- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Körvonalazódnak a Xiaomi 16 specifikációi
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Tata*
senior tag
válasz
Leonidas89 #85895 üzenetére
Lassan vége a Forma1 futamnak, elég sok a gyors kamera mozgás,de semmi akadást nem tapasztaltam vele.
Még egészen aprót sem.
Minden téren ragyogó a kép.
Lehet valami beállítás gond van nálad vagy tényleg kifogtál egy ilyen panelt. -
Mankó
veterán
válasz
Leonidas89 #85770 üzenetére
Én egy Samsung Q80 qled tv-nél futottam bele a rossz mozgásba. 3 hónapig napi szinten állítgattam, mert más különben mindene tetszett. Egy 55-ös Sony ledről váltottam és rettenetesen zavart a mozgás akadozása. Az összes lehetőséget kipróbáltam amit lehetett, különböző forrásokkal meghajtva.
Volt amikor minden rendben volt és örültem, a következő percekben meg ordítottam. Néha nem sok választott el attól, hogy kivágjam az ablakon. Egszerűen nem tudtam úgy beállítani, hogy jó legyen. Aztán gondoltam egyet (3 hónap múlva) és eladtam,. Lett helyette egy Panasonic Fz800-as Oled. Soha jobb cserét. gyönyörű színek, mozgás is rendben volt. Most egy LG CX előtt ülök, a DV és hdmi 2.1 miatt, a Pana meg ment anyuméknak.
Én is nagyban gondolkodok 77-es cserén, de még megvárom a teszteket, árakat. LG,. Sony, Pana.
Samsung teszteket is nézegettem, de vissza tart a régi rossz tapasztalat. Megőrülnék ha olyan lenne még1x a mozgás. -
kolosszus87
senior tag
válasz
Leonidas89 #85916 üzenetére
Igen ebben igazad van, a QD-Oled belengetése és megjelenése kavarta fel az állóvizet oled tv fronton.
-
blakey
titán
válasz
Leonidas89 #85907 üzenetére
Küldd vissza. A helyedben már rég visszaküldtem volna. Samsung mindig is gyengébb volt mozgásmegjelenítésben. Az egyáltalán nem mérvadó, hogy a felhasználók nagy része nem panaszkodik rá. Egy példa, Sony TV-men zavaró foltokat láttam, kihívtam a szervizt, mondta, hogy igen, látja, de nem tűnik olyan vészesnek, elővette a műszert, megmérte és közölte, hogy hibahatáron belül van. Mondtam oké, akkor én hibahatáron kívül vagyok és látom, nekem ez így nem kell.
-
lala666
őstag
válasz
Leonidas89 #85897 üzenetére
C17 van még meg.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Leonidas89 #85916 üzenetére
Pontosan így van, a woled piac egyhelyben toporgott már vagy 6 éve.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Leonidas89 #85913 üzenetére
Kiváncsi leszek, hogy 77-85”-méretben mennyivel lesz másabb az Lg. Én 65-ös méretnél nem láttam különbséget.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Leonidas89 #85903 üzenetére
Akkor esetleg annyit lehet tenni, hogy visszaküldöd vagy cserélteted egy másik példányra. Ha egy másik S95C is ugyanezt produkálja (sanszos) akkor elengeded a QD-oled témát egy jó időre és veszel inkább egy 77-es LG G3-at.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Leonidas89 #85911 üzenetére
Kinek mi. Neked a mozgásmegjelenítés nekem a homogén panel a fontos. Lg-n 3 panelt cseréltek mind sz…r volt. Másnak jó. Szerencse kérdése.
Nézd meg élőben a kettő különbségét. Ha a másik sem lessz jobb akkor a Sony-nál már nem 10 százalék a különbség.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Leonidas89 #85909 üzenetére
Saját magad próbáld ki, ne teszteket nézz. Lehet, hogy pont ugyanolyan lessz neked mint a Samsung.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Leonidas89 #85907 üzenetére
Nem tíz százalékról van szó. 77-es Lg-t próbáltad már? Van különbség? Teszt videókat szerintem felesleges nézni.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Leonidas89 #85905 üzenetére
Ez így nem igaz. Több fórumtárs is használ s95b-t és senki nem panaszkodott a mozgásmegjelenítésre. Az nem lehet, hogy nálad van a gond?
-
Sasi001
senior tag
válasz
Ha az tetszik akkor az Lg-t kell választani. Szerintem a méret miatt látod, jobban kihozza. Én a C1 és az s95b között nem láttam különbséget. Mindkettő 65-ös. Nézz meg egy 77-es Lg-t.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Szerintem engedd el ezt az S95C-t, sosem fogsz elégedett lenni vele, mindig piszkálni fogja a szemed. Teljesen mindegy ki mit ír, lehet egyedi a probléma a tv-del, de az is lehet hogy az egyébként valóban nem legacélosabb Samus mozgáskezelés nálad már megüti az ingerküszöböt, pláne 77 colon...mindegy is, elégedetlenség a vége. A helyedben átnyergelnék inkább egy Sony A95K-ra, az iparban a Sonynak van egyértelműen a lejobb mozgáskezelése, interpolációs rendszere, utána szorosan követi őt a Panasonic aztán a többiek, a Samu a sor vége felé kullog.
-
lala666
őstag
válasz
Nekem volt 3 lg 1 még van, van egy s95b is nálam egyáltalán nem rosszabb a Samsung. Ennyit tudok mondani ,mind 65" os. Az lg a gyereké már.
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
Leonidas89 #85786 üzenetére
"Szerintem 24P filmeknél nézhetetlen a Samsung mozgása mozgásjavítás nélkül."
Kis túlzással szerintem ez minden OLED tv-nél így lesz. Plusz egyéni ízlés kérdése is, de ahogy anno nekem is a dolgok mögé kellett látnom, úgy tényleg ez a helyzet. Na meg minél nagyobb a méret annál akadozottabbnak fog tűnni a kép szerintem (vagy tűnhet)
-
alaves
addikt
válasz
Egyébként valóban a méret növekedése is jelentősen befolyásolja 24fps 'stutter' érzékelését. Először ~15 éve 22" ---> 32" LCD monitor váltásnál érzékeltem ezt zavaró módon. Interpolációs mozgásjavítással kompromisszumosan javítható, ebben a Sony a legjobb, a Philips, Panasonic és LG is igen jó, a Samsung, TCL, Hisense, stb. a gyengébb képfeldolgozói hardver miatt kevésbé jók.
-
blakey
titán
válasz
Leonidas89 #85788 üzenetére
Amiatt van, amit írtam, nem a mozgásmegjelenítés az erősségük és vannak funkciók, amiket nem lehet kikapcsolni és azok okozhatnak ilyen problémákat. Egyébként, ha valami nem tetszik és 1-2 napon belül nincs megoldás, akkor a legjobb a vásárlástól való elállás.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Leonidas89 #85782 üzenetére
S95C-t nem ismerem nekem s95b-van, én nem találkoztam ezekkel a problémákkal.
-
bigdigit
addikt
válasz
YT akadás nálam is előfordul néha de ezt tudom azért van mert a feltöltő szar anyagot tett fel. Vagyis rosszul lett átkonvertálva. Tipikus amikor magán a minőségén is látszik több kamerával dolgozott és az egyik mondjuk 50p a másik 24p és ezeket vágja össze. Sima 24p film esetén nekem 3:3 állás jött be arany középútnak. S95B.
-
Leonidas89
friss újonc
válasz
Leonidas89 #85779 üzenetére
Egyenlőre,az alapján amit olvastam , tapasztaltam:
-nagyobb fényerő jobban kihozza a juddert,stuttert
-nagyobb méret miatt sokkal látványosabb a jelenség
-Samsung gyengébb motion handling-benNamármost,az S95C fényereje kb 50% al erősebb,mérete 50%-al nagyobb miközben gyengébb a mozgás rajta
A három összeadódva, valószínűleg elérte az ingerküszöböm.
Kisérletezem még mit tudok rajta faragni
-
Sasi001
senior tag
válasz
Leonidas89 #85779 üzenetére
Nem tudom, hogy mit látsz én C1-ről váltottam filmmaker mód minden mozgásjavító kikapcsolva nekem jobb az s95b mint a c1.
-
blakey
titán
válasz
A Samsungok soha nem a mozgásmegjelenítésükről voltak híresek, sőt, ha lehet ilyet írni, akkor inkább hírhedtek. Szerintem próbálkozni kell a beállításokkal, hátha sikerül valamit találni, ami megfelelő. A többi márka mozgásmegjelenítése jobb.
-
*Tata*
senior tag
válasz
Én is 65 Cx ről váltottam, S90C-re, de nem tapasztaltam ezeket a jelenségeket vele.
Pénteken kapok én is egy S95C-t hát kíváncsi vagyok lesz-e vele ilyen gond, mert elvileg az s95C a jobb készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- Windows 10
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest