- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
so_ha
senior tag
válasz
madkiller #70560 üzenetére
"Az ilyenek mindig meglepőek, ahogy az is, hogy a C1en nincs Wifi6."
Az LG új Oled modelljeiből is csak a "C" és a "G" kapta meg a WiFi 6-ot, az ethernet port mindenhol maradt 100 Mbps: "New for 2022 is support for WiFi 6 in the C2 and G2 OLED TVs and the QNED99 and QNED95 LCD TVs. Other TV models will support WiFi 5. The Ethernet port is still capped to 100 Mbps." -
ricsip
addikt
válasz
madkiller #70560 üzenetére
Ciki akkor van, ha TV és a wifi rúter vagy AP között van 1 (urambocsá' 2!) fal. Akkor pedig a papíron elméletileg 600 megabitek egyből feleződnek! Vagy inkább negyedelődnek. Illetve ekkor az még mindig csak elméleti maximum. A valós életben elérhető sebesség meg még ennél is alacsonyabb szokott lenni. Akinek ott van a TV mellett a wifi rúter, annak nyilván nem gond a maximális wifi térerő, és a sokszáz megabit elérhetőség.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
madkiller #70245 üzenetére
Igazából a fényerő olyan mint a kábítószer... tiszta drog.
Az agyad könnyen rászokik... és egyre többet és többet akar
Viccen kívül, a látórendszer folyamatosan adaptálódik... ez pl a fehéregyensúlyon iszonyúan érződik. Pl ha a telefonod warm módban van, (éjjeli olvasó mód) utána próbáld meg a TVt coolban nézni, és lefagy. Ha közben visszanézel a telefonodra akkor meg egy meleg fosbarna paca lesz a kép. Mert folyamatosan adaptálódik az adott színhőmérséklethez, és leginkább a változásra ugrik.A fényerővel is így van, pl nekem meg kellett "tanulni" most az alacsonyabb átlag intenzitást HDR-nél.(B7)... mert az SDR-t brutál OLED fényekkel néztem és rászokott az agyam.
Most fel nem fogom hogy bírtam ilyen 85-ös SDR-t nézni 95-ös kontraszttal... mert kiég a szemgolyóm tőle. Pár napja még az volt a mindennapi kábszim és természetes volt.Persze attól is függ raktál e hideg fényű LEDsort a TV mögé, vagy vaksötétben nézed.
Itt inkább az a kérdés, hogy a készítők milyen fényeket és színeket akartak megjeleníteni? Nem az, hogy az agyunk a reflektorokra élvez.
Ez szerintem egy elég jó videó amin megérthető miért szoktunk rá a magas fényerőre és hogy ez nem a "helyes" út.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
madkiller #70038 üzenetére
Hát ez attól is függ, hogy mennyire "elcseszett" beállítás mellet méred ki, minél nagyobb mondjuk a zöld csatorna fényereje annál több a fényerő, de annál hidegebb, zöldesebb a kép is, tehát lényegtelen.
Egyébként a Sony OLED-knek kell egy kis idő amíg elérik a max fényerejüket, úgyhogy ha kint hagyom tovább a mintát, lehet elérte volna a 800-at is.
Nem néztem mennyi volt kalibrálás elött, mert semmi információtartlma nincs, főleg nem használható arra, hogy különböző tv-k össze legyenek hasonlítva ez alapján, mert az nem fair, hogy az egyiknek mondjuk 7000K a másiknak meg 12.000K színhőmérséklet mellett van a legangyobb féynereje.
Én mindig D65-re kalibráltan nézem meg csak a max fényerőt HDRben úgy már összehasonlíthatóak a készülékek.
Pl projektorok esetében a dinamikus képmódban általában dupla akkora féynerő érhető el, de annyira kegyetlen rossz így a kép (zöldes), hogy gyakorlatilag használhatatlan, esetleg csak prezentációkra jó ahova kell a nagy féynerő a nappali vetítés miatt és a színhelyesség itt már mindegy az amúgy is világos környezet miatt.
Fontos, hogy 10% ablakú mintán történt a mérés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Milyen széket vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen processzort vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Diablo IV
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest