Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Neked tükröt, az iPhone Airnek emléket állít a Realme
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Honor Magic V2 - origami
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Az órádnál fogva vezet nyomra az új Apple AirTag
- Yettel topik
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
Nekem ugyan plazma van, de elég sok SD anyag kerül rajta nézésre (a 4K-nak úgyse sok értelme van 65" alatt - legalábbis a felbontástöbblet nem fog látszódni -, ha több, mint 2m-ről nézi az ember, ennyi erővel az is felesleges lenne, bár 65"-on 2m-ről már a fHD is esetleges). Ettől függetlenül a 4K anyagoknak van előnye, de nem a felbontás első sorban, hanem a magasabb színmélység.
Szerintem igenis számít, milyen minőségű a felskálázó algoritmus. Pont ebben a leggyengébb az LG (mindig is az volt, nem csak az OLED-eknél). Egy jó vezérlést megcsinálni nem olcsó dolog.
Ha váltanék (de amíg működik a jelenlegi nem fogok, mert nem jelent látványos minőségi ugrást az OLED az utolsó generációs felső kategóriás plazmához képest - tény, hogy nincs ditherzaj, ebben jobb, a nagyobb fényerőre nincs szükségem, filmeket elsötétített szobában nézek -, viszont van amiben gyengébb, mint pl. a mozgásmegjelenítés), akkor is néznék SD anyagot, a filmjeim többsége meg 720p, így ott is számít a felskálázó algoritmus, amiből én pl. megszoktam a jó minőségűt.
Az OLED meg SD anyaghoz is jobb, mint az LCD. Bár aki ezt nem látja, annak felesleges az OLED...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 15ACG6 165Hz Gamer notebook -R7 5800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4185
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Vhiktor