- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85762 üzenetére
Eddig is értettem mire célzol... Box (pléjer) nincs? - ha értenéd, akkor nem kérdeznéd.
Semmi nincs a tévén kívül, ami tudja kezelni a DTS-t? - vannak olyan helyzetek.
Van fél-egymilliónk oledre, de nem telik sem lejátszóra, sem erősítőre, sem semmire azon kívül? - mindenki eldönti, hogy mire és mennyit költ, ehhez qrvára semmi közünk. Ha én nem akarok másik eszközt, akkor nem lesz és pont.
Hagyjuk már ezt a "szocreál" hozzállást.- ettől vagyunk különbözőek.
Tévéadás és stream nem ad ki DTS, vagy HD hangokat - Továbbra sem ez a lényeg. Egyébként a Disney már tervezi a DTS bevezetését, viszont továbbra is sokan a TV-t használják lejátszónak is, úh., hiába az erőlködés, hiába reklámozom a külső lejátszó létjogosultságát, vannak olyan helyzetek, amikor az "nem pálya".
Ne legyünk már ennyire igénytelenek. - nem tudom te mennyire vagy igényes, de biztos találni olyat, amiben nem, senkit és semmit nem szabad lekezelni.
Az én boxom került vagy 15 ezerbe. - nem ez a lényeg.
Inkább erőltetjük a tévé xar hangszóróját, vagy siránkozunk, hogy ajjjjajjjj, nem szól a DTS? És ne mondd, hogy más zsebében kotorászok, mert ez csupán igényesség, vagy igénytelenség kérdése. - De mondom, van, aki Lamborghinivel jár, de csak egy LCD-n nézi a TV-t, mindenkinél mások a szempontok, nem igénytelen, csak nem akar + eszközt, nincs helye, stb. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85757 üzenetére
Abból mi nem érhető, hogy ha nem támogatott, akkor néma lesz? Melyik részét nem érted a leírtaknak? Te miért hiszed azt, hogy a minőség miatt hiányzik valakinek?
Nekem van olyan filmem, amin csak DTS van, ha csak a TV-n szeretném hallgatni, mert máshoz nincs kedvem, akkor buktam az egészet, amennyiben a lejátszóm sem képes átalakításra. Nem arról szól, hogy mit és hogyan tudok megoldani másik eszközzel. Itt nincs és pont.
Felesleges ezen rágódni, mert ha valamilyen formátum létezik és bizonyos százalékban elérhető, akkor fájó pont azoknak, akik pont azt és pont azon szeretnék megnézni, meghallgatni. -
alaves
addikt
válasz
dgyuri0123 #85751 üzenetére
A kérdésem arra vonatkozott, hogy megtudjuk, vajon a teljes kodeket eltávolították vagy esetleg "csak" a DTS passthrough-ot.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85751 üzenetére
Nem mindegy, hogy van hang vagy nincs, nem a DTS vs. DD a lényeg. DTS hangsávval rendelkező anyag esetében nincs hang, tehát rá vagy szorulva egy alternatív megoldásra, bármi is legyen az. Nem kell azzal jönni, hogy de… a DD is elérhető, kötelező, stb. Mindenki másképp csinálja. Nekem sem hiányzik sok minden, másnak meg létfontosságú.
-
Dare2Live
félisten
válasz
dgyuri0123 #85216 üzenetére
pro audio vonalon ahol nem varázslás van nem kell 350.000Fts kábel elég egy 10.000Fts xlr klotz-neutrik és ezen a 10.000Fts xlr kábelen az AES3 digit jel bitpontos lesz a 350.000Fts analogon meg még ha az egy elöbb említett klotz xlr is vmi zajt fixen összeszed a jel és a kábel miatt is torzul a jel.
A digit jel másik nagy előnye, hogy analóghoz képest rém egyszerűen ellenőrizhető hogy megegyezik e a kimenő bitsor a bemenővel és hogy ha hiba van az határok közt akár javítható is.Másik ilyen kedvencem a csöves erősítők. Elképesztően torzítanak köze nincs a rajtuk kijövő zenének a valósághoz hifisták meg rendszeresen körbeugrálják őket.
Magam részéről maradok a Genelec vonalon ami szobához kalibrálja magát és sajnálom akik felültek a hifi vallás 350.000Fts kábelére meg az 1milliós csöves erősítőére... -
válasz
dgyuri0123 #85312 üzenetére
Nem unod te ezt, szereted - a hifi topicokban hosszú évek óta nem untad meg
-
válasz
és utána folytattad :
"Van ott képet/hangot befolyásoló egyéb tényező is."Ez amit itt [link] írtál pontosan ugyan azt jelenti és ugyan olyan blődség az USB-kábelre vonatkoztatva,
na és tovább :
"Végy kétféle HDMI kábelt, az egyik legyen egy noname [link] párszáz forintos 5m-es és mondjuk legyen a másik egy szintén 5m-es AQ Pearl [link] (mert hogy ez a legolcsóbb AQ) és nézd meg (a szemeddel), mennyi zajt és egyéb képhibát fogsz felfedezni a kijelző közvetlen közeléből nézve (20-50cm)."Hagyjuk már ezt a mentést .A szarlavinát te hoztad magadra ezekkel a dolgokkal.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
-
sub71
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #85191 üzenetére
Figyi, mint Te is tudod a digitális kábeleken, mint a HDMI, a 0 és az 1 számok változásával továbbítódik a jel. Nem lehet kékebb a tenger, vagy zöldebb a fű, egy drágább kábelen. Ha sz@r a kábel, akkor mindegy, hogy Te 20 centiről vizsgálod, vagy 2 méterről, a hibát ugyan úgy fogod látni (vagy nem), mivel általában ez azt jelenti, hogy nincs kép. Már 2-3 HDMi kábelt "elkoptattam" a sok ki-be huzigálással, egyiknél sem volt a képben minőségromlás, hanem egyszerűen nem továbbította a jelet, nem volt kép. Ez nem olyan, mint a koax, ahol ha rosszul szereled rá a csatlakozót, akkor szellemképes az adás. A HDMI vagy működik, vagy nem. A "márka" annyit számít, hogy a ráírt adatok (sávszélesség) esetleg nagyobb eséllyel felelnek meg a valóságnak.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #85299 üzenetére
Az a baj, hogy teljesen más dolgokról beszélsz és hozol fel példákat mint amiről szó van.
Képet hajszál pontosan tudod mérni, egy dacnak a konverzios képessegeit is, vagy bármilyen chipnek a képességeit is még azt is hogy determinisztikus e vagy nem. Vannak olyan területek ahol a determinisztikussag életbevágó fontosságú.
Attól hogy 2 különböző elektronikai termékben ugyanaz a chip van, nem azt jelenti hogy a készülékek kimenetén ugyanaz a jel jön ki. Több tényezős ott a rendszer, a chip csak egyetlen tényező ebből.
Itt a hdmi kábel képre gyakorolt hatásáról volt szó, semmi másról, nem is értem miért lett teljesen más dolog ide keverve.
A bitekkel nem lehet vitatkozni, ha ugyanaz a bitfolyam akkor fizikailag képtelenség hogy legyen bármilyen különbség. Informatika legalapvetobb alapja. És ez tokeletesn mérhető, bizonyítható.
Hozzon valaki egy hiteles, független tesztet hdmi kábelekről ami azt bizonyitja, hogy van képre gyakorolt hatásuk, de ezt természetesen determinisztikusan, szoval vegtelenszer pontosan megismételhetően az eredeti tesztet vegzo szemelyektol függetlenül is.
De egy a lényeg, hogy mindenki használjon azt ami szerinte a számára legjobb élményt nyújtja.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85299 üzenetére
Engem komolyan érdekel a dolog, szeretném, ha konkrétan, a fizika segítségével (is) meggyőznél, hogy a drágább kábel annyival jobb. Biztosítani tudok számodra egy 3e Ft-os 1,5m-es, HDMI.org által hitelesített 2.1-es szabványnak megfelelő kábelt, szívesen összevetném a te rendszereden egy 30eFt-os kábellel és belepofázás nélkül végig hallgatnám a "vasárnapi misét" arról, hogy itt vagy ott mennyire jó lett a kép, a "fogak" eltűntek, stb. Ha ész érvekkel meggyőzől, akkor megtérítettél, de addig csakis a fizika törvényeinek hiszek és azoknak, akik már bizonyították (rajtam kívül, mert én is tapasztaltam), hogy a drágább nem feltétlenül jobb is, illetve HDMI-ben hol a határ, ahonnan már csak az átverés létezik.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #85291 üzenetére
Hogyne lehetne ellenőrizni? Mérni mindent lehet.
De hogy jön a hdmi kabelekhez a dac? Semmi köze a kettőnek egymáshoz. -
Gicz
addikt
válasz
dgyuri0123 #85291 üzenetére
Nem, itt aki hisz az te vagy. Előtte a digitális részen nem kerülhet bele hiba, ha igen akkor ott nagyon nagy baj van valamivel.
-
Gicz
addikt
válasz
dgyuri0123 #85286 üzenetére
Ott a küönbség a DAC után már valóban bele tud kerülni az analóg részen. És ha így van, akkor szar a quality control annál a cuccnál rendesen.
A külső lejátszók 10 éve azért terjedtek el mert nem tudták a beépítettek a 24p-t kadenciahelyesen, meg mert volt bennük beépített torrent kliens, meg hely HDD-nek. Ma már tudják a belső lejátszók a kadenciahelyességet, és ott a NAS mindenkinél torrentezni, vagy netflixet néznek amihez meg nem kell semmi.
-
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #85265 üzenetére
"Amig az adatátvitelt rézdrót továbbítja, addig nem lesz hibátlan digitális valós idejű jelátvitel"
Ennek bizonyítéka, hogy nem lehetséges elektronikus számítógép építése... -
Danex
addikt
válasz
De a digitális jel előnye pont azt hogy hibatűrő, ugyanis ha 5V a feszultsegtartomanya a jelnek akkor szimplán van egy feszultsegi szint ami felett nem 0 lesz az adott bit hanem 1-es.
Na most néhány méteren nincs akkor feszültség esés illetve akkor zaj sem , hogy az adott feszültség olyan szinten megvaltozzon, hogy esélye legyen az adott bitnek "rossz irányba fordulnia"
Egy 10m vagy hosszabb kábel esetén viszont már lehet akkora a feszültség esés és szedhet össze akkora zaj, hogy az adott bit a rossz irányba fordulhat és hibás lesz a jel.
Emiatt lényegtelen kb 2m kabelnel hogy az auchanbol veszi azt az ember vagy a szentgral vizében mosott rézből keszultet 40e-ert.
Ellenben nagyobb hossznal már nyilván drágább lesz az a kábel ahol vastagabbak az erek az alacsonyabb feszültség esés, illetve az extra árnyékolás miatt. De itt is igaz lehet hogy a 60e 10m kábel max akkor jobb egy 8ezresnel ha egy trafohazon keresztül húzzuk át azt.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85275 üzenetére
Elég lett volna annyit írnod, hogy oké, elfogadod az álláspontjukat, mert neked sincs igazad, hited van valamiben, legyen ennyi elég. Amlogic boxok képességeit sem igazán akartad elfogadni.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Egy példa:
az mitől lehet, ugyan annál a cd lemeznél pl.10x hallgatáskor valami újabb hangot, zörejt, lecsengést ...stb. meghallasz az egyik számban, amit eddig nem. A teljes rendszer, kábelekkel együtt ugyan az, semmi nem változott!Ezt mire fogod, hogy mást, valami újat hallottál?
Ne írd ide mert hosszú lenne!
Azaz annyira szubjektív/egyedi a hallás, azt sem tudod éppen mi befolyásolta!
1000x is:
"Ebből is látszik hívőkkel nem lehet és nem is érdemes."The End
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Megprobálom egyszerűen leirni a tutit.
Ha az eredeti adat folyam mondjuk 10111011100011 és a kábel végén ugyanez olvasható le, akkor bit szinten megegyezik a forrás és a kimenet, innentől kezdve nem lehet különbség még ha valaki fejen áll akkor sem.
Erre vannak drága eszközök amikkel ez pixel szinten elemezhető
A többi innentől kezdve csak misztikum, legenda, vallás, stb.Gicz is leirta már elég részletesen a hátteret.
Valamelyik facebookos házimozi csoportban olyan non sense dolgok vannak írva és reklámozva, hogyha rateszel egy kék követ vagy matyó hímzett teritöt a tvre akkor 10szereződik a kontraszt.
-
Gicz
addikt
válasz
Sajnos nincsenek megfelelő ismereteid alapjaiban, hogy digitális információ átvitelről lehessen veled beszélgetni. Még mindig nem a jel a digitális....
Pedig de, ha hiba van a HDMI átvitelben az egyértelműen látod, "havazik" a kép, ha egyáltalán van. Nem "zajosodik a szín" meg kevésbé mély az ég kékje, meg hasonló baromságok. Teljesen nulla a tudásod digitális témában. USB dettó. Ha ugyanaz a bitfolyam megy ki rajta hibátlanul (bele ne köss, mert rohadtul hibátlanul megy a 100ks usb-n is meg a 3000 forintoson is) akkor ott nincs semmi hallható különbség.
Az a baj, hogy analóg jeles időkben ahol az van, hogy egy kábelnak más az átviteli karakterisztikája 20hz-en meg más 20khz-en ott hallhatsz különbséget, hogy mélybehúzó meg ilyesmi, amiket írtál, De egy usb átvtelnél nincs ilyen. Egyáltalán nics, köze nincs ehhez működésileg se fizikailag. Nem tud oylat okozni, hogy egyikkel szebb a magas, a másikkal meg mélybehúzó, mert nem számít a kábel átviteli különbözősége 20hz-en meg 20 khz-en. Egy usb 2.0 kapcsolat 240Mhz, és NRZI kódolású. fikarcnyit sem tud beleszólni a dologba úgy ahogy gondolod.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #85256 üzenetére
Te nem érted!
"Az már csak hab a tortán, hogy a benne használt vezetékek soknullás tisztaságúak, ami egészen biztosan ki fog hatni legalább a hangra, hiszen kevesebb hibát fog átküldeni, ami kevesebb hibajavítást fog eredményezni, ami végsősoron a cél lenne. Hogy bizonyíthatom? Sehogy, de nem is akarom. Akinek jó a 3 ezres HDMI, hát használja örömmel. "Ha a digitális jel átmegy, akkor ugyan az a jel jelenik meg mindkét oldalon. Nincs tisztább 1-es vagy piszkosabb 0 => nem lesz tisztább/jobb/teltebb/rosszabb ... stb. hangzás!
Ebből is látszik hívőkkel nem lehet és nem is érdemes.
-
TJ2
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #85241 üzenetére
A Klotz az egyik legelismertebb kábel márka a zenész és stúdióvilágban. Valószinűleg te sokkal jobban hallassz, mint azok a csepűrágó hangmérnökök, akik ebből élnek.
Szerintem vegyél a nyomtatódhoz is jó drága USB kábelt, hátha szebben fog nyomtatni…
A műholdas adattovábbítás és az internet irdatlan kábelrengetének korában vajon hány másodperc alatt omlana össze a civilizációnk, ha képtelenek lennénk bithelyesen eljuttatni egy nyomorult zeneszámot 3-5 perc alatt 1 méterrel odébb? Egy modern USB (3.2) kábelen kb. 3500 db cd minőségű audio (sztereo, tömörítetlen) adatfolyamot lehet továbbítani egyszerre!!! Egy ősi USB2 kábelen is kb 3-400-at.
De mágikus módon egy DAC elé bekötve ugyanezek a kábelek már 1 db ilyen adatfolyammal sem tudnak megbírkózni bithelyesen… Fura dolgok ezek. -
ricsip
addikt
válasz
dgyuri0123 #85221 üzenetére
engem elhajtott az okmányirodás ügyintéző 2 hónapja, mikor cseréltetni akartam a forgalmit: szarul nyomtatták eredetileg, így helyből alig lehetett elolvasni rajta az összes nyomtatott szöveget. Engem nem zavart. De mikor most műszakiztattam a kocsit, a vizsgaállomáson már nem akartak belepecsételni mert akkorra már teljesen olvashatatlan lett. Na mondom fasza, mászhatok az okmányirodába. Ott mondtam h. már eredetileg is szar volt, csak azóta még jobban kikopott. Szóval ingyen kicserélhetnék. Hümmögött az ügyintéző is először, h
valóban, látszik h. halvány nyomtatás volt, valszeg a nyomtató a végét járta. Csal aztán odahívta a seggfej főnökét is. Az is megleste alalposan. Viszont mivel kaphatott 1 kis nedvességet is, erre fogva végül nem voltak hajlandóak "garanciában" kicserélni, miért nem szóltam akkor mikor átvettem?! Fizethettem érte az illetéket. Szerencsére csak ilyen 3 (4?) ezer ft volt, nem ütött szíven, csak hát az elvek! Ha 20-40-100 ezer lett volna a tét, cirkuszolhattam volna ott az osztályvezetővel basszák meg.Szóval az se életbiztosítás, h. a hibával sokat vársz, és utolsó pillanatban v. "irreálisan későn" szólsz.
Aki 10 ropinál többet ad egy 10 méteres hdmi kábelért, annak túl sok elszórni való pénze van.
-
TJ2
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #85203 üzenetére
Tanítók???
Na azok nem voltak. Viszont voltak aranyfülű mesterek, akik megmondják, hogy melyik földrészen nyomták a CD-t és milyen irányban van bekötve a hangfalkábel! Na persze nem vakteszten!
Édes jó istenem, annyi félművelt, nárcisztikus ember sehol sem dédelgeti a misztikus hülyeségeit, mint a hifisták-audiofilek között, amit persze a gyártók kegyetlenül kihasználnak.
Nordost kábel: "Unlike conventional power cables, which have propagation speeds that are less than 50% the speed of light, the Valhalla 2 Reference Power Cord has a speed of 91% the speed of light." He?! Van hdmi kábelük is: "All of this ensures that you will be able to enjoy the clear image, enriched color saturation, and deep blacks that only the best HDMI/4K cables can provide. "(Coming-out: kb. 10-15 évig egyre drágább-és-drágább Nordost kábeleket vettem. Szégyellem, de ez van. Sok éve már tiszta vagyok, és mind analóg volt.)
MQA: nincs tömörítés, csak "unfolding"!
AudiQuest: Ethernet kábel Diamond széria, 1.300.000 Ft/3m! Miért adnék pénzt egy olyan cégnek, amelyik nyíltan hülyének nézi a vásárlóit? (Afenébe, van egy NightOwl fejhallgatóm tőlük.)
És ezek csak a kirakatba rakott hülyeségek, mi butyog még odalent! A shakti kővek, a színes pötyök a hangfalra, a kábelek elemelése a földről, az erősítő alá rakott márványtömbök, a 67-ben gyártott orosz katonai elektroncsövek, a levegőbe porlasztott hangzásjavító spray-k!Kedves Dgyuri, köszönhetően a "tanítóidnak", te a vallás irányából közelíted meg a hifit, én meg a tudomány oldaláról. Te hinni akarsz benne, én meg amíg nincs több független mérés által bizonyítva valami, addig bullshitnek kezelem, akármennyi birka bégeti is.
Kérj meg bárkit, hogy cserélgesse a csuda USB kábeledet, két db 500 ft-ossal. Meg lennék lepve, ha 50% fölött lenne a találati arányod. Nem skálázódnak azok sehová. El akarod hinni, ezért elhiszed. Méghogy ércesebb a "hangja" egy USB kábelnek, édes istenem... Visszamondod az avonline "szakértőinek" a "tesztjét".
De bocsánat, tudom, értelmetlen a vita, befejeztem. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85216 üzenetére
Az nem baj, hogy nem értünk egyet, csak pontosan értelmezd és értsd a leírtakat. Jelenleg nem használok "Alzás kábeleket", csak írtam, hogy vannak olyan kábeleim is. Most, hogy a t@kömbe vontad be a kijelzőt? Nem lesz jobb, és még mindig HDMI-ről beszélünk, semmilyen más terméket vagy kábelt ne hozz be a beszélgetésbe. Vegyél használtan, de még mindig nem az a mérvadó, ha ezt megérted, akkor már jobb a helyzet. Amíg te 1 kábelben gondolkodsz, addig más több kábelben is gondolkodhat, amíg te megfordulsz a használtpiacon és van hozzá affinitásod, kedved azzal foglalkozni addig másnak nem biztos, tehát amikor összehasonlítunk piaci áras termékeket, akkor ne vonjuk be az egyéb lehetőségeket, mert nyilván az amúgy 70e-s AQ kábelt én is megveszem 7e-ért a használtpiacon, de az AQ eladói nem annyiért fogják odaadni, de még 12-et is adok érte, 70e-t biztos nem.
Hangfalkábelem 350e Ft volt újáron kb. 3-4 évvel ezelőtt. Vajon tízszer jobban szól, mint egy 35 ezres? - megint egy régi és teljesen másik termék árával próbálsz példálózni, de inkább ne tedd, ha te kiadtál 350e-t a kábelekért, akkor nyilván tudod, hogy miért tetted, de az akkori 35-es kábelhez hasonlítsd, ne a mostaniakhoz. Bárki megmondja, akinek van füle hozzá és érti hogy egyik-másik miért kerül annyiba.Úgy érzem, hogy mindent leírtam, továbbiakban nem nagyon szeretném leírni, mert valahogy csak egy részét érted és rosszul értelmezed.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #85218 üzenetére
Állítólag ez rendre előjön az LG OLED-eknél, pl. az enyém is ilyen volt. (Engem nem érdekelt, mert két méterről már nem látszott, csak átszereltűk a tévét és akkor vettem éppen észre.)
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85212 üzenetére
1. - elsősorban nem nekem kell megfelelni, hanem a szabványnak.
2. - amikor valamilyen termék áráról beszélünk, akkor a használt vagy egyéb, másod-, harmadkézből származó termékek árairól nem érdemes említést tenni, az egy másik, történet.
3. - amikor árról beszélünk, akkor az éppen aktuális áron lévő összehasonlítás a megfelelő. Sok értelme lenne egy most 1500 Ft-os kábelt összehasonlítani egy 10 évvel ezelőtt 1500 Ft-os kábellel, előbbi mondjuk Delock, utóbbi AQ.Szerinted ez valós összehasonlítás, amikor a piacon lévő kábelek árai szerint vetjük össze a tudást?
Ennek fényében is azt mondod, hogy egészen biztosan van annyira jó az a kábel, mint a Pearl?- annak fényében írom, amiben valós az összehasonlítás (nem annak fényében, amit ide vizionálsz, hogy régi ár, meg használtan, másodkézből beszerezhető), és amit korábban írtam, linkeltem, tehát a mai áron beszerezhető 7e Ft-os és 70e Ft-os kábelek esetében egyértelműen van annyira jó kábel, kép- és hang minőséget illetően. Minden egyéb már egy újabb igénynek megfelelő követelmény lehet.
-
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #85163 üzenetére
Ha az olcsó kábel nem teljesíti a minimum elvárást jelvezetes téren akkor a megjelenítő elkezd hibajavítást végezni, a kiesett infó helyett becsül valamit. De ezt szerintem egy mozgóképen szemmel nem lehet látni.
Amint a hibajavítás képesség határát meghaladja a jelvesztes onnantól már jól látható kihagyasok kephibak lesznek.
Viszont ha hiba mentes a jelatvitel onnantól már nem lehet javulást elérni.
Ezért könnyebb olcsón is elég jó HDMI kábelt gyártani.Ha egy eszközzel folyamatosan lehetne követni a HDMI kommunikáció hibajavítás eseményeit az lehetne minősítő tényező.
(A régi TV -men volt olyan menü ami kiírta a DVB C jel minőséget és a hibajavítás mennyiséget, meg jelentő hibajavítás esetén sem láttam kephibat. -
Gicz
addikt
válasz
dgyuri0123 #85205 üzenetére
Na ez, hogy több basszus meg érces hang, ez csak analóg jelnél lehetséges, Ahol a különböző frekiket máshogy viszi át az adott kábel. USB kábelen kizárt az ilyen különbség, akkor is ha 5 milliárd forintos. Egyszerűen nem így működik a digitális jelátvitel. Ez csak placebó. Ha értenéd egyáltalán az alapjait, akkor nem mondanál ilyeneket. És egyik hifista sem.
-
blakey
titán
válasz
Egy szóval nem írtam, hogy hülye, akinek AQ kábele van. A kiindulópont az, hogy az olcsóbb és a drágább kábelek közötti különbség indokolt-e a kép- és hangminőséget illetően. Amikor egy elfogadható jó minőségű kábel 1,5m-en 6-8e Ft és tényleg minden szempontból megfelelő, tehát nem veszíti el a jelet, megfelelő a kialakítása, jó az anyaghasználat, nincs probléma a képpel és a hanggal, akkor nem hiszem, hogy a 12e Ft-os "jobb" kábel még gondot okozna, ha valamilyen oknál fogva az a szimpatikusabb, a gond inkább a 20-30-60e-s kábelek indoklásánál jön elő, ott nincs olyan indok, hogy jobb a kép meg a hang, más miatt drágábbak, de azok a szempontok már nem befolyásolják a kép- és hang tovább küldését, tehát ha azzal akarják a vevőre sózni, hogy azért vegye meg, akkor átverés/átb@szás szagú a dolog, ha úgy akarják eladni, hogy elképesztően ritka anyagból készült, kézi szövésű borítást kapott, kizárólag egyedi gyártású, csakis 100%-ban újrahasznosított anyagból készült, stb, akkor nem átverés, hanem egy másik célcsoport megnyerése a cél, de ettől még náluk sem lesz jobb a kép vagy a hang.
-
Gicz
addikt
válasz
Nem az a hülye akinek AQ kábele van, mert lehet másért is venni kábelt, pl hajlékonyabb, könnyebb elvezetni, szép a színe, az volt raktáron, ezer más indok van.
A baj azzal van mikor két HDMI kábel között valaki szebbnek látja az egyikkel az ég kékjét, vagy mélyebbnek a feketét, vagy tisztábbnak hallja a koncertben az énekest. Vagy amikor azt mondja, hogy máshogy szól az iphone ha gyári, vagy ha "drága" USB kábellel másolom rá fel ugyanazt a filet.
Majd mikor elmondod neki, hogy ez technikailag miért lehetetlen, akkor jön az h ő márpedig hisz a szemének / fülének. Ha rákötnék egy analizátort és megmutatnám, hogy két kábel végén másolás közben a 3 milliárd bitből pontosan ugyanúgy ugyanaz ment át, ő akkor is mondaná, hogy márpedig ő látja a különbséget. Ez pedig inkább orvosokra tartozik innentől.
-
TJ2
csendes tag
válasz
"Hiába digitális a jel, ha analóg módon közlekedik egyik helyről a másikra. Egy digitális jel annyira lesz érintetlen, amennyire a rézdrót engedi. Pont úgy, mint analóg jel esetében.
"
Kedves Dgyuri,
A jel valóban ki van téve ugyanúgy zavarásoknak, de a digitális technika "csodája", hogy ez nem számít. Sokak számára ez felfoghatatlan mágia, pedig Morze már 1830 körül kitalálta az alapelvet, ami azóta egy "picit" tovább is fejlődött.
Egy HDMI kábel felfogható egy hosszban limitált, de marha gyors Ethernet kábelnek. A rajta átküldött "videojel" felfogható rengeteg állóképnek (pl. jpg). Házi kísérlet, másolj át rengetegszer egy fotót otthoni hálózaton két gép között, vagy akár a világ két vége között. Legyen mondjuk 1 milliárd alkalom, vagy több, amennyire ráérsz. Oszd meg velünk azt a példányt, amelyiken több lett a "zaj" vagy "képhiba". Próbáld egyre gyengébb minőségű kábelekkel is, ha akarod. Vagy küldd át wifin, ami annyira szar kábel, hogy már nincs is.Végigjártam a hifi/audiofil szamárlétrát, mérnökként is eltartott vagy 10 évig, míg rájöttem, hogy a nagy része bullshit, hülyítés vagy nettó hazugság. Főleg a kábeleknél.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #85180 üzenetére
Ne viccelkj 30 cm-ről? Van amikor pár cm-ről vizslatom
-
Gicz
addikt
válasz
Engem érdekelne egy USB kábel hova tud skálázódni.
-
blakey
titán
válasz
Senkit nem érdekel, hogy évekkel ezelőtt mennyiért vetted, hasonlót én is tudok írni, mert nekem is volt részem olyan vásárlásban, amit korábban sokkal olcsóbban vettem a mostani árakhoz képest. Amit már megvettél nem kell lecserélned, de ha most kell venned, akkor nehogy ne merüljön fel benned, hogy 5m-es (
) kábel esetében 7e-t vagy 70e-t kell kiadnod, vagy 2m-es kábel esetében 5e vagy 20e és az sem mindegy, hogy hány darabról van szó. Én sem sajnálom a jóra kiadni a pénzt, de a felesleges pénzkidobást és az ügyfelek/vásárlók hülyére vételét utálom és teljes mértékben elitélem. AQ feleslegesen drága. amúgy az Alzás kábel rugalmas, jóminőségű anyagból készült, vannak olyan kábeleim is.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #85175 üzenetére
Légbőlkapott, mert neked minden az, ami ellened szól:
Az ominózus AQ HDMI eset 2016-bólAmúgy a megjelenítőd elektronikája, képfeldolgozó proci, áramkör is beleszól a kapott/látott képminőségbe. Szóval a "zizik" nem mindig ugyan ott lesznek, ugyan annál a kábelnél sem a 2.-3.- ...x-edik alkalommal.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85174 üzenetére
Addig nem fogom elengedni, amíg nem fogod fel, hogy rosszul közelíted meg a kérdést és rossz példákat hoztál fel. Ott van 2 konkrét példám, egyik 2m-es, másik 5m-es kábelek esetében. Indokold és győzz meg arról, hogy a sokkal drágább tényleg megéri. Most próbálod kimagyarázni azt, amibe beletapostál (tökéletesen nem egy ligában játszó kábeleket hoztál fel, ami a szabványt illeti). Nem az AQ a lényeg, és nem is az Alza kábele, ez valóban így van, de ilyenkor el kell vonatkoztatni a márkától, viszont valahogy meg kell nevezni, hiszen piacon lévő kábelek, de ha vaktesztre vinnélek, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem mondanám meg a márka nevét, a lényeg az olcsó és a drága, a példák adottak, lehet magyarázni, hogy miért kell a drágább.
-
Celtis
veterán
válasz
Objektív teszt:
Expensive HDMI cables make no difference and here's why -
Celtis
veterán
válasz
nézd meg (a szemeddel), mennyi zajt és egyéb képhibát fogsz felfedezni a kijelző közvetlen közeléből nézve (20-50cm)
Pont ugyanannyit.
Legalább elolvastad Vhiktor posztját mielőtt válaszoltál rá? -
Gicz
addikt
válasz
dgyuri0123 #85174 üzenetére
"audiofil sztereózást", értem a placebó melegágyát, ahol a kábelre helyezett 5 kilós kőtől is "melegebb" lesz a hangja az énekesnek, meg "szellősebb a színpad".
Köszi, de jóshoz sem járok, meg guruhoz sem, és sajnos a csillagképek is azt mutatják, hogy nem segítene a dolgon a vénusz és a mars együttállása sem, mert olyan az aszcendensem. De a routerre azért helyzek majd kolcov lapot, hogy a rossz sugárzás ne károsítsa az apple music streamem.
Igyekszem teszt ábrákkal bejáratott HDMI kábelen nézni a szellőssebb színpadot ígérem, és figyelek majd a kábel irányára is bejáratás közben.
Köszi, de távközléssel foglalkozó villamosmérnök vagyok, a mikulásban sem hiszek már, a kódolásban és a modulációban annál inkább.
-
válasz
Hát persze. Nekem van rendszerem, több erősítőm is .
6 ezer forintos 3 méteres HDMI kábelt használok és volt nekem már 65 ezres is ,sajnos.
A ilyen embereket akik 100 ezres kábeleket árulnak és mellé mélyebb színeket meg több basszust haluznak egy digitális jelátvitelnél üzleti megfontolásból , simán csalóknak nevezem.És ez nem azt jelenti hogy ne létezhetnének drágább HDMI kábelek vagy jobb minőségű anyagból készültek, amik nehezebben sérülnek meg ... EZ azt jelenti hogy ha van 2 darab 5 méteres kábeled ami teljesíti a megfelelő jelátvitelt akkor hiába veszel annál drágábbat nem lesz különbség kép és kép között sem hang és hang között.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85171 üzenetére
Ember, te nem figyelsz, te rossz példát hoztál fel, én jót, nem az 5m a lényeg, hanem az ár. Hozz fel olyan 5m-es példát, ahol mindkét kábel ugyanazt a szabványt tudja, csak árban tér el, ennyi. Össze-vissza próbálod bizonygatni, hogy a kábelek ettől vagy attól adnak jó képet, aztán rossz példával jössz. Ha jó példával bizonygatsz, akkor senki nem fog azzal vádolni, hogy rossz a példa.
De, akkor nesze neked 5m-es példa, ha te nem tudod megfelelően kiválasztani az alanyokat, ezzel bizonyítsd, hogy az AQ a csúcs, olcsóbb és a drágább. Bizonyítsd be, hogy ez a 10X-es árkülönbség indokolt. -
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #85168 üzenetére
A teszteket is már "légből kapott, dilettáns"-nak hívod.
Mondtam, hívőkkel nincs értelme!!!!!! -
Gicz
addikt
válasz
Ne haragudj, de nettó hülyeség. Nézd meg a HDMI szabványt eleve 10b/8b kódolással indul. Nem úgy van az, hogy 1 bit félremegy, akkor az egyik alpixel eggyel sötétebb kék lesz. Nem így működik a cucc, csomagok vannak, azok is kódolva. Ha egy ilyen bit félremegy akkor az egész csomag kuka. Hanggal ugyan ez.
Ajánlok egy digitális jelfeldolgozás könyvet elolvasni, és után jöhet egy információelmélet is. Villamosmérnki szakok jegyzetei között találsz. Ha ezek megvoltak, mehetünk tovább a témában hogy miért placebo az egész.
És hogy az AQ mennyire lehúzza az embereket akik nem értenek a témához.
Hidd el az egész digitális információ átvitel (nem, nem a jel a digitális, hanem az információ) kódolás, modulációk, úgy van kitalálva, hogy nagyon sokat kibír, mire félremegy valami. És ha félremegy, az totálisan egyértelmű lesz, nem kis képpont zaj meg ilyesmi.
Biztosan az AQ ilyen olyan szigetelt aranyozott, szűzlányok által megnyálazott kábelén "szebb" az analóg jel ami átmegy, de az információ a végén ugyan az. Ha itt ülsz velem szemben egy szobában, és normál hangerőn mondom neked, hogy 1, 0, 0, 1, vagy kicsit emelt hangon, attól még ugyanaz lesz, amit a papírra leírsz a végén.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85165 üzenetére
Megint elmész egyéb irányba, HDMI 1.4 vs. HDMI 2.1 kábelt hasonlítasz, azt kéne megértened, hogy nem így kell összehasonlítani a dolgokat.
Az olcsóbb kábelt hasonlítsd a drágábbhoz, ezek után írd, azt, hogy a drágább jobb. Azaz itt a méret és a szabvány is ua., viszont az árkülönbség már 4X, ami nem indokolt, ha a kép- és hangminőséget nézzük. -
Pro Koryak
addikt
válasz
A hívő a megcáfolhatatlan/bizonyított tények ellenére is azt gondol ami neki tetszik.
Pont az AQ kábeleknél már évekkel ezelőtt kiborult a bili!
-
blakey
titán
válasz
Szerintem hanyagold, nincs különbség az 5e Ft-os és az 500e Ft-os kábel között, ha mindkettő megkapta a HDMI.org által a tanúsítványt. Ne felejtsd el megérteni, ha megkapta a tanúsítványt, megfelel a követelményeknek, ez nagyon fontos. Most bedobtál egy olyan példát, ami qrvára nem jó, egyik az 1.4-es szabványt teljesíti, a másik a 2.1-et, hol itt a "fair" összehasonlítás? Megnézném, hogy milyen zajok keletkeznek, ha mondjuk mindkettőt 1080p-vel etetem egy 1080p-s kijelzőn.
-
válasz
dgyuri0123 #85156 üzenetére
HDMI (digitális jel ) -nél nincs különbség kábelek között ,ha mindkettő ugyanakkora sávszélseességű (pl 48GB/S ami nekünk kell ) . Analóg hifi kábelek az már más téma.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #85156 üzenetére
Képben semmi különbség nincs köztük.
Rengeteg mérés, cikk és videó szól erről, (példának okáért egy egyszerű, jól érthető: [link] )
Én sem mértem soha semmi különbséget és soha nem is láttam.Egy drágább kábeltől nem lesz mélyebb a feketéd vagy magasabb a fényerőd és a kontraszt arányod sem lesz több.
Van különbség a hdmi kábelek között, de az a sávszélesség. Ha tudja azt ami rá van írva akkor mindegy mennyibe kerül és, hogy meg van-e hintve sóval vagy sem.
Ha valami gond van vele az nem gyengébb képminőséget fog eredményezni, hanem képhibákat, jelvesztést, stb.
Azt, hogy nincs különbség képben már rengetegen bizonyították mérésekkel, egyéb tesztekkel, de még egyetlen hívő sem tudta objektíven bizonyítani az ellenkezőjét (az nem bizonyíték, hogy szerinte jobb), leglábbis én még nem találkoztam ilyennel.
Én próbálkoztam pár helyen vakteszttel, amikor nem tudták, hogy mikor melyik kábel van használva, akkor senki nem találta el a képet szemlélve, hogy melyik a drágább a kábel. Viszont amikor tudták, akkor egyből mondták, hogy látják a különbséget. Placebo
-
ForRedGlory
félisten
válasz
dgyuri0123 #85032 üzenetére
A youtube vagy bármilyen videó sosem adja vissza azt, ami élőben átható...
-
SaitoX
tag
válasz
dgyuri0123 #85032 üzenetére
Nem tudom, nekem C8-ba a WBE panel amit raktak, az sajnos pontosan ilyen
El tudom képzelni, hogy C2-nél van ilyen is, olyan is. -
ForRedGlory
félisten
válasz
dgyuri0123 #85011 üzenetére
Csak tipp, de talán attól, hogy ha valaki 55"-os C3-at venne bármilyen ok miatt, akkor kap mellé egy 300 ezres hangrendszert ingyen, ahelyett, hogy másol meg nem kap?
Biztosan rossz dolog. Az akciót jellemeztem és nem a korábbi szériához/tudáshoz képest írtam ár/érték arányban. Reméltem, hogy egyértelmű, de hát akinek semmi nem jó, az megveheti drágán ajándék nélkül is.
Az árát meg szerintem kár firtatni. Jó reggelt, 2023 van, inflációs csúcsokkal, minden sokkal drágább, mint régen volt.
-
ricsip
addikt
válasz
dgyuri0123 #84997 üzenetére
vagy átállította a motion compensation-t egy más értékűre.... nem volna lehetetlenség
-
Danex
addikt
válasz
dgyuri0123 #84957 üzenetére
Szeretem ha világos az aminek vilagosnak kell lennie
nem azért vennék magasabb kategóriás tv-t hogy aztán lebutitsam.
