- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rewmac
aktív tag
válasz
John D'oh #109326 üzenetére
Persze tudom, csak érted kijön a szervizes, megcsinálja a cserét és mondom neki, hogy ferde a panel "oh biztos a talp" mondom az biztos nem mások is panaszkodtak, mondom akkor az amit lecserélt egyenes. Majd látom meg is van hajolva, majd egy pixel hiba. 12 centire. Zöld alpixel lehet vele élni, de ennyit ér amit hazudnak, hogy "1 pixelre is cserél az LG" mondta Ferenc az eladó.
A szervízes is mindent hablatyolt össze-vissza. Most vagy beleásom magam és csatázok vagy fejet hajtok és leszarom az egészet. Tudom ez csak egy rossz tapasztalat, de minden LG TV-m pixel hibás lett eddig. A C1-nél legalább amit hoztak az fullos volt. Csak rossz lett nagyon a kedvem, nyilván bosszús vagyok. 2,5m-ről nagyon kell keresnem, hogy megtaláljam. A ferdeség jobban zavar meg az egész hazudozás. Mondjuk az egész világ sajnos egy ilyen szomorú hely lett, de ez van.
Van itthon sok fajta TV, csak reménykedtem nem baszok rá. Samsung S90C is van az emeleten nagyon szeretem, de remélem még bírja
-
-
alaves
addikt
válasz
John D'oh #109222 üzenetére
Csereutalvány létezik (más nem), amely alapján visszatérítik a vásárlás összegét. (Az már a te döntésed, hogy ha ugyanott vásárolsz, akkor pl. nem kéred a pénzt hanem levásárlod.) Ennyi a dolga a kereskedőnek gyári garancia ügyben, minden más ügyintézés a gyártó ügyf.szolg.-ra tartozik.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
John D'oh #109162 üzenetére
persze én ezt megértem, igazából én is ezt gondolom, de hiába mert nem a gyártók és a piac alkalmazkodik hozzánk, hanem mi hozzájuk sajnos vagy nem sajnos. de valójában ha belegondolsz, pl egy 80-100 milliós Ferrarira sincs igazán több garancia mint egy 8-10 milliós "átlagos" autóra.
-
bigdigit
addikt
válasz
John D'oh #101875 üzenetére
Már rég akartam kérdezni akinek Samsungja van. A távirányító nem szokott nálatok kihagyni? Nekem már mondjuk szinte vásárlás óta van amikor másodpercekig halott a vezérlés. Már rutinból várok ilyenkor kb 5 secet aztán megint megy rendesen egy darabig.
Ha nem ilyen nektek akkor reklamálok én is. Hova írtál nekik? -
válasz
John D'oh #101049 üzenetére
Nyilván az 55"-os modellt tudom annyiba elhozni, de az is jó árnak tűnik jelenleg. A másik probléma, hogy amúgy sem férne el nagyobb jelenleg a szekrény miatt azt pedig nem akarom cserélni.
Lehet akkor benevezek egyre valószínűleg érezhető váltás lesz a Philips 806 után. -
válasz
John D'oh #101029 üzenetére
Nekem is a negyedik OLED TV-m lenne..
LG B8 -> LG CX -> Philips 806 és most pedig ezt néztem ki. Asus QD monitorom van és előtte pedig Samsung G8 QD-m volt és imádom a képét ezért félek csak kicsit. Asszony sokat nézi a TV-t és "komoly" SDR adások is mennek naponta rajta, de én is csak filmre használom magamnak. Jó ez a Philips, de monitorok után látva a QD-t milyen most mindenképp én is azt veszek és elég jó áron hozzá tudnék jutni. Lehet akkor megnézem aztán, ha mégsem jön be a matt coating miatt akkor elállok tőle. -
hunspikey
őstag
válasz
John D'oh #100349 üzenetére
Nekem G3-am van, ennek ellenére nagyon rég óta prüszkölök a Dolby Vision megvalósítására. Egyszerűen amit Viktor is ír, dilettáns hülyék dolgoznak a túloldalon és így a DV értelme teljes egészében elvész. Én is azon a véleményen vagyok, hogy a normál HDR only filmek szebbek a G3-on mint a DV tartalmak ami egy gyász, hiszen a DV papíron köröket ver a normál HDR-re.
-
alaves
addikt
válasz
John D'oh #100220 üzenetére
+1 A demókat kivéve a jelenlegi DV és HDR10/10+ filmek közötti különbség szinte észrevehetetlen. Sőt kissé eltúlozva a high dynamic range kiadások fabatkát is alig érnek. Néha elindítok egy demót is, hogy ne felejtsem el mit tud a TV. Gyakorlatilag a C1-el talán ha évente 1-2 filmet raktam át mkv-ból ts-be, hogy DV-ben nézzem, amelyik tényleg jó film tartalom és képminőség tekintetében. (Ha pedig DTS kell néha, akkor megoldom a telekom box-vimu player-el, amely a TV-k által nem támogatott feliratfájlokat is megoldja pl. vobsub)
-
KTTech
veterán
válasz
John D'oh #100119 üzenetére
A77-est kb 2 óra alatt kicsinek éreztem 😃 de összesen 3.5m a nappali fala, ahova fel lehet rakni, így a nagyobb már necces lett volna (+ a 83G3 még nem MLA paneles).
Nálam a laposak 50"-nál kezdődtek az Pana 50X10Y, 50G30, aztán 55VT65, 65VT65 és most 77G3 van éppen (de mellette van még "pár" másik 32-55" méretben a lakásban). -
intuicio
aktív tag
válasz
John D'oh #99891 üzenetére
Ezt így értem is, viszont azt nem értem, hogy miben rossz egy C4 egy G3-hoz képest?
Nem sok mindenben különböznek.
G3 vs. C4 vs. C3
Viszont árban annál inkább.. -
ChrissTa
tag
válasz
John D'oh #99862 üzenetére
Ezt honnan tudod? Pedig szemeztem ezzel az ackcióval náluk. Nagyon jó árban lenne 650-ért.
De akkor lehet tovabb győzködöm magam, hogy jó az S95D. Boltban megnézve bejött a matt kijelző. Amúgy az alacsonyabb felbontású streaming felskálázása mennyire jó? Legtöbbet streamingre használnám a tv-t. Mióta a az HBO-bol Max lett csak fullHD a felbontás.
-
hunspikey
őstag
válasz
John D'oh #99828 üzenetére
Már csak azért is rettenetesen túl van pörgetve mert arról nem esik szó mellette hogy a tetves mozi digitális vetítőgépe is bandingel, néha van olyan hogy már szinte beégéses annyira alakja van a foltnak.. Ja és ott persze a nulla fényerő és ránézésre kb 0.1-es fekete ami mellett a legszarabb lcd és oled feketét tud..
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
John D'oh #99826 üzenetére
Értem én, de azóta eltelt 7 év
Nekem is gázos volt a C3 első 100 óráig, bár filmnézés közben azt se vettem észre. Most 200 óra körül kb a Te általad készített képhez hasonló az állapot. Kicsit úgy élem meg ezt a 5% szürkézést, mint amikor a PC-ket benchmarkoljuk, melyik az erősebb, közben mindent visz 4K 144 FPS-sel
-
M@trixfan
addikt
válasz
John D'oh #99503 üzenetére
Disclaimer: ezt teljesen elméleti alapon írom, nem saját tapasztalat az említett tévékkel.
Ez pont olyan példa ahol kalibrált referencián meg kell nézni screenshot alapján az adott anyagot. Mindkét kép lehet pontos és pontatlan is egyszerre. A felső kép bár realisztikusabbnak tűnik, de mi van ha a képjavitó algoritmus felismeri az arcot és a bőrszíneket úgymond helyrehúzza egy specifikus LUT alapján? Ha pedig az eredeti filmben ez a “pink cast” egy tudatos képi világ az adott jelenetben, akkor az alsó helyes.
Kalibrálni kell sajnos, szerintem ezt nem lehet megúszni. -
alaves
addikt
válasz
John D'oh #99503 üzenetére
S90C szín (otthoni mód): SDR/HDR: 'színköz: auto' mindenütt* (normál és natív mindig túlszaturált képet eredményez); 'szín: 25' (külső forrásnál HDMI-PC és/vagy Játék mód esetén 'szín: 15'). A többi HDMI módban 'szín: 25'.
*valódi BT.2020 forrás esetén (HDR) lehet 'színköz: egyedi > színterjedelem: BT.2020'
-
ρσгτσ
addikt
válasz
John D'oh #99506 üzenetére
Nem tudom már mennyi volt abban a módban a gyári érték, de az biztos, hogy több mindent állítottam, mert aki a Samsung -nál ezt kitalálta, az tuti be volt közben drogozva.
S90C -nek jó képe van, csak kicsit többet kell maszatolni a beállításokban.
Szerk.:
Ez amúgy melyik film és jelenet? Mert nem derül ki, hogy melyik adja jobban vissza. Lehet itt eleve túl sok a piros.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- Goddess of Victory:Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged