- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz
KTTech #46619 üzenetére
"Az E8-on valóban nincs. Az a széria "túllő", azaz kissé szürkébb a mélyfekete a kelleténél. Bővebb infó: [link]"
Nem. Ez sem igaz.
Tökéletesen fekete a fekete. Villogó szürke pedig nincsen.
Elképzelhető, hogy van akinek volt ilyen, az enyémen sosem láttam ilyet.Ha nem lenne teljesen fekete a fekete, akkor sötét szobában látnám a képernyőt amikor feketének kéne lennie, de ez nincs így. Erre még mérés sem szükséges.
BTW ez egy 2018 decemberi teszt Vincent-től, azóta kb 5db FW jelent meg a készülékre.
De ismétlem, "near black flashing" nem minden készüléken volt tapasztalható. -
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz
KTTech #46590 üzenetére
"A banding nem a panel hibája, hanem a vezérlőelektronikáé,"
Szerintem ez nem igaz... Különben nem változna idővel. Valamint minden oled panel és márkájú Oled TV-n jelen van a jelenség.
Vagy úgy gondolod, hogy a függőleges sávok jelenlétét elektronikai vezérlés hiba okozza?
Inkább az mondanám, hogy elektronikai kompenzációval lehetne ellene védekezni, ha "látná magát" a TV... -
Moby
veterán
-
válasz
KTTech #46294 üzenetére
Az OLED-egy filmnél képkocka váltásnál nem frissíti le az összes pixelt csak 300-400 sort? Erről van valami hivatalos infó?
Véleményem szerint az OLED-nek közel tökéletes a mozgókép megjelenítése arról nem a technológia tehet, hogy a filmeket 24p-ben gyártják... Egy 60 vagy 120hz-es tartalom tökéletes mozgás szempontjából is. Az hogy a plazma jobb volt azt a technológia hibájának köszönhette ami az emberi szem számára jobbnak tüntette fel a mozgókép megjelenítést.
-
Celtis
veterán
válasz
KTTech #46294 üzenetére
Ez egy elég jó öszefoglaló, de azért egy dologban vitatkoznék.
BFI-nél nem a beszúrt feket kockák száma, hanem a kép és a fekete kocka megjelenítési idejének aránya ami az élesség érzetet meghatározza. Meggyőződésem, hogy a nagyobb BFI frekvencia itt is csak a villódzás mértékét csökkenti, mert az élességet valójában az fogja meghatározni, hogy egy adott képkocka első megjelenése és utolsó eltűnése között mennyi idő telik el, ugyanis ennyi ideig hagyja a retinán ugyanaz a lenyomatot, ami az elmosódás okozója.
-
szazbolha
addikt
válasz
KTTech #46203 üzenetére
"Mondjuk nem OLEDezek, még nem tart ott a technológia, hogy megérje rá váltanom"
Egyetértek.
Az OLED az inkább LED, néhány kellemes tulajdonsággal, amire rá lehet csodálkozni, de az otthoni "mozi élmény" skálán a LED-hez van közelebb.
Persze lehet csak azért mondom ezt, mert 2 nap alatt nem sikerült olyan beállításokat csiholjak, amivel elégedett lennék.
Persze nincs más, nincs jobb..... nincs jobb kompromisszum
.
Ma átjöttek a lányomék, hogy az új TV-t megnézzék. Megkértem állítsák be ahogy nekik tetszene egy filmhez. Kis vita után lett belőle egy közepesen VIVID 60 Hz-es műanyag folyam. - Tényleg szép volt. Az én beállításom, plazma utánzatom az átkonfigolt True Cinemával szürke részlettelen egérke mellette.
.
Haladni kell a világgal. -
chros
őstag
válasz
KTTech #46200 üzenetére
Nalam az SDR 120 nit-re van belove D65-nel 2.4 gamma-val (33-as oled feny itt) 65"-en, s tok sotetben sem zavaro (sorozatok, filmek), koszonhetoen a fentebb linkelt SDR analizisnek. (SDR 100 nit-en van master-elve.)
Mozinal/olcso projektornal gondolom a technika ennyit tudott/tud.
De csak varjatok, majd lesz Samu Fal a mozikban... -
Pro Koryak
addikt
válasz
KTTech #46174 üzenetére
"de 2.5m-ről már kevés a 65" a mozihatáshoz."
Mozihatás sosem lesz 55-65-75"-os képátlóval, mivel az agyad érzékeli, hogy közel vagy a képernyőhöz, a 2-2,5m nem távolság + a tévé szó szerint a képedbe világít ilyen távról.
Szóval de, fárasztó a szemnek tök sötétben.
Míg moziban 7-8-10m a nézési táv, esetleg házi-moziban projektorral ez a távolság min. 3-4, de inkább 5-6m + nem közvetlen fényt kap a szemed, hanem úgymond visszavert fényt.
Nagyon nem mindegy, szerintem.Projin lazán lement 3 film egymás után, szünet nélkül. Próbáld meg ezt tévén, 2m-ről, tök sötétben.
-
válasz
KTTech #45925 üzenetére
"Maga a DTS is megszűnt már, Datasat néven van az újabb verziós technológiájuk, viszont szinte senki nem támogatja már."
Szerintem tévedésben vagy, élnek és virulnak.
A DTS-nek volt egy Digitális Mozi (Digital Cinema) ága, amely a mozik számára egy komplett hálózatot adott el, egy központi szerveren vannak a filmek, amelyeket aztán a mozitermekben lévő projektorokra onnan küldenek ki. Ez az ág volt az, amely 2008-ban kivált a DTS-ből és egy évvel később DataSat néven újra próbálkozott talpra állni, már a Beaufort International Group égisze alatt. Nem voltak túl sikeresek, azóta probálkoznak a házimozi piacon is, de nem túl sikeresen, 2017-ben el is adták őket az Amplifier Technologies cégnek.A DTS-t magát a Tessera vásárolta fel 2016-ban, a Tessera pedig nemrég átkeresztelkedett Xperi-re.
-
Fisha
őstag
válasz
KTTech #45925 üzenetére
Miért lesz jobb a képminőség? Pusztán mérnöki gondolkodással rosszabbnak kell lennie, mert a nyakadba veszel egy csomó nyűgöt a két eszköz megfelelő összehangolásával. Illetve a külső lejátszó nem férhet hozzá olyan finomhangolásokhoz, amikhez egy belső igen. (olyan szopókról már nem is beszélve, hogy külső eszköz esetén már arra is kifizeted a gatyádat, hogy átszaladjon a fránya udh/hdr az erősítődön, de ez persze már ár, nem minőség
)
-
daneel_hu
addikt
válasz
KTTech #45537 üzenetére
"A black crush-t igen egyszerű tesztelni: küldj rá egy olyan képet, ahol szürkeskálában 0-17-ig vannak a sávok (a 254 lépcsőből). Amennyiben látod mind a 17 lépcsőt külön, akkor nyert ügyed van. Ha az aljából bármennyi hiányzik... akkor bizony képtelen rendesen megjeleníteni a sötét árnyalatokat."
Nem találtam ilyen képet.
Vagy lehet csinálnom kéne.
Ez csak a HDMI bemenetre igaz, vagy megnézhetem youtube és/vagy belső lejátszóval is?
Vannak ilyen referencia videók black-re, villogtatják a különböző szürke színeket, és egészen a ref black-ig látni kéne... Utóbbi alapján elméletben egész jól be van állítva az E8.
Viszont HDMI bemeneten nem néztem meg, külső lejátszóval.Szabad szemmel azért már nem látom a ref black melletti csíkot, megmondom férfiasan. Műszerrel biztos más lenne a szitu.
(tök sötétben néztem pedig)
-
daneel_hu
addikt
válasz
KTTech #44609 üzenetére
"Ha váltanék (de amíg működik a jelenlegi nem fogok, mert nem jelent látványos minőségi ugrást az OLED az utolsó generációs felső kategóriás plazmához képest - tény, hogy nincs ditherzaj, ebben jobb, a nagyobb fényerőre nincs szükségem, filmeket elsötétített szobában nézek -, viszont van amiben gyengébb, mint pl. a mozgásmegjelenítés), akkor is..."
Pedig minőségi ugrás, még a mozgás anomáliák mellett is. (nekem is plazmáim voltak, nehéz megszokni a sample and hold kijelzőket a mozgásmegjelenítés végett, de meg lehet...)
Sötét szobában nézed a plazmát... akkor pont nem kell X(legyen nagy!) fényerő mert a 0-ás fekete (és a hasonló mélységű színek mellett) sokkal durvábbat üt egy oled sötétben mint bármilyen plazma. Az oled sötét tartományokban olyat mutat amit semmilyen plazma nem tud hozni.
A filmek jelentős többsége pedig sötét...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest