Hirdetés
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 22 millió Galaxy S25-tel indíthat a Samsung
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Fotók, videók mobillal
- Kezünkben a Redmi Note 14 Prók
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Nagyon ütős lesz ez az E-3. Már szálingóznak a tesztfotók, egészen jónak néz ki.
Egy E-3 + 12-60 + 50-200 + FL50R + EC20 + Sigma 150 macro kombó kb. minden igényemet kielégítené a fotózás területén
Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz ThufirHawat #21 üzenetére
És mennyi is volt az 5D, amikor megjelent?
Két hónap múlva lesz az 1500 is...
Ráadásul a valós piacon sose annyiért van, mint a gyár által ajánlott, hanem jóval olcsóbban.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ThufirHawat #23 üzenetére
Minden eddigi alkalommal minden típusnál így volt, mióta világ a világ, hogy a megjelenéskor drágábbak a gépek, mint utána pár hónappal. Ergó nem sportszerű egy éppen bejelentett gép árát egy évek óta piacon lévőével hasonlítani.
De ha neked ez örömet okoz, akkor tedd...Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz ThufirHawat #23 üzenetére
Egyébként egy rendszerben mindíg a váz a legolcsóbb, majdhogynem mindegy, mennyi az ára bizonyos határok között.
Aki az E-3-at választja, azért fogja, mert más rendszerben nem fog találni ilyen áron hasonlót, súlyban, minőségben, méretben, mint egy E-3 a 12-60 + 50-200-as obival.Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz ThufirHawat #26 üzenetére
Ez igaz, viszont gondolom nem csak két hónapig lehet majd kapni az E-3-at, hanem utána is. Majd az első két hónapban, akik drágálják, azok vesznek 40D-t... Az újdonságot meg kell fizetni sajnos. Ha veszek E-3-at, max én is majd csak jövő ijenkor...
A 150/2 azért nem egy kategória a 200/2,8-al. Van egy F különbség, ami azért (főleg 2.8 vs 2 viszonylatában, nem midegy...) De tény, hogy a legprofibb Zuiko obik nagyon drágák, de olyanok is. Nem nagyon láttam még mástól olyat, amit a 90-250 F2.8 tud...
A "sima" profi obik azért nem annyira drágák. A 12-60 f2.8-4.0, vagy az 50-200 f2.8-3.5 igencsak versenyképes áron van a hasonló tudású Canon vagy Nikon obikkal, miközben kisebbek és könnyebbek. Az, hogy nem rajzolnak 35mm-en szvsz lényegtelen, mivel nem is kell nekik...Az oly tényleg nem a tömegeknek gyárt, de aki veszi, tudja miért teszi...
-
nagyúr
Ha csak a vázat nézzük, akkor leginkább abban jobb, hogy kihajtható az LCD, van rendes élőkép és stabilizált (az meg, hogy tényleg a világ leggyorsabb AF rendszere van benn, majd kiderül. Pl. figyelembe veszi a gépen belüli hőmérséklelet és belekalkulálja a fókuszálásba ).
Természetes vannak dolgok, amiben a másik rendszer jobb.
Az igazi előny az obiknál van, a közepes kategóriájú obik mind időjárásállóak, kicsik, könnyűek, fényerősek és nagyon szépen rajzolnak széltől-szélig, teljes zoomtartományban.Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
Nem csak kettő van, csak ezt a kettőt írtam, mert ez lefedi, ami általában kellhet. Van betyárjó 7-14 meg 11-22 meg 8mm halszem meg még pár. És egyre több lesz...
Ja, és az olynak van egyedül pormentesítő a gépeiben.
A többiek is írják, hogy van benne, pedig nincsAki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz ThufirHawat #32 üzenetére
Nem ugrottam semmilyen gödörbe. Az E-system lényege, hogy nem fullframe, hanem 4/3-ad szabványú, minden obit ehhez terveznek és ehhez kell mérni. A DOF más dolog, abban igazad van, de az F2 akkor is F2, a 2.8 meg 2.8, nem csak a DOF miatt van előnye...
Mod: És súlyban hogyan is aránylanak ezek egymáshoz?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ThufirHawat #34 üzenetére
Nem a szenzor okozza a rövidebb expot, hanem a nagyobb fényerő.
Állítólag a minőség miatt olyan drágák a Super High Grade Zuiko obik. A Canon L-es obijaival a High Grade van egy kategóriában. Na most hogy ez mennyire igaz, az kérdés, eddig csak a High Grade kategóriát használtam, de elég jók, és olcsóbbak, mint az L-ek. Super High Grade-ekről csak tesztképeket láttam, azok elég meggyőzők, de tesztkép az ugye hát...Szóval ha az árát nézed, akkor találhatsz azért igen jó minőséget elfogadható áron is.
Na mindegy, már itt úgy tűnik, hogy Oly fan vagyok, pedig nem, bár E-300 és E-1-em volt eddig, és szerettem a négyharmad rendszert, de most épp nincs semmilyen cuccom, és lehet, hogy S5 pro-m lesz a végén
-
nagyúr
válasz ThufirHawat #36 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, de egyáltalán nem biztos, hogy "ugyanolyan" képet akarok.
Meg aztán a nagy fényerőnek vannak olyan el nem hanyagolható előnyei, mint pl. a fényesebb keresőkép, ezáltal gyorsabb és pontosabb fókusz... Ezt nem lehet semmilyen átszámítással pótolni.
A zuiko obik meg bizony kisebbek, mint a hasonló tudású más obik, nézd meg pl. a kitobikat. A Zuiko 14-42 kb. fele akkora, mint a Canon vagy Nikon kitobik.Portrénál tényleg gáz, de arra úgyis a nagyformátum való.
Az S5 meg a dinamika miatt tetszik, szvsz inkább a dinamikára kellene gyúrni a többi gyártónak is, nem a csillió megapixelre. Az igazi egy mai gyártástechnológiával gyártott 6 megapixeles érzékelős gép lenne, minden másban az E-3 specekkel De hát az a fránya marketing ugye...
-
nagyúr
válasz ThufirHawat #71 üzenetére
Hát zajvadászoknak nem ajánlott a 4/3-ad rendszer az biztos... (bár esetleg nézz meg egy ISO400-as filmre készült régi képet. Ugye, hogy nem is olyan zajosak azok a tesztképek...)
Szvsz ISO800-ig kompromisszumok nélkül használható, 1600-on még elmegy, ennél több nem hiszem, hogy értelmes mindennapi fotózáskor kellene.
Ha valaki meg éjszakai gyors mozgásos képekre specializálódott, annak nem marad más, mint a FF Nikon a csillió ISO-jával...Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
Hát nem sokat, mert nemrég adtam el én is az E-1+markolat+14-54+50macro+EX25+40-150+FL50+egyebeket mert nagyon kellett a pénz. Le se merem írni mennyiért...
Szóval igazából E-3-ra pályázok majd jövőre, de addig is pici pénzért bármit megveszek[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz adnoctum18 #78 üzenetére
Hát az E-3-nak szép nagy keresője van, abban nem lesz hiba. Egyébként mi a bajod az AF-el? Ha nem manuális obit használsz, és nincs törőékes mattüveged, úgyis az AF lesz a jobb...
-
nagyúr
válasz adnoctum18 #83 üzenetére
Azért olyan keresőt ne várj, mint a zenitben, az csak fullframen lehetséges.
Szerintem elég jó az AF, nekem az E-300-al se volt vele bajom, kevés fényben meg a kereső is sötét, úgyhogy a manuálfókusz is nehezebb. Ezért kell vakut feltenni, annak van szép piros segédfénye, amivel gyorsan megtatlálja a fókuszt.Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz adnoctum18 #85 üzenetére
Nemnem. Rendes külső vaku kell, aminek van segédfénye (pl. FL-36, vagy FL-50). Ilyen piros rácsot vetít ki, amite tud fókuszálni az AF. Nem kell vakuzni is, csak a fókuszhoz.
-
nagyúr
válasz adnoctum18 #87 üzenetére
Az milyen az az 50mm-es sigma alapobi? Mert én még nem hallottam róla
Ha már E-3, akkor csakis a 12-60 obival...Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz adnoctum18 #89 üzenetére
Hát arról a 30-as sigmáról sok mindent hallnai, de jót nem nagyon, főleg 4/3-on
Akkor már inkább a 25-ös lajka, csak hát az árban kicsit húzósabb.Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz adnoctum18 #91 üzenetére
A közepe éles, de azon túl botrányosan szar, a tesztek meg a fórumos beszámolók szerint is. Mondjuk portrénál ez nem mindíg nagy baj, de akkor is. Annak idején én is nézegettem, hogy jó lenne-e, de aztán inkább vettem egy OM zuiko 1,4/50-et fillérekért, az E-1-en lehetett vele manuálisan fókuszálni, de nem sokat használtam.
-
nagyúr
válasz adnoctum18 #93 üzenetére
Az OM adapter semmit nem csinál a minőséggel, mivel optikai elemet nem tartalmaz, csak egy fémgyűrű, aminek az egyik oldala 4/3, a másik OM.
Hát kétségtelen, hogy nem érik el a 4/3-ad zuikok minőségét, de azért nem olyan rosz az. A 300/f4 pl. elég szépen dolgozott, nagyon szép a rajza és éles, meg az 50/f1.4 is jó. Egyedül a CA volt egy kicsit erős. Legalábbis azért a pénzért nagyon jók, főleg ha szeretsz manuálfókusszal bajlódni, de ahhoz szerintem alapeset egy törőékes mattüveg.
OM1-es filmes gépen tökéletesen lehetett velük fókuszálni, de az E-1 gyári mattüveggel eléggé esetleges volt az eredmény, pedig annak nagyobb és világosabb a keresője, mint az E-500-nak. Mire megjött volna a törőékes, addigra meg eladtam az egész cuccot, mert kellett a pénz...Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz adnoctum18 #95 üzenetére
Én úgy tudom, hogy nem ugyan az, de attól lehet. Mindenesetre a keresője nagyobb és világosabb az tuti. De kínaiak biztos gyártanak mindegyikbe
Hát az biztos, hogy potom pénzért lehet csak eladni használtan, főleg, hogy annyira olcsó a 410...Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz KakaosCsirke #102 üzenetére
Szerintem igen. Nyílván a konverter nélküli lesz az élesebb meg szebb, jobb stbb...
-
nagyúr
válasz Dare2Live #129 üzenetére
Nem tudok ilyet mutatni, de mitől lenne obi hiba, ha bármilyen obival előjön és csak magas érzékenységen? Egyértelműen érzékelőhiba. Az indexes E-system topicban elég jól kitárgyalták ezt a dolgot, ott van pár E-400 tulaj, talán tudnak neked képet küldeni, de úgy emlékszem, hogy vannak betéve képek a topicba is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Androidos tablet topic
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Milyen monitort vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Windows 11