Hirdetés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThufirHawat
senior tag
-
ThufirHawat
senior tag
Hát az lehet hogy nem sportszerű, sőt, talán nem is igazságos, de a vevők olyan oktondiak, az "ott és akkort" nézik. Bár én úgy tudom (lehet rosszul), hogy a 40D és a D300 még nem több évesek.
Az 5D pedig más súlycsoport, csupán az árszint végett említettem.Egyébként érdekes, hogy annak ellenére is versenyképes ára tud lenni, hogy anno egy új piacot nyitott, nem kellett mással foglalkoznia, szabadon árazhatták be a marketingesek. Arra kellett csupán vigyázniuk, hogy nehogy felfalja az 1Ds2 és az 1D2 piacát, de ezt meg a mérnökök oldották meg rövid úton.
Egyébként pont a rendszer árával van igazán bajom. Láttad mondjuk a 150/2 árát? Hogy is van ez? Ez egy 150mm-es fókuszhosszú optika, aminek csupán 4/3"-t kell kirajzolnia!!! És akkor tedd mellé a Canon 200/2.8L-t, ami kb. úgy viselkedik egy 40D-n, mint az Oly150 az E3-on. És nem mellesleg kirajzolja a 35mm-es formátumot.
Én továbbra is azt gondolom, hogy roppant érdekes dolgokat csinálnak, de nagyon drágán. Bár, az Olympus mindigis a különlegességek gyártója volt, sosem a tömegeket akarta kiszolgálni.
Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
werttzui
őstag
Jó de várjuk már meg még ott van a fókusz gyorsaság élesség pontosság használhatóság kompatibilitás attól,hogy van hozzá két elfogadható áru obi még nem lesz űber masina aztán ott a vakurendszer ki tudja melyik a jobb és még a gép tudása ja és nem utolsó sorban a kép minősége még várjunk ezzel a hűdefasza oly kijelentéssel
PENTAX
-
ThufirHawat
senior tag
Tudtam hogy beleugrasz ebbe a gödörbe...
Az Olympus 150/2-vel olyan képed lesz, mintha FF-en fotóznál egy 300/4-el.
A Canon 200/2.8L-el olyan képed lesz (APS-C-n), mintha FF-en fotóznál egy 320/4.5-el.
Ez nincs még 1/3 rekesznyi difi sem DOF dolgában.A fényerő abszolutértelemben tényleg nagyobb, magyarán kevesebb fény is elég ugyanakkora záridőhöz, azonos DOF-hoz, de ez nem újság. Minél nagyobb a formátum, annál nagyobb a záridő. Ezért kell kiskompaktot venni, körmömnyi szenzorral, mivel az 1/200sec. alatt elintézi azt a DOF-ot, amire egy 4x5"-osnak mondjuk (tipp) 1/2sec. kell.
Szóval akkor:
E3 + 150/2 vagy 40D + 200/2.8 vagy 5D + 300/4 az kb. egál (látószögben, DOF-ban).[ Szerkesztve ]
-
ThufirHawat
senior tag
Tehát akkor a kis szenzor előny? Csak mert rövidebb expo időket eredményez?
És súlyban hogyan is aránylanak ezek egymáshoz?
És minőségben? És árban?De most komolyan... Szerinted reális ár a 150/2-é? A kirajzolt képkör átmérője jóval kisebb, mint amekkora a 35mm-es formátumban szükséges. Nincs benne optikai képstabilizátor, se semmi extra... Ez egy sima 150mm-es nagyfényerejű optika pici szenzorra. Ott a Canon EF 135/2L. Fullframe, majd' akkora fókuszhossz... És jóval olcsóbb. Vagy az benne a logika, hogy azért drágább, mert kisebb?
Mégegyszer: semmi bajom a rendszerrel, csak és kizárólag az árát nem értem.
Mindegy, kár ezen vitázni. Az idő majd megadja a választ.
-
ThufirHawat
senior tag
Nem a szenzor okozza a rövidebb expot, hanem a nagyobb fényerő.
Ha ugyanolyan képet akarsz (szenzor/film mérettől függetlenül), akkor kisebb szenzorhoz/filmhez azonos DOF mellett (mert ugye ugyanolyat akarsz) tágabb rekesz adódik, tehát rövidebb záridő. Magyarán a kész kép szempontjából a szenzor/film mérete számít, ebből adódik a nagyobb fényerő, abból pedig a gyorsaság. Így van a logikai sorrend.
Ez a kis szenzor egyik előnye.Hátránya viszont, hogy nem igazán csinálhatsz igazán kis DOF-ot. Csak pár adat FF és 4/3 között:
135/2 az 67,5/1 lenne
300/2.8 az 150/1.4 lenne
85/1.2 az 42.5/0.6 lenne
50/1.4 az 25/0.7 lenne
24/1.4 az 12/0.7 lenneEzek az optikák kicsinyített másai lennének a nagyoknak, csupán kevesebb anyagból épülnének fel, könnyebbek és olcsóbbak lennének. Ez lenne a második előnye a kis szenzornak. Csakhát ilyeneket senki nem gyárt... Az f/2-vel a 4/3" (és az APS-C) csupán a fullframe-es középkategória lehetőségeit karcolgatja.
S5 jó cuccnak tűnik, és van is hozzá "néhány" optika.
-
adnoctum18
senior tag
Hát jah vakuval oké de vakuzni sem szeretek mindig,mert nagyon meg tudja változtatni a kép hangulatát.
Az E-500 beépített vakuja stroboszkópszerű villantássorozattal próbál besegíteni az AF-nek,tapasztalataim szerint elég gyenge hatásfokkal...
Ráadásul nagyon zavaró a fotóalanyok számára,ha például egy templomban ezt a "diszkófényt" nyomatod az arcukba...
Ha valami csoda folytán mégis tudnál élesre állítani ennek segítségével akkor is egy csomó hunyorgós kép lesz a jutalmad a stroboszkóp jóvoltából.---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
adnoctum18
senior tag
Igazad lehet,külső vakut még nem próbáltam hozzá.
Mivel csak hobbi számomra a fotózás,nem munka azért nem öltem bele annyi pénzt.(még...)
Pedig annyi minden kellene...(az a jó kis 50mm-es sigma alapobi,az a 7-14-es fantasztikus nagylátó,az a 150es fix tele 2es fényerővel,egy külső vaku...)ááá abbahagyom az álmodozást.
Az E-3mat viszont valahol meg kell néznem mert addig nem bírok magammal a kíváncsiságtól.[ Szerkesztve ]
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
-
adnoctum18
senior tag
Nem vagy híve a manuális fókusznak látom.
Az OM adapter sokat ront a képminőségen? Egyáltalán érdemes szerinted használni?
Egy időben én is gondolkoztam rajta,hogy jó lenne potom pénzért használtan venni pár régi obit meg egy adaptert és úgy jobban jönnék ki.
Végülis nem vettem meg,mert úgy hallottam,hogy a képminőségben ez a megoldás nem ér fel a digitálisra tervezett 4/3mad zuikokkal.
Szeretnék hallani személyes tapasztalatokat Tőled.---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
adnoctum18
senior tag
Úgy nézem az E-1ben ugyanaz a mattüveg van gyárilag ,mint az E-500ban,csak ez utóbbiban nem cserélhető.
Innentől pedig meg vagyok lőve. Esetleg,ha el tudnám passzolni az E-500at,de azt szerintem csak potom pénzért tudnám megtenni így ez felejtős...
Ma már aki DSLRt akar venni amatőrként az vesz egy oly e-410et vagy egy nikon d40-est és boldog vele.
Nem bajlódik használttal...szerintem...Sajnos!---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Allien
veterán
Most nincsen lehetőségem átnyálazni azt a totyikot is. De, mit is írnak, úgy kb összefoglalva? CSAK a 400-sra igaz ez, vagy az újabbakra is? Ugyanis, a dupla kites 410, és az 510 is nagyon kedvező áru. Ha csak speciális körülmények között jön elő, pl magas iso, kevés fény, akkor annyira nem érdekelne engem, speciel.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4
- Házimozi belépő szinten
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Nintendo Switch
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen