüngő barka elejére állítva. A gép csak fényt mér, WE +0,7 kell. Fórumokon írták ezt a hibát, állítólag a MM ezért akciózta le a szériát. Én bizonyára vagy elvakult, vagy vak is vagyok, nem fedeztem fel a bal sarokban f8-tól megjelenő lilulást. Ezért érdeklődtem, bár lehet, hogy ez az obi olyan rossz, hogy nem hozza a szériahibát. Esetleg kifogtam egy jó darabot.
F4-en ilyen:
[link][ Szerkesztve ]
By cool !
-
philoxenia
MODERÁTOR
A második képen a fűzvesszők mögötti ágak szürke kérge a valóságnál valószínűleg lilásabb, de azt, hogy ezt az obi okozza-e nem tudom.
Konkrét teszthez egyszínű felületet volna érdemes lefotózni szerintem. Mondjuk szürkét.
[ Szerkesztve ]
"Nem azt ígérték, hogy a vagyonuk is itt lesz..." (by Jólvanezígy Ádám)
-
Stitch
őstag
Használ valaki Zuiko ED 70-300-at?
-
olli
tag
Iso 1600-on az első kép bal szélénél a nyomtató szürke háta.
A másik kép ISO 1600-on, a gépet fejre állítottam, így a jobb oldalhoz került a nyomtató szürke háta, majd 360 fokkal elforgattam a képet. Így a bal és jobb oldal ugyan olyan téma részt tartalmaz. Még mindig nem látok alapvetően eltérő színeket, erőteljes lilulást.
Azt igen, hogy a fényképezéshez nekem fény kell. A Sigma 18-50mm F3.5-5.6 kitobival készültek a képek.Érdekes, hogy az egyik képen hot pixelek látszanak itt-ott, a másikon semmi. Rawból lettek jpg-be áttéve.
[ Szerkesztve ]
By cool !
-
nagyúr
válasz Dare2Live #129 üzenetére
Nem tudok ilyet mutatni, de mitől lenne obi hiba, ha bármilyen obival előjön és csak magas érzékenységen? Egyértelműen érzékelőhiba. Az indexes E-system topicban elég jól kitárgyalták ezt a dolgot, ott van pár E-400 tulaj, talán tudnak neked képet küldeni, de úgy emlékszem, hogy vannak betéve képek a topicba is.
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Allien
veterán
Most nincsen lehetőségem átnyálazni azt a totyikot is. De, mit is írnak, úgy kb összefoglalva? CSAK a 400-sra igaz ez, vagy az újabbakra is? Ugyanis, a dupla kites 410, és az 510 is nagyon kedvező áru. Ha csak speciális körülmények között jön elő, pl magas iso, kevés fény, akkor annyira nem érdekelne engem, speciel.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
espostoa
csendes tag
márc.27-én a Maros IC-n trombitának nézték az OM e-330-amat, kitobjetívvel . Gyári száma: E-330-KIT (E) B89511117, obi: EZ-1445 (E) 102362843. A gépet a rendőrség kőrözi. Mivel új gépet nem tudok venni, visszavásárolnám szívesen, a feljelentést visszavonnám. Aki olvassa, adja tovább! Köszönettel:
e.
-
blattida
nagyúr
Ugye tudjátok, hogy a madaras tesóban 90 ropiért lehet mostan kapni 410 SE KIT-et!
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
levy1983
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az E-510 gép panorámakép készítése hogyan zajlik? A gép automatikusan összefűzi a képeket az azonons képpontoknál? Vagy mit takar ez a tulajdonsága a gépnek? Mert szoktam panorámafotózni, és lehet ez nagy plusz lenne, hogy az Olympus mellett döntsek. A válszokat előre is köszönöm.
Levi
Mert a jóidőhöz munka kell!
-
pitman
őstag
válasz levy1983 #140 üzenetére
http://digicams.hu/tp/pages/posts/+print+.php?id=715
"Panoráma
A panorámamód kizárólag akkor érhető el, ha a kamerába Olympus márkájú XD kártya található. Ilyenkor az LCD-n egy kék keret jelenik meg, mely megkönnyíti a komponálást. Bár az előző kép szélét nem jeleníti meg a keretben, így vakon kell az illesztést elvégeznünk. Az így készült képeket a fényképezőgép nem konvertálja egy felvétellé." -
blattida
nagyúr
-
Stitch
őstag
Az E-510 beépített jpg-je milyen? Ezek szerintetek RAW-ból lettek konvertálva?
-
levy1983
aktív tag
válasz blattida #142 üzenetére
Köszönöm mindkettőtök válaszát! DSLR vásárlása előtt állok és vacilálok az Olympus és a Sony között. Most "olcsón" hozzá tudnék jutni egy E-510-hez dupla kites kiszerelésben, viszont ahogy néztem a későbbi esetleges lencsevásárlásnál nagyon mélyen a zsebembe kéne nyúlni a ZUIKO lencsék árai miatt. Továbbá az aggaszt, hogy van egy Samsung fotónyomtatóm, ami 10x15-s képeket készít, és nem tudom hogyan mutatnának a 4:3-as oldalarányú képek ezen méreten. Valamint kérdezném E-510 tulajoktól, hogy milyen a kereső, mert én szemüveges vagyok és a Pentax K100D keresőjét kicsinek találtam, illetve mennyire használható a Live View, mennyit "késik" a felvétel az exponáló gomb lenyomása után Live Viewban?
-
blattida
nagyúr
válasz levy1983 #144 üzenetére
Az, hogy a kisfilmes méretek arányában 3/4-es a ccd érzékelő, nem azt jelenti, hogy speciális oldalarányokkal rendelkezne az elkészült kép és torzulna, ha 10X15-ös méretben szeretnéd kinyomtatni. Ugyanolyan jól fog mutatni abban a méretben is.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Szten Márs
nagyúr
válasz blattida #145 üzenetére
Nem kisfilmes méretek arányában 3/4-es az érzékelő (illetve 4/3-os), hanem 4:3 az oldalak aránya. Meg 4/3 inch az érzékelő átlója, amiről a formátum a nevét kapta. De itt a nyomtatásnál a 4:3 méretarány nem lesz nyerő 15*10-es azaz 3:2 arányú képhez. Vagy a "fill" vagy a "fit" módszert alkalmaznia kell, azaz vagy nem a teljes kép kerül a papírképre, csak egy kis része, de az teljesen kitölti a 15*10-es papírt, vagy a teljes kép rákerül, de fehér csíkok lesznek az oldalán, mert így lehet belekicsinyíteni csak a 15*10 centibe, hogy a teljes rákerüljön.
-
levy1983
aktív tag
válasz Szten Márs #146 üzenetére
Igen én is erre gondoltam, köszönöm. Viszont megnéztem neten az Olympus fotónyomtatóit, és azok is 10x15 méretben nyomtatnak, és ezért nem értem, hogy akkor hogy is van ez.
-
blattida
nagyúr
válasz Szten Márs #146 üzenetére
Bocs, igazad van. 17.3X13mm a ccd mérete, Így tényleg nem fér rá a15X10-esre az egész, vagy ráfér, de akkor szép fehér kerettel. A torzításnak meg nincs értelme...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ötfiókos, 40 Gbps-os Type-C-vel kommunikáló DAS az Orico gondozásában
- Tőzsde és gazdaság
- EA Sports WRC '23
- Szenved a Samsung 3 nm-en
- Apple notebookok
- iPhone topik
- Bluetooth hangszórók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...