-
Danex
addikt
válasz
dgyuri0123 #84954 üzenetére
Engem a fehér felirat még amiatt szokott zavarni, hogy aránylag erősen megvilágítja a tv szekrényt / soundbar tetejét. Ebben a szürke valamivel barátságosabb
-
válasz
dgyuri0123 #84941 üzenetére
Anno pont azt olvastam, hogy fehérről állítsuk át valami lágyabb szinűre a feliratot (pl szürke ).
-
Lujo123
junior tag
válasz
dgyuri0123 #84937 üzenetére
Arról a tesztről beszélek, ez a teszt case.
[link]“we've decided to run 100 TVs that we still have in the lab from the last 2-3 years through a grueling 2-year accelerated longevity test to see how long they last. Each TV will run for either 20 or 15.5 hours per day, for a total of 126 hours per week, turning off eight times a day to simulate normal use.”
…
“a live stream of the U.S. version of CNN, untouched, with all commercials and breaks intact.”3 hónap után volt olyan ami beégett és volt ami nem. Szóval nem
minden típus ég be statikus tartalomtól, mert a CNN-éven az van.
[link] -
válasz
dgyuri0123 #84927 üzenetére
Ezek alapján a a sok felirat beég :
[RTINGS] -
szabeska
addikt
válasz
dgyuri0123 #84927 üzenetére
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #84887 üzenetére
Sötlétben én is 100 nitet használok tv-vel, projektorral meg 16 fl-t (54 nit).
-
pkaresz
őstag
válasz
dgyuri0123 #84887 üzenetére
Köszi!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #84884 üzenetére
Nem esküszöm meg rá, de ennyire emlékszem, illetve kalibráltan a legutóbbi c1 65-ös oled fény mellett tudott 170 nitet.
Függ attól is, hogy a maximális fényerő mire van állítva. Filmmaker módban a 80-as oled pixel talán 200-220 nit kikapcsolt max fényerő mellett.
Valószínűleg Te 100 nit körül nézed.
-
pkaresz
őstag
válasz
dgyuri0123 #84884 üzenetére
Szia!
Milyen "villódzás"?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #84880 üzenetére
Az kb 170 nit. Világos nappaliba még így is kevés lehet.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
dgyuri0123 #84880 üzenetére
Meglepődnék, ha gyári beállításokkal hajlamos lenne beégni. Van erről valami teszt/leírás?
-
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #84868 üzenetére
A keverés módjának mi köze van a mediumhoz?
Készül egy master 5.1 vagy 2 csatornás keveréssel, amiből utána lesz egy dd meg egy DTS hangsáv. Milyen befolyással van a keverésre a hangsáv kodolasa, tömörítése, főleg ha egy lemezen mind a 2 rajta van? -
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #84866 üzenetére
Pedig a nemhd DD kisebb sávszélességű mint az alap DTS.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #84788 üzenetére
A Samsungos képvilág csak városi legenda, a megfelleő képmódban nem igazán rosszabb mint egy LG vagy Sony, sőt... Rtingsen elég sok mérést meg lehet nézni.
Akkor van Samsungos képvilág, ha valaki Élénk, kiemelet, természetes képmódokban használja.
Viszont a játék mód az valóban borzasztóan túlszaturált gyárilag. -
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #84797 üzenetére
Na és azt tudjuk hogy a fényképezőgép melyik tv-re mért wb -t?
-
Farkassacred
őstag
válasz
dgyuri0123 #84793 üzenetére
"Jó kép" Dettó ízlés kérdése ez, ugyanúgy mint a hangzás a fejhallgatóknál pl.. Szakmailag értelmesen nem lehet vitázni róla. Vagy lehet, csak parttalan vita lesz.
-
junkpod
veterán
válasz
Én nem tudom eldönteni a fotó alapján, hogy melyik a jó beállítás. Ami biztos, legalább az egyik nem jó és az is nagy biztonsággal elmondható, hogy (mivel OLED mindkettő) be lehet őket állítani színhelyes megjelenítésre.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Azt nem írta, hogy milyen képmódokat használt vagy csak az én figyelmemet kerülte el. Filmmaker módban nekem nem ilyen.
-
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #84788 üzenetére
Dehát a "túlszaturált" kép egy helytelen beállítás/kalibráció következménye. A Tata által mutatott képen csak az látszik, hogy legalább az egyik képernyő nincs jól beállítva, kalibrálva. A "túlszaturált" kép nem egy termék minőségi jellemző, hanem user error.
-
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #84391 üzenetére
Sehol nem írtam, hogy egy régebbi típusú LCD -nel ne lenne jobb a miniled LCD. De az akkor is LCD.
20cm-ről, áruházi világítással, áruház -uzemmódra kapcsolt TV -ket hasonlitgatni?
Nem hiszem, hogy értékes tapasztalatokat lehet így szerezni.
Ha ki vannak rakva egymás mellé a tv-k, 20 méterről kiszúrom, hogy melyik LCD és melyik nem. Tudom, hogy az emberek 90%-a LCD Tv -t néz, de én nem tudnám elviselni. -
EmPoWeR
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #84396 üzenetére
Te most tényleg olyasvalakit szeretnél meggyőzni, aki kommersz LCD TV-ként hivatkozik a C835-re? Arra a C835-re, amit 2022-ben az EISA az év legjobb prémium miniLED TV-jének választott meg. Ez szimpla elvakult OLED fanatizmus, amivel úgyse tudsz érvekkel harcolni. Biztos lehetsz benne, hogy még csak nem is látott a saját két szemével C835-öt.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #84396 üzenetére
Ja és akkor majdnem annyiba került az 55-ös, mint az LG C2. - nem tudom mikor volt, amikor én néztem, akkor 130e-el olcsóbb volt a TCL, nekem így sem érte meg. Mint írtam, lehet vele tévézni, "lehet nézni", de akkor sem OLED. Ha sokáig nézed és nézel egy olyan filmet vagy sorozatot, amit OLED-en megszoktál majd nézed az LCD-n, akkor biztos, hogy sötét jelenetek esetében lesznek olyan dolgok, amiket elsőre nem veszel észre, de azt érzed, hogy hiányzik valami. Később jössz rá, hogy valóban "eltűnik" egy-két dolog a képről.
263e forintért ilyen jó tévét a világon nem kapni és szinte feleannyiba kerül, mint a C2. Ez azért ad "némi" előnyt neki nem? - akinek fontos, hogy olcsóbban legyen egy jó TV-je, akkor igen. Most sem venném meg az oleddel szemben. Jó az ára, de csak, akkor, ha azt szeretném megvenni. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #84391 üzenetére
bloomingnak még a nyomát sem láttam - én bizony láttam, de nem a nagyon zavaró fajta.
A legjobb kommersz LCD TV-k egyike, de egy OLED-et nem fogok azzal kiváltani. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #84336 üzenetére
Egyáltalán nem rossz a Miniled, sőt, LCD-k között király, de ha jobban és huzamosabb ideig használod, akkor látni fogod a derengő fényeket, az LCD apróbb hibáit, azért az OLED-től még messze van. Mielőtt megnéztem volna, nekem is a látókörömben volt, aztán letettem róla, annyira nem volt meggyőző.
-
Gicz
addikt
válasz
dgyuri0123 #84338 üzenetére
Szerintem a "közel olyan" az naaagyon messze van az oledtől. Amíg nem lesz mögötte annyi dimming one ahány pixel... akkor meg majd jön az, hogy az egyes dimming zone ledek máshogy öregszenek ahol kint van a tv csatorna logó
A dual layer LCD-k miért nem terjedtek el? gondolom oled árba belefér volna az is.
-
Gicz
addikt
válasz
dgyuri0123 #84336 üzenetére
hát a virág körül középen ott a derengés rendesen. Nem adnék érte pénzt.
Meg ez egy elég csalóka "teszt". Nagy a virág a TV-hez képest, sok local dimming zóna elfér mögötte, és kicsi is a tv a távolsághoz képest. Közelebbről nézve, egy negyed ekkora virág körül lenne bevilágítás rendesen. -
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #84332 üzenetére
Pont ez a baj, hogy látszik a fény, feketén is.
A microled meg nem sokat fog javítani a betekintési szögön. -
Csandi
őstag
válasz
dgyuri0123 #84332 üzenetére
Szerintem a miniled nem fogja lenyomni az OLED-et képminőségre, de a microled már lehet, csak az még nem ennyibe kerül
-
alaves
addikt
válasz
dgyuri0123 #84327 üzenetére
Tényleg jó vétel lenne, de elkeserítő a TCL topikban leírt szerviz támogatás...
-
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #84327 üzenetére
Haha... LCD -re minden fillér pénz kidobás, nem hogy 450e!
Más, itt egy összeállítás, hogy miért sz@r [link] az OLED, szépen pontokba szedve.
-
pkaresz
őstag
válasz
dgyuri0123 #84228 üzenetére
Nálunk tervben van egy 936 os, 55"
-
válasz
dgyuri0123 #84226 üzenetére
Ok ez abszolút elfogadható érv lenne de az Av forumon megnézték, [link] és ex panelt használ már a Philips az összes Tv ben , 707 ben is,állítólag Lg már nem gyárt mást.
Ettől függetlenül mint írtam számomra nem állja meg a helyét sem a Pana -Sony árazás sem a besorolás, de nem is kell szerintem meggyőznünk egymást bármiről is, mert nincs jelentősége. -
ricsip
addikt
válasz
dgyuri0123 #84203 üzenetére
Philips-ék eladták a teljes TV üzletágat a tajvani (azaz kínai) TPVisionnek 2012-ben. Csináltam nekik egy teljes nagy windows domain struktura + exchange + sharepoint migrációt, amiben érintett volt Székesfehérváron is a telephely, még 2013 elején. Aztán fél évvel később olvasom hwsw-n a hírekben h. bezárták az egész gyárat, és mindenkit (IT-val egyetemben) kibasztak a picsába
-
válasz
dgyuri0123 #84203 üzenetére
1, igen ezt mindenki tudja. LG és Samsung meg dél koreai és?
2, nem áll közelebb az árazása a Sonyhoz és a Panasonichoz.
az LG és Samsung árkategóriájában van...A 807 700 ( G2 ) a 707 549 ezer ( C2) forintért megy.. -
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #84071 üzenetére
Nem a mozgás interpolációra gondolsz?
A BFI más... -
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #84068 üzenetére
A plazmán a működéséből fakadóan, folyamatosan volt BFI...
-
Northlorien
tag
válasz
dgyuri0123 #84057 üzenetére
Ez igaz, igazából 5 van rá, a black crush-t meg remélem kalibrációval lehet majd javítani. Nem vészes az sem, az utolsó előtti 2 "szintnél" látszik csak, HDR-es teszt ábra esetében rendben van. Még megvárom, hogy pár ciklus lefusson, és holnap eldöntöm, de nem tűnik egyelőre nagyon vészesnek, csak a régi Panámon egyáltalán semmi ilyen nem volt, és nem tudom mi számít LG-nél "normálisnak".
-
Celtis
veterán
válasz
dgyuri0123 #83837 üzenetére
Ez teljesen jó, de hidd el van amelyik nagyon erősen tintinges és sajnos sorozatban is ki lehet fogni.
-
Sasi001
senior tag
válasz
dgyuri0123 #83837 üzenetére
Így jónak tűnik az enyém nem ilyen volt. Szürke teszten sem kellett keresni. Hány százalékos a szürke? Mit mutat egy fehérnél? Ha nagyon rózsaszín lenne se dőlj a kardodba.
-
Sasi001
senior tag
válasz
dgyuri0123 #83829 üzenetére
Az enyémnek szemből volt a bal oldalon a széle rózsaszín a jobb oldalon zöldes. Ha jobb oldalról néztem a rózsaszín nem volt látható de szemből és bal oldalról igen. Az a baj, hogy ha valaki észreveszi utánna már keresni fogja tartalom közben is. Egy idő után idegesítő tud lenni. Tisztelet a kivételnek. Sajnos nem a bevonat miatt van ezt hívják Tinting-nek, általában jobb vagy bal szélen látható esetleg foltokban.
-
bzoley
veterán
válasz
dgyuri0123 #83825 üzenetére
"Hülyeség, hogy lila az EVO panel."
Jah, nem lila, rózsaszín. Micsoda különbség. Lényeg, hogy te megmondtad. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #83825 üzenetére
Nem a bevonat színezi.
Mikori gyártású a TV-d?
-
proly01
őstag
válasz
dgyuri0123 #83772 üzenetére
Nincs.Csak az elején.
-
Lujo123
junior tag
válasz
dgyuri0123 #83775 üzenetére
Hátulján nincsen, azon nem is maradna meg annyira érdes a felülete.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #83772 üzenetére
Hátlapon akkor van fólia, ha nincs "érdes" műanyag borítás, csak a "csupasz" fém, lásd korábbi modellek. Néztél C2-ről készült videókat? Láttál a hátlapon fóliát? A G2-n nincs.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #83755 üzenetére
Bukó igen mert nekem oled tvre van szükségem, és ennyiért nem kapok. Nekem tökéletes ha megjavítják és tudom tovább használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest