- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #91892 üzenetére
Nem értek hozzá, de a fényerő többlet nem biztos, hogy abból ered. Nagyon leegyszerűsítve a HLG HDR pedig csak annyi a HDR10-hez képest, hogy SDR-ben megjelenítve is nagyjából jók a színek (nyilván csúcsfények és EOTF nélkül, SDR gammával). Feltételezem, hogy ha a belső lejátszó nem használná a DV RPU-t, akkor a DV tesztvideók sem lennének helyesek, pedig azok (pl. BlackPLUGE.U4K_DVp5.mp4, black level pattern MEL DV P8.mp4).
LG szinttől azért már nem gondolnám az átverést. -
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #91855 üzenetére
Elvileg ez az elbaszott fw, de alaposabb utána olvasással illetve idővel kiderült, hogy nagyon csekély a panaszkodó userek száma, és abból is volt akinél magától egy-két kikapcs-bekapcs után megoldódott a DoVi probléma.
Mivel a dovi-t érinti ez a 3.20.17-es firmware. Állat jó lett egyébként, kb annyival lett gyárilag világosabb az IRE2.5 körüli terület, mint amennyit én magamtól is beletoltam, azaz +4 RGB-re. A halálra nézett Sárkányok Háza sárkányos jelenetnél a kiscsávó zöld ruházata gyönyörűen részletesen és iszonyú szépen dither nélkül árnyalt. Brutál különbség - mintha egy generáció eltelt volna megint! Bravó LG!
-
ρσгτσ
addikt
válasz
szkutyi #91845 üzenetére
Nálam is beismerték, hogy kalibrálva volt a TV. Illetve finoman jelezték, hogy ezzel szerencsés ember vagyok, mert ingyen megkaptam. Ezért ugye normál esetben pénzt kérnek...
Én pedig mondtam nekik, hogy ez számomra hibás teljesítés, mert bontatlan TV -t kértem. Tehát nekem ez olyan, mintha használt készüléket kapnék és azt sem tudom meddig volt használatban, illetve nem történt -e valami a TV -vel, amíg kalibrálták. Ez azért fontos, mert hibás volt a TV is.
Ezután az jött, hogy oké intézik, de mire megérkezik a másik TV, addigra már nem lesz akciós a MM Garancia Plusz. Azt meg arra a TV -re kötöttem, amit visszavittem.
Erre meg szintén azt mondtam, hogy szerintem meg ez hibás teljesítés és még nem kaptam meg azt a terméket, amit rendeltem. Ráadásul pont nem érdekel 1 vagy 2 hét csúszás 5 éves biztosított szerződésnél.
Szóval küzdöttem velük, de végül sikerrel jártam. Az üfsz. ügyintéző elég korrekt és jó arc volt, de azért érdekes, hogy ilyen dolgokkal kell nekem plusz köröket futni.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
szkutyi #91835 üzenetére
Akkor úgy írom beállítva, valószínű az sem túl jól. Az valóban helyesebb. Én is néztem az S90C -t MM -ban, az a darab nem gyári értéken volt.
Mondjuk eleve elég ocsmány gyárin. Max. a demók futnak jól.
Szerk.:
Azért gondolom, hogy az sem teljesen gyárin volt, mert tetszett neki, amit látott. -
apszi
őstag
válasz
szkutyi #91815 üzenetére
És hol van a brutális fényerőkülönbség? Én komolyan nem látom. Asszem jó lesz nekem nekem a legolcsóbb oled tévé is.
csacseg
Sajnos a connect box miatt sokan panaszkodnak erre külföldi fórumokon is. Azt próbáld meg esetleg, hogy kisebb felbontással is csinálja e, tehát kisebb sávszélnél is problémázik é, vagy sem! -
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #91815 üzenetére
Őszintén szólva a plex bénaságain meg sem lepődöm.
Tcl droid tévén full szarul működik.Ugyanbból a sorozatzból még a vimu player DV-ben lejátszik minden részt , a plex hol DV hol meg alap HDR. + Néha a szerencsétlen karikázik film indításkor 20másodpercet. (és nem a hálózattal van gond az is fix)
Az meg csak hab a tortán hogy az összerendezést ia random elrontja. Van hogy kiemel egy egy epizódot és külön borító alá teszi.
(Mondjuk ez a legkevesebb, mert én annak a híve vagyok hogy nem kell a fölösleges körítés.Fájl szinten lássan és jónapot)
Összességében nálam csúnyán elbukott.Ugyanakkor ez droid rendszer , lehet LG-n még jó is lehet.
Meg azt se feledjük ,hogy a rilízerek hány féle képpen tudják "elk..ni" a konténert amit gyártanak. És így egyes lejátszóknak simán beletörik a bicskája.
-
haddent
addikt
válasz
szkutyi #91811 üzenetére
De, meggyőzhető vagyok bármiről, csak a Google TV vonalon maradjunk, mert streaming, youtube, Jellyfin alkalmazásokra és problémamentes működésre szüksége van az idegrendszeremnek
LG -ből jobb spec. -t kapok olcsóbban? Mennyivel? A panelt, ha jól sejtem, továbbra is LG szolgáltatja a Sony -nak is, amúgy is, itt a vezérlésről volt anno mondás (jó régen már), hogy jobb. És (nekem) jobb is volt. De persze, szívesen megnézem-hallgatok bármi mást is. A Philips pl kifejezetten tetszik az ambilight -jával, de az is egy olyan feature ami nélkül t ökéletesen tudok élni.
szerk.: na pont ilyenek miatt amit te is kérdeztél, akarok Google TV -tQuadgame94 ehh.. ja hogy ennyire nagy az olló feature-ben. Ez szomorú
Így viszont kevesebb kérdés marad valóban
-
haddent
addikt
válasz
szkutyi #91809 üzenetére
Nyilván, sajnos
Szóval én ilyen 500k környékével kalkulálok.. Nagyon örülök, ha siker spórolni és kevesebb, de meggyőzhető vagyok arról is, hogy megéri még hozzátenni valamennyit. De mondjuk nem 2x ennyit.. Az A95L, ha jól nézem a dolgokat, akkor több, mint 2x ennyi (1.3M, 55"
), na ez a naaaagyon túl sok nekem, sajnos. Köszi
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #91701 üzenetére
C1 belső lejátszó Dolby Vision teszt: Oppenheimer.2023.READ.NFO.2160p.UHD.BluRay.REMUX.DV.HDR.DTS-HD.MA.5.1.HEVC.HUN-FULCRUM: HEVC (H.265)/Main10/L5.1/High/DV+HDR Profile 8.6 /BT.2020/PQ/BT.2020nc/DCI-P3
-tsMuxeR_3.01_beta-val mkv ---> ts
Eredmény: Dolby Vision megjelenítés.
Ezen kívül szintén DV lejátszás:
-Dolby Vision Version 1.0/dvhe.05.06/BL+RPU/Single track/single layer - mp4 (átmuxolás nélkül)
-HEVC / Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU (ez valószínűleg egyezik a remuxos anyagokéval) -
alaves
addikt
-
válasz
szkutyi #91447 üzenetére
Ezek szubjektív dolgok. Néha próbálj lefűzni erről, hogy mindenkinek mndíg megmondod a frankót erről pár hónap OLED birtoklása után.
Nekem is van LG C2 monitornak a Philips 706 mellett és bizony zavar az ,hogy Focinál sárgás néha a színezete a fűnek az Lg-n a bal szélén. Amíg nem láttam nem zavart ,amikor észrevettem azóta mindíg látom. De már mindegy, ez van .
Aki teheti, ebbe ne nyugodjon bele. -
Quadgame94
őstag
válasz
szkutyi #91367 üzenetére
Attól függ mekkora kell neki. Nekem bőven elég a 480 GB és 17 ezer az semmi érte. 530 MB/s ill. 460 MB/s sebességre képes (nem Mbit). Oppenheimert (84 GB) kb. 12 perc alatt rárakta. Az a WD Blue 4 TB 50K, az sem olcsó csak a GB / HUF szinten, de akinek 500 GB elég annak felesleges a HDD. Én csak hordozásra használom, a gépemen tárolom a filmeket. Az eredeti kérdező nem fejtette ki, hogyan is szeretné.
-
Laraxior
titán
válasz
szkutyi #91367 üzenetére
Tárhelynek még mindig a winchester a kifizetődő.
Pláne, hogy pl egy Gyűrűk Ura trilógia megesz majdnem 300GB-ot. A tobbi többreszes filmrol nem is beszelve, esetleg sorozatok.
En szeretek mindent gyűjtögetni, bár van amazon prime, meg youtube premium elofizetesem, de jobb ha megvan a film merevlemezen, az a biztos.Tegnap probaltam pl bejelentkezni a tvn a primeba, de valamiert pl be se akarta tolteni. Szoval az ilyen esetekre tokeletes.
-
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #91077 üzenetére
Már régóta probléma, hogy ha pl. a codec settings helytelen 'Maximum Content Light Level' és 'Maximum Frame-Average Light Level' értékeket tartalmaz, akkor sötét lesz az egész kép. Tavaly volt erről szó, Vhiktor meg is nézte, képeket is készített hogy milyen. Keress rá a fórumban: Maximum Content Light Level.
-
VincentVG
senior tag
válasz
szkutyi #90995 üzenetére
most melo van, este tudom majd tesztelni - elvileg a settingsem is maradt szval lathato lesz ha van kulonbseg, irok majd.
mondjuk sokat mar nem is akarom hasznalni mert a foliakat rajta hagyom h az uj tulaj szedhesse le
, es azt hiszem (bar inkabb csak hosszu tavon ) nem tul jo. ( es nyilvan kicsit ront a kepminosegen is )
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #90922 üzenetére
Aki NEM kíván további frissítéseket kapni a TV-jéhez - tehát firmware-t, mert elégedett a TVjével és be akarja stabilizálni ezt az állapotot az szimplán a router URL filter menüjében vegye fel tiltottnak ezt a két címet:
su.lge.com
snu.lge.comA két URL tiltása elég. Ettől még reklámok jöhetnek illetve az áruház sincs kiherélve, szerintem ez így optimális működés és nem dobja fel a bubborékot: új szoftververzió elérhető.
Nagyon sötét múltja van az LG-nek ebből a szempontból, bár az is igaz, hogy pl a C9 2 év után kapott olyan firmware-t ami jelentősen javított a near black kezelésen dovi tartalom esetén. Ezt mindenki döntse el maga. Szerintem a jelenlegi 3.20.14-es G3-as szoftver nem rossz, nem kell javítani, csak kalibráltatni
-
Taylor1235
csendes tag
válasz
szkutyi #90889 üzenetére
Teljesen igazad van csak egy félszem van ezzel kapcsolatban, h aztán belekerülök egy ilyen visszaküldési spirálba és a 79. tv is vagy csikos lesz vagy foltos vagy pixel hibás. Ezért nézegetem, h mennyire gyakori hiba ez a technologiában mert amugy lehet vele együtt élni, konkrétan alig látni egy méterröl csak ugye olcso volt és kb 1 napos. De ha 5x ülhetek otthon várva a futárt és ujra rossz akkor meg kihullik a hajam
De mégyeszer mondom, igazad van!
Amugy sztem a pixel hibák 90%-rol kb nem tudnak. Csak én vagyok az biztos aki rámegy a tvre 10 centire és átnézegeti. -
saint555
tag
válasz
szkutyi #90828 üzenetére
Nem tudom, mennyire látszik.
Szerkesztve:
- Lehúztam a fóliát. Azon volt valami, mert eltűntek a csíkok. Bocsánat a lámaságért. Már kezdtem megijedni, hogy a 300K+ -os új készüléket küldhetem vissza...
De ha már idekeveredtem. Érdemes ezeket kalibráltatni? Csak mert IPS panel után iszonyú gyönyörű a képe így, a gyári beállításokkal is. -
tutitibi
senior tag
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #90525 üzenetére
Jó oké, a motec példa erős, de azt látnod kell, hogy a nagy átlagnak ez nem egy csúcstechnika amire áll a cerkája és alig várja hogy kalibráltassa, hanem csak egy egyszerű TV és kész.
A nagy átlag - szomorú vagy sem - ezt megveszi bebassza vividbe és kész. Egyébként meg sem látná a kalibrált kijelzőt a stock-hoz képest, de messzebb megyek, nem is tetszene neki- mert mint mondam: vivid + sőt még az is összes csúszka maxra
Ez az egész egyébként igazából tudod milyen? Mint régen amikor minden háztartásban kötelezően volt egy sztereo, amin volt egy equalizer, amit mindenki a helyi divatnak megfelelően vagy V vagy A alakra rendezett
Tisztelet a kivételnek - de abból csak annyi van ahányat itt a fórumon látsz
-
kolosszus87
senior tag
válasz
szkutyi #90522 üzenetére
Én sem értek ezzel egyet, keveseknek van igénye a kalibrálásra. Sőt, sztem a vevők többsége aki nincs mélyebben benne a témában azt sem tudja h létezik ilyen h műszeres kalibrálás! Megveszik az oled tv-t mert hű+há a képe az áruházban (és van rá pénze persze), illetve amit az áruházi eladó ajánl neki vagy rásóz....hazaviszi, beállítja a nappaliba és nézik a steaming szolgáltatókat, tv műsorokat. Vajon hány olyan ember lehet aki életében egy tesztet sem olvasott el vagy nézett meg és úgy vett vmilyen tv-t? Sztem sok. Így egyáltalán nem mindegy mit nyújt egy tv a dobozából kicsomagolva.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szkutyi #90525 üzenetére
Igen, csak ezek a tulajok nagy része általában vivid képmódban használja a tv-t, tehát nekik is teljesen irreleváns ez a teszt. Se profiknak, se átlagos vásárlóknak nem jó, esetleg csak azoknak akik sejtik, mi a klibrált a kép de nem szeretnének rá költeni, na szerintem Ők vannak a legkevesebben, mert akik nem szeretik a kalibrált képet úgyis máshogy nézik, akik meg igen azok elöbb utóbb kalibráltatnak.
Persze van létjogosultsága a tesztnek, de ez alapján megállapítani melyik a legjobb a tv, hogy is mondjam egy kcisit szakmaiatlan.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #90522 üzenetére
Ez azért nem helytálló kijelentés, mert a tulajok 90%-a nem kalibráltat - tehát a TV-nek úgy kell jól teljesítenie ahogy van. Dobozból nappaliba - kész. Vagy tudja vagy nem.
Amit írsz az kb olyan, mint ha vennénk kocsikat, tesztelnénk és azt mondanánk, hogy jó, jó, volt egy teszt ahogy a szalonból kijött, de ez nem mérvadó, mert igazából ki kéne cserélni a gyári ECU-t egy MoTec-re és úgy megnézni hogy mit tud...
Nagyon kevesen kalibráltatnak hidd el. Talán ennek a fórumnak pont az a célja, hogy egyrészt növekedjen a kalibrált kijelzők száma, másfelől ha nem is kalibráltat teljeskörűen, legalább helyes alapbeállításokkal menjenek a készülékek.
-
Bandeee82
tag
válasz
szkutyi #90400 üzenetére
Kérdeztem 🙂
Calogero annyit mondott, hogy felesleges pénzkidobás, te meg csak pár képet küldtél sajnos...
Több válasz nem is volt és senki nem mondta, hogy nem szabad
de mint mondtam, ingyen adták, nem fizettem érte. Kérdés, hogy a filmmaker módot használhatóvá lehet-e így tenni, vagy állítsam vissza a gyári beállításokat?
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #90389 üzenetére
Nem tudtam, hogy ennyire új. Csak azért kérdezem, mert nálam a C9 volt hasonló, és ott a pixel tisztító nagyságrendekkel szebbre varázsolta. Érdekes módon horizontális sötét sávja is volt amit viszont sosem vett ki semmi. Egész élete alatt meg volt, de mint tudjuk ezek mit sem számítanak valós képernyő tartalmon, mert nem látszik.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #90321 üzenetére
Én csak ott szeretnék bele kérdezni ebbe az ügybe, hogy bárhogy keresem nem találom a választ a 23.976 hogy lesz 120 (kerek 120) kérdésre. Azt értem, hogy a g3 minden képkockát 5x jelenít meg és így lesz kvázi röcögés mentes. De azt nem értem, hogy ez akkor még sem valódi 120hz, csak mindenki rámondja?
Egyáltalán tudja valaki egy OLED panelnél miért kell 120hz-ben gondolkodni amikor akár le is mehetne 23.976-ra a panel frissítési frekvencia, hiszen ez kvázi nem más mint egy frame puffer kiolvasási sebesség, nem olyan valóságos képfrissítés, mint régen, a CRT képernyőnél megismert foszfor réteg letapogatási frekvencia (elektronsugár pásztázási sebesség).
-
Yodamest
veterán
válasz
szkutyi #90324 üzenetére
Nehéz ezt így megmondani mert minden jelenet más. Azt tudom hogy azelőtt ez tökre zavart, de már egyáltalán nincs jelen, vagy lehet annyira minimális, hogy 3.3m-ről nem tud zavarni. De így direktbe nem teszteltem, csak szimplán nem látom ezt a jelenséget. Viszonyításképp, ez itt a videóban irgalmatlan akad, biztos, hogy zavarna.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Leszámol a saját Linux disztribúciójával az Intel
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Interactive Brokers társalgó
- Synology NAS
- RISC-V-re is portolja a CUDA-t az NVIDIA
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest