- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Sasi001 #86125 üzenetére
Szemből is, igen. Bal oldalán nem vettem észre zöldes elszíneződést. Hát reméljük nagyobb szerencsém lesz
Már első bekapcsolásnál is észrevettem mert ugye a setup szürke homogén. Csak hát ugye fel lett fúrva a konzol a falra innentől nincs visszaút, nem akartam elállni
-
-
Leonidas89
friss újonc
válasz
Sasi001 #85904 üzenetére
Ha nem venném észre én sem gondolkoznék azon,h visszaküldjem. Senkinek nem hiányzik a macera meg ,hogy vehessek valami mást jóval drágábban emiatt.
Ami pedig az ár érték arányt illeti. Ha annyira zavar hogy nem tudom megfelelően élvezni a filmet,akkor hiaba mondogatom magamnak, hogy 10%-ot spóroltam.
A gond itt az hogy a Sony 2.500.000 fogja adni az sajátját ami a Samsungnál majdnem fele annyi,és ha nem lenne a mozgásmegjelenítés rossz tökéletes tv lenne kb
-
Leonidas89
friss újonc
válasz
Sasi001 #85781 üzenetére
Szerintem 24P filmeknél nézhetetlen a Samsung mozgása mozgásjavítás nélkül. Én amit olvastam mindenki javasolta hogy valamilyen szintű mozgásjavítás legyen bekapcsolva a látható judder és stutter ellen.
Hiába vagy sas úgy látszik Te nem látod 😜
Komolyra fordítva a a szót:
Őszintén örülj neki hogy nem vagy rá érzékeny.
Azért néz meg egyet otthon 65 méret felett,77',83' mert 65 ön nekem sem volt vészes a CX en,ami most arcom vágott 50% nagyobb fényerő és méret mellet,és menj biztosra hogy vissza tudod vinni ha nem tetszik amit látsz.
-
blakey
titán
válasz
Sasi001 #85778 üzenetére
Nem 20 éves vagyok bőven használtam legalább 20 tv-t és még többet láttam. - nem a kor a lényeg, van, aki 25 évesen már több száz Tv-t látott, használt, konkrétan az elmúlt 15 évről beszélek, nem arról, hogy volt CRT, meg stb, a mozgásmegjelenítésnek leginkább az elmúlt 10-15 évben lett értelme, azóta van ez a sok elérhető anyag különböző fps-ekkel. 20 évvel ezelőtt, a DVD-ken 95%-ban 25fps volt, ott senki nem foglalkozott a többivel.
Valahogy mindig sikerül valakinek úgy értelmezni a dolgokat, hogy az eredmény teljes félreértés legyen. Amikor valaki azt állítja, hogy a többihez képest gyengébb, rosszabb, sz@rabb, akkor egyesek máris úgy értelmezik, hogy sz@r, pedig a többihez képest gyengébbet jelent, nem többet. Neked tetszik, elégedett vagy, hol a probléma? Az én TV-im sem tökéletesek, volt olyan TV-m a mi a többihez képest, azonos kategóriában gyengébb volt, mégis elégedett voltam vele, mert összeségében nem volt sz@r. Ha te az írod, hogy tapasztalatod szerint a TV-m sz@rabb, akkor oké, simán lehet, de én nem azt állítottam, hogy konkrétan a te TV-d sz@rabb, hanem azt, hogy a Samsungok nem a mozgásmegjelenítésükről híresek.
-
Leonidas89
friss újonc
válasz
Sasi001 #85778 üzenetére
S95B ről nincs véleményem mert,nem csak technológiát hanem egyszerre méretet is akartam ugrani.
Az biztos hogy a mozgásmegjelenítés 77' es méretben samsung Oled-en egy elég nagy csalódás.
Amikor minden más kábé 10/10 akkor a többi paraméterêhez képest nagyon kilóg a lóláb a tv alól.
Az LG-k jobbak OLED-ben mozgásban tapasztalataim szerint,amit most látok.
-
blakey
titán
válasz
Sasi001 #85775 üzenetére
Majd, ha 30-40 saját TV után is ezt állítod, akkor már jelenthet valamit, addig sajnos ez van. Ettől még nem kiemelkedően sz@r, de a többihez képest gyengébb " sok mindent alapból nem is lehet kikapcsolni, tehát az átlag felhasználó nem is tudja, hogy milyen lenne, ha minden kikapcsolt állapotban lenne.
-
DougButabi
tag
válasz
Sasi001 #85714 üzenetére
Igazad van.
Ez mondjuk nekem eszembe se jutott, hogy veszek egy tv-t mondjuk egy milláért, és csak azért mert cégre kérek Áfás számlát csak egy év a garancia, meg voltam győződve, hogy az Emag hülyesége.Felhívtam sony szervízt, azt mondták így van.
Ma is tanultam valamit. -
-
Lujo123
junior tag
válasz
Sasi001 #85442 üzenetére
Az egész elektronikai piac eléggé megszenvedte a Q1-et és egész 2023-ra sem számolnak sok jóval. Infláció miatt sokan elhalasztják a műszaki cuccok vásárlását. Szóval valószínű mindenre csökken a kereslet, ráadásul az LG részesedése az OLED piacon nagy, ott még nagyobb lehet a visszaesés.
-
so_ha
senior tag
válasz
Sasi001 #85440 üzenetére
Azt már korábban is olvastam, hogy az LG Oled beruházásokat halaszt későbbre a visszaesett kereslet miatt. Ennek tudatában érdekes a Samsung "előre menekülése" a több millió panel előszerződésére, miközben bőszen fejleszti a QD Oled tv-ket + ugyanakkor felvásárol egy olyan új Oled technológiát fejlesztő céget, akinek a vezére pár hónapja nyilatkozta, hogy 2024-re gyártás érett az új termékük. Nekem valami nem áll össze az egész üzletben/gyártásban ...
-
-
-
Lujo123
junior tag
válasz
Sasi001 #84806 üzenetére
Ez nem megszellőztetett hír:
https://youtu.be/GbiVpjWAKwg?t=599
Értem én, hogy a G3 promó része, de egy Disney-t nem lehet megvenni. LG-vel nem egy ligában játszanak. Előbbi piaci kapitalizációja kb 180, utóbbié kb 15 milliárd USD. És a konzumer réteg le se sz@rja, mert az infó el se jut hozzá. És csak azért vetettem ezt fel, mert szerinted minden LG panel vacak tintinges, félrevezeted azokat akik tv vásárlás előtt állnak. Mert e szerint valószínűleg a Disneynél színvakok, vagy azért van ott annyi doboz tv, hogy találjanak kettőt ami nem tintinges…Elfogultság egy gyártó irányába teljes hülyeség. Annak kéne örülni, hogy kb azonos szintű tv-ket gyártsanak és egyre jobb legyen mindenki, mert akkor árverseny lesz ha nincsen technikai fölény. Mind a Samu mind az LG nagyon jó OLED tv-t gyárt, de egyik sem tökéletes, egyéni preferencia ki melyiket részesíti előnyben. QD OLED meg nagyon jó dolog, még ha valaki nem is azt választ, felkavarta az állóvizet.
A 3 hibás panellal végülis jól jártál, örülnöd kéne neki, mert véleményed szerint az S95-nek sokkal szebb a képe, ha jó LG panelt kaptál volna az elején akkor nézhetnéd a sokkal csúnyább C1-et…
-
Lujo123
junior tag
válasz
Sasi001 #84775 üzenetére
Azért rossz a példád, mert az a konzumer rétegnek szól és látják a logót a tv-ben, akkor az biztos jó lehet és megveszik. Disney esetében ez azt a réteget nem fogja érdekelni, nem is fog róla tudni. Ez a professzionális réteget célozza meg, ott meg remélhetőleg nem számít a kinek a logója virít.
-
Lujo123
junior tag
válasz
Sasi001 #84702 üzenetére
A példád nagyon rossz. Időt mérni pontosan már mindenki tud, ott az a kérdés kinek a logója virítson reklámként. A másik esetben meg azon lövik be
, hogy hogyan nézzen ki a HDR, illetve a képvilág. Gondolom Disneyhez is megy a szerviz panel cserére minden nap legalább ötször… a végén meg legfeljebb kapnak egy utalványt. -
EmPoWeR
csendes tag
válasz
Sasi001 #84733 üzenetére
"Nem kell az Amazon"
Ó, persze. Ha az amazonos vélemények rögtön rácáfolnak az elméletedre (LG = sz@r), akkor már rögtön "nem kell az amazon".
Sokkal relevánsabbak az amazon vélemények, mint a fórumos tapasztalatok, mert míg utóbbi helyre jellemzően azok tévednek, akiknek valami problémájuk van, amazonon azok is értékelnek, akiknél minden rendben. És ha egyszer 6000+ véleményből összesen 4 panaszkodik tintre, akkor levonható a következtetés, hogy te fogtál ki egy nagyon hibás példányt, ami alapján lefikázod az egész LG-t.
"Vagy elismerni, hogy más is lehet jó."
Valóban. Végre elismerhetnéd, hogy a te szerencsétlen eseted nem azt jelenti, hogy az LG nem jó.
-
Danex
addikt
válasz
Sasi001 #84733 üzenetére
Ide nyilván a legtöbb ember akkor ír ha baja van, csak a rendszeres tagok írjak hogy amúgy minden rendben. A samsungrol meg azt olvasni hogy ott meg a panelek ferdék és ott meg a gorbeség lottó a kérdéses. Így ilyen téren egyik márka se megnyugtato, viszont kollégának nagyon sok baja volt már maga a samsung márka garanciaztatásaval, TVtol kezdve más termékcsaládokig.
-
blakey
titán
válasz
Sasi001 #84702 üzenetére
A Tag-Heuer-t is nagyon sok rangos sporteseményen használják időmérésre - A kettő nem ugyanaz, míg a Tag Heuer szponzorációs célokból jelenik meg és biztosítja az eszközöket, addig egy filmstúdióban más szempontok alapján választanak (legalábbis így kellene) és az inkább szól a színhelyes megjelenítésről, mint a marketingről, de soha, semmilyen kapcsolatban nem lehet kizárni az üzleti célokat sem, nyilván, ha pl. az LG tud referenciaszintű kijelzőket gyártani, akkor nem lehet akkora mellényúlás olyan monitort választani. Nekem is olyan a szakmám, ahol a pontos, színhelyes megjelenítés fontos, hiába jönnek egy nagynevű monitormárkával, ha a színhelyessége a béka segge alatt van és ha nincs olyan terméke, akkor szponzor sem tud lenni.
-
Zsömica
aktív tag
válasz
Sasi001 #84718 üzenetére
Hiába írod ide sokadjára, mi elhisszük hogy neked 3x sem jött össze LG-vel a "randi"..; de Te meg azt hidd el hogy nekünk nincs gondunk, hibátlan a panel, jók a tapasztalataink ezért hogyne lennénk elájulva hogy mi fasz@ LG oledünk van..!
Na ilyenből kellene több - nem panaszkodunk - örülünk..! -
still2
tag
válasz
Sasi001 #84710 üzenetére
Több barátomnak van LG OLED C1 illetve C2. Nem panaszkodtak nem volt problémájuk. Én sem vagyok egyedüli ezen a téren. Továbbá nem vontam kétségbe hogy valósak voltak a problémáid az általad vásárolt tévékkel kapcsolatban a Te elvárásaid alapján. Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. Ebből a nézőpontból adódnak a használhatatlan és élvezhetetlen jelzők. De lehet hogy ezek a problémák egy átlag felhasználó számára fel sem tűnnek és csak használják az eszközt. Ezért tartom erősnek tényként kezelni a LG panelcserét.
"legfeljebb ha gondja akad majd megoldja". Igen ha gondom akad majd felhívom a szervízt és az megoldja. De az elmúlt években nem volt.
De a hozzászólásom nem az 5%-nak szólt hanem az átlag 95% felhasználónak. Én itt ezzel befejeztem és nem kezdenék parttalan vitába. -
válasz
Sasi001 #84708 üzenetére
Akkor láthatnál különbséget ha a statikus HDR-t amit látsz , amikor Dovi anyagot nézel a Tv-den, hasonlítanád össze a Samsungon a DoVi-val. Így nem tudsz következtetést levonni szerintem.
A te Samsungodon is szebb lenne a DovI,ha támogatná, mint a sima HDR. HDR10+ és DoVi között nem igen látnál szerintem különbséget legalább is nálam Philipsen nincs észrevehető. Persze ez az egész tartalom függő is. Lemászni nem fog a különbség ez tény, bát a Te Tv-d már 1000 nitet el tud érni ott lehet jobban előjönne. -
still2
tag
válasz
Sasi001 #84704 üzenetére
Mióta LG OLED tv-t vettem, olvasom ezt a fórumot. Egyrészt hasznos információkat osztanak meg segítőkész emberek illetve aki segítséget vagy tanácsot kér az meg is kapja. Másrészt szubjektív dolgokról folynak szinte vérre menő és értelmetlen viták.
Én egy átlag felhasználó vagyok és a második LG OLED TV-met használom elégedetten.
Véleményem szerint a vásárlók 95%-ka ezen kategóriába sorolható, akik leülnek a tv elé és élvezik az LCD utáni képminőséget. Nem nézik oldalról nem nézik felülről csak szemből és nem keresik nagyítóval a hibákat hanem elmerülnek a minőségi váltás utáni képmegjelenítésben.
Továbbá szerintem az sem elhanyagolható tényező hogy az LG mióta gyárt OLED tv-t és hány darabot adott el és hogy viszonyul ezekhez a számokhoz a Samsung gyártása. Nagyobb darabszámban nagyobb a hibalehetőség. Én most most egy átlag felhasználó által észrevehető hibára gondoltam.
Viszont ha van hiba akkor az LG szervíz ott van vásárló háta mögött és segít, ami a mai világban üdítő jelenség és nagyon hasznos az átlag vásárló számára.
Ezeket csak azért írtam le ha valaki OLED tv-t szeretni venni ne csak az 5% folyamatosan ütköztetett véleményére hagyatkozzon.
Továbbá alaptalan tartom ezt a kijelentést " tény, hogy az Lg a panel cserékről szól". Ez volt a másik oka az előző mondatoknak. -
válasz
Sasi001 #84701 üzenetére
Igen olvastam , én megértelek. Ő meg valószínűleg minden probléma nélkül használja az LG-t és maximálisan elégedett vele ezért ajánlja meg még sokan. Ráadásul a G3 tényleg csúcs Tv, MLA megoldása versenyképes bármivel, szinte minden tesztelő első helyre emelte .VIncent szerint referencia, kategória győztes. És az nekünk jó ha verseny van a piacon.
Mások a Samsung ügyfélkezelését kifogásolják vagy mások a DV hiányát. Nem vagyunk egyformák. -
blakey
titán
válasz
Sasi001 #84695 üzenetére
Azért azt erősen figyelembe kell venni, hogy nem mindegy, hogy szebb vagy pontosabb, a kettő nem mindig egyezik, előbbi szubjektív, utóbbi meg a valósághoz közeli. Van akinek a színesebb a szebb, de valójában nem olyannak kell lennie. Egy szakmai topikban a szépségről vitatkoznak értelmetlen.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Sasi001 #83838 üzenetére
Talán 50% ??? De a felső képen van 100%-os fehér (is). Ott is látszani kéne, mert nekem kizárólag a jobb alsó 5-6 cm-es sáv színesedik el kissé, ha nem szemből nézem. És ugye ha tinting lenne, akkor most is gyönyörűen látszana a jobb alsó sávban a rózsaszínes beütés, de semmi nem látszik. Csak azt ne kérd, hogy fotózzam le oldalról is...mert akkor előveszem a kardomat.
Mindegy is, csak az igazság miatt írtam az előbb és valóban nem zavar...engem.
-
-
-
dropi
senior tag
válasz
Sasi001 #83246 üzenetére
Jojo, nem vesszunk azért össze
az az 51 fok, az nekem is kicsit soknak tűnik. De ha a radiátor fölött van a polc az eltereli a levegőt attól, hogy kozvetlenul a tévé kápia, vissza meg reményeim szerint nem kanyarodik
De köszi amúgy mindkettőtöknek a segítséget! (Celtis) -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Sasi001 #83057 üzenetére
A dzsungeltúrában hol van filter? Tűéles, kodak-szerű színekkel, látványos képivilággal. Akinek ez nem tetszik, az nézzen 2000 előtti filmeket. Azokban alig, vagy semennyire nem lesz túlzó a színvilág.
Attól viszont agylobot kapok, ha pl. 2. világháborús filmben minden szürke és annak árnyalatai vannak csakis kizárólag !!!
Talán másképpen, vagy sosem sütött a nap 1944-ben, hogy ilyen kifakult, mocskos, életlen képi világú sz@rokat képesek alkotni a készítői? Értem én, hogy művészet, na de a nap az nap és a színe sem szürke...meg a mező is zöld, nem szürke, meg a vér is piros, nem barna.
Szerencsére nem minden esetben van ez így, pl. Dudkirk, vagy Pearl Harbour, stb. -
Matt89
junior tag
válasz
Sasi001 #82908 üzenetére
Ez rendben van, de mégis csak olyan hibákról van itt szó (és ugyanúgy az említett LG vonalon is), ami az adott márkának a 'flagship' TV-jével, azaz a legjobbnak titulált termékével történik meg, és a reddit kommenteket tuti nem botok írták, tehát nem elenyésző a darabszám.
Sok a kapkodás szerintem a verseny miatt fejlesztésnél, ebből ez jön ki ennyi...majd kisimul. -
Farkassacred
őstag
válasz
Sasi001 #82815 üzenetére
De ott egy egész paletta értendő a megrendelés gomb megnyomása után, míg a többinél csak egy termék a dobozában a hibáival együtt..lehet ez black friyday vagy csak egy szimpla akció, az eredmény ugyanaz. Szelektálják a szarokat, nehogy rajtuk maradjon.
Egyszerűbben, egy Sony-t vagy Panát egész biztos, hogy okkal akcióznak le, ők maguktól a sajátjukat biztosan nem adnák olcsóbban.Premium szegmens.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Sasi001 #82773 üzenetére
Az a lényeg, hogy amíg te, vagy én, vagy bárki más ír ilyen fórumokra, vagyis észreveszi a hibákat, az szinte elenyésző. Mi nem átlag tulajdonosok vagyunk.
100 emberből 95 telibetojja a képminőséget, nem érdekli a TT, VB, vagy nem is látja ezeket a hibákat. De lehet, hogy 99, szóval, hogy "néha" panelt kell cserélni az LG-nek, vagy bárki másnak, az filléres megoldás, mint paneleket ellenőrizni és 100-ból 80 tin ting-es panelt a kukába dobni. -
bnorci71
addikt
válasz
Sasi001 #82773 üzenetére
Ennyi csere után nem értem miért nem szüntetik meg a hibát a gyártásnál. Lehet, hogy nem lehet kiküszöbölni de ennek pedig ellent mond, hogy van jó is vagy minimális vagy erősen tintinges panel
Röviden: Profit
Így is megvan. A közgazdász meg kiszámolta ha a gyártást megváltoztatjuk az sok-sok pénz a haszon viszont nem lesz több. Marad minden így. Az meg ugye egyértelmű 'minden' vállalatot a gazdasági vonal irányít nem a műszaki.
Amit Vhiktor írt ahhoz kapcsolódik és nagyon jól leírja az a Totalcar cikk amiben a led lámpákat gyártó üzem volt Meo-sa elmondja tudták szar a forrasztás tönkre fognak menni a lámpák jelezték a megrendelőnek változtatni kellene a gyártás technológián de az pénz és akkor drágább lesz a lámpa. Az volt a vége adjátok olcsóbban, hogy ami gariba cserés az beleférjen utána meg kit érdekel.
Ha megtalálom majd berakom a linket érdekes olvasmány. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Sasi001 #82637 üzenetére
Megelőzve azt, hogy valaki Samsung fannak kiáltson ki azért leírom, hogy vannak szoftveres gondok az S95B-vel, főleg a megjelenés utáni hónapokban minden egyes fw változatott a képén, illetve a maximális fényerejéből is vissza lett véve.
Pl. az a hiba máig megmaradt, hogy nem vált a metadat alapján P3 és Bt2020 színtér között automatikusan, ezt kézzel kell megtenni.
HDR tartalmak után sokszor beragad a HDR-s gamma görbe (EOTF) és hiába vált vissza a tv SDR képmódra, de továbbra is a HDR gammát használja, ezen az újraindítás segít (egyébként ezek a miniled tv-ire is igazak, de ott a BT2020 nem okoz gondot, mert a P3-at sem fedik le teljesen, ellentétbe az S95b-vel).Igen, az is igaz volt, hogy 10% mintával mérve tökéletes volt a HDR, más mérettel viszont nem, de ezt szerintem nem direkt csinálta a Samsung, egyszerűen szar volt az algoritmus, amit azóta javítottak.
De az városi legenda, hogy a Samsungnak túl színes képe van, ez egyszerűen hülyeség, csak a felhasználók 90%-a kiemelt képmódban használja a tv-t....
Nem azt mondom, hogy az S95B jobb mint az LZ2000, az eltérések a 2 különböző technológiából erednek, amit sok helyen, sokan már szemléltettek is.
-
Neurotoxin
őstag
-
válasz
Sasi001 #82071 üzenetére
Mondjuk engem már az megrémít ,hogy egy nappali közepén " streil" körülmények között ( lefektetik szőnyegre asztalra mindegy) cserélnek egy 500-900 ezres Tv nél panelt. Értem én hogy felhasználó nem marad 1 hétig Tv nélkül, de akkor is..
Pl Szervíz kft a Philips szervíze is, de futár viszi és hozza ingyen a Tv-t és cserének panelt a szervízben, ha esetleg kell. -
Lincoln76
aktív tag
-
-
alaves
addikt
válasz
Sasi001 #82019 üzenetére
Köszönöm, ha ráérsz minimum egy ilyennel kellene megnézni, hogy mit is bír az S95B:
84,2 Mbps > Dawn.of.the.Dead.2004.UNRATED.DC.2160p.UHD.BluRay.REMUX.DTS-HD.MA.5.1.DoVi-HDR.HEVC.HuN-TRiNiTY vagy pl.
80,6 Mbps > Groundhog.Day.1993.2160p.UHD.BluRay.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.DoVi-HDR.HEVC.HuN-TRiNiTY
vagy más, amely min 80 Mbps-es. -
blakey
titán
válasz
Sasi001 #82022 üzenetére
Nem tudom milyen kábeled van. Lehet, hogy "csak" 18Gbps és abból is egy silányabb darab. Nem biztos, hogy venned kell 2022-est. Én vettem, 5 hét után visszatértem a 2021-eshez. Ha több Apple TV-s infó kell, akkor van Apple TV topik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Battlefield 6
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Háztartási gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